Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΜΟΝΟΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Παιδεία, Περιουσιακό και η έξαρση του Αλβανικού εθνικισμού τα θέματα των συζητήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος
Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι παρουσίασαν τα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, καθώς και των συμπατριωτών μας που διαμένουν στην Ελλάδα και ενημέρωσαν τους συνομιλητές για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία.
Το περιουσιακό, οι ελλείψεις στο χώρο της  Μειονοτικής εκπαίδευσης  και η έξαρση του Αλβανικού εθνικισμού, που είχε σαν αποτέλεσμα την τραγική δολοφονία του συμπατριώτη μας Αριστοτέλη Γκούμα,  ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν σε όλες τις συναντήσεις.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του εθνικού μας κέντρου δεσμεύτηκαν για την επίλυση πολλών προβλημάτων που απασχολούν την κοινότητα μας και σχετίζονται με την Ελληνική Κυβέρνηση.
Διαβεβαίωσαν ότι τα δίκαια αιτήματα μας, αποτελούν μέρος της ατζέντας των διμερών συνομιλιών με την Αλβανία και σχετίζονται άμεσα με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Η Δημοκρατική Εθνική Ελληνική Μειονότητα Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την  πολιτική  ηγεσία της Ελλάδος για το άμεσο ενδιαφέρον της. Και ιδιαίτερα προς τον Πρωθυπουργό κ Γιώργο Παπανδρέου.
Πιστοί στις αξίες της Πατρίδας και στις αρχές της «Ομόνοιας», συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια της κοινότητας μας, συμβάλλοντας παράλληλα και στην προώθηση της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Άγιοι Σαράντα 15/9/2010
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου