Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου για την ημερίδα του ΕΕΜΜ - MEGA στην Αθήνα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα <<Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον>> την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για τα προβλήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και την παρουσίαση του Πλαισίου Αιτημάτων.
Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες αλλά και φίλοι της Βορείου Ηπείρου που  κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ημερίδα στην οποία τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα με κυριότερα το ιδιοκτησιακό, την ελληνική Παιδεία, καθώς και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ομογενείς από την γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους.

 Στα συγκεκριμένα θέματα αναφέρθηκε εκτενώς κατά την εισήγηση του ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χρήστος Κίτσιος, προτείνοντας να συγκροτηθεί από την Ελληνική Πολιτεία διακομματική επιτροπή για το Βορειοηπειρωτικό, που σε συνεργασία με τους ομογενειακούς φορείς θα συγκροτήσουν κοινή στρατηγική, την εφαρμογή της οποίας θα πρέπει να  παρακολουθεί κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών με εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών.

Παρουσιάστηκε επίσης το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Αιτημάτων προς κατοχύρωση και εφαρμογή των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, το οποίο θα κατατεθεί στις κυβερνήσεις Αλβανίας και Ελλάδας καθώς και  τους διεθνείς οργανισμούς.

Στη συνέχεια έγινε εισήγηση από τον πρώην υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ειδικό για θέματα εθνικών μειονοτήτων κύριο Ζήση Δρούβη, ο οποίος μίλησε για τις προσφυγές που έχουν πραγματοποιηθεί και μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν προς τα διεθνή φόρα, ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορα παραδείγματα εθνικών μειονοτήτων ανά την Ευρώπη, που απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα στα κράτη που ανήκουν.

Κυρίαρχο θέμα όσον αφορά τις σχέσεις Βορειοηπειρωτών – Ελληνικής Πολιτείας αποτέλεσε η απόδοση των συντάξεων του ΟΓΑ στους ηλικιωμένους με την υποχρεωτική παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, το οποίο ανέλυσε λεπτομερώς η δικηγόρος Αθηνά Πάλλη, ενώ σημαντική μνεία έγινε και στο θέμα της κωλυσιεργίας στην διαδικασία χορήγησης της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Πάνω σε αυτά τα θέματα δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους, αρκετοί από τους οποίους έθεσαν τις απορίες και τα αιτήματα τους, τα οποία κατέγραψε η κυρία Παναγιώτα Γκόβα, ως παρατηρήτρια της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου <<Χρυσή Αυγή>>, Χρήστος Παππάς και Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Γιάνναρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπος Καραθάνος και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών Γιώργος Τρίχας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Σταύρος Βιτάλης, ο πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μπάμπης Αποσκίτης,
πρόεδροι και εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών σωματείων και άλλων φορέων.

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά η προσπάθεια του ΕΕΜΜ ΜΕΓΚΑ αρχίζει να παιρνει σάρκα και οστά.
Και η ανταπόκριση του κόσμου θετικότατη απο ποτέ με ελπιδοφόρα μηνύματα.
Ο χρόνος πάντα είναι ο καλύτερος σύμβουλος, και στην προκειμένη ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των υποστηρικτών του ΜΕΓΚΑ.
Οι συκοφαντίες διαλύθηκαν, τα ψέμματα αποκαλύφθηκαν και η αγνή προσπάθεια επιβραβεύεται.
Συγχαρητήρια για την χθεσινή εκδήλωση.

Ανώνυμος είπε...

Ta ellinika kommata den exasan eykairia vlepo, arxisan to psifothiriko paixnidi. Alla ayto se kalo vgainei gia to Mega, to opoio etsi anoigei ta ftera tou kai ginetai anagnorisimo sthn elliniki politiki pragmatikotita.

Ανώνυμος είπε...

egw xairomai poy eida polla nea paidia apo thn NEB h Elenh Dhmoy o Fanis o Kaliviotis apo thn neolaia tis n.d o Niko Litis,apo tous neolaia ton an.el o Elvis papanikolas...h Anna Gkagkali to mellon tis voreiou Hpeiroy einai se auta ta paidia pou exoun kai einai kairos na figoyn ta xouftala apo tin politiki.

Ανώνυμος είπε...

πατε καλα για τι δεν λετε οτι στο τελος κανατε ερανο για να μαζεψετε λεφτα να πληρωσετε την αιθουσα,,,,,,,,,,τι ξεφτιλα ειναι αυτη,,,,πο πο πο πο .........ηρθαν τα κοροιδα να ακουσουν της μαλακιες σας,,,,αλλα μαλον ακριβα της πληρωσανε,,,,,,,,,,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

KAI TON KARATHANO POIOS APO EMAS EXEI PAEI NA PSHFISEI KAI TO PAIZEI OTI EINAI PROEDROS TWN VOREIOHPHRWTVN...AYTOS KANEI EKLOGES MONOS TOY KAI AYTOKYRHSETAI PROEDROS MONOS TOY....

Ανώνυμος είπε...

Με όσα διαβάζω το ΜΕΓΚΑ έχει ξεκάθαρη σκέψη το τι χρειάζεται ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός. Η ολοκλήρωση του πλαισίου αιτημάτων, οι συγκεκριμένες προτάσεις για κοινοβουλευτική ομάδα για τα θέματα μας, η ανοιχτή αντίληψη για έμπρακτη συμμετοχή όλων μας στον εθνικό αγών, δίνει ελπίδα πως ενωμένοι θα κατορθώσουμε να μην ξεριζωθούμε. Παιδιά προχωρήστε! Κοντά στον πολίτη, λύνοντας τα προβλήματα του. Η ιδέα του ελληνισμού που έχετε ως ιδεολογία, θα καρποφορήσει, θα δώσει νόημα στην μεγάλη Ομόνοια, αυτή που δεν την αντιλήφτηκαν κάποια τζομάκια και κάποια τσιράκια της πενταροδεκάρας.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι στιγμής το Μεγκα φαίνεται αξιόπιστο και συνεπέις ως προς τις δεσμεύσεις του.Ειναι αρχή όμως και υπάρχει και η τύχη του πρωταρη, να δουμε τι θα ακολουθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Προς 23 Οκτωβρίου 2012 6:20 π.μ.
εσύ προφανώς θα ήσουν από αυτούς που μέχρι χθες έλεγαν το μεγκα μπερισικό. αν αληθεύει όμως αυτό που γράφεις για έρανο πάει να πει ότι έχει το κούτελο καθαρό και δεν έχει στήριξη από συμφέροντα. Τι να κάνουν όμως κι αυτοί; βλέπετε δεν έχουν τις επιδοτήσεις που έχετε συνηθίσει εσείς να παίρνετε πότε από το θείο Σαλί πότε από τον θείο Ράμα και κάποτε από την πασοκάρα.

Ανώνυμος είπε...

Symantiki ypirkse i enimerosi gia ton Oga kai tis syntakseis, me leptomeries pou den kseroume kai mas trexoun adika.bravo stin kopela, poy ta eipe toso oraia

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο 6:20, αυτά που έλεγαν αυτοί του MEGA και οι καλεσμένοι του ήταν μαλακίες! Είναι μαλακίες τα προβλήματα με τον ΟΓΑ και τις ταυτότητες, είναι μαλακίες το πλαίσιο αιτημάτων για τα δικαιώματα μας, είναι μαλακίες το να μιλάς για αυτονομία, είναι μαλακίες αυτά για την ελληνική παιδεία και το ιδιοκτησιακό.
Ζήτω το ΚΕΑΔ, η Ομόνοια και ο Ντούλες που αγωνίζονται για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρώπη, αυτά είναι σοβαρά πράγματα, με μαλακίες θα ασχολούμαστε;

Ανώνυμος είπε...

ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hiV7W6WegyQ

Ανώνυμος είπε...

η Δημου ειναι μελος του MEGA;!

