Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σεμινάριο Στελεχών ΣΦΕΒΑ - Δελτίο Τύπου


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 22 - 24 Ιουλίου 2011, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο  Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.  
Αναλύθηκε διεξοδικά η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στη γείτονα και ειδικότερα σε ζητήματα, που αφορούν στην ελληνική εθνική μειονότητα.
Συζητήθηκε εκτενώς η επίδραση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην πολιτική της Αλβανίας έναντι του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.
            
Η ΣΦΕΒΑ θεωρεί την επικείμενη απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία λυδία λίθο στην πορεία εκδημοκρατισμού της γειτονικής χώρας και κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία του εθνικού μας θέματος. Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, τα Βορειοηπειρωτικά Σωματεία και τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς σε εγρήγορση, προκειμένου να καταδειχθεί η πραγματική πληθυσμιακή δύναμη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Η ιστορική αναδρομή σε πρόσωπα και γεγονότα του έπους του 1940-41, οδήγησε σε ενίσχυση του αγωνιστικού φρονήματος και ανανέωση της διάθεσης για νέους αγώνες στο πλευρό των αδελφών μας, για την πλήρη κατοχύρωση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 
Το Κεντρικό Δ.Σ.

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μπα δεν είπε τίποτε η ΣΦΕΒΑ για τα ΟΜΟΝΟΙΑΚΑ. Τόσα χρόνια η ΣΦΕΒΑ, κατ' υποδείξεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέδειχνε προδότες του ελληνισμού όσοι είχαν αντίθετη άποψη με την κλίκα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τώρα κατάλαβε και η ΣΦΕΒΑ τι καπνό φουμάρει η κλίκα , αλλά τη ζημιά την πληρώνει η ε. ε. μειονότητα, συγνώμη η Βόρειος Ήπειρος

Ανώνυμος είπε...

Ναι,
είναι φανερό ότι δεν ανακοινώνουν τίποτε για τα "Ομονοιακά".

Θυμίζω ότι δεν είχε γίνει καμιά αναφορά για στήριξη της Ομόνοιας -σε αντίθεση με ότι γινόταν εδώ και δεκαετίες- ούτε από τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα στην ομιλία του στο Δελβινάκι τον Μάϊο (στην Αυτονομία).
Επί τη ευκαιρία που ήταν οι επίσημοι εκπρόσωποι της Ομόνοιας τότε;;


Αφού "κάποιοι" έξυπνα πέτυχαν να μετατρέψουν την Ομόνοια σε ΚΕΑΔ,
και πέτυχαν να διασφαλίσουν-καταγράψουν τη συμπόρευση Ομόνοιας-ΚΕΑΔ και στο Καταστατικό της Οργάνωσης (να ναι καλά και οι "εισαγόμενοι" Βορ/τες από Αθήνα),
και αφού διέγραψαν ή ανάγκασαν σε αποχώρηση κάθε άλλη φωνή,
πέτυχαν να περιθωριοποιήσουν και να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Ομόνοιας.
Και τώρα η Ομόνοια παραπαίει.
Τα παράπονά σου λοιπόν σε όσους οργάνωσαν έντεχνα και πέτυχαν τα παραπάνω.



Η Ομόνοια πρέπει να έχει ρόλο ΕΝΩΤΙΚΟ.
Στην Ομόνοια να ανήκει κάθε βορειοηπειρώτης ανεξαρτήτως πολιτικού σχηματισμού.



Ανώνυμε, γράφεις και ότι "τόσα χρόνια η ΣΦΕΒΑ ... ανέδειχνε προδότες του ελληνισμού".
Μάλλον είτε δεν διαβάζεις τις ανακοινώσεις της ΣΦΕΒΑ είτε δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

όλοι ξέρουμε ότι:

1) Η ΣΦΕΒΑ ήταν πάντα δίπλα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους βορειοηπειρώτες. Ξέρεις πολλούς άλλους που αφήνουν τις οικογενεές τους και τρέχουν σε κάθε εκδήλωση για να μας στηρίξουν και να μας εμψυχώσουν και να μας ενώσουν; Όχι, πες μου αν ξέρεις και άλλους.
2) Αν κάποιοι βορειοηπειρώτες "λαδώνονται" από το Σοσιαλιστικό κόμμα και κάποιοι από "αλλού" και χωρίζονται, δεν φταίει η ΣΦΕΒΑ αλλά η κατάντια μας
3) Η ΣΦΕΒΑ έχει μία και μόνον μία γραμμή: Την στήριξη της εθνικής μειονότητας και το αίτημα για Αυτονομία.
30 χρόνια αυτό λένε. Είδες τι γίνεται όταν είσαι καθαρός και δεν "λαδώνεσαι" από πουθενά;
Ούτε για ψήφους (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ) στις Ελλαδικές εκλογές ενδιαφέρεται η ΣΦΕΒΑ ούτε για αξιώματα.
Άλλοι τα κοιτάνε αυτά.


Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που μας δείχνουν το δρόμο δείχνοντας μακροθυμία στις "μικρότητες" και στον "εγωισμό" μας.

Ανώνυμος είπε...

Παραταύτα φίλε οι πολλές αγάπες και για πολλά χρόνια με την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, παρέσειρε και τη ΣΦΕΒΑ στα μέγα λάθος του διασπαστικού έργου της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν μπορώ να το πω ότι το έκανε εσκεμένα ή από άγνοια , ή ξεκινώντας από την δική της αγνότητα. Αλλά σου λέω ότι ακόμα και σήμερα, ο ίδιος ο δεσπότης δεν διαβάζει και δεν δέχεται καμιά επικοινωνία με αποκηρυγμένους από την ΟΜΟΝΟΙΑ βορειοηπειρώτες

Ανώνυμος είπε...

1;48 Έχεις απολυτή άγνοια τα περί τα του δεσπότη γιατί ο δεσπότης τους δέχεται όλους άπλα η επίσημη ομόνοια έχει γυρίσει της πλάτες στην ορθή κατεύθυνση του βορειοηπειρωτικού που ο ίδιος ο δεσπότης δίδει.Η εκδήλωση για την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που διοργανώνει ο δεσπότης κάθε χρόνο είναι πολύ μπανάλ για την επίσημη ομόνοια.Άλλα εσύ αγαπητέ ανώνυμε φίλε απουσιαζες από την τελευταία εκδήλωση γιατί άμα ήσουν παρόν σίγουρα θα διαπίστωνες ότι η πλειοψηφία των παρευρισκομενων που συμμεριζονται τις αποψεις του δεσποτη ηταν αποκηρυγμενοι της ομονοιας...

Ανώνυμος είπε...

2.50 είμαι ο 1.48. Ξέρω καλά τι σου λέω. Έχω και συγκεκριμένα στοιχεία αν θέλεις. Οι μεγάλοι άνθρωποι κρίνουν εκείνους που συνομιλούν με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια όπως τη είναι και σκέφτονται οι ίδιοι. Δεν γνωρίζουν όμως την βορειοηπειρώτικη νοοτροπία και πολλές φορές τους πιστεύουν και είναι τα θύματα αυτών

Ανώνυμος είπε...

Η Ομόνοια δυστυχώς έχασε το δρόμο της από το 1994 σιγά-σιγά. Ειδικά από το 2009 έγινε 100% προτεκτοράτο του Ντούλε και βασίλειο των κομμουνιστών, με τύπους σαν τον Ορφέα να έχουν δύναμη που κανονικά ούτε στο όνειρό τους δεν έπρεπε να το είχαν φανταστεί. Το ΚΕΑΔ είναι κατάπτυστο, ο Μπολάνος είναι σκέτος νάνος πολιτικά και ανάξιος, και το ΜΕΓΚΑ ακομη δίνει εξετάσεις χωρίς να έχει πείσει. Αν βγει και τα πει αυτά δημόσια η ΣΦΕΒΑ και ο Κονίτσης, κανείς ελλαδίτης δεν πρόκειται να δει με συμπάθεια τους Βορειοηπειρώτες. Η αξία της ΣΦΕΒΑ είναι ότι ενώ γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται, δεν διαφημίζει τις γνώσεις της αλλά προσπαθεί όσο μπορεί να βοηθήσει και να βγάλει από το αγκάθι ρόδο. Γιατί ακόμη υπάρχουν και Αριστοτέληδες εκτός από γιουσουφάκια.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στην τελική πράξη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όσο κάποιος προστατεύει την ΟΜΟΝΟΙΑ, για να τηρεί τα προσχήματα, ή για τι ελπίζει στο θαύμα, τόσο χάνει έδαφος ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει να αποτελεί το φυσικό χώρο της ελληνικής εθνικής μειονότητας και να παρέχει στέγη σε κάθε βορειοηπειρώτη. Το ρόλο αυτό σε καμιά των περιπτώσεων δεν μπορούν να υπηρετήσουν κόμματα! Τα κόμματα διαιρούν και εμείς χρειαζόμαστε μια ομόνοια και μια ενιαία έκφραση! Ο καθένας να ψηφίζει κατά το δοκούν και να αναλαμβάνει το βάρος που του αναλογεί. Το βάρος όμως της εκπροσώπησης των βορειοηπειρωτών μόνον η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί και πρέπει να σηκώσει!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αν κ δύσκολα "το ποτάμι να γυρίσει πίσω",
(λόγω αλλαγής του καταστατικού- βλέπετε πόσο πονηρά επιβάλλονται ορισμένοι..)
δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να συσταθεί μία νέα "ομόνοια",
δηλαδή κάποιος νέος φορέας-επιτροπή που θα ενώνει κάθε πτέρυγα και θα συντονίζει τη δράση των Ελληνικών μειονοτικών κομμάτων.
Η μοναδική άλλη εναλλακτική λύση είναι να αλλάξει και πάλι το καταστατικό (αναφορικά με το ποιο κόμμα θα υποστηρίζει η Ομόνοια στις εκλογές) και να λειτουργήσει η Ομόνοια ως συνδετικός κρίκος όλων των Ελλήνων.
Μακάρι ..
αν και με τις Χοτζικές πρακτικές ορισμένων μοιάζει ακατόρθωτο στην παρούσα συγκυρία.

Ανώνυμος είπε...

..oti na nai...

Δημοσίευση σχολίου