Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε ο Πρόξενος Οικονόμου από την Κορυτσά


Σχόλια ανακούφισης από τον αλβανικό τύπο
«Έληξε η θητεία του Έλληνα Πρόξενου Κορυτσάς», ήταν ο τίτλος της είδησης στα δύο δημοφιλέστερα αλβανικά site,  Ballkanweb και Top Channel
Ο κ. Οικονόμου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία όταν απευθυνόμενος στους Έλληνες της Κορυτσάς, είχε πει τα αυτονόητα που ωστόσο δεν συνηθίζεται τελευταία να ακούγονται από διπλωμάτες. Για αυτές του τις δηλώσεις ο Πρόξενος Κορυτσάς είχε ανακληθεί στην Αθήνα, για να επιστρέψει ξανά μετά τις έντονες αντιδράσεις των μέσων, κυρίως του διαδικτύου (για να ευλογήσουμε τα γένια μας εμείς πρώτοι προβάλαμε το θέμα εδώ)  και αφού το θέμα ..
..είχε φτάσει στην Βουλή των Ελλήνων. Τη στηριξή τους προς τον κ. Οικονόμου είχε έκφράσει με δελτίο τύπου και η οργάνωση «Ομόνοια»

Τα σημερινά δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, άφηναν να εννοηθεί ότι ο κ. Οικονόμου είχε επιστρέψει για να ολοκληρώσει την αποστολή της απογραφής. Παρακολουθούσαν καθημερινά τις δραστηριότητες του και είδαν ότι τον τελευταίο μήνα που διενεργείται η απογραφή στην Αλβανία, δεν απομακρύνθηκε καμία μέρα από την Κορυτσά, ούτε τα σαββατοκύριακα ενώ το προσωπικό του προξενείου εξυπηρετούσε πρόθυμα - όπως ποτέ άλλοτε - τους πολίτες που το επισκέπτονταν.

Επιστολή στήριξης και υπέρ της παραμονής του κ. Οικονόμου, στην Κορυτσά, έστειλε προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς  Ναούμ Ντίσος την οποία συνυπογράφουν 600 μέλη.

22 comments:

Βορειοηπειρώτης είπε...

Για τον Πρόξενο Οικονόμου υπάρχουν τρείς απόψεις:
1 – Οι καχύποπτοι, που σου λένε δεν μπορεί όλα αυτά να είναι αυτά αληθινά, κάποιο λάκκο έχει η φάβα
2 – Οι «Φαναριώτες», που σου λένε, δεν μπορεί ο Οικονόμου να κάνει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος παίζοντας επικίνδυνα προσωπικά παιχνίδια! Με την άποψη αυτή ταυτίστηκαν και κάποιοι του «πατριωτικού χώρου» ορμώμενοι μάλλον από την κρητική στάση που είχε στην Ομόνοια και το φλέρτ με το νέο κόμμα Μέγκα.
3- Οι αυθόρμητοι πατριώτες που είδαν στο πρόσωπο του κ. Οικονόμου έναν νέο Ίων Δραγούμη.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Οικονόμου άφησε το αποτύπωμα του στην Κορυτσά και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό και την εργατικότητα του. Ας καταλάβουν και οι «Φαναριώτες» ότι η γύμνια τους δεν καλύπτεται κατηγορώντας τον.

Ανώνυμος είπε...

Καλα αυτοί οι Φαναριωτες όταν ήταν να τον διώξουν έτρεξαν και τον έσωσαν αγαπητέ Βορειοηπειρωτη και όχι τόσο για τον ίδιο αν θές, αλλα για τη γενικότερη στρατηγική που επρεπε να ακολουθηθεί μετα απ τις δηλώσεις που είχε κάνει. Μην είσαι πάλι δογματικος, δεν κάνει.
Οι προσωπικές απόψεις στη συγκεκριμένη περίπτωση προξένου, λίγο μετράνε. Μπορει σε κάποια να έκανε κακο και σε κάποια αλλα πολυ καλο. Το ένα δεν ακυρώνει το άλλο. Ούτε τα καλα που έκανε μπορούν να σώσουν τις χαζομαρες, αλλα σίγουρα ούτε και οι χαζομαρες αυτές μπορούν να σκεπάσουν τα καλα. Όπως και να χει και λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής , χρειάζεται που και που εκει ένας πρόξενος με την τρέλα του Οικονομου. Να ναι καλα ο άνθρωπος.
Εφη

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητή Έφη, να σε συγχαρώ και να σε ευχαριστήσω που παρά τις πικρίες που σου προκαλεί ο «Βορειοηπειρώτης» και οι σχολιαστές του, συνεχίζεις να μας αγαπάς!!!
Δεν θα διαφωνήσω με το σχόλιο σου, ίσως όμως όταν λέμε Φαναριώτες να εννοούμε διαφορετικά άτομα.
Θα ήθελα να μάθεις το διάλογο Μπολάνου - Γκίνου που έγινε στο Γενικό Συμβούλιο, όταν ο Σταύρος πρότεινε τη βράβευση του Οικονόμου. Εγώ παρόλο που τον ξέρω δε θα τον γράψω εδώ, τον λόγο μπορείς να τον καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΦΗ.....
ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΚΟ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....
Δ.Λ.Δ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΤΟ "Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ" ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΝΤΟΥΛΕ-ΜΠΟΛΑΝΑΙΩΝ,(ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΓΑΜΕΝΗΣ ΔΛΔ),ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΛΩΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ.
ΚΑΙ Η ΕΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ,ΟΠΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΛΥΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Ο Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

efh kanena vraveio tha parei o oikonomou i tha ta parei mono o rizopoulos;

Ανώνυμος είπε...

Ax efi efi, giati koritsi mou?

Ανώνυμος είπε...

επειδή ξέρεις όμως υπό ποιες συνθήκες έγινε ο διάλογος και επειδή ξέρεις και τα πρόσωπα, αν τον έβαζες θα ηταν άδικο γιατί δεν θα αντικατόπτριζε την πραγματικότητα. Επίσης να σε ενημερώσω πως ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε αρκετές φορές με τον πρόξενο της Κορυτσας και όταν ήταν να τον διώξουν και για το θεμα της απογραφης. Τέλος παντων, δεν ειναι εκει το θεμα. Ο ανθρωπος, ολοκλήρωσε τη θητεία του, έφυγε και δεν χρειάζεται να είναι αυτός άλλος ένας λόγος να βγάλουμε τα μαχαίρια. Ας ξεκουραστούμε λιγάκι.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Agapiti Efi,
se enimerono me ti seira mou oti o Oikonomou parakalouse ton Bolano na erthei mia fora stin Korytsa epi 8 mines gia na dothei lysi stin ekei diaspasi,oso asimanti ki'an itan.Yparhoun kai dyo toulahiston epistoles tou proxenou gia ton logo ayto.O Bolanos den irthe pote sti Korytsa oso itan o Oikonomou,oute pote milise mazi tou sto tilefono oute apantise pote stis epistoles tou.Perimene opos fainetai na apofasisei o Doule ton diorismo tou Karamelo stin proedria tis OMONOIAS nyhta,tou megaliterou tyhodiokti stin Korytsa.Oso gia tin apografi,siga min milouse o Bolanos me ton Oikonomou otan den eihe milisei oute me ton Labrinidi!!!Poios sta eipe ola afta kai sy ta ehapses amasita?Giati den rotages prota enan Korytsaio poso kairo ehei na dei ton Bolano,an vevaia kserei poios einai..Nomizeis akoma oti ypirhe OMONOIA stin Korytsa prin ton Oikonomou?Ena matso symmorites itan pou pigainane tis vizes sto Proxeneio me to karotsi.Bravo tou pou tous ekopse ta ahamna kai tous evale stin trypa tous.Aftoi ton vrizoun simera pou mas ekanan na drepomaste pou imaste Ellines.An then itan o Oikonomou,oute enas then tha dilone Ellinas stin Korytsa.Tora dilonoun akoma kai mousoulmanoi pou then itan pote Alvanoi alla then eihan to tharos na to poun...Ton Oikonomou tha ton thymomaste panta giati efyge apo tin Korytsa ftohoteros ap'oti itan otan irthe,giati milise gia mas kai mas stirikse kai giati mporei na katastrepse tin kariera tou milontas gia tin VoreioIpiro kai ton vlahophono ellinismo ston opoio aniko kai ego.Kapoioi eksypnoi stin Dropoli as papsoun na asholountai me tin Korytsa pou then ikseran oute pou peftei ston harti prin milisei gi'aftin o Oikonomou(pou aftoapokaleitai Kamarinos me to deftero onoma tou ki'ohi Oikonomou opos ton theloun oi Alvanoi ap'tous opoious fainetai oti mathaineis gi'afton).Efi,katalave kai touto:an kaname apohi stin Korytsa oi Alvanoi then tha legane oti apehame,tha legane oti then yparhoume ki'o Kamarinos orgose ola ta horia tis periohis para ta sovara provlimata ygeias pou antimetopizei gia na min ginei kati tetoio.Eftyhos, oi anthropoi akousan afton ki'ohi ton Karamelo kai to topiko KEAD pou TOUS ESPROHNAN STIN ANYPARKSIA.Afta sta grafo giati vrethika konta ston Prokseno kai ton ksero poly kalitera apo sena kai ton Bolano.Tha sou po akoma oti poloi Korytsiotes pou then ton ikseran prosopika eklaigan ti mera pou efyge.Pistevo oti i istoria tha ton dikaiosei.

Ανώνυμος είπε...

ygia sas syntrofoi kai syntrofises!
eiha sinantisi simera me ton ijeti mas ton megalo vangjeli kai esthanomastan poli iremi kai harumeni pu efige aytos o antidrastikos kai enoxlitikos oikonomu pu den mas afine na kanome ti dulia mas.
kai malista o vaggelis mu edose iposxesi oti i filoi tu sto ipurgio an den steiloun ton rizopoulo stin korica na stilun enan diko mas socialisti,pu na mas stirizei emas tous anthropus tis ethnikis ipothesis kai tou socialismu, emas tus ikanus pu ehume genithi gia na imaste kuadra! vangjeeli eisai ijetis, den kserw an eheis perasei ton megalo enveri mas alla ligo theleis na ton peraseis!
zito to komma kai o vangjelis
me sevas panta kasteros socialistis!

Ανώνυμος είπε...

ah Efi Efi , giati koritsi mou giati?

Ανώνυμος είπε...

Για να μάθετε λίγη ακόμη για το ανεκτίμητο έργο τέχνης, που άφησε πίσω του ο ανεπανάληπτος Καμαρινος
• Μόλις έβαλε το πόδι αντικατέστησε τις Διευθύντριες του Σχολείου και των Φροντιστηρίων, με δυο ανικάνους, επειδή δεν τους είχε στα σήκω- σήκω, κάτσε – κάτσε. Στην περίοδο του η γονείς των παιδειών του σχολείου αναγκαστήκαν να πυρώσουν χρήματα για τα παιδεία, ποσά που τους τα ζήτησε για πράγματα που δεν τα έκανε ποτέ φανερά.
• Τα κορύφωμα ήτανε που ίδρυσε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘Ομόνοια’, αλλά δεν είχε τα κοτσια να το κάνει πολιτικό, επειδή ο μόνος που δεχτικέ να την νομιμοποίηση ήτανε το αποβλημα και ο ανίκανος Ντισο. Και για να τον ευχαριστεί του μετέτρεψε το τραπεζικό λογαριασμό της Ομόνοιας σε ιδιωτικό λογαριασμό, με το σεβαστό ποσό των 20 000 ευρω περίπου, εκτός εκατοντάδων θεωρήσεων, που τα περισσότερα ήτανε εθνικές (τα απλά βλέπετε δεν είχανε πια αξία). Και με τη τρόπους την ίδρυσε? Ζήτησε από την τοπική και κεντρική οργάνωση της Ομόνοιας να σταματήσει τις εκλογές στην Κορυτσά, και εγγυθικε που και αυτός με τον Ντισο δεν θα προχωρούσανε στην ίδρυση καινούριας οργανώσεις
για να προετοιμαζόμαστε και να έχουμε θετική κλίμα για της εκλογές και την απογράφη (τότε η απογράφη ήτανε για το Απρίλιο). Ενώ συμφωνήσανε, μετά από δυο εβδομάδες μαθαίνουμε που το Μ.Κ.Ο. του είχε νομιμοποιηθεί, μαζί με τους «5000» χιλιάδες ανωνύμους λεβέντες τους.
• Την δεν έκαμε να πολιτικοποιηθεί το Καμάρι /νος – Ντισος. Πήγε δεξιά και αριστερά, αλλά να είναι καλά ο τσαμης Υμερ Κουρτη, με το Κόμμα των Μεταναστών που τον έβαλε πρώτο, στο ψηφοδέλτιο του. Το αποτέλεσμα το ξέρετε 257 ψήφους.
• Τελικά φεύγει με την χαρά της αυτοδηλώσεις της απογραφείς ... Ήτανε η τελευταία ευκαιρία να γλιτώσει το τομάρι του, χαμογελώντας με μια βαλίτσα με αποκόμματα εφημερίδων.
• Μπράβο τα παλικάρια τα καταφέρανε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9.57 δεν μπορώ να αμφισβητήσω τίποτα από όσα λες, γιατί όντως δεν ξέρω τι έχει γίνει στην Κορυτσά. Η σχέση σας με τον πρόξενο είναι κάτι το οποίο αφορά εσάς τους Κορυτσαίους και αν είναι έτσι όπως τα λες, ειλικρινά χαίρομαι. Να ξέρεις πάντως πως πολλοί από αυτούς τους οποίους κατηγορείς ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν και πάλεψαν να επιστρέψει ο πρόξενος στην Κορυτσά. Γιατί πέρα από οποιαδήποτε κόντρα ο εχθρός είναι οι Αλβανοί, μην το ξεχν.αμε αυτό. Για τη δημιουργία της άλλης ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχω άποψη και εικόνα, αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάει σε κάτι να αρχίσουμε να λέμε τι, ποιος που και γιατί. Εγώ θα κρατήσω μόνο το σχόλιο σου για την ανάγκη ένωσης και να την ευχηθώ με όλη μου την ψυχή. Γι αυτό που θα σου μιλήσω με σιγουριά όμως είναι για την επικοινωνία του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Οικονόμου για το θέμα της απογραφής. Εφόσον είσαι κοντά στον πρόξενο ρώτησε τον να σου πει τι ακριβώς είπαν. Έχει ενδιαφέρον.
Για το θέμα της απογραφής , συμμεριζομαι απόλυτα την ανάγκη των ελλήνων εκτός μειονοτικών ζωνών να δηλώσουν την εθνική τους καταγωγή. Και εγώ το ίδιο θα έκανα και θα ήθελα. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πολύ σωστά καταγγέλει μια διαδικασία παρωδία την οποία και εσείς την βιώσατε. Αυτή είναι η προστασία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απέναντι σε όλους αυτούς που θέλησαν να απογραφούν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ οφειλε να μην συμμετάσχει σε μια διαδικασία η οποία βγάζει μάτι ότι θα μας συρρίκνωνε αριθμητικά. Θα κάναμε φασαρία , θα αναγνωριζαν οι Αλβανοί ότι υπάρχουν και κάποιοι λίγοι Έλληνες στην Κορυτσά, κάποιοι στη Χιμάρα, κάποιοι από δω , κάποιοι από κει αλλά τα νούμερα δεν θα είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και το ξέρεις αυτό. Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε καταγγείλει την απογραφή , τα περισσότερα επιχειρήματα μας μετά για νοθεία θα έπεφταν στο κενό. Και δεν θα το αναλύσω αυτό παραπάνω, θα το δούμε άλλωστε στην πορεία με όλες τις εκθέσεις που θα βγουν. Εσείς λοιπόν καλά κάνατε και απογραφήκατε και η ΟΜΟΝΟΙΑ καλά έκανε και δήλωσε αποχή.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1.28 για τον πόνο, βεντούζες. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω. :)
Έφη

Ανώνυμος είπε...

apo pion perneis adeia na thn dimosievsis V/ipiretis

Ανώνυμος είπε...

ax ax Efi Efi, ki omws mporeis mporeis na igitheis, alla prpei na fame ayta ta komunia ton tzomaka pou sou efage tin thesi, ton thoma gianni, ton prosdoti ton dule, kai ta komunia tis neas genias , ah ta atima ayksanonte sinexia kako psosfo na exoune! efi emeis i dervitsiotes zoume proedro stin thesi tou vagkeli na se dhume!
.....................

Ανώνυμος είπε...

αν μου έλεγες να ψοφήσουν και οι Αλβανικές κότες να μην γεννιέται ούτε αλβανικό αυγό, μεχρι και ρακί θα σε κερνούσα, όταν θα ρχοσουν βόλτα στη Δερβιτσάνη...

telis είπε...

koita fimo,opos pane ta pragmata tha fane oxi mono apo kotes alla k apo nisares k apo xines... telika tha to allakso to rimadi''peri kotas k aygon'' etsi opos ta kataferame,mallon eimaste gia li-pi-si. eimaste i katantia tis istorias. na deis pou sto telos tha mas poune k malakes.. m'aytes tis rakes ti tha ginei??

Ανώνυμος είπε...

efi koritsare sto epomeno ds tis omonoias na valeis ayto to thema gia sizitisi, pos tha psofisoun oi albanikes kotes kai sto epomeno patriotiko arthro na to valis san titlo!!
aytes einai patriotikes diloseis oxi astia!

Ανώνυμος είπε...

Ασε 12.12 είσαι εκτός θέματος. Πλακιτσα ήταν αυτο μεταξύ φίλων, μην τρελαινεσαι. Με σεβας που λεει και ο αριστερός σοτσιαλιστης.. :)
Εφη

Ανώνυμος είπε...

telika tin ekswteriki politiki tin kanei i selioy;;

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη δεν ευλογείς μόνο μια φορά τα γέννια σου αλλα δύο. Μόνο δελτίο τύπου της Ομόνοιας βγήκε τότε, γιατί αναφέρεις μόνο αυτό, η μήπως είσουν εσύ ο συντάκτης;

Ανώνυμος είπε...

Α τελικά δεν συμφέρεις Τέλη, θα μου πιεις όλη την παραγωγή. χαχαχαχαχα... (Και μαλάκες μας έχουν πει ήδη, αλλά δεν πειραζει. Στην ιστορία μας έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολα, κοίτα το ντοκυμαντέρ του ΡΙΚ. θα επιβιώσουμε και πάλι )

Δημοσίευση σχολίου