Ανώνυμος είπε...

10:54 το θεμα δεν ειναι η Δημου αλλα η ουσια τησ Ημεριδας που επρεπε να γερασουμε να δούμε μια ημερίδα της προκοπής. Μπράβο στους διοργανωτές που τα κατάφεραν έστω κ χωρίς χρήματα. Όσο για τα παιδιά της ΝεΒ η κάθε αλλού νέου, καιρός ήταν να ασχοληθούν και κάποιοι με την πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

ωρε κατι κολληματα που εχει τουτος ο κοσμος μας.α ρε φουκαραδες βορειοειπειρωτες με τι ασχολοιστε.με το ποιος πληρωσε το ξενοδοχειο,που δε σας πευτει λογος κανενας.με το αν ειναι η Δημου μελλος η οχι,και εδω δε σας πευτει λογος.
κοιταξτε μωρε τα προβληματα μας ,κοιταξτε γυρω μας τι γινετε,μια χουφτα ειμαστε και τρωγωμαστε σαν τα σκυλια.αφηστε επιτελους τα ατομα που θελουν να ασχολιθουν με τον τοπο μας και μη κοιτατε την καμπουρα των αλλων,αλα τι δικια σας πρωτα
το MEGA ξερει και κανει πολυ καλα τη δουλεια του.την υποστυριξη ολων μας θελει για να συνεχησει ετσι

Ανώνυμος είπε...

AN ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η Elenh Dhmoy o Fanis o Kaliviotis apo thn neolaia tis n.d o Niko Litis,apo tous neolaia ton an.el o Elvis papanikolas...h Anna Gkagkali(ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ) ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΟΣΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΙΜΑ... ΟΧΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΚΕΑΔ.. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ Κ ΤΟΝ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ(ΡΗΤΟΡΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ).. ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΡΩΓΑΝΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΠ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ Κ ΕΦΥΓΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ Κ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ(ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕ.. ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ)...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ(ΟΜΟΝΟΙΑ) ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ(ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ) ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ Ή ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠ ΤΑ ΣΑΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ!!ΕΛΕΝΗ

Ανώνυμος είπε...

ayti i kota me to onoma Eleni einai yparkto proswpo i kamia alvanida valti na vrizei kai na katigorei tous pantes ??
re oust pswnio!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το τοπίο καθαρίζει συνεχώς κυρά Ελένη. Η αντιπροσωπία των ελλήνων βουλευτών που συμμετείχε στη σύσκεψη του ΟΑΣΕ πριν μερικές μέρες στα Τίρανα, έμεινε έκπληκτη από τον ξεχασμένο πρέσβη που έχουμε στα Τίρανα. Είναι ο άνθρωπος που ήξερε μόνο να υποτιμά τους βορειοηπειρώτες. Και να τους κυνηγούσε. Τώρα νομίζω το έμαθες και εσύ που βγήκε το όνομα του νέου πρέσβη που θα πάει στα Τίρανα. Ευτυχώς, να γλυτώσουμε από τον τύπο της διάσπασης. Εσύ βορειοηπειρώτη γράψε να γνωρίσουμε και τον νέο πρέσβη που θα μας έρθει. Αν όχι γράψε ότι μας φεύγει ο φίλος του Ντούλε και του Ριζόπουλου. Γοραντζινός

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΣΑ ΚΟΤΑ.. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ 2ΛΕΠΤΟ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ ΑΝ Κ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΚΙΛΛΟΤΡΟΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΕΚΑΛΕΣΑΝ ΟΡΝΙΘΑ... ΚΑΙ Γ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΝΑΙ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΥΩ ΥΠΟΘΕΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΙΔΑ(ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΕ)ΑΠΛΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ Κ ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ Θ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ.ΤΩΡΑ ΠΕΡΑ Κ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΧΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ"ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ Θ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ Κ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ Ν Α ΤΟ ΛΕΣ" ΤΟΥ ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΜΑ. Η ΥΠΑΡΚΤΗ ΕΛΕΝΗ

Δημοσίευση σχολίου