Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Τα ονόματα των υποψήφιων για τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία



Ντούλες και Κίτσος ηγούνται των ψηφοδελτίων τους στην Αυλώνα. Ο Ανδρέας Μάρτος στις λίστες του Σοσιαλιστικού. Δεύτερος ο Ξέρρας στο Αργυρόκαστρο. Εκτός λίστας ο Κ. Μπάκας.

Τεταμένο το κλίμα στους ομονίτες των Αγίων Σαράντα για τις επιλογές Ντούλε

Παραδόθηκαν χθες στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (KQZ) οι λίστες των υποψηφίων  βουλευτών όλων των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές στις 23 Ιουνίου στην Αλβανία.
Στις τρεις περιφέρειες ελληνικού ενδιαφέροντος έχουν ως εξής:

Αυλώνα
 Όπως αναμενόταν, ο κ. Ντούλες θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Αυλώνας. Στην προσπάθεια του να ισορροπήσει τις καταστάσεις και να δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα για αυτόν,  φαίνεται πως τα έκανε «μαντάρα».
Η υποψηφιότητα του κ. Μάρτου, προέδρου της Ομόνοιας Τιράνων, στην 6η θέση της λίστας του Σοσιαλιστικού  στην Αυλώνα ίσως ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και να δρομολογήσει εξελίξεις στην Ομόνοια που για άλλη μία φορά «κακοποιήθηκε» από τα παζάρια του πρόεδρου του ΚΕΑΔ. Η ευνοική 6η  θέση του Σοσιαλιστικού λογικά θα είναι εκλόγιμη αλλά όχι σίγουρη. Στο ενδεχόμενο του 7-5 (που είναι το πιθανότερο μετά και την απόσχιση του Αρμπέν Μάλαι) και εάν δύο από τα τρία μικρά κόμματα που έχουν πιθανότητα εκλογής (ΚΕΑΔ, LSI, Τσάμηδες) βγάλουν έδρα τότε ο κος Μάρτος δέν μπαίνει στη βουλή.Το σενάριο αυτο συγκετρώνει λιγοστές πιθανότητες αλλα είναι υπαρκτό και για τον λόγο αυτο το επισημαίνουμε.
Εκτός λίστας, του Δημοκρατικού Κόμματος, έμεινε τελικά ο κος Κώστας Μπάρκας διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο του έργο του Μέγκα. Ενδεχομένως αυτό να ήταν απαίτηση του ΜΕΓΚΑ κατι που οι ίδιοι το αρνούνται και χρεώνουν το κόψιμο του κ. Μπάρκα στις μυστικές συναντήσεις που είχε με το ΚΕΑΔ αλλά και στις αγαθές σχέσεις με το Βαγγέλη Τάβο.

Ο Κίτσος, από την άλλη, δεν έκανε την πολιτική υπέρβαση που φημολογούνταν ώστε να επιλέξει στην κορυφή της λίστας του ΕΕΜΜ κάποιο πρόσωπο πολιτικά καταρτισμένο,  μεγάλου βεληνεκούς και ευρύτερης απήχησης στον λαό που διαμένει στην περιφέρεια της Αυλώνας αλλά αποφάσισε να ηγηθεί ο ίδιος. Απόφαση στην οποία οδηγήθηκε  μετά από έντονο προβληματισμό αλλά και πιέσεις στελεχών του κόμματος, όπως λένε από το περιβάλλον του Μέγκα.


Αργυρόκαστρο
ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ μην έχοντας κάποια ελπίδα εκλογής στο Αργυρόκαστρο, επέλεξαν δύο νέους  ανθρώπους, με πανεπηστιμιακές σπουδές στην Ελλάδα, πετυχημένοι επαγγελματικά και άφθαρτοι πολιτικά. Πρόκειται για τον Άλκη Πούλη και τον Φίλιππα Ρούτζιο αντίστοιχα. Για την υποψηφιότητα του κ. Πούλη ενδεχομένως να υπάρχει και η εξής σκοπιμότητα από πλευράς ΚΕΑΔ: Ο κ. Πούλης είναι πράγματι ένας πολύ ταλαντούχος νέος από τη Δερβιτσάνη με γνώσεις και πολιτική σκέψη αλλά δεν ζει μόνιμα στη Βόρειο Ηπειρο. Έτσι οι δυνατότητες του για ψήφους είναι μόνο στη Δερβιτσάνη σπάζοντας έτσι το θρίαμβο (όπως στις προηγούμενες εκλογές) του κ. Ξέρρα και παράλληλα πριμοδοτείται ο πρώην «εχθρός» και νυν σύμμαχος κ. Τάβος του LSI στην υπόλοιπη περιφέρεια. Πλέον ο νέος «εχθρός» του ΚΕΑΔ είναι ο Ξέρρας!!!
Τα αλβανικά κόμματα, λες και συνεννοήθηκαν, στη συγκεκριμένη περιφέρεια έβαλλαν τρεις έλληνες να «σκοτωθούν» μεταξύ τους χωρίς κανένας τους να έχει σίγουρη την έδρα. Το PS έχει τοποθετήσει τον κ. Αγγελή τρίτον στη λίστα, το PD επέλεξε τον κ. Ξέρρα ως δεύτερον και ο κ. Τάβος ηγείται του ψηφολετίου του LSI. Στο ενδεχόμενο του αποτελέσματος 3-2 για την αριστερή συμμαχία (το πιθανότερο) ο κ. Ξέρρας είναι βουλευτής και η τρίτη έδρα της αριστερής συμμαχίας θα παιχτεί μεταξύ κ. Τάβου και κ. Αγγελή. Στο ενδεχόμενο του 4-1 ο κ. Ξέρρας είναι εκτός, ο κ. Αγγελής είναι σίγουρα βουλευτής και ο κ. Τάβος θα παλέψει με τον τέταρτο του Σοσιαλιστικού.

Κορυτσά
Στην Κορυτσά, ηγέτης του ψηφοδελτίου, τοποθετήθηκε ο κ. Θανάσης Πότσης. Η εκτίμηση μας είναι πώς με την επιλογή αυτή, μάλλον χάθηκε μοναδική ευκαιρία να εκλέγει έλληνας βουλευτής στην περιφέρεια Κορυτσάς. Δεν είναι ότι θεωρούμαι την επιλογή του κ. Πότση «αδύναμη» αλλά εκτιμάμε πως η υποψηφιότητα του κ. Ανδρέα Μίτση θα συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες  μιας και η δυναμική του στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγαλύτερη.

Σε λίγο θα δημοσιεύσουμε τις λίστες των δύο μειονοτικών κομμάτων αλλά και των αλβανικών με τη θέση που έχουν οι ομογενείς

37 comments:

Ανώνυμος είπε...


Ο .... (Βαφτισμενος Αλκης) Πουλης,δεν ειναι εντελως αφθαρτος πολιτικα....υπενθυμιζω πως ως Προεδρος του Συλλογου Δερβιτσιωτων στα Γιαννενα, ηταν παντα ενα εργαλειο στα χερια τις κλικας DULE,(δεν θελω να χαραμισω ελληνικους χαρακτηρες για τετοιο ονομα).
Ειναι ομως σπουδαγμενο κι εξυπνο παιδι,κι απορω πως την πατησε ετσι,με την κινηση αυτη.Δεν εχει επιρροη στη Δερβιτσανη,και δεν θα κανει μεγαλη ζημια στον Ξερρα.Στη Δροπολη γενικα ειναι πολυ λιγα πραγματα,κι επειδη θα κυκλοφορησει με το Μαλιουκη και σια για ψηφους, τον βλεπω να χρεωνεται ολο το αχτι των Δροπολιτων για τα κατορθωματα του Επαρχου ολα αυτα τα χρονια....
Ολα αυτα τα λεω διοτι το συμπαθω το παιδι και θα καει και παει χαμενο.Ειναι με μεγαλη διαφορα καλυτερος απο την κλικα που τον προτεινε.Σε λιγα χρονια,μολις καταλαβει τι του γινεται,θα ειναι ο επομενος "εχθρος του Ελληνισμου",της κλικας δλδ !!!
Παρ ολα αυτα του ευχομαι επιτυχιες !!!
Ανεξαρτητος Δροπολιτης.

Ανώνυμος είπε...

Αμ δε φενετε ποσο ανεξαρτητος εισαι Δεροπολιτη μου.
Χρονια πολλα και καλο αγωνα λεμε και ασε το φαρμακι εχεις μερες να το ριξεις η φοβασε μην καταπιεις και φαρμακωθεις.
Κρυψου μες στην ανωνιμια που σου παρεχει το blogs και σταξε χωλη - δε ντρεπεσε λεω γω
ΓΚΡΙΚΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

"Ανεξάρτητε Δροπολίτη", αυτό που πρέπει πρωτίστως να συγκρίνεις -και όταν λέω "να συγκρίνεις", εννοώ τον καθένα που αναλαμβάνει να σχολιάσει ή που θα κληθεί να ψηφίσει- είναι το ποιόν των δύο υποψηφίων. Να συγκρίνεις ήθος, σπουδές, επίπεδο και διαδομή. Κι αν θες μετά να επεκταθείς και πιο πέρα στο ποιος θα συνοδέψει ποιον, κανένα πρόβλημα. Από τις δύο πλευρές όμως και δίκαια, αν θες να λέγεσαι και να υπογράφεις ως "ανεξάρτητος". Δεν φανταζομαι να θεωρείς καλύτερο π.χ. τον Μπετζέτη από το Μαλιούκη.
Όσο για την επιρροή του στους Δερβιτσιώτες, από πού συμπεραίνεις ότι δεν έχει; Πρόεδρο του Συλλόγου στα Γιάννενα ποιος τον ανέδειξε; Οι ... νεφελίμ;
Για να μην κουράζουμε, ενδεχομένως πρώτη φορά από το 1991 θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο υποψήφιοι που το μόνο που τους ενώνει είναι ότι κατάγονται από το ίδιο χωριό. Και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουμε ποιους τελικά θέλουμε για να μας εκπροσωπήσουν. Χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ερε γρηκα του μου...... ειναι μια ελευτερη φονη μην την σταματας αστει να λέει σε μερικα εχει δίκιο

Ανώνυμος είπε...

Χρήστος Γιάννης καλύβια πασια Άγιο σαράντα ....
Έχω την τιμη να ξανα δώ το ίδιο έργω με τους ίδιους προταγωνιστες με της ίδιες παλαβομαρες που ξανα έζησα και στης Δημ εκλογες ...
Γνωρίζω πολους συμπατριώτες μου και τότε τους είχα κάνει μια πρόβλεψη και και μια συμβουλή και δεν διαψεύστηκαν ούτε η πρόβλεψη αλλα και η συμβουλή που τους έλεγα την βρήκαν μπροστα τους όλοι ....
Πρώτο τους έχω πει ότι αυτο το Κόμμα που λέγεται μεγκα είναι ένα αποκομα του κεαδ και μερικοί ψεύτο υποστηρικτές του γιατει δεν ήταν ποτε κεαδ ..
Δεύτερον αυτοι η άνθρωποι που έχουν προσοπικες κόντρες εκει εμας εδω δεν μας πευτη κανένας λόγος να χαλάσουμε της φιλίες μας για τα συμφέροντα που έχουν αυτη εκει , γιατει πολιτικό στίγμα δεν έχουν ούτε η μεν ούτε η δε απλα έχουν πρόβλημα με καμία δουλίτσα παράπανο η παρακάτω τίποτα καμία πολιτική διάφορα ...
Ξέρω καλα απο την περιοχέι που καταγόμε πια είναι η διάφορα του ΗΡΟΔΗ με τον Ηλια τίποτα απλα δεν έγιναν τα γενιά του Ηλια και πήγε απέναντι αν του γινόταν τα γενιά και θα ήταν Ολλα μια χαρα μέταξη τους ...
Τώρα πιος ο λόγος πχ να έιμαι σε διχωνεια εγω με κάποιον που έχει ξαδερφο τον Ηλια και παει για χατίρι του Ηλια ο ι γιατει είναι ιδεολογος ;
Απλα μπωρουμε να χαμηλοσομε τους τόνους να παει ο κόσμος να ψηφίσει και ας κερδίσει ο καλύτερος ..
Απλα θα ξανα κάνω μια πρόβλεψη και ας διαψευτο
..
Στην περιφέρεια της αυλωνας οποία έχει εμπειρία απο εκλογες το Δημ κόμμα δεν έχει τύχει και ο εκπρόσωπος του μεγκα είναι τέλειωμενος ..
Για τη δεροπολη τα ξέρουν η δρόπολητες Μονή τους έχουν εμπηριες 23 χρόνια ξέρουν τη κάνουν απλα. Ψιχρεμια δεν χρειάζεται πολυ χολή και
Μαυρίλα ... Γιατει θα ξανα βλέπομασται και στης 24 Ιουνίου και ας το δούμε σαν γιορτή γιατει είναι γιορτή της δημοκρατίας και αφου έχουμε αυτο το μεγάλο δεικαιωμα ας το κάνουμε πράξη αλλα όχι με μαύροι προπαγάνδα και βρισιές .....

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου προφήτη Χρήστο Γιάννη
Είσαι κορυφή με διαφορά, εσύ κάποια μέρα θα φτάσεις πολύ ψηλά, να μου το θυμάσαι αυτό…..

Ανώνυμος είπε...

Οποίος θα απαντάει θέλω όνομα και επίθετο άλιος είναι μικρός σε Ολλα δεχόμαι τα πάντα αλλα με ονοματεπώνυμο όχι δεξειος ανεξάρτητος αθώος και τετια θέλω επώνυμα άλιος............ Χ Γιάννης !!!!
" ο προφήτης " χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο Γιάννη η προβλέψεις σου έχουν βάθος, πλάτος και όγκο , αυτές της προβλέψεις δεν της σκέφτηκε κάνεις…. Αλά ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και μας διαφωτίζεις

Ανώνυμος είπε...

Τι είπες τώρα ρε μεγάλε Χρήστο.Εσύ είσαι προφήτης αγόρι μου.Τσάμπα χαραμίζεσαι και καις τα χέρια σου με τα σουβλάκια.Τι είπες τώρα να ούμε.Γραφείο πρέπει να ανοίξεις εσύ.Θα είχες κάνει μεγάλη καριέρα μαζί με το Χορταρέα.Κάρτες ταρώ,ντουλοκάρτες,ντουλομανδείες κλπ.

Πες μας μόνο τι πίνεις και δε μας δίνεις.Καμιά ντουλοεσέντσα μήπως?

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως έκανες λάθος να δεχτείς αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή να υπερασπιστείς τα συμφέροντα τις κλίκας του Ντούλε εις βάρος του συγχωριανού σου ο οποίος πρόσφερε τόσα πολλά για το χωριό. Ίσως την επόμενη φορά να ήταν πολύ λογικό να κατέβεις αλλά αυτή είναι ανήθικο. Δείχνεις ξεκάθαρα την αντιπάθειά σου στο Σπύρο.

Ανώνυμος είπε...

20 χρόνια δίναμε αγώνες ενάντια στην λαίλαπα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας για να σώσουμε την Όμόνοια και τον Ελληνισμό και τώρα έρχεστε εσείς άνετοι - άνετοι μας ξεπουλάτε σε αυτούς και πάτε να μας το προσφέρεται και ως πατριωτικό κατόρθωμα.
Ντούλε, τα πρόβατα ξύπνησαν και δεν τρώνε ακόμα κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω ονοματα θέλω ονοματα είσται όλοι σας τίποτα τη φοβοσασται .... Όσο για αν κάθομαι στα σουβλάκια κανείς λάθος αγόρι μου αν είσαι που με ότι
Βλέπω δεν θα είσαι κατει άλλο θα κρύβεται πόσο απο την ανονημα σου γιατει εγω δεν κάνω τίποτα αλοι δουλεύουν για μένα μην
Κλες το χαλι του καβαλαρι γιατει του κρεμοννται τα πόδια εγω καθομε και κάνω πλακα μαζι σας που έχεται παθει πανικό που θα ξένα πάρετε ξένα απο τα τρία το μα ...... τέρο ωπως πάντα .... Χ Γιάννης

Κεραυνιος είπε...

Υποτιτλος: τεταμενο το κλιμα στους ομονιτες αγ. Σαραντα. Κειμενο: καμια αναφορα στον υποτιτλο. Τι σοι μορφη προπαγανδας ειναι αυτη; Ο ντουλες γιατι και πως λες οτι βιασε την Ομονοια; Την διαφαινομενη εκλογικη αποτυχια του μεγκα θα την χρεωσεις απο τωρα στην Ομονοια; Να μην κατεβασει δηλαδη το κεαδ υππψηφιο στο αργυροκαστρο για να μην πριμοδοτηθει ο καθε ταβος; Συλλογιστικη οτι να ναι. Αν ηταν ετσι να καθοταν ο κιτσιος στα αυγα του που οτι λιγους ψηφους παρει ουτως ή αλλως Προερχονται απο το κεαδ.

Δερβιτσιώτης στα Γιάννενα είπε...

Ο Αλκιβιάδης, το άφθαρτο, το σπουδαγμένο, το έξυπνο (πουλί) το έπιασε από τη μύτη ο Ντούλες. Το έριξε το παιδί στον πολιτικό αγώνα... ξυπόλητο. Πιθανόν να κοιμάται και να ονειρεύεται την έδρα στη Βουλή, να ετοιμάζει λόγους κλπ,κλπ Δεν κατάλαβε ότι ο Ντούλες το έβαλε απλώς και μόνο να μειώσει τις ψήφους Ελλήνων του Ξέρρα και τίποτε περισσότερο. Ο Πούλης (το Πουλί), είναι σίγουρο ότι δεν έχει μοίρα στον Ήλιο να εκλεγεί. Έστω και μια στοις εκατό να είχε τέτοια τύχη, ο Ντούλες δεν θα τον έβαζε υποψήφιο. Αυτός κυνηγάει τους πάντες για να είναι ο μοναδικός. Πώς θα έβαζε τον έξυπνο Πουλί δίπλα του....;? Το αφεντικό του, ο Ντούλες όλα αυτά τα χρόνια τις σκόρπισε τις ψήφους των Ελλήνων στ΄ αλβανικά κόμματα. Τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει τον Πουλι για να μειώσει τον Ξέρρα, στο σπίτι του στη Δερβιτσιάνη, που 99,99 τοις εκατό είναι βουλευτής Μια ακόμη πράξη ανούσιας αντιπαράθεσης και διάσπασης που την καρπώνεται απλόχερα ο Ντούλες, μόνο και μόνο να δει τους Έλληνες αντιπάλους του ηττημένους ή μειωμένους.
Ο Πούλης θα καταλάβει αυτά, αλλά αφού τον ξεζουμίσει το αφεντικό του! Καλή δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω ότι ο Πούλης δεν είναι φθαρμένος πολιτικά, αλλά έχει μέσα τυο το κουσούρι της φθοράς. Ανεβαίνει τα σκαλιά της πολιτικής γλείφοντας για να εξυπηρετήσει τις αντεθνικές κορώνες του αφεντικού του, του Ντούλε

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κεραύνιε, με στεναχωρούν αυτά τα σχόλια γιατί δεν εισπράττω ειλικρινή πατριωτικό διάλογο όπως θα ήθελα αλλά ένα στείρο οπαδισμό. Παρόλα αυτά, θα απαντήσω σε σένα και τον κ. Γιάννη γιατί γράφετε επώνυμα και ζητώ συγνώμη που δεν προλαβαίνω να απαντήσω στα άλλα ανώνυμα σχόλια,
Κεράυνιε, ίσως είσαι μικρός και δεν θα πρόλαβες την Ομόνοια να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τον τόπο, παρά τα προβλήματα της που δεν έλειψαν ποτέ. Στις τελευταίες εξελίξεις, βλέπεις πουθενά τον πρόεδρο της Ομόνοιας;
Δεν αναφερθήκαμε σε λεπτομέρειες του τεταμένου κλίματος γιατί δεν το θεωρήσαμε σκόπιμο. Η ένταση προέρχεται από ανικανοποίητους πόθους στελεχών και όχι από την ουσία του προβλήματος που επαναλαμβάνω είναι ότι ο Ντούλες διέλυσε και εξευτέλισε για μία ακόμη φορά την Ομόνοια.
Εσένα σου αρέσει και θεωρείς λογικό ο πρόεδρος ενός παραρτήματος Ομόνοιας να είναι στη λίστα του ΣΚ, τότε γιατί δεν πάει καλύτερα ο ίδιος ο Μπολάνος;
Δεν καταβαίνω τι θες να πεις για τον Πούλη και το Μέγκα αλλά έχω να πω το εξής: Το ΚΕΑΔ στις τοπικές εκλογές του 11 αγωνίστηκε να πείσει τον κόσμο ότι ο εχθρός του ελληνισμού είναι το Μεγκα και το ίδιο κάνει και τώρα, αυτό είναι καταστροφικό. Το ΚΕΑΔ – Ομόνοια το στηρίζουν ένας στους τρείς βορειοηπειρώτες και επιδίδεται σε μία απίστευτη εσωστρέφεια (βλέπε δεροπολη αυτόνομη κλπ). Πες μου ποιον ωφελεί αυτή η εσωστρέφεια; Άκουσες κάποια πρόταση από το ΚΕΑΔ ή από το Ντούλε που να αφορά το μέλλουν και την επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, έστω προεκλογική βρε αδερφέ να χαϊδέψουν αυτιά.
Αγαπητέ Χρήστο Γιάννη. πατριώτης είναι αυτός που αγωνίζεσαι για την πατρίδα και όχι για πολιτικά μαγαζάκια. Ελληνισμός δεν είναι ένα μαγαζί που έχει την ταμπέλα απ’ έξω «Ομόνοια» για να βολεύονται κάποιοι άνθρωποι αλλά ο τόπος και οι άνθρωποι του.

Lazaros είπε...

Όλοι βρίζουν την θάλασα, ενώ φταίει ο άνεμος.

~Δημήτρης Καμπούρογλου

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, είσαι καλός στις διάφορες αναλύσεις που παρουσιάζεις. Νομίζω πως πάντα προσπαθείς να «ρίξεις» κάτι κατά του Μέγκα. Μας λες πως δεν έκανε την υπέρβαση. Υπάρχει κανένας πρόεδρος κόμματος που έβγαλε το εαυτό του από τις λίστες και έβαλε άλλους; Δεν νομίζω.
Θα συμφωνούσα μαζί σου πως στον εκλογικό αγώνα που άρχισε τα δύο κομμάτων Μέγκα και ΚΕΑΔ, να είχαν στόχο το εθνικό και όχι το υβριστικό που υπερτερεί στο ΚΕΑΔ. Ακόμη και τώρα υπάρχει πιθανότητα ελληνικής συμμαχίας, αν πάνω από τα συναισθήματα της ισοπέδωσης θα βάλουμε το εθνικό.
Όσο για το Μάρτο που τον βρήκαμε στα Τίρανα με καταγωγή από το Κακοδίκι, είναι ένα τερτίπι κατά των σοσιαλιστών του Βούρκου που ψηφίζουν Ράμα και τους βγαίνει Ντούλες.

Δεξιά στο Πωγώνι είπε...

Βορειοηπειρώτη σε συγχαίρω για την αντικειμενικότητα της σκέψης σου!


Δεξιά στο Πωγώνι

Ανώνυμος είπε...

Φιλε β ηπειροτηκη δεν διαφωνο ότι το κάθε κόμμα είναι μαγαζάκι αυτο είναι γνωστό παντού το ζούμε τόσα χρόνια και εδω και εκει σε εσάς ,
Ξερεται σε τη διαφωνο ότι μερικά άτομα που ξέρω εγω τουλάχιστον δεν δέχονται την άλλη γνώμη και νωμιζουν ότι είναι σε άλλη χώρα και τσακονεσε ,
Είπα ότι ας ψηφίσει ο κόσμος ότι θέλει και δεν χρειάζονται χτυπήματα κάτω απο τη μέση σε πρόσωπα σε οικογένειες και σε επεχείρησεις ...
Και επειδει θέλω να πιστέβω ότι και εσυ το ξέρεις ότι το σοσιαλιστικο υπερτερεί στην αυλωνα λέω ότι το μεγκα δεν έχει καμία τύχη απλα πράγματα ...
Το αν είναι ο ΝΤΟΥΛΕΣ αν ο κιτσιος καλύτερος αυτο θα το κρίνει ο κόσμος και η εκλογες πάντα έχουν στρατηγική και μαγειρέματα οποία έχει καλύτερη στρατηγική ας βγη αυτός τη να κάνουμε ...
Τώρα για πατριώτες ασε μιν το ξανα λες αυτο γιατει είναι άλλη κουβέντα εξαρτάται τη θεορει ο καθένας πατριώτηςμοαπο την πλευρά του ....
Όλοι πατριώτες ήμασται πιος πολυ πιος λιγω παντός ήμασται .. Χ Γιάννης ......

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ποιος μιλάει;!
Τελικά ο κ. Ο. Μπέτσης γίνεται ενδιαφέρον, λόγω της απίθανης σαχλαμάρας. Η παραληρηματική του στάση, μέσα στο ομονοιοκεαδίτικο Ανώτατο Σοβιέτ, σχετικά με την πρόταση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για συμμαχία Ελλήνων στις προσεχείς εκλογές, οι ανοησίες που ξεστόμισε ο αρειμάνιος μπολσεβίκος, πρωταγωνιστώντας μες την ανισόρροπη ιδιορρυθμία του, είναι σαν να σαστίζει ο ίδιος, πώς οι σάλπιγγες της Ιεριχούς αντί να γκρεμίσουν τα τείχη των πολιορκημένων τσακίζουν τα νεύρα του, ως αρχιτέκτονα του διχασμού, της διάσπασης από την αφετηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ο πιο άφρων νους δεν μπορεί να παραδεχτεί τις ιδιότυπες εκφραστικές βαρβαρότητες, περί νομιμοποίησης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ αν δεχόταν την πρόταση συμμαχίας το Ανώτατο Ομονοιοκεαδίτικο Σοβιέτ! Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω πώς ο πιο στρατηγικός εγκέφαλος του Ντούλε, ο Σούσλοφ εννοεί σοβαρά τις σαχλαμάρες που πλασάρει στο υπνωμένο από το λήθαργο της Κρίσης κοινό. Αυτή τη βαυκαλιστική ρητορική, αμείλικτα ενοχοποιητική για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ βαυκαλίζει τον ίδιο, τους ομοϊδεάτες, τους εμπνευστές της.
Τέτοια κλεισούρα, παχυδερμία, αποτελεί δείγμα γραφής, αντιδημοκρατικής σκέψης. Μα ποιος την άδεια του κ. Μπέτση θα ζητήσει για τις πολιτικές ενέργειες. Ο κ. Μπέτσης, πιθανόν να θεωρεί το χώρο τσιφλίκι λόγω των διαχρονικών αντιδημοκρατικών λειτουργιών του ομονοιοκεαδίτικου Ανώτατου Σοβιέτ.
Προφανώς δεν αποτελεί στόχο, ούτε νόημα έχει να πείσουν το κ. Μπέτση αν του αρέσει ή δεν του αρέσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, το πρόγραμμα του οποίου ενσαρκώνει, πόθους, οράματα, του τόπου, ασύλληπτα πράγματα για τη γραφικότητα της κλεισούρας του εν λόγω κυρίου, αλλά ως ιδανικό εφαλτήριο να γίνουν ενδιαφέροντες για το εγχείρημα της ΑΛΛΑΓΗΣ. Να επαναφέρει τις δημοκρατικές λειτουργίες δίδοντας λόγο στη συμμετοχική δημοκρατία των υποπρονομιούχων, των ανθρώπων του μόχθου, των αυτοδημιούργητων, της νέας γενιάς, των διανοούμενων, προβάλλοντας τις αξίες, όπως η ανάδειξη των συλλογικών οργάνων και του προέδρου από τη βάση, ιδού η νομιμοποίηση του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ειδοποιός διαφορά από το Ανώτατο Σοβιέτ του Ντούλε, Μπέτση και ΣΙΑ, οι ανοιχτές πόρτες με το ανανεωτικό άφθαρτων υποψηφίων ψηφοδέλτιο! Τι έναντι του μπολσεβίκου ψηφοδελτίου του ομονοιοκεαδίτικου Ανωτάτου Σοβιέτ, με τον ισόβιο υποβασταζόμενο της κλεπταποδοχής, αρχόμενο Ντούλε στην περιφέρεια Αυλώνας.;! Ποιος ο απολογισμός του αλλοδαπού βουλευτή του Ελληνισμού στο Βούρκο, Ριζά, Δέλβινο και Χιμάρα, από την θητεία που διένυσε;! Πού, ποιος τον γνώρισε, πότε ήταν παρόν στα τόσα προβλήματα, για εκπαιδευτικό, τις διώξεις των ανθρώπων του μόχθου από το επίσημο κράτος, την απογύμνωση από γαίες και λιβάδια;! Προέχουν τα wik ent των Σαββατοκύριακων του στα Ιωάννινα!
Εν συντομία, σε αναφορά του τίτλου, ποια πολιτικά ήθη πρεσβεύει ο κ. Μπέτσης; Μήπως ο ίδιος, τις αρχές της δεκαετίας 90’, όταν η οργάνωση πρόβαλε τα τόσο φιλόδοξα προγράμματα και σχέδια, για το εκπαιδευτικό, το ιδιοκτησιακό και το πλαίσιο δικαιωμάτων ο κ. Μπέτσης την πυροβολούσε κι έγραφε εκείνα τα περίφημα άρθρα όπως ‘‘ ΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΙ;’’, δίδοντας τις κατευθυντήριες γραμμές ένταξης του ελληνισμού στα αλβανικά κόμματα, εξηγώντας ότι είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για μια τέτοια ενέργεια! Ήταν τότε που η Ομόνοια του Κυριαζάτη έστελνε Ψηφίσματα στα Διεθνείς Φόρα για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα του Ελληνισμού. Ο Μπέτσης πετροβολούσε. Ως τι; Ως πολιτική επάρκεια; Όχι βέβαια. Ως πνευματική ένδεια, κυνισμό! Ενώ αυτή η δεκαπενταετία Ντούλε με τα ευέλικτα σχήματα του Ανωτάτου Σοβιέτ τα έστειλε όλα στη μπάντα αρκεί η καρέκλα με ότι προνόμια απολαμβάνουν οι κύριοι της αδιαφάνειας του απίθανου κομφορμισμού.
Ο χρόνους και ο κοινός νους γκρεμίζει τα τείχη της Ιεριχούς και τη λεοντή του κάθε Μπέτση.
Π. Τσακίρης

Ανώνυμος είπε...

Η κατάρτηση των λιστών (και θα μιλησω για την Δρόπολη που ξέρω καλύτερα), παρουσιάζει αυτό που περιμέναμε.
Ουτως ή αλλως η εκλογή βουλευτή του ΚΕΑΔ ή ΜΕΓΚΑ λογω του εκλογικού νόμου είναι σχεδόν αδύνατη. Ισως θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες εαν υπήρχε συνασπισμος Ελληνων.

Η πλάκα θα είναι εν τελει, να μην εκλεγεί κανενας ελληνικής καταγωγής στην περιφέρεια του Αργυροκάστρου. Αν και φαντάζει δύσκολο,πιστευω πως 2 στους 3 θα εκλεγουν.

Για ΜΕΓΚΑ & ΚΕΑΔ, ασχετως υποψηφίων ή συσχετισμών.
(αν και κατεβαίνουν 2 νεοι και αφθαρτοι ανθρωποι που προσωπικά θα τους ηθελα στην βουλή).
Εγω Πιστευω πως οι εκλογές είναι και ενα δημοψήφισμα αναμεσα σε ΚΕΑΔ & ΜΕΓΚΑ.
Και αυτό θα ισχύσει σε ολες τις περιοχές με ελληνικό στοιχείο.

Προσωπικά δεν μπαινω καν στην λογική να ψηφισω τον ταδε, γιατι ειναι στον συνασπισμό του ΜΕΓΚΑ ή τον αλλον γιατι ειναι στον συνασπισμό του ΚΕΑΔ.
Υποψήφιο Αλβανικου κόμματος, ασχετως καταγωγής, δεν ψηφίζω για κανεναν λογο.
Οποτε όπως και να χει ΚΕΑΔ (όπως παντα) ή ΜΕΓΚΑ (για πρωτη φορα) θα ψηφίσω.
Και μαλλον προσανατολιζομαι αυτη τη φορά προς το ΜΕΓΚΑ (παρολο που δεν με ικανοποιεί επαρκώς) γιατι νομιζω πως ήρθε η ωρα να τελειωνουμε με το ΚΕΑΔ και να καθαρίσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Δροπολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Π Τσακιρης.....
Κατσε ρε φιλε και βαλε κατω τα ονοματα εκεινων που ιδρυσαν την Ομονοια,και που ηγηθηκαν τα επομενα χρονια....Το δικο μου συμπερασμα ειναι πως στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ηταν ολοι οργανα του ΚΕΑ (του κομματος εργασιας αλβανιας)...για να μην πω και οργανα καποιον αλλων υπυρεσιων και κοψουν το σχολιο...
Τωρα παρε αυτους που ηγουνται, και κοιταξε την προελευση τους ,την οικογενειακη τους ιστορια αλλα και την προσωπικη τους σταδιοδρομια και θα βρεις εξηγηση για το πως φτασαμε να ειμαστε απο 17 χωρια χωριατες.
Δεν ειναι φιλε μου θεμα προσωπικων συμφερωντων μονο,το κυριως προβλημα μας ειναι οτι υπαρχουν στην ηγεσια της Ομονοιας ανθρωποι με εντεταλμενους στοχους και σκοπους,αυτοι ξερουν πολυ καλα τι κανουν,το πραζουν σταδιακα και μεθοδικα,και κρυβοντε πολυ καλα πισω απο ιερα ρασα,η και απο φλογερους και πυρυνους λογους και συνθηματων υπερ πιστεως και πατριδος,πραγμα που τους καθιστα περισσοτερο επικυνδινους,και τους διευκολυνει το εργο .....Και το εργο ειναι ενα
Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΗ !!!!
Για οσους μπορει να θιγονται απο το σχολιο αυτο,θα τους πω κατ'αρχην πως δεν τους αφορα δι οτι δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι εφ'οσον ειναι σωστοι και καθαροι,τους λεω μονο να ανοιξουν τα ματια τους και να κοιταξουν ποιον εχουν τριγυρω τους,και να μην πιανονται κοροιδα απο τους μαστορους του SHIK που τους πουλανε πατριωτισμο....

Ανώνυμος είπε...

Κατα τη διαρκεια της δικης των 5 της Ομονοιας τον Αυγουστο του 1994 στα Τιρανα,ο Ο..... ..... τοτε αρθρο γραφραφος στο Λαικο Βημα του Β.Ιατρου,εγραφε αρθρο υπο τον τιτλο<>.Απιστευτο και ομως αληθινο.Ανοιξτε παρακαλω το αρχειο.Δλδ τοτε που την ηγεσια της Ομονοιας την ειχαν αλλοι,προσπαθουσαν με καθε τροπο,αυτος και η παρεα του,να την διαλυσουν.Σημερα που τα ηνια της ειναι στα χερια της παρεας αυτης,μη σταξει και μη βρεξει για τν Ομονοια τους.Αυτος εαν δεν και πατριωτισμος ,οπως προσποιουνται.Αυτοι που τους ψηφιζουν τα θυμουνται αυτα΄΄ Σωπικιωτης.

Ανώνυμος είπε...

.....,,.............. Επειδη ο Dule και η παρεα του ειναικαταδιωγμενος απο τους ιδιους τους συμπατριωτες του,διοτι ολοι σας γνωριζουν,δεν χρηαζεται να ξοδεψω πολυ μελανι για να σου απαντησω.Ως προς τους βουρκαρηδες που τον στηριζουν δεν χρηαζεται αλλο δειγμα κατοτεροτητας.Εχει εσενα,εναν αγραμματο και ανορθογραφο που το μονο που ξερει στη ζωη του,ειναι να τρωει,να κανει κακα και να μην εχει γνωθι σαυτον.Εχει ακομα και καποιους τετοιου ειδους βουρκαρηδες,ραγιαδες αλβανων πρωτογραμματεων και γλειφτες πασων εξουσιων.Εξυπακουεται πως λογικοι και γνωστικοι βουρκαρηδες εχουν τοση υπερηφανεια για να στηριζουν τα παιδια του βουρκου.Ενω οι Μπονηδες ξερουν μονο να γλειφονται και να υποκλινονται.Εγω δεν θα αναφερθω στα οσα οι αλλοι σας βγαζουν στο φως.Θα πω μονον πως ο Dule και η παρεα του ειστε ολοι το ιδιο.Το γεγονος οτι οι αλβανοι σας θελουν παντα κοντα τους,για οποιους εχουν μυαλο λεει και κατι αλλο.Μην ξεχναμε,πως τη μια βγηκε με ψυφους των λιουσνιαρηδων,τη μια με των τσαμηδων και τωρα ο Ραμα του λεει οτι θα εισαι βολευτης οτι και να γηνει.Λες να εχεις τοσο μυαλο για να το καταλαβεις;Διοτι οι περισοτεροι βουρκαρηδες το εχουν καταλαβει και θα σας πληρωσουν με το νομισμα που σας ταιριαζει.Επι της ευκαιριας,ομως θα ηθελα να σε ρωτησω;Τι εγινε με ενα κοινο οικοπεδο στη Θεσπρωτια,που εχετε μαζι με τον Η και τσαμη συνιδιοκτητη; Πληρωσατε τα μηχανηματα της νομαρχιας για τις εκσκαφες; Βεβαια,εσυ εχεις και εμπηρια απο εκλογες.Παρα λιγο να βγαλεις τον Αναγνωστη βουλευτη της ΝΔ,αληθεια τι εγινε αυτος;Αλλα ξεχασα,αυτος εγινε β.ηπειρωτης και δεξιος μονο στις συγγεντρωσεις που ειχε με β.ηπειρωτες.

Ανώνυμος είπε...

" μορφωμένο"!δεν θα σου απαντήσω στη χαζεμαρες που λες αλλα απο εκλογες ξέρω και όσες φορές πάλεψα της κέρδισα και με διάφορα μεγάλη στην περιοχέι μου τουλάχιστον αν δεν ξέρεις να μάθεις όσο για την ορθογραφεια μου μου είναι αδιάφορο τη λες Ελλά να κάτσουμε μαζι και θα δεις ότι θα συμφινεισεις σε Ολλα , αλλα γιατει δεν λες το όνομα πιος είσαι έτσι θα δειξεται το κενουργιο να κρύβεσται , είσται τελειωμένη τι ξερεται γαυτο δεν
Λέτε το όνομα σας ξέρετε ότι θα γελάμε την στης 24
Τώρα για το χωρισμό μου τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ είναι β Ηπειρώτης όσο είσαι και εσυ και εδω εσείς χάσατε γιατει ξανα δεν σας έγιναν τα γενιά και κατέβηκε ο αναγνώστης και όχι η τζιουφα που λέγατε εσείς του μεγκαλου κόμματος , εσείς νομίζετε επειδει πάτε πίσω απο κανέναν ψήφο συλλέκτη νομίζετε ότι έχεται και έπειρωει στη νδ αυτι λέει η
Πατάτα σας .. Τίποτα είσται αποκομα του κεαδ και με μπαλώματα δεν κανείς τίποτα καλα είναι να γελάμε ξανα γιατει δεν
Περνάει και η μέρα έχουμε εσάς τα " μορφωμένα " και περνάει η ώρα μας σε Ευχαριστώ παντός οποίος και να είσαι .... Τώρα για οικόπεδα και μαλακιες δεν θα απαντήσω γιατει Δουλεβω 20 χρόνια ..... Χ Γιάννης

Κεραύνιος είπε...

Βορειοηπειρώτη γράφεις στο τέλος του κειμένου ότι σε λίγο θα αναρτήσεις τις πλήρεις λίστες. Που είναι κρυμμένες;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως και ο Κιτσιος ενα απο τα ιδια ειναι.
Και η διαφαινομενη αποτυχια του θα ενισχυσει το Ντουλε.

Ανώνυμος είπε...

9.39π.μ. που τον είδες το Κίτσιο που είναι ένα από τα ίδια; Ρώτα λίγο το Ράμα, το Μέτα, τον Αγγελή, τον Πατόζι, τον .... ίδιο τον Ντούλε και τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Ε.. ε.. ε.. Σιμαρέοι(Χιμαρέοι) ξυπνήστε!!!!!
Λέτε να είναι τυχαίο που ο ίδιος ο Ράμα και ο φίλος του ο Κοκεδημας κατεβαίνουν και οι δύο στη δική σας περιφέρεια και έβαλαν και το Μάρτο εκεί για να σας ρίξουν στάχτη στα μάτια?
Τα φιλέτα της Χιμάρας θέλουν...
Σας έχουν πουλήσει στο Ράμα και τον Κώτσιο ε...ε...ε ξυπνήστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

O Andrea Marto os yfipourgos paideias embodise sinithita to etima ton ximarioton gia dimosio eliniko sxoleio me tin dikaiologia pos i ximara dhen aniki se mionotiki zoni.Afto epise tis alvanikes kyvernisis na kratisoun to logo tous eos simera.Tora to KEAD tou eksasfalizi tin edra pou dikeoute o kathe prodotis.Etsi amivounte afti pou kseroun na prodosoun.Evje sou arxige..

Ανώνυμος είπε...

Όλοι MEGA για να μάθει ο Ντούλες να σέβεται τους βορειοηπειρώτες!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ξεκάθαρα πια ότι ο Ντουλε έβαλε κ επίσημα ταφόπλακα στην Ελληνική Μοιονοτητα. Βορειοηπειρωτη κρατα σε παρακαλω ολα τα αρχεία γιατι σε λίγο καιρο κάποιοι απ´τον στενό κύκλο του Βαγγέλη θα χτυπούν το κεφάλι στον τοίχο που τον εμπιστεύθηκαν.. Τα ξαναλέμε, λίαν συντόμως που θα έρθει κ επίσημα το τέλος

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΦΘΟΝΟΥ ΜΠΡΙΑΜ!
του Π. Τσακίρη
Τελευταία στην Πάνω Δερόπολη εγκαινιάστηκαν, ο οδικός άξονας προς Σωτήρα, παρουσία του πρωθυπουργού, και αυτός που συνδέει το χωριό Λόγγο με το κεντρικό δίκτυο, με χρηματοδότηση του Β. Τάβου. Δύο Έλληνες Βουλευτές πολιτευόμενοι με αλβανικά κόμματα, αντίστοιχα ο Σ. Ξέρρας Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής του Δ.Κ. , και ο Βαγγέλης Τάβος ως πρωτίστως υπουργός Υγείας βουλευτής LSI, υλοποίησαν τις υποσχέσεις τους.
Τα site του χώρου, ιδίως το τοπικό ‘‘ΔΕΡΟΠΟΛΗ’’, μούγκα. Έχει αναλάβει εκστρατεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης με το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας, το μιλιταρισμό, το πολεμόχαρο κατάντημα για εθνικά ανύπαρκτο θέμα. Τα άκρα είναι άδεια πιάτα. Δεν παράγουν έργο, δεν διακινούν ιδέες, παράγουν τη μιζέρια.
Ανεβάζοντας στροφές στον ‘‘πατριωτισμό’’, στο ομονοιοκεαδίτικο Ανώτατο Σοβιέτ, αποσκοπούν να χειραγωγήσουν το πατριωτικό εκλογικό κοινό του Βούρκου, Ριζών, Δελβίνου και Χιμάρας, να τον ψηφίσουν τις προσεχώς εκλογές, ψωμίζοντάς τον μια επιπλέον τετραετία, να διεκπεραιώσει το έργο του πουθενά, το ξεπούλημα και ερήμωση του τόπου.
Η πιο άθλια προπαγάνδα γκεμπελίστικη από το ομονοιοκεαδίτικου Ανωτάτου Σοβιέτ, εναντίον του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Ομονοιακα μηνύματα;! Κατασυκοφαντούν τους υποψηφίους βουλευτές του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, τα νέα παιδιά του τόπου, του μόχθου, των κοινών προσπαθειών με τους κατοίκους για την επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν λόγω της πολιτικής και διοικητικής ανεπάρκειας των στελεχών της ομονοιοκεαδίτικης παρέας που κατέχουν πολιτική και τοπική εξουσία.
Του ηγέτη της άγονης ευφυΐας, Ντούλε, ποιο το έργο; Τα ορεινά χωριά κυρίως στις πέντε επαρχίες, ξεροσταλιάζουν για νερό, με ανύπαρκτο και μη προσβάσιμο οδικό δίκτυο – χωματόδρομους χείμαρρους, τα έργα ανάπτυξης αποτελούν όνειρο θερινής νυκτώς, υποθέσεις υφαρπαγής γαιών και λιβαδιών ομοεθνών από ετερογενείς συμμορίες αποτελούν ψιλά γράμματα για τον κ. Ντούλε.
Τι έγινε με το Ελληνικό σχολείο στους Αγ. Σαράντα;! Το οικόπεδο ντε;! Αυτό της Χιμάρας με τον ανειδίκευτο Μπρίγκο; Αντικατέστησε τη δημόσια Ελληνική Παιδεία με ΜΚΟ! Έκανε την μαυροπατρίδα εταιρεία εμπορικών συμφερόντων ρουφώντας πούρα αδιάφορα με επιχειρηματίες!
Τι σχέδια δαιμονικά θα εφαρμόσει για την παράταση πολιτικού του χρόνου;! Τον Καΐσι στο Αλύκου τον αποκεφάλισε το 2003, τον επανέφερε το 2011. Γιατί; Τι ξεπουλήσουν; Το Λούτσι των μνημείων για τα παλικάρια του Αλύκου, των υδραγωγείων, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το Σ.Κ., κλήρο, αλβανική κυβέρνηση τον έψησε στο φούρνο με πατάτες. Τώρα ποιόν; Τα πιόνια της αγραμματοσύνης, τα στρατιωτάκια του σχεδίου ύπαρξής του; Η επιδοτούμενη διάσπαση με Τάβο έληξε. Αυτή με Ξέρρα δεν μακροημέρευσε; Τώρα τι;!
Να επανέρθουμε στις ιστορίες με άφθονο μπριάμ με τόση πυκνότητα αμετροέπειας στα site, από τους βουρκαριανούς κυρίως. Το μπριάμ είναι ένα αρχοντικό, παραδοσιακό, φαγητό της περιοχής του Βούρκου και Ριζών. Μαγειρεύεται με ρύζι, μυρώνια, ανθούς, μοσχοτρίφυλλο, τυρόγαλο (ορό). Ψήνεται στη χόβολη στην πόρτα του φούρνου. Μοσχοβολούν οι ρούγες από τη μυρωδιά και λιμπίζεσαι τη νοστιμιά του. Είναι του σοφρά και της φιλόξενης γωνιάς τους. Τόσο φιλόξενης αγαθής και πατριωτικής παροιμιώδης χροιάς.
Αυτήν την αγαθότητα παραπλάνησε ο ‘‘ηγέτης’’. Θα ανεχθούν εκ νέου τον πουθενά στο Βούρκο και Ριζά ή θα ψάξουν να ορθώσουν ανάστημα, να αναδείξουν δικά τους παιδιά, μήπως πασχίσουν για οδικά δίκτυα, για την Παναγία την Κωσταρίτισσα, τη Λεσινίτσα, τη Μάλτσανη, τη Γριάσδανη, το Γιανιτσάτη, το Καρόκι, το Συρακάτι, Κακοδίκι, τη Δρόβιανη, και που αλλού. Μην σας παραπλανούν με τις γριφώδους ιστορίες τους. Ο Ντούλες είναι των παζαριών για την καρέκλα, της υποβάθμισης και οπισθοδρόμησης. Η Δερόπολη του έβγαλε προ πολλού κόκκινη κάρτα, του έδειξε το δρόμο του παραμυθά. Η εκ νέου διεκδίκηση της έδρας να ηγείται του ψηφοδελτίου στην Αυλώνα αποτελεί άμεση προσβολή, ταπείνωση για τον Ελληνισμό του χώρου!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Τσακίρη, πονάει αλλά είναι η αλήθεια!

Βαγγελης είπε...

Γεια'σου,φιλε Χρηστο.Σε φαγανε.Οταν προκαλεις ειναι δυσκολα μετα να μπαλωσεις.Προσεχε ,μη γραφεις για τις αγαπες σου και τους εχθρους αυτων.Προκαλης,κ.Γιαννη (εγω αλλιως σε φωναζω,επειδη σ'αγαπω),ο Ηλιας ειναι μαλαμα ανθρωπος ,ικανος και με γερο στομαχι,βοηθαει και δεν κυνηγαει,συνχωρει και δεν δικαζει,ηρεμος με γνωσεις.Ε, η πολιτικη θελει και αξιες,οχι τσαμπουκα και δολιοπλοκιες,γιατι καποια στιγμη θα πεταξει το πουλακι και θα το φαει η γατα.Ξερω ,ξερω για σενα ,εισαι υπερ της ενοτητας,αλλα οχι με ορους να τους λες.Για ενα πραγμα ειμαι περιεργος,τι εγινε με τον Ανδρεα;Πως δεν βοηθησατε.Πιστευω οτι ηταν σιγουρος στην Κορυτσα.Α, ξεχασα δεν θελει εξυπνους ο Προεδρος.Να'σαι καλα φιλε μου!Οσο για την ορθογραφια παραμενεις ξυλο απελεκιτο και τουρκος ,δεν θελεις να σου μαθω.Σου εγραψε και καποιος αλλος γι'αυτο τον πονο.Να βγαλω και εγω κανα φραγκο τωρα που δεν δουλευω.

Ανώνυμος είπε...


κ. Χρηστο Γιαννη το "γιατι" στο χωριο σου πως στο εχουν μαθει "γιατει"???

Δημοσίευση σχολίου