Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η εγκατάλειψη της ιδέας!



Αυτός ο τόπος θέλει εκπρόσωπο και όχι τους "ευρωπαίους" επισκέπτες Κοκεδήμα, Μάρτο και Ντούλε    

Ο Βούρκος και τα Ριζά όπως φαίνονται
από τα ερείπια του Λυκουρσίου
Του Μιχάλη Νάτσιου
Αυτό που συμβαίνει σήμερα με την Ομόνοια είναι η επιστροφή της στην αφετηρία. Η ιδέα της οργάνωσης που θα αγκάλιαζε όλους τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, όπου γης, σήμερα αποτελεί μια σκέτη απογοήτευση. Αν παρατηρήσει κανείς  που δίνει  την εκλογική μάχη η Ομόνοια, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ότι μάχεται με τη σάρκα της σε κάποια βουρκοχώρια. Εκεί έχει μείνει και λίγη μαγιά ακόμα. Εκεί Ντούλες και Μπολάνος δίνουν από κοινού την ύστερη μάχη, όχι για να σώσουν την Ομόνοια, όπως διατυμπανίζουν, αλλά  μήπως και σώσουν πια το τομάρι τους.

Η οργάνωση που το 1991 ήρθε ως συλλογική συμφωνία των Βορειοηπειρωτών για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις νέες προκλήσεις στην αλβανική κοινωνία είναι σήμερα σχεδόν ανύπαρκτη ως πραγματικότητα. Το 1991 την Ομόνοια αγκάλιασαν όλοι οι Βορειοηπειρώτες  από τους Αγίους Σαράντα ως τη Σκόδρα, από την Χειμάρρα ως την Κορυτσά. Ήταν τότε που η εξάπλωση της ιδέας και της πράξης της ομόνοιας των Βορειοηπειρωτών ξάφνιαζε τον αλβανικό τύπο και ξεσπούσε σε ερωτήματα που έμειναν παροιμιώδη: «Τι ζητάει η Ομόνοια στη Λέζια (Αλέσιο)».
Η εγκατάλειψη της επέκτασης της Ομόνοιας μοιάζει σήμερα με τη φράση «εγκατάλειψη των εδαφών». Σήμερα δεν υπάρχουν πια οργανώσεις της Ομόνοιας πέρα από τις επαρχίες του Νότου. Δεν υπάρχει ακόμα και στα Τίρανα όπου ο πρόεδρος της, Ανδρέας Μάρτος, έχει ενταχθεί πλήρως στο στάβλο των σοσιαλιστών, δεν υπάρχει ούτε στην Κορυτσά, όπου ο πρόεδρός της Καραμέλιος δηλώνει μόνο ορθόδοξος. Για τις υπόλοιπες επαρχίες ούτε καν γίνεται λόγος. Η διττή ιδιότητα Ομόνοια-ΚΕΑΔ έχει διαλύσει τις δομές τις παντού.
Η πτωτική πορεία της Ομόνοιας σε αριθμούς δεν είναι σημερινή. Υπήρξαν δυσκολίες την πορεία της, αλλά το πάλευε, δεν εγκατέλειψε ποτέ την ιδέα της ένωσης των Βορειοηπειρωτών σε μια ανεξάρτητη κι αυτόνομη οργάνωση η οποία οδηγούνταν καταστατικά σε ανεξάρτητη κι αυτόνομη κάθοδο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η εγκατάλειψη της ιδέας άρχισε το 2009 όταν οι Ντούλες- Μπολάνος έσπασαν τη δικλείδα ασφαλείας που σχετίζονταν με τις προεκλογικές συνεργασίες. Τότε αγνόησαν το γράμμα του Καταστατικού της Ομόνοιας, το οποίο απαγόρευε τις προεκλογικές συμμαχίες και είχε τηρηθεί ευλαβικά ως τότε. Στη συνέχεια άλλαξαν το Καταστατικό νομιμοποιώντας τον ηγετικό ρόλο του ΚΕΑΔ. Σε πολλούς αυτό θυμίζει τον ηγετικό ρόλο του ΚΕΑ. Ένα Δ πρόσθεσαν.
            Σήμερα οι δυο τους, Ντούλες και Μπολάνος, αποφάσισαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην Ομόνοια, εκεί στα εδάφη που παραμένει ακόμη ζωντανή, στο Βούρκο. Έκαναν όμως λάθος τους λογαριασμούς είτε τους έκαναν με τον Κοκεδήμα. Οι βουρκάρηδες θα τους στείλουν το λογαριασμό στο σπίτι τους αυτή τη φορά. Μέσα τους ξύπνησαν οι Θύμιος Λιόλης, ο Λευτέρης Τάλλιος, ο καπετάνιος Θωμάς Σπύρος … Το ελληνικό τους αίμα τους καλεί να ψηφίσουν παιδιά από τον τόπο τους και όχι «ευρωπαίους» που τους επισκέπτονται σαν να κατεβαίνουν από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Θα ψηφίσουν μαζικά το Κόμμα των Ελλήνων. Για να μην σβήσουν, αλλά για να αναζωπυρώσουν την ιδέα της Ομόνοιας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, θα ψηφίσουν ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΚΙΤΣΙΟ!  
Η τρόικα των Ντούλε, Μπολάνο και Μάρτο δεν θα εξαπατήσει πια κανέναν!  
  
Μιχάλης ΝΑΤΣΙΟΣ

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι Μιχάλη, εύγε!
Όλο και πιο πολλοί να βγαίνουν να παίρνουν ξεκάθαρη θέση για ξεβρομίσει ο τόπος απ τα σκατά!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Η αλλαγή πλησιάζει!

Ανώνυμος είπε...

Re Mihali re kalopedo afu ta lisate esi o Kseras o Mitsos o Lutsis i Bezani o Barkas ke i lipi berisoparea me arhigo to Sali ola ta provlimata tis mionotitas den emine ke tipota na lisune i ali.Afti erhonde na apolafsun mazi me tus vorioipirotes to aksithavmasto ergo sas.Aide me to kalo tora me arhigo to baba Sali na pate ta sinora mehri tin Preveza gia na dune ke i elines en eladi kamia prokopi.Ama den iparhi tsipa ke filotimo andi na plironis ta hrostumena zitas ke ta resta.Mihali arketa zestanes tin karekla tu ipurgiu 8 hronia ke veveos veveos thavmasto to ergo su ala hortasame den tha parume alo.Sto kalo ke na mas grafis pote pote gia na min ksehniomaste.An nomizis pos arthrografondas kanis kalo sto Mega ke kako sto Dule se veveono pos akrivos to anditheto apotelezma epitinhanis.Epiveveonis pliros pios ke gia pio skopo dimiurgise to mega.Distihos gia esas to karavi tu Berisa mbazi nera ke vuliazi ke mazi tu vuliazete ke esis pu me toso zilo ipiretisate ton Berisa ke ton eaftuli sas horis na prosferete tipota stus vorioipirotes.Ine poli arga gia dakria Mihali mu.Gia giriste to kefali piso ke dikste mas to ergo sas.Pu kanate kaliteri ti zoi mas.Pio provlima lisate stus vorioipirotes.Esis me arhigo ton Sali kivernusate ke ohi o Dules.Gia kande mas lipon ke to apologismo tu ergu sas ke afiste tis aerologies.Se ti mas ofelise emas i sinergasia sas me to Berisa an ekseresume tis karekles sas.Ta horia mas den ehune nero,den ehun dromus,ehun revma me alilografia,kata to Berisa ke sia imaste mono 20000.To mono kalo pu perimenume apo sas ke to Sali ine pos sindoma tha plithinume ke tha afksithume giati tha pate ta sinora mehri tin Preveza.Efharistume kirie Natso sas hortasame.Den tha parume alo Berisa ke berisoparea.Na pate sto kalo ke
ke me tin efhi mas.Arketa kurastikate zestenondas tis karekles sas"gia to kalo mas fisika".Keros na afisete ta Tirana ke na erthete na apolafsete mazi mas to ergo sas ke ta agatha tu kopu sas.

Ανώνυμος είπε...

distihos ore mihali
ise apo to idhio hali

iste oloi gia to spitali pou lene kai oi finikiotes
tora llouzomaste oloi tis dikes sas epilloges.
kouri na tous perneis kai kana euro-lek. ohi tzapa therapia.

kairos na apallagoume apo dule-tavo-barka-ksera-nacides

$$

Ανώνυμος είπε...

Mihalaki kitakse to tomari su esi ke ase tus ipolipus giati otan alazun kivernisis ke ipurgi vgenun poli lagi apo ta kapela.Katanoito to anhos ke o panikos ala os edo itan.Kala fagate kala ipiate lala mas ........Oti kamis pathis kardia min se ponesi.I ora tu apologizmu ke tis krisis eftase.Tora Mihalaki mu milaei o kiriarhos laos ke aftos na ise siguros ehi ke mnimi ke kseri na krini.Tha dosi ke se sena ke sti lipi Berisoparea afto pu sas aksizi.

Ανώνυμος είπε...

Κάντε πέρα το «στρατάρχη» της στρατιάς του πουθενά!
του Π. Τσακίρη
Εκ των προτέρων συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο του κ. Νάτσιου. Άμποτε οι διανοούμενοι του Βούρκου και Ριζών ξυπνήσουν και οδηγήσουν τους ταπεινούς, τους τόσο πατριώτες αυτούