Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσωπα και γεγονότα των ημερών μας


Αρνούνται να συμμετάσχουν στην απονομή του βραβείου Νόμπελ
Η Κίνα και 18 άλλες χώρες του κόσμου, όπως  το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, το Καζακιστάν, η Ρωσία, η Σερβία, η Ουκρανία και άλλες, δεν θα είναι παρόν στην τελετή της απονομής του βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.
Οι άνωθεν χώρες έβγαλαν κάποια δικαιολογία, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουν ν’ αντιβαλθούν στην Κίνα, που δεν αναγνωρίζει το βραβείο Νόμπελ, που η Επιτροπή απόνειμε σε Κινέζο φυλακισμένο της.

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ramush Haradinajt
Η Εισαγγελία του  Δικαστηρίου της Χάγης  δεν έκανε  δεκτή την  αίτηση για προσωρινή απελευθέρωση, του  Ramush Haradinajt, ηγέτη του κόμματος «Συμμαχία για το Μέλλον του Κόσσοβου», κατόπιν αιτήσεως του αφου η συζηγός του πρόκυται να γεννήσει το τρίτο τους παιδί.  Η απόρριψη της αίτησης του στελέχους του UCK, που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γίνεται διότι οι μάρτυρες αυτή τη φορά έφεραν πολλά τεκμήρια εναντίον του.

Ο γιος του Τίτου, επαναφέρει το κομμουνιστικό κόμμα
Ο γιος του Τίτο, του πρώην καθοδηγητή της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, κατέθεσε στο Βελιγράδι, αίτηση για την καταγραφή του κομμουνιστικού κόμματος, που βγήκε εκτός νόμου με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Σύμφωνα με το 63χρονο, γιο του Τίτου, σκοπός του κόμματός του είναι να «επαναφέρει την αξιοπρέπεια  στο λαό» και να «ανακάμψει το παλιό σύστημα των αξιών»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου