Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η επιστροφή στην πολιτική του Αναστάση Αγγελή


Έντονες αντιδράσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα
Την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσε η τοποθέτηση  του Αναστάση Αγγελή, ως υπεύθυνο κατάρτισης του νέου οικονομικού προγράμματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας. Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Mesila Doda, χαρακτήρισε το νέο σχήμα  της αντιπολίτευσης διεφθαρμένο και επιστροφή στο παρελθόν.  Η εκπρόσωπος του κόμματος του Sali Berisha, σχολιάζοντας την 20μελη ομάδα  εργασίας του ΣΚ, επικεντρώθηκε στο όνομα του κ. Αγγελή που είχε διατελέσει για πολλά χρόνια Υπουργός Οικονομικών την περίοδο 1997 – 2005, χαρακτηρίζοντας τον αρχιτέκτονα διαφθοράς και ως τον υπεύθυνο για το γεγονός ότι σε όλη αυτή την περίοδο η χώρα δεν γνώρισε ανάπτυξη και καμία αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις.

Στα 20 μέλη της ομάδας εργασίας του νέου προγράμματος του ΣΚ, εκτός του κ. Αγγελή συμμετέχουν άλλοι δύο Έλληνες, ο Κώστας Μπαριαμπάς και η Βασιλίκα Hysi.   

Ποιος είναι ο Αναστάσης Αγγελής
Κατάγεται από το χωριό Γέρμα της Επαρχίας Αλύκου και έμενε οικογενειακός στους Αγίους Σαράντα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Τιράνων, συνέχισε την πανεπιστημιακή έρευνα και διαδσκαλία  στην ίδια σχολή, κατακτώντας σε λίγα χρόνια την θέση του ποιο γνωστού οικονομολόγου στην Αλβανία.
Καθηγητής στην ίδια σχολή και φίλος με τον πρώην πρόεδρο του ΣΚ Φατός Νανό, κατείχε για πολλά χρόνια τη θέση του «τσάρου» της οικονομίας της Αλβανίας.   Στις βουλευτικές εκλογές του 2005, έχασε σε μονοεδρική ζώνη των Τιράνων με μικρή διαφθορά από τον πρώην υπουργό πολιτισμού της Κυβέρνησης Μπερίσα Ylli Pango (γνωστό από το σεξουαλικό σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πριν από δύο χρόνια).  
Από το 2005, είχε αποστασιοποιηθεί από την πολιτική και ίδρυσε ιδιωτικό οικονομικό πανεπιστήμιο στα Τίρανα το οποίο και διευθύνει ο ίδιος.  Η τοποθέτηση του στην ομάδα εργασίας του ΣΚ για την κατάρτιση του νέου οικονομικού προγράμματος, είναι η πρώτη επίσημη συνεργασία με το νέο πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και την πολιτική στην Αλβανία γενικότερα.  

7 comments:

Αναγνώστης είπε...

Ρε Βορειοηπειρώτη, έγινες και εσύ φλώρος;;;!!!! Διακρίνω μια περηφάνια από σένα για τον Αγγελή και με τρελαίνεις!
Τον Αγγελή από τη Γέρμα και τη Χυση τη Δρόπολη μπορείς να τους λες κάλλιστα αλβανούς ή γενίτσαρους. Τι σχέση έχουν αυτοί με την ελληνική μειονότητα; Τετοιες ειδήσεις πρέπει να δημοσιεύεις αλλα όχι για το λόγο που το κάνεις εσυ, δηλαδή να περηφανευόμαστε αλλα για να μας θυμίζουν ότι υπάρχει ανάγκη ένωσης όσον αισθάνονται Έλληνες όπως, Μπολάνος, Κίτσος, Ξέρας, Μπεζιάνης, Παππάς, Μαλιούκης, Γιάννης, Μήτσος Λούτσης κλπ. Δε βάζω Ντούλε όχι γιατί δεν αισθάνεται Ελληνας αλλα γιατί είναι ο μόνος που θέλει τη διάσπαση γιατί μόνο έτσι έχει ρόλο, κάνει αυτό που λέμε διαίρει και βασίλευε…

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη ο αρθρογραφος αυτου του αρθρου πρεπει να ειναι απο την φυση του μεγαλος γλειφτης η εκτος και ειναι μελος της συνομοσιας της κουτοπονηριας η αλλη περιπτωση ειναι οι πετιχιμενοι αλβανοι ελληνικης καταγωγης να ειναι μελη τεκτονικης στοας που δρα μυστικα υπερ των Βορειοηπειρωτικων συμφεροντων μονο που δρα τοσο μυστικα που τα οφελοι που εισπρατει ο Βορειοηπειρωτικος ελληνισμος δεν γινονται εμφανη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται

Ανώνυμος είπε...

ti dhjavollo ehete pathi pu trojeste san ta sqila anamesa sas,akribos prepi na harume pu kapjos me eliniqi katagjoji ,aneksartita pio koma ipostirizi ,prepi na ine se kapja qivernisi opja qe na ine afti ,tu berisha i tu rama ,jiati opos qe na ine tha ipostiriksi tin mionotita , i mipos thelete na vjenun camidhes i labidhes na mas polemane ,esis thelete afto:kalitera na min ine kanis apo mas stin qivernisi qe tha iste poli efharistimeni ,ndropi sas...........

Ανώνυμος είπε...

sostos o 4;11 alla o kanapes kai to facebook tellika deixnoun thn sovarotitas mas.

Ανώνυμος είπε...

Anonime tou 12:47 eisai poly sostos , ala poy na katalavoyme emeis to mono poy theloyme einai na vrizoyme toys dikoymas se opoia thesi kai an exoyn sto dimosio kai na ipoklinomaste stoy camides ,labides klp (tha ithela na moy pi kapoios poy ton eksipiretise enas alvanos dimosios ipalilos kai na min toy pire mia kali miza , ala to exome kai emeis sto ema mas na plironoyme xaraci stoys alothriskoys.....) ...ξυπνύστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

a re megale omws egw sou lew kai to allo oti yparxoun tomaria akoma kai sumera dieuthintes meionotikoi pou an den paroun th miza tous de sou kanoun kamia ypiresia......distixws

Δημοσίευση σχολίου