Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αδερφοποίηση των δήμων Θεσσαλονίκης και Δυρραχίου


Την αδερφοποίηση των συμπρωτευουσών Ελλάδος και Αλβανίας ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Μποτάρης, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Αλβανό Πρόξενο Θεσσαλονίκης Riza Poda. Ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο  Δυρράχιο στα τέλη Σεπτεμβρίου όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η αδερφοποίηση.

Η Επίδαμνος όπως ονομάζονταν στην αρχαιότητα το Δυρράχιο, ιδρύθηκε το 627 π.Χ. από τους Κορίνθιους και ήταν στη συνέχεια αποικία των Κερκυραίων. Η πόλη της Επιδάμνου έγινε γνωστή για τις εμπορικές δραστηριότητές της, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι οι διαμάχες της αποτέλεσαν μια από τις σημαντικότερες αφορμές για το ξέσπασμα του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο πιο γνωστή οδός της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής περιόδου ήταν η Εγνατία η οποία ξεκινούσε από την Κωνσταντινούπολη και κατέληγε στην Επίδαμνο, με κύριο ενδιάμεσο σταθμό της διαδρομής τη Θεσσαλονίκη.
Σίγουρα ο κυρ Γιάννης τα ξέρει αυτά και ελπίζουμε πως αυτή η πρωτοβουλία θα εντάσσεται στην ανάδειξη των δεσμών των πόλεων της αρχαιότητας και όχι για την ανάπτυξη ανίερων προσωπικών δημόσιων σχέσεων.  







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου