Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ανησυχία Ε.Ε. για το τεταμένο προεκλογικό κλίμα στην Αλβανία !


του  Ι. Πάτσο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για το τεταμένο πολιτικό κλίμα στην Αλβανία πριν από τις γενικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Σε δήλωσή της στις Βρυξέλλες, η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, τόνισε ότι "η ΕΕ αναμένει οι Αλβανοί πολιτικοί ηγέτες να εργαστούν από κοινού για να αποδείξουν ότι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος".


"Πλειοψηφία και αντιπολίτευση πρέπει να βρουν τρόπους για να συνεργάζονται, και υπάρχουν πολλά παραδείγματα προς αυτήν την κατεύθυνση", δήλωσε η κ. Κοτσιγιάντσιτς.

Ζήτησε δε να αποφευχθεί η εθνικιστική ρητορική υπενθυμίζοντας ότι η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς τόνισε επίσης την ανάγκη εξεύρεσης ευκαιριών για συνεργασία, διότι - όπως είπε - οι ευθύνες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ είναι ίσες.

"Και οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν προς όφελος των πολιτών”, υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, τα Τίρανα επισκέπτεται από χτες ο Τζόναθαν Μουρ, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα και άλλους πολιτικούς εκπροσώπους, και στυζήτησε μαζί τους για την προεκλογική κατάσταση στη χώρα καθώς και το θέμα της επαναλειτουργίας της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία έχει μείνει με τέσσερα μέλη μετά την παραίτηση τριών μελών που εκπροσωπούσαν την αντιπολίτευση και κατηγορούν την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα ότι προσπαθεί να ελέγξει με κάθε τρόπο την επιτροπή αυτή.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη! Δεν θα ήταν παράλειψη να αναφέρεις σε υποσημείωση ότι ο κ. Ιλλύρ Πάτσιο είναι μέλος του Προεδρείου του ΚΕΑΔ, όπως κάνεις και γι άλλους. Γι' αυτόν θα κάνουν επιστολή στο ΑΠΕ για να τον απολύσουν, όπως κάνουν για το Μπάρκα, οι δοκιμασμένοι επιστολογράφοι του Ντούλε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπάρκας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά επειδή υποστηρίζει σθεναρά τα εθνικά δίκαια τα οποία ξεπουλάει το ΚΕΑΔ, δέχεται συνεχώς χτυπήματα κάτω από τη μέση από μέρος του ΚΕΑΔ και τελευταία από τον Τάβο. Για να μπορέσεις να φας ψωμί πρέπει να τα έχεις καλά με το Ντούλε, διαφορετικά θα μείνεις στους δρόμους. Τόσο δύναμη έχει ο Ντούλες και η εκκλησία που και τις διπλωματικές αρχές τις έκλεισαν στα γραφεία τους. Δεν βγαίνουν πια στην πιάτσα. Και αυτό επειδή εκείνοι θέλησαν να τηρήσουν ίσες αποστάσεις και δεν κατάλαβαν ότι πρέπει να στηρίζουν μόνο Ντούλε

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπάρκας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά επειδή υποστηρίζει σθεναρά τα εθνικά δίκαια

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

ΡΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟ ΓΙΩΤΗ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.

Δημοσίευση σχολίου