Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση για την επέτειο του «ΟΧΙ» στο μνημείο της Μπομποστίτσας στην Κορυτσά



Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά Ιωάννης Πεδιώτης
σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου του «ΟΧΙ» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

τηλ.:  00355-82.25.28.89
e-mail: grgencon.kor@mfa.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:30 - Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού  Μπομποστίτσα.
12:30 - Σχολική εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς.
13:30 - Δεξίωση για την «Ημέρα της Νίκης» στο Ξενοδοχείο «Grand»  Κορυτσάς.
Θα χορέψουν παραδοσιακά συγκροτήματα από την Ελλάδα.
Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου θα παρουσιάσει τον Χορευτικό Όμιλο Άνω Λεχωνίων και μουσικό Συγκρότημα και θα προσφέρει πηλιορίτικα παραδοσιακά προιόντα.

Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη μια μέρα ψυχικής ανάτασης για να αναπολήσουμε κάποιες,  όχι και τόσο μακρινές, αρετές ενότητας και αψήφιστου θάρρους, που οδήγησαν σε στιγμές μεγαλείου. Μεγάλα λόγια; Όχι. Ιστορική πραγματικότητα πριν 72 χρόνια.
Η Κορυτσά, ένας από τους τόπους του θαύματος, δεν έχει ξεχάσει και σας περιμένει. Και ποιός ξέρει: ίσως η αναβάπτιση να φέρει πάλι ένα θαύμα.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πέδιώτη είσαι μοναδικός.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλως υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί έλληνες διπλωμάτες, που αγαπούν την Βόρειο Ηπειρο. Κύριε Πεδιώτη, εμείς οι έλληνες της Κορυτσάς είμαστε μαζί σού. Να πούμε ένα δυνατό όχι σε όλους τους εχθρούς της Ελλάδας. Όχι στην καταδίκη του Ν.Ντήσιου! Ζήτω η Βόρεια Ήπειρος!
Μακριά τα χέρια από τους έλληνες της Βορείου Ηπείρου! Ελεύθερη Β.Ήπειρο!

Ανώνυμος είπε...

΄ Άξιος συγχαρητηρίων ο Γενικός πρόξενος . Μπράβο , αξιοποιεί τα πάντα ώστε να προωθήσει τον πολιτισμό και την Ελλάδα μας. Το έπος του 1940 πρέπει να γιορτάζεται εκεί ψηλά στο μνημείο της Μπομποστίτσας για να φέρνει στην μνήμη μας τον διαρκή αγώνα του έθνους για επιβίωση . Επισκεφθείτε και στηρίξτε αυτή την προσπάθεια εθνικής ανάτασης και πατριωτισμού.΄ Ίσως είμαι από τους τυχερούς που έχουν γιορτάσει εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 .Ζήτω η Ελλάδα,Ρόφτ Γρεκία.

Δημοσίευση σχολίου