Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ανασφαλείς οι υπερήλικες της Βορείου και Νοτίου ΗπείρουΤι πρέπει να κάνουν Ελληνική και Αλβανική πολιτεία  
Τα περιστατικά δολοφονιών τριών αξιοπρεπών γερόντων σε διάστημα ενός μηνός και σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων, στα Κτίσματα Πωγωνίου και στο Βοδίνο της Άνω Δερόπολης, φέρνουν με τον τραγικότερο τρόπο στο προσκήνιο το θέμα της απόλυτης εγκατάλειψης των ακριτικών περιοχών της  πατρίδας μας. Το αίσθημα ανασφάλειας είναι το τελειωτικό χτύπημα σε μια γενιά ανθρώπων που περήφανα κράτησαν ζωντανό τον ελληνισμό μέσα τους παρά τις κακουχίες και τους εκβιασμούς δεκαετιών.

Οι ομογενείς γέροντες που φυλάνε Θερμοπύλες, αφού τιμωρήθηκαν από το Ελληνικό Κράτος με διακοπή του ελάχιστου βοηθήματος των 300 ευρώ, αφέθηκαν απροστάτευτοι στα χέρια των εγκληματικών στοιχείων και της διεφθαρμένης κρατικής μηχανής του Αλβανικού Κράτους. Η εκταφή του συμπατριώτη μας Π. Μαγκλάρα και η απόφαση των Αλβανικών Αρχών ότι απεβίωσε από «καρδιακή ανακοπή κατά τον διαπληκτισμό του (!!!) με τους ληστές» προκαλεί την κοινότητά μας και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την εκτεταμένη διαφθορά και τον ανθελληνισμό που «υποβόσκει» στην Αλβανία.
Από την άλλη, το Ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πέραν κάθε λογικής, μελέτης και στρατηγικής, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές αντιδράσεις», σχεδιάζει τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ Κακαβιάς, ακριβώς δίπλα στην ΟΥΔΕΤΕΡΗ διασυνοριακή ζώνη και στα αφύλακτα ακριτικά χωριά μας, όπου, δυστυχώς για εμάς, δεν έχει καμία αρμοδιότητα η πολύ καλά οργανωμένη Ελληνική Αστυνομία. Ο φόβος ενός κύματος λεηλασιών στις επιχειρήσεις και τις αγροτικές καλλιέργειες που δειλά δειλά αναζωογονούν τον κάμπο της Δερόπολης αναγκάζει τους ομογενείς επιχειρηματίες να σχεδιάζουν ακραία μέτρα προστασίας. Καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του και τον στρατηγικό σχεδιασμό με περισσότερη σύνεση και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και την εθνική σημασία της ενιαίας διασυνοριακής ζώνης.
Πέραν των παραπάνω εφιστούμε την προσοχή της Ελληνικής και Αλβανικής Πολιτείας σε ένα νέο ζήτημα. Τους τελευταίους μήνες οι περιοχές του Δρίνου, του Πωγωνίου και η κοιλάδα του Αώου εντάσσονται σταδιακά στις διεθνείς διαδρομές των κυκλωμάτων μεταφοράς μεταναστών από την Ασία προς την Ευρώπη, έχοντας ως νέα εναλλακτική οδό διαφυγής προς τη Δύση το λιμάνι της Αυλώνας αντί αυτών της Πάτρας και Ηγουμενίτσας. Οι ομάδες μεταναστών που περνάνε νύχτα τους κάμπους μας αυξάνονται συνεχώς. Οι νέες διαδρομές πρέπει να αποκλειστούν εν τη γενέσει τους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συντονισμένες προσπάθειες των εκπαιδευμένων συνοριοφυλάκων και των αστυνομικών αρχών των δύο κρατών.
Στο θέμα της ασφάλειας δεν υπάρχουν πολύπλοκες λύσεις, αρκεί να υλοποιήσουμε τα πάγια αιτήματα του Ελληνισμού της Αλβανίας όπως αυτά απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες που «διατυμπανίζει» ότι  τηρεί το Αλβανικό Κράτος:
·         Λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού στη Δερόπολη με αρμοδιότητα στις Ελληνικές Επαρχίες Δερόπολης και Πωγωνίου, στελεχωμένου με ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ μόνιμους αστυνομικούς. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε αρωγοί για την εξεύρεση χρημάτων και δωρεών για την κατασκευή του και την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού από Ευρωπαϊκούς, Ελληνικούς και Αμερικανικούς πόρους.
·         Επαναφορά των απολυμένων ομογενών λειτουργών της Δικαιοσύνης και πρόσληψη νέων δικαστών/ανακριτών/υπαλλήλων στο Αλβανικό Δικαστικό Σώμα με υποχρεωτική παρουσία ενός εξ αυτών στα δικαστήρια που αφορούν τους ομογενείς, την ασφάλειά τους, τις περιουσίες και γενικότερα θέματα  προστασίας της ελληνικής μειονότητας
·         Σχεδιασμό μακροπρόθεσμων πολιτικών για τη μείωση της εγκληματικότητας με συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και αναβάθμιση των τεχνικών μέσων της Αλβανικής Αστυνομίας στο Νότο αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε εξωτερική βοήθεια
·         Δημιουργία μόνιμων δομών και διαύλων συνεργασίας των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών για την από κοινού πρόληψη και αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας εν τη γενέσει της.
Τα παραπάνω είναι ηθική υποχρέωση και καθήκον όλων μας ανεξαρτήτως κομμάτων και «ιδεολογικών» διαφορών.
Άλκης Πούλης
Υποψήφιος Ομόνοιας-ΚΕΑΔ
Περιφέρεια Αργυροκάστρου
  

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.-

Ανώνυμος είπε...

bre pouli esy tora pires idisi. eprepe na apoktisis idiotita ipopsifiou gia na topothetithis kai na ekferis gnomi;
ante kai prothypourgos.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες Άλκη αλλά από τη στιγμή που εντάχθηκες στη λίστα του ΚΕΑΔ θα απευθύνουμε σε σένα το ερώτημα: Ο Πρόεδρος σου ο Ντούλες στα 12 χρόνια που είναι βουλευτής τι έκανε για αυτό το θέμα;;;;;
Και μην βγεις να πεις ότι είσαι νέος στην πολιτική και δεν ευθύνεσαι για παλιές αμαρτίες γιατί είναι σαν να μας λες ότι ανέλαβες να ξελασπώσεις το ΚΕΑΔ.

aristera είπε...

H lysi einai mia. Postobllok sto Giortsati!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν βάζεις το όνομα του αρθρογράφου πάνω όπως κάνεις με τον Μπάρκα και τους άλλους;

Ανώνυμος είπε...

en ti genesi ki' en ti genesi
oouou, no, no, no but en ti gamisi, en ti gamisi
ki' an valei to onoma epano ti tha allaksei;

Οι ομογενείς γέροντες που φυλάνε Θερμοπύλες, αφού τιμωρήθηκαν από το Ελληνικό Κράτος με διακοπή του ελάχιστου βοηθήματος των 300 ευρώ, αφέθηκαν απροστάτευτοι στα χέρια των εγκληματικών στοιχείων και της διεφθαρμένης κρατικής μηχανής του Αλβανικού Κράτους.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον δεξιό βορειοηπειρώτη, ενοχλήθηκε και ο αριστερός:
http://aristerastidropoli.blogspot.gr/2013/05/blog-post.html

Δεν θα γίνει ο Μπραχίμης μπάτσος στο Ζερβάτι. Θα βγάλουμε τον Μεχμέτι και θα βάλουμε τον Μπραχίμη.
Και τους το έχουν υποσχεθεί.
Και οι Αλβανοί κρατάνε τις υποσχέσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Και ήρθε και η αναγνώριση - πιστοποίηση:

http://epirusgate.blogspot.gr/2013/05/aristerastidropoliblogspotgr.html

Σφραγίδα Γνησιότητας
Προϊόν Ονομασίας Παπαροέλευσης

Δημοσίευση σχολίου