Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ελληνοαλβανικά στο "OPINION" του TV KLAN

Ντούλες, Μπέτσης, Ζαφειράτης απέναντι στους Godo, Zhej, Zogaj

Στην ποιο δημοφιλή Αλβανική εκπομπή talk show, της αλβανικής τηλεόρασης, "OPINION", στο TV KLAN, με παρουσιαστή το Bledi Fevziu, τρεις εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας Ντούλες, Μπέτσης και Ζαφειράτης αντιμετώπισαν τους Sabri Gogo, Artur Zhej και Prec Zogaj σε μία συζήτηση που έγινε με αφορμή την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα και τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος.  Στη δίωρη εκπομπή όμως συζητήθηκαν σχεδόν όλα τα θέματα Ελληνοαλβανικού ενδιαφέροντος με τις «αντίπαλες» τριάδες να μη συμφωνούν σε τίποτα.
Εκτός του μετριοπαθούς πολιτικού Prec Zogaj που προσπαθούσε να βρει σημεία επικοινωνίας στη συζήτηση, ο πατέρας του Αλβανικού «ευγενικού» εθνικισμού Godo και ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις (ορθόδοξος παρακαλώ) Zhej, προσπαθούσαν να οδηγήσουν τη συζήτηση σε θέματα αλβανικού ενδιαφέροντος όπως τα προβλήματα των μεταναστών στην Ελλάδα, το «Τσάμικο», στη μη αναγνώριση του Κοσσόβου από την Ελλάδα κλπ, αναγκάζοντας τους τρεις Έλληνες να κάνουν τον εκπρόσωπο της Ελλάδος, ενώ οι δικοί μας προσπαθούσαν να οδηγήσουν τη συζήτηση στο ανθελληνικό κλήμα που υπάρχει στην Αλβανική κοινωνία και που υποδαυλίζεται από τα μέσα ενημέρωσης (κάτι που αποδέχτηκε μόνο ο κ. Zogaj) και στα προβλήματα της Ελληνικής Μειονότητας.
Κορυφαία στιγμή μπορούμε να πούμε ότι ήταν όταν τoυ κ. Zhej  του ξέφυγε η φράση «ο Αναστάσιος είναι καλός αλλά Έλληνας», δίνοντας μια ωραία πάσα στο Μπέτση που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Μπορούμε να πούμε ότι η παρουσία των εκπροσώπων μας ήταν αξιοπρεπής και ελληνοπρεπής, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσον μπορεί να ωφελήσει στην κατανόηση από πλευράς της Αλβανικής κοινής γνώμης των προβλημάτων μας, συζητήσεις με κυρίους σαν το Godo και Zhej, αφού η συζήτηση θα πάρει αναγκαστικά τροπή καφενείου με τους θεατές να γίνονται οπαδοί της ομάδας που ανήκουν.  

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

re borioipiroti, merikes fores moy areseis poly merikes fores katholoy, Poios fteei egw h esy;

Βορειοηπειρώτης είπε...

Όπως λέει και το γνωστό άσμα το Πάριου, «φταίμε κι’ δυο που ζούμε χώρια κάτω από τον ίδιο ουρανό…»

Ανώνυμος είπε...

Καλά για τον Ντούλε ας πούμε ότι είναι βουλευτής, ο Μπέτσης κι ο Ζαφειράτης όμως από που κι ως που είναι "εκπρόσωποι ΜΑΣ";;;;

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο της εκπομπής:
http://www.tvklan.tv/emisioni.php?id=2150

Ευλογητός είπε...

Ας αφήσουμε τις κακίες. Μια χαρά τα πήγαν τα παιδιά. Τι περιμένετε, να βγάλουν σπαθιά; Έδειξαν μπροστά στους αλβανούς ότι δεν είναι αδιάβαστοι κι ότι έχουν γνώση οι φύλακες.

Ανώνυμος είπε...

Bravo sta pedhja.Tetjius mas xriazounte na mas ekprosopoun.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνουν οι αλβανοί στα Σκόπια. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι Ντούλες, Ζαφειράτης και Μπέτσης στην εκπομπή «OPINION». καθώς κάθε τόσο απεικονίζονταν ένας χάρτης που εμφάνιζε στο έδαφος της Θεσπρωτίας΄, CAMERIA. Να προειδοποιούσαν τον Fevziu ότι αν εμφανιστεί ξανά θα εγκατέλειπαν την εκπομπή. Θα έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και θα εξυπηρετούσε καλύτερα το θέμα που συζητούνταν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες στη Βουλή ενδιαφέρεται να προστατεύει κάθε τόσο την εικόνα του TOPI. Από την άλλη ο TOPI ευθύνεται για την μη απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ο TOPI, αντιτάσσεται τώρα στην επενεξέταση της συμφωνίας από την Κυβέρνηση της Αλβανίας υπενθυμίζοντας ότι μπορεί να σέρνουν την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια, όταν το ίδιο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας δεν έχει εκφραστεί για την εγκυρότητά της αλλά μόνο για διαδικαστικές παραλείψεις. Αν υπάρχει ένα θέμα τριβής αυτή τη στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας είναι αυτό το θέμα της συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα, γιατί όσο για τη συμφωνία για τα Κοιμητήρια των Ελλήνων Πεσόντων του ’40 ο Μπερίσια την ψήφισε και χωρίς τη βοήθερια του Ντούλε. Και μια άλλη σκοτούρα με βασανίζει. Πίσω από την μη απόδοση της υπηκοότητας του Αρχιεπισκόπου και της αντίθεσης προς τη συμφωνία για χωρικά ύδατα θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες νομικές αναφορές. Αυτές ο Πέτσης (ο έξοχος νομικός που μας τιμά – κατά Ντούλε) έχει το δάχτυλό του; Κούνια που μας κούναγε.

Ανώνυμος είπε...

Έμαθα ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλης Μάργας, τα βρήκε με το δημοκράτη Δήμαρχο στο Δέλβινο κι εκείνος τον προσέλαβε γραμματέα του Δημαρχείου. Ασφαλώς, παραιτήθηκε από σύμβουλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ. Ρώτησα αν τον κήρυξαν κι αυτόν προδότη. Όχι, μου είπαν, είχε πάρει άδεια από το Ντούλε. Μόνο αυτός εκδίδει συγχωροχάρτια φρονημάτων.

Δημοσίευση σχολίου