Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ



Άρθρο του Δημήτρη Περδίκη και το σχόλιο μας
H αλβανική πολιτική απέναντι στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αλλά και γενικότερα ως προς τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, από την ίδρυση του αλβανικού κράτους μέχρι σήμερα, υπήρξε πάντα η ίδια, ενιαία και συνεχής. Ασχέτως καθεστώτος ή πολιτικού κόμματος στην εξουσία, η προσπάθεια των Τιράνων ήταν πάντα ο εξαλβανισμός της Βορείου Ηπείρου, ο αφελληνισμός, τόσο γλωσσικός όσο και συνειδησιακός. Ως προς τις σχέσεις με την Ελλάδα είχαμε πάντα μία προσπάθεια απόσπασης των μέγιστων δυνατών ευεργετημάτων χωρίς την απόδοση έστω και των ελάχιστων ανταλλαγμάτων. Ακόμα ο εφησυχασμός και η χειραγώγηση της ελληνικής πλευράς ως προς τις προθέσεις της και την συμπεριφορά της απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

       Στην πράξη έχουμε δύο οδούς υλοποίησης της πολιτικής. Την επίσημη των κυβερνητικών και διπλωματικών επαφών, όπου σε επαφές επιφανειακά πολύ θερμές και φιλικές προσπαθούν πάντα να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν χωρίς να αποδώσουν ούτε το ελάχιστο από όσα ζητά η ελληνική πλευρά. Παράδειγμα, ενώ η ελληνική πλευρά έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανόρθωση της Αλβανίας, τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών του έπους του 1940-41 παραμένουν ακόμα εν πολλοίς άταφα, παρά το ότι το σχετικό αίτημα εκκρεμεί πάρα πολλά χρόνια. H Αλβανία έχει ήδη κατορθώσει να επιβάλλει να μην χρησιμοποιείται ο όρος Βόρειος Ήπειρος, ενώ η ίδια χρησιμοποιεί όρους όπως πχ Cameria. Ζητά από ελληνικούς φορείς το άνοιγμα αλβανικών σχολείων και τα αιτήματά της υλοποιούνται άμεσα. Σχέδιο της είναι να θέσει θέμα αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι Αλβανοί μετανάστες, οι Βορειοηπειρώτες εκτός αυτών των μειονοτικών ζωνών και οι Αρβανίτες. Φυσικά δεν διστάζει να περιλαμβάνει στα αλυτρωτικά της όνειρα της μεγάλης Αλβανίας την ελληνική Ήπειρο και τμήμα της Μακεδονίας. Στους μύθους που κατασκευάζει για να χρησιμοποιήσει σαν εργαλεία στην άσκηση της πολιτικής των απαιτήσεών της ξεχωρίζει αυτό που ονομάζει «Γενοκτονία των Τσάμηδων» όπου προσπαθεί να αντιστρέψει την ιστορική αλήθεια και να παρουσιάσει τους θύτες ως θύματα. Εδώ έχει την ιδιαίτερη συμπαράσταση της Τουρκίας η οποία έχοντας διαπράξει τις περισσότερες γενοκτονίες στην υφήλιο θέλει να δείξει στην διεθνή πολιτική σκηνή: Να και η Ελλάδα τα ίδια έκανε. !!  Μακροχρόνια η Αλβανία έχει πάντα την υποστήριξη της Τουρκίας σε κάθε θέμα που στρέφεται κατά της Ελλάδας. Κλείνω το θέμα «Τσαμουριάς» με μία σημαντική επισήμανση: Σε όλη την Ευρώπη πληθυσμιακές ομάδες που συνεργάστηκαν με της δυνάμεις των κατακτητών, στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, υπέστησαν μεταξύ των άλλων και κατάσχεση των περιουσιών τους.  
        Η δεύτερη οδός υλοποίησης της πολιτικής των Τιράνων είναι μέσα από τις μυστικές της υπηρεσίες. Ο Σπύρος Κατσαρός, ένας Κερκυραίος, γιος ενός εμπόρου εγκατεστημένου στην Σκόδρα της βόρειας Αλβανίας υπήρξε ο πρώτος οργανωτής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας αυτής. Σίγουρα, ιδιαίτερα ικανός, παρέμεινε στην θέση του επικεφαλής επί δεκαετίας παρά την αλλαγή καθεστώτων και κατοχών.
Η διαβόητη λοιπόν sigurimi που μετά το 1991 μετονομάζεται σε SHIK και λίγο αργότερα σε SHISH έγινε ο τρόμος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπου μπορούσε να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα. Επί κομμουνιστικού καθεστώτος, όταν τα αλβανικά σύνορα είχαν ενισχυθεί με ηλεκτροφόρα σύρματα, με πολυβολεία και συνοριακούς φρουρούς, για να μπορέσουν να κρατήσουν τον πληθυσμό μέσα στην κόλαση, κάποιοι Βορειοηπειρώτες κατόρθωναν να περάσουν. Μερικοί από αυτούς όμως δεν κινδύνευαν ιδιαίτερα. Αλβανοί πράκτορες τους συνόδευαν στα σύνορα, τους βοηθούσαν να περάσουν και τους αποχαιρετούσαν. Οι «φυγάδες» έφθαναν στην Ελλάδα και άρχιζαν στους πιο υψηλούς τόνους να φωνάζουν για απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Φώναζαν λόγο πατριωτικό, έφθαναν στις βορειοηπειρωτικές οργανώσεις και συνέχιζαν, στοχοποιούσαν με ψεύτικες καταγγελίες πραγματικούς αγωνιστές κατηγορώντας τους ως προδότες και πράκτορες των Αλβανών. Οι φωνές τους συγκινούσαν κάποιους, τους παρουσίαζαν σε δημοσιογράφους, σε βουλευτές, σε υπουργούς. Στοχοποιούσαν, κατέγραφαν, δίχαζαν, χειραγωγούσαν. Όσο πιο δυνατά φώναζαν τόσο αποκτούσαν ένα σημαντικό ακροατήριο, πατριωτικό μεν, ανόητο δε, το οποίο σαν παπαγαλάκια στην συνέχεια αναμετέδιδαν προς πάσα κατεύθυνση.
       Ποιοι ήσαν αυτοί οι Βορειοηπειρώτες που έφθαναν να γίνουν όργανα των Αλβανών; Μερικοί είχαν παρανομήσει και στο δίλημμα διάλεγαν την «αποστολή» από την φυλακή. Άλλοι δεν χρειαζόταν να παρανομήσουν. Η κατηγορία ότι είναι κάποιος εχθρός του λαού ήταν ότι το πιο εύκολο, το ίδιο και η καταδίκη. Μετά η απόφαση στο δίλημμα «Φυλακή στο Μπουρέλι ή διακοπές στην Ελλάδα» ήταν κάτι σχετικά εύκολο. Άλλοι όμως συνεργάστηκαν για διάφορους άλλους λόγους όπως η γοητεία της εξουσίας, η συνειδησιακή αλβανοποίησή τους, τα οικονομικά οφέλη κ.ά.
      Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε και μετά την καθεστωτική αλλαγή στην Αλβανία. Τώρα όμως δεν περνούσαν τα σύνορα όπως παλιά, έφθαναν με τα λεωφορεία της γραμμής. Έχουν φθάσει σε κέντρα λήψης αποφάσεων και έχουν προτείνει αποφάσεις που δήθεν θα ωφελήσουν την Βόρειο Ήπειρο. Έχουν εκδοθεί φυλλάδες και έχουν γραφτεί άρθρα που ουσιαστικά περνούσαν και περνάνε τα μηνύματα των Τιράνων.
Μηνύματα όπως: «Οι Χιμαριώτες, Οι Κορυτσαίοι, Οι Βλάχοι δεν είναι Έλληνες»
«Έλληνες είναι μόνο όσοι είναι στις μειονοτικές ζώνες, ήξερε ο Χότζας τι έκανε»
«Το τάδε χωριό δεν θέλει ελληνικό σχολείο, αλβανικό θέλει»
«Αλβανοί παίρνουν χαρτιά ομογενούς για οικονομικούς λόγους»
«Οι ΒΗπειρωτικοί ηγέτες είναι προδότες, κλέφτες, απατεώνες κλπ»
και πολλά ακόμα.
         Ο απλός κόσμος που άκουγε πολλές φορές διάφορα αντικρουόμενα μεταξύ τους άρχισε να έχει επιφυλάξεις για το τι είναι τέλος πάντων Βόρειος Ήπειρος και ποιοι Βορειοηπειρώτες. Οι δε Βορειοηπειρώτες κουρασμένοι από αυτά που άκουγαν όλο και λιγότερο θέλανε να συμμετέχουν στα κοινά. Καταλαβαίνει κάποιος εύκολα, φαντάζομαι, πως ο διαιρεμένος Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός δεν είναι κάτι αυθύπαρκτο ίδιο του Έλληνα αλλά κάτι που έντεχνα καλλιεργήθηκε.
         Στον χώρο της Βορείου Ηπείρου στα πλαίσια της χειραγώγησης και στην συνέχεια της αλβανοποίησης του πληθυσμού δημιουργήθηκαν «κανάλια» που περνούσαν διάφορες θέσεις και παραπληροφορούσαν. Ξεκινούσαν από απλά καθημερινά όπως «η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα, τα χρήματα όλα η Ευρώπη τα δίνει»
Συνεχίζονται σε άδικες και ψευδείς κατηγορίες κατά της ηγεσίας της «Ομόνοιας» και του Κ.Ε.Α.Δ. και κατέληγαν σε «Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε Μπερίσα γιατί αυτός μας έφτιαξε τον δρόμο».
         Στην προσπάθειά τους τα Τίρανα να αλβανοποιήσουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, σε επίπεδο διαχείρισης εκλογικού σώματος λειτουργούν σε διάφορα επίπεδα.
         Το πρώτο είναι οι Βορειοηπειρώτες άμεσοι ψηφοφόροι αλβανικών κομμάτων.
Είναι μία πραγματικότητα πως σημαντικό ποσοστό των Βορειοηπειρωτών ψηφίζουν χωρίς ενδοιασμούς αλβανικά κόμματα, οι λόγοι πολλοί: Ραγιαδισμός, ρουσφέτια, η γοητεία του ισχυρού κόμματος, προπαγάνδα κ.ά.
         Το δεύτερο είναι η αποστασία στελεχών της «Ομόνοιας» προς τα μεγάλα αλβανικά κόμματα. Η αποστασία δημάρχων, επάρχων, πολιτευτών κλπ φέρνει μαζί του και ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος. Οι αποστάτες σε περίπτωση μη εκλογής τους ως βουλευτές ή δήμαρχοι διορίζονται άμεσα σε ανώτερη κυβερνητική θέση.
         Το τρίτο επίπεδο που φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την χειραγώγηση είναι η δημιουργία πολιτικών φορέων δήθεν πατριωτικών, δήθεν ελληνοφρόνων που στην πραγματικότητα λειτουργούν ως δορυφόροι αλβανικών κομμάτων από τα οποία χειραγωγούνται.   
         Γι’αυτό πρέπει άμεσα τώρα να υπάρξει από τις ελληνικές κυβερνήσεις, από την  Ελληνική Πολιτεία το ανάλογο ενδιαφέρον και κινητοποίηση, να βάλει ψηλά στην ατζέντα τις λέξεις Βόρειος Ήπειρος και την λέξη διεκδικούμε.
      Να θεωρήσει ότι ο βορειοηπειρωτικός χώρος είναι μια εκτός συνόρων προέκταση του εθνικού κορμού και ως τέτοιο να τον διαχειρίζεται, με ότι αυτό συνεπάγεται.    

Το σχόλιο μας
Πολύ καλή η ανάλυση του κ. Περδίκη αλλά πέφτει και αυτός στον πειρασμό της συνομοσιολογίας και αυτών που νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρο από το Shik και την ΕΥΠ.  Βεβαίως και υπάρχουν και αυτοί αλλά τους έχουμε υπερεκτιμήσει και πολλές φορές τους χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για να καλύψουμε άλλες ευθύνες. Οι πραγματικά σπουδαίοι παράγραφοι αυτού του κειμένου, αδικούνται όταν στο ίδιο κείμενο  αφήνονται υπονοούμενα για πρόσωπα και σχήματα της Βορείου Ηπείρου. Οι ιντριγκες - που είναι και κληρονομιά του κομουνισμού - κούρασαν όσο τίποτα άλλο αυτόν τον τόπο και δεν πρέπει να τις καλλιεργούμε άλλο. Η Βόρειος Ήπειρος και τα προβλήματα της είναι εδώ και όποιοι θέλουν και μπορούν ας προσφέρουν με τον τρόπο τους και να αφήσουν το κάθε shik και την κάθε ΕΥΠ στην άκρη.

13 comments:

Ο Αθώος είπε...

Aχ κύριε Περδίκη μου, καλό το άρθρο σου.Αν μου απαντούσες και σε κάποια ερωτήματα...
Ξέρεις εσύ πόσοι οργανωμένοι πράκτορες των Αλβανών συνεχίζουν να είναι στην ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ;! Ξέρεις μήπως πόσοι υποστηρικτές του κΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπηρετούν τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες και βρίσκονται στις γραμμές των Ελληνικών Μυστικών υπηρεσιών;!
Από που κύριε Περδίκη βγάζεις το συμπέρασμα ότι μόνο το ΚΕΑΔ ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι τα πατριωτικά σχήματα;! Μπορείς να μας αναφέρεις ένα θετικό που έκαμαν για τη Βόρειο Ήπειρο αυτοί οι θεσμοί;!
Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο και να τοποθετηθείς για την διαγραφή της Ουρανίας από το εκκλησιαστικό λύκειο στο Μεσοπόταμο που διοικούν ξανά άνθρωποι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΚΕΑΔ;! Ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

Καλες και ευκολες οι διαπιστωσεις κ περδικη.
και ομως το εργο συνεχιζεται .
και καλα οι αλβανοι κανουν τη δουλειά τους μια χαρα,το εθνικο κεντρο,η μαμα κρατος ελλαδα που βρισκεται κ.περδικη;
αυτοι που καθε τοσο και λιγακι καλουν αγωνιστες στα <>γραφεια>>τους για να τους επιπληξουν για το λαθος δρομο που πηραν εκτός κεαδ τα γνωριζουν ολα αυτα που εσεις περιγραφεται; και αν ναι, εσεις γιατι τους ακολουθητ σε αυτον τον δρομο ; γιατι στηριζουν με καθε μεσο και τροπο αυτους τους ρουφιανους που ειναι γνωστοί στον τοπο μου για τη ρουφιανια τους και το ξεπουλημα του βορειοηπειρωτικου ελληνισμού ;γιατι_προβαλουν ως μοναδικους υπερασπιστες του βορειοηπειρωτικου αυτους που εφεραν τον τοπο μου σε συτην την κστασταση;
καλα οι βορειοηπειρωτες (μερικοί )αλλαξο πιστησαν για ολους αυτους τους λογους που εσεις αναφερεται ,η μαμα πατριδα κρατος γιατι σλλαξοπιστησε ;γιατι μας πουλαει καθημερινα;
αυτο που λεμε ελλαδιτικο κρατος κ.περδικη το εειχαμε παντα απεναντι μας στις διεκδικησεις μας.ακομη και το 1914 .το 1990.το 1994-1995,το 1997-1998 καθε φορά που ο βορειοηπειρωτης διεκδικουσε τα δικαίωμα τα του απεναντη του δεν ειχε τους αλβανους αλλα το ελλαδιτικο κρατος και τους μεγαλοφορεμενους υπαλλήλους του κ.λερδικη.
ε οχι λοιπον κ.περδικη.δε φταινε οι βορειοηπειρωτες για αυτην την καταντια αλλα αυτοι που ακομη και εδω στη μανα πστριδα καταφεραν με μεγαλη μαεστρία να κανουν το βορειοηπειρωτη εχθρο της βορειου ηπείρου .γιυτο βλεπετε ανεβαινουν και βαθμους περνουν και διακρίσεις .....
Καντε στη μπαντα λοιπον και αφυστε τους βορειοηπειρωτες να αποφασιζουν μονοι τους για τους εκπροσωπους τους γιατι τα δικα σας τα χαιτια τα ηδαμε τα ζουμε και τα βιωνουμ

Δημήτρης Περδίκης είπε...

Απάντηση στα σχόλια

Θέλω να ευχαριστήσω όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το άρθρο μου και ιδιαίτερα όσους θέλησαν να σχολιάσουν όσα έγραψα, ασχέτως αν τα σχόλια ήσαν αρνητικά ή θετικά. Το άρθρο μου είναι μία ανάλυση με θέμα «Η αλβανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα και την Βόρειο Ήπειρο» και προσπάθησα κατά το δυνατόν να μην φύγω από το θέμα. Το ζήτημα της δασκάλας του Τεχνικού Λυκείου Μεσοποτάμου δεν είναι μέσα στο θέμα που ανέπτυξα όμως θα απαντήσω πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην θέση υποψηφίου βουλευτή και διδάσκοντος, σύμφωνα με την νομοθεσία τόσο την αλβανική όσο και την ελληνική. Δεν νομίζω πως υπήρξε κανένας που ήθελε να διώξει πολιτικά την καθηγήτρια του Τεχνικού Λυκείου Μεσοποτάμου όπου γίνεται εξαιρετική δουλεία από όλους, την εκκλησία, τον διευθυντή και το προσωπικό. Ας κρατήσουμε όλοι ένα επίπεδο χωρίς να παραπλανούμε με λαϊκίστικη συνθηματολογία. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως συνομωσιολογώ με όσα γράφω, απλά αναφέρω πραγματικές καταστάσεις. Πουθενά δεν έγραψα πως οι «εγκάθετοι» έχουν τρυπώσει μόνο σε αυτόν τον μαχαλά και όχι στον άλλον. Αυτοί πραγματοποιούν την διατεταγμένη υπηρεσία τους και όπου διαταχθούν θα προσπαθήσουν να εισέλθουν.
Όταν όμως η μητέρα πατρίδα έχει επανειλλημένα διακηρύξει πως θεωρεί την «Ομόνοια» σαν τον μοναδικό χώρο έκφρασης της Ε.Ε.Μ. και από την άλλη βλέπω την ιδιαίτερη σχέση που υπήρχε και υπάρχει ανάμεσα στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας και στο MEGA - EEMM δεν μπορώ παρά να πειθαρχήσω στα κελεύσματα της πατρίδας μου. Στο κάτω κάτω ο κάθε Αλβανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται αυτά που θεωρεί ως συμφέροντα της πατρίδας του, και εγώ στην θέση του αυτό θα έκανα. Το ίδιο θα έκανα αν ήμουν Έλληνας πολιτικός και δεν θα άφηνα την Θράκη για παράδειγμα στα χέρια του τουρκικού προξενείου αλλά θα προσπαθούσα να οργανώσω την μουσουλμανική μειονότητα μέσα σε φορείς ελληνοκεντρικούς. Ξέρω πως και πάλι κάποιοι θα με αμφισβητήσουν. Αν κάποιος δεν θέλει να αποδεχθεί μια πραγματικότητα δεν την αποδέχεται, όπως στην ιστορία με τον απατημένο σύζυγο που τον φέρνουν στην κλειδαρότρυπα όπου από την άλλη μεριά συντελείται η πράξη της μοιχείας και αυτός μονολογεί: δεν βλέπω καθαρά, αχ αυτή η αμφιβολία θα με φάει.
Θα ήθελα να δω, το ίδιο πιστεύω θα ήθελαν και οι περισσότεροι που θα διαβάσουν το παρόν, ενωμένο όλο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό με αποφασιστικότητα και σύμπνοια και με την αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας, στον δρόμο προς την εθνική του δικαίωση.
Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Περδίκης

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριον Περδίκη.

Διάβασα το σχόλιό σας και έχω να παρατηρήσω το εξής.
Ακριβώς την ίδια ιδιαίτερη σχέση που εντοπίζεται εσείς μεταξύ ΕΕΜΜ- ΜΕΓΚΑ και Μπερίσα παρατηρούμε πολλοί βορειοηπειρώτες και μεταξύ ΚΕΑΔ- Ομόνοια και Ράμα.
Τι σας κάνει να πιστεύεται πως ο Ράμα θέλει περισσότερο το καλό της βορείου ηπείρου απ' το Μπερίσα;
Γιατί οι μεν είναι καλύτεροι απο τους δε;
Γνώμη μου, σταματήστε για το καλό της μικρής μας πατρίδας να προσπαθείτε να χειραγωγείται ανθρώπους και καταστάσεις. Ο κάθε ένας απο μας έχει την ελευθερία επιλογής και δεν χρειάζεται πατρόνους. Δεν απευθύνεστε σε πρόβατα κ. Περδίκη!

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κ. Περδίκη ποιος είναι αυτός που εκπροσωπεί την Μητέρα Πατρίδα, για να μας πει και εμάς τι να κάνουμε για να έχουμε ήσυχη τη συνείδηση, πως δεν κάνουμε κάτι κακό; Ο Παπούλιας που οργάνωσε με τους σημερινούς πρωταγωνιστές της Ομόνοιας τις οργανώσεις του Σοσιαλιστικού στο χώρο μας; Ο Πάγκαλος που έλεγε ενταθείτε στα αλβανικά κόμματα; Ο Στεφανόπουλος που με την ιδιότητα του ΠτΔ μας είπε στη Δρόβιανη «ψηφίστε τους έλληνες, σε όποιο κόμμα και αν είναι»; Ο Αβραμόπουλος που κάλεσε ΚΕΑΔ και Μέγκα στο ίδιο τραπέζι; Το κυβερνόν κόμμα που με τον αρμόδιο Τομέα του στηρίζει το ΜΕΓΚΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μας διακρένει από τους αλβανούς;
Ποιος εκπροσωπεί την μητέρα πατρίδα κ. Περδίκη;
Αν κάποιος στηρίζει φανατικά τον κ. Ντούλε που στηρίζεται και εσείς κ. Περδίκη είναι το αλβανικό κράτος. Από τις τέσσερεις φορές που «εκλέχτηκε» βουλευτής, τουλάχιστον τις δύο τον έβαλαν από παράθυρο, μήπως ξέρετε γιατί; Εμείς δεν ξέρουμε αλλά σίγουρα ένας λόγος είναι ότι δεν τους προκάλεσε ποτέ πονοκέφαλο. Δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο υπογραμμένο από τον κ. Ντούλε προς την αλβανική κυβέρνηση ή τον διεθνή παράγοντα που να ζητάει κάτι ή να κατηγορεί την Αλβανία ότι καταπατεί δικαιώματα ή ότι απογυμνώνει περιουσιακά την ελληνική μειονότητα. Αν βρείτε ένα τέτοιο έγγραφο να μας το στείλετε να το δημοσιεύσουμε.
Επειδή σε αρκετά σχόλια που δημοσιεύτηκαν και δεν δημοσιεύτηκαν μας ρωτάτε για τον κ. Περδίκη, να σας ενημερώσουμε πως είναι από τους λίγους ελλαδίτες ομοεθνείς μας που ασχολούνται ανιδιοτελώς με το Βορειοηπειρωτικό και χαίρει όλη την εκτίμηση μας.
Συμβαίνει μερικές φορές και κάτι άλλο: Όταν αγαπάς κάτι πολύ, το σφίγγεις από αγάπη τόσο, που μπορεί και να το πνίξεις...

Γ. Σταμούλης είπε...

Κύριε Περδίκη Σε βλέπω κάποιας ηλικίας αλλά θα πρέπει να μάσετε λίγο τα αγγονάρια σας για να μη μπάζει νερό το σπίτι. Τι λέτε που στο θέμα της Ουρανίας Τόλη συμβαίνει το νομικό ασυμβίβαστο; Γιατί με το κύρος σας που δείχνεται στη φωτογραφία θέλετε να παραπλανήσετε το κοινό. Κανένας νόμος δεν υπαγορεύει κάτι τέτοιο. Αυτό υπάρχει μόνο στα μυαλά σας και είναι απλώς το πρόσχημα εκείνων που υποστηρίζεις με κακοήθεια. Αν υπήρχε τέτοιος νόμος θα τον γνώριζε από πριν η δασκάλα Τόλη. Αν υπήρχε και δεν τον γνώριζε, όφειλαν οι αρμόδιοι να της ανακοίνωναν τι έπρεπε να επιλέξει. Αλλά καταλαβαίνεις εσύ τι συμβαίνει και απλώς προσποιείσαι για να τους προσφέρεις τις υπηρεσίες σου...
Και κάτι ακόμα κύριε Περδίκη.... το καράβι Ντούλε έχει πλημμυρίσει και συνεχίζει να μπάζει νερό απ΄όλες τις πλευρές. Όλοι το εγκαταλείπουν. Ακόμα και εκείνοι που έχουν ισχυρά συμφέροντα. Δε σου λέω να φύγεις και εσύ, ξόδεψε αν θέλει κι άλλο μελάνι και χαρτί, αλλά δεν θα μπορέσεις να τον σώσεις. Πιθανόν να θέλεις να συμβάλεις για το Βορειοηπειρωτικό, αλλά κρατάς πλάτη σ΄αυτούς που ετοιμάζουν την ταφόπετρα ... δυστυχώς

Ανώνυμος είπε...

Kyrie Perdiki
Gia polla xronia stin Albania eixame monokomatismo kai theorite diktatoria.
Sto xoro tis EEM exoume polla xronia pou mas kathodigei monon mia apopsi, afti tou Vangjel Dule, kathe ali apopsi theorite exthriki kai diaspastiki.
Pos onomazete afto, diktatoria i dimokratia ?
Giati prepei na ipostiriksome enan anthropo o opoios exei apotixei kai den vlepei na lisei ta apla provlimata mas alla mas milaei gia tin entaksi tis Alvanias stin Europi ?
Giati na min dosoume tin dinatotita kai se ales apopsis gia lisi ton provlimaton mas ?
Ego tha xaro poli na dho to Mega me edra stin Alvaniki vouli giati ekprosopei monon tous Elines kai meta makari osi perisoteri Elines sta ala kommata, Kead, Lsi, Ps kai Pd

Ανώνυμος είπε...

Σωπικιωτης. Επι τελους,πρωτος ο κ.Περδικης τολμησε να πει για τον τοπο μας τοσες πικρες αληθειες.Αλλα,νομιζω οτι παρελειψε να πει την κυριωτερη αληθεια,οτι ο <> της χωρας ηρθε σαν αποτελεσμα των γνωστων εξωτερικων παραγοντων που συνετελεσαν στην καταρρευση του διεθνους κομμουνιστικου συστηματος και δευτερευωντος απο το εσωτερικο.Κατα κανονα αυτος ο <> οφειλωταν να αρχισει απο τη βαση με παλλα`ικη επανασταση η οποια θα προκαλουσε μεγαλη αιματοχυσια.Κανενας δεν παραδινει την εξουσια ειρηνικα υστερα απο ενε αιμοσταγης συστημα στην πιο χειροτερη μορφη του κοκκινου φασισμου,διοτι θα υπηρχε κοινωνικη δικαιωση και ανοιγμα των φακελλων των δωσιλογων.Και ετσι εγινε το μεγαλο <> οπου οι δικτατορες<> διοργανωσαν το κινημα των κομμουνιστοπαιδων φοιτητων.Αρα η εξουσια δεν αλλαξε χερια.οι δημοσιες και μυστικες υπηρεσιες απαρτιζονται ακομη σημερα απο το ιδιο προσωπικο.Τωρα οι κομμουνιστες κυβερνουν ως καπιταλιστες. Στα πλαισια αυτα ιδρυθηκε και η <> απο στοιχεια με βεβαρυμενο παρελθον.Ο πρωτος προεδρος αυτης εξασκουσε επαγγελμα του εξυμνηστη<> του δικτατορα.Στο κατασταστικο τους εθεσαν σαν ορο την μη συμμετοχη σε αυτην την οργανωση,πρωην πολιτικων κρατουμενων υπο τον φοβο μηπως το υπαρκτο κατεστημενο τους κατηγορησει ως εθνικιστες. Και επι πλεον,οταν ισχυει ακομη το πρωτοκολλο της Κερκυρας,το καλυτερο ονομα που θα εξυπηρετουσε τα συμφεροντα των Αλβανων ειναι αυτο τησ ομονοιας.Ομονοια με τους Αλβανους ειχαν ολοι αυτοι οι εγκαθετοι που ιδρυσαν την<>,ενω το πιο δηκρατικο και πατριωτικο στοιχειο του χωρου μας δεν ειχε καμια ομονοια με τους Αλβανους,απεναντιας ηταν στα φρικιαστικα εξοντωτικα κατεργα της Αλβανιας. Σωπικιωτης

Δημήτρης Περδίκης είπε...

Απάντηση στο σχόλιο «Βορειοηπειρώτη» (Παναγιώτη Μπάρκα) στο άρθρο μου

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη
Δεν αναφέρεις ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου. Όμως από τον τρόπο γραφείς αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να είναι ο κ. Παναγιώτης Μπάρκας.
Λοιπόν κύριε Μπάρκα, σχετικά με αυτά που μου γράφετε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι¨
1. Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΚΕΑΔ ούτε του κ. Ντούλε, αν θέλετε κάποιες διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στους αρμοδίους τους οποίους εγώ δεν έχω το δικαίωμα να εκπροσωπώ.
Όμως για να βρείτε τι έχει κάνει ο κ. Ντούλες μπορείτε να ανατρέξετε στα πρακτικά της αλβανικής βουλής. Επίσης αν αναζητήσετε στον υπολογιστή σας μέσω του Google search πληκτρολογώντας Vangjel Dule θα βρείτε 124.000 εγγραφές όπου μέσα θα βρείτε αυτά που είδα και εγώ που περιλαμβάνουν και πολλές επαφές και συνεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνή επίπεδο.
2. Δεν είμαι επίσης εκπρόσωπος των Ελλήνων πολιτικών στους οποίους αναφέρεστε και δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που αναφέρετε χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να ακουστεί και η δική τους θέση.
Εγώ, πρώτος όπως γράφω και στο άρθρο μου θα ήθελα ενιαία πολιτική και διεκδικητικότητα από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την Ελληνική Πολιτεία με το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου, εθνικό θέμα υψηλής προτεραιότητας. Όμως θα ήθελα να σας θυμίσω την ρήση του προέδρου των ΗΠΑ Τζων Κέννεντυ: «Μην ρωτάς τι έκανε η πατρίδα για σένα, αλλά να ρωτάς τι έκανες εσύ για την πατρίδα»
Ακόμα αυτά που γράφετε πως τον κ. Ντούλε τον στηρίζει το αλβανικό κράτος νομίζω πως είναι απόλυτα αναληθές, όταν όμως ο διεθνής παράγων διαπιστώνει την εκτεταμένη βία και νοθεία στην εκλογική διαδικασία και ιδιαίτερα όταν αυτό έχει σχέση με τα δικαιώματα μιας μειονότητας τότε μπορούν και άλλα να συμβούν. Όμως ειλικρινά δεν ζηλεύω τον Βαγγέλη Ντούλε. Είναι άχαρο πράγμα η μοναξιά του ενός στο αλβανικό κοινοβούλιο, όμως αν όλοι εσείς που ψηφίζετε κάτι άλλο στηρίζατε την Ομόνοια τότε θα υπήρχε μία εκπροσώπηση αρκετών βουλευτών με μια άλλη πλέον δυναμική.

Δημήτρης Περδίκης

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κ. Περδίκη, δεν σας απάντησε ο κ. Μπάρκας αλλά ο «Βορειοηπειρώτης» που για τους δικούς του λόγους θέλει να είναι ανώνυμος. Ο κ. Μπάρκας ότι γράφει το γράφει με το όνομα του και άσχετα αν διαφωνούμε ή συμφωνούμε στο μπλόγκ μας μπορεί να προβληθεί κάθε επώνυμη άποψη συμπατριώτη μας.

1.Η βασική μου ερώτηση που δεν απαντήσατε ήταν ποιος εκπροσωπεί την Μητερα Πατρίδα που σας συμβουλεύει εσάς και εμάς δε μας συμβουλεύει για να κάνουμε το σωστό.

2. Δε χρειάζεται να ψάξω στα πρακτικά της βουλής και το ίντερνετ, ζω στη Βόρειο Ηπειρο, βιώνω την καθημερινότητα της, βιώνω τις απειλές και τα πρόστιμα των αλβανών, βιώνω την αγωνία για το μέλλον και δεν χρειάζεται να ψάξω στο ίντερνετ για το τι έκανε ο Ντούλες. Θα σας χρωστούσαμε χάρη, αν από αυτά τα χιλιάδες που λέτε ότι υπάρχουν, μας στέλνατε ένα έγγραφο που φέρει την υπογραφή του.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

K. Περδίκη,φαντάζομαι θα συμφωνείται πως
το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός της ιδιαίτερης μας πατρίδας είναι ο Αυτονομικός Αγώνας. Γιατί ο «επίσημος» φορέας και ο Ντούλες που εσείς στηρίζετε δεν το τίμησε ποτέ; Γιαυτό τον στηρίζουν οι αλβανοί κ. Περδίκη και μην έχετε καμία αμφιβολία....

Ανώνυμος είπε...

Ρε Περδίκη, πάρτο χαμπάρι τέλος πάντων ότι ο Ντούλες πάει στην Αλβανική Βουλή, μόνο μέσω καλπονοθείας ή μέσω εσω βορειοηπειρώτικης απατεωνιάς.
Δεν μπορώ να καταλάβω τόση απερισκεψία στη στη σκέψη σου και τόσο πολύ θαυμάζεις το Ντούλε που δεν βλέπει που όταν ο ντούλες φωνάζει για νοθεία την μεγαλύτερη την κάνει εκείνος;

Σωπικλωτης είπε...

Στο Βορειοηπειρωτη. Σε καθε σχολιο μου αφαιρεις λεξεις κλειδια ωστε να αλλιωθει η πραγματικη εννοια του κειμενου.

Δημοσίευση σχολίου