Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Οι εκπλήξεις των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία!





4ο το ΚΕΑΔστη Δρόπολη, 2ο το ΔΚ στο Λαζαράτι μετα από 23 χρόνια και οι εκπλήξεις της Χειμάρρας
Η Αλβανική εφήμεριδα “Gazeta Shqiptare” παρουσίασε σήμερα τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Αλβανία στις 23 του περασμένου Ιούνη.
Εξέχουσα θέση και τίτλος του άρθρου αποτελεί η τέταρτη θέση του ΚΕΑΔ στη Δρόπολη που είναι και η γενέτειρα του προέδρου Βαγγέλη Ντούλε.
Μία δεύτερη μεγάλη έκπληξη στον ίδιο νομό είναι τα αποτελέσματα του Λαζαράτι για το Δημοκρατικό Κόμμα όπου ήρθε δεύτερο μετά από 23 χρόνια.
Συνήθως το Λαζαράτι δίνει «κομουνιστικά» νούμερα για το ΔΚ αλλά αυτή τη φορά ήρθε δεύτερο με λίγους ψήφους διαφορά από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με το οποίο ήταν υποψήφιος ένα δικό τους παιδί.
Στον ίδιο νομό, ένα από τα πολλά κομουνιστικά κόμματα που ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια, στηρίζεται και από την οικογένεια του πρώην δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, αυτό το κόμμα έλαβε στη γενέτειρα του, στο Δήμο Αργυροκάστρου μόλις μία ψήφο.   
Στο ίδιο άρθρο, τα αξιοπερίεργα δε λείπουν και από τη Χειμάρρα και μάλιστα δύο:
1) Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Ναρντ Ντόκα, ένα κόμμα που διεκδικεί τους ψήφους των καθολικών στο βορρά της Αλβανίας και χωρίς να υπάρχει κανείς καθολικός στη Χειμάρρα, έλαβε περισσότερους ψήφους από το ελληνικό κόμμα ΕΕΜΜ αλλά και από το κόμμα του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Πασχάλ Μίλου που κατάγεται από την Παλάσα της Χειμάρρας.
2)  Αξιοπερίεργο για την εφημερίδα είναι και το γεγονός ότι το εθνικιστικό κόμμα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έλαβε σε ολόκληρη την επαρχία μόλις μία ψήφο ενώ η οργάνωση έλεγε πως διατηρούσε γραφείο εκεί σε αντίβαρο των ελληνικών εθνικιστικών εξάρσεων όπως έλεγε ο Σπαχίου.

7 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγάλο μπράβο στους "μεγάλους πατριώτες", στους δεροπολίσιους που δεν ψιφύζουν ελληνικά κόματα.

Ανώνυμος είπε...

i allagi den prokiptei apo parthenogenesi, alla apo prosopikotites kai protagonistes pou mporoun na sikosoun afto to varos se syndhiasmo me mia koinonia pou einai etoimi gi' afto. kai edw apousiazoun kai oi protagonistes kai i koinonia
the v/ipirwtes are gia to ga'i'dharo kavalla pou leei ki' enas fillos mou sto USA.
$$

Ανώνυμος είπε...


Etsi gia na ta leme swsta ta pragmata...to PBDNJ itan trito kai to PS tetarto sti Dropoli...
oi dropolites apedeiksan pws den psifizoun vourkarides!(ANGJELI).
oi vourkaraioi epivevaiwsan apla pws paramenoun vourkaraioi !!!!
Epeisis o Dule an thelei as erthei na dei ti glyka sti gennetira tou.
xaxaxaxaxa!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα πως "na sikosoun afto to varos"φίλε της 9.55, αφού .... "εγώ σας λέω δεν μπορώ και σεις μου λέτε σήκω" Πότε θα καταλάβουμε ότι χρειάζεται κάποιος να τα έχει 400 για να σηκώσει ... αυτό το βάρος. Πρέπει δηλαδή να έχει 400 δράμια (1200 γραμμάρια) όχι βέβαια μυαλά αλλά ... όρχεις. Αυτό εννοούσαν κάποτε και οι Αλβανοί σαν έλεγαν "burre 400 derhemsh"

Ανώνυμος είπε...

me metallagmenoormoniki diatrofi mpwrei na epitehfthei to baros. ean afto sou arkei.

Αγναντεόντας είπε...

Οι τελευταίες 3 εκλογικές αναμετρησεις εδειξαν πως στην Δρόπολη
υπαρχει πολιτικη κριση και γίνεται επιλογή πολιτικων και προσώπων
κι όχι κομμάτων.

Κάτι το οποιο δυστυχώς δεν γινεται σε αλλες περιοχές
και παραμένει ο άνθρωπος που δεν εχει προσφέρει τιποτα στην ΕΕΜ
στην θέση του εδώ και χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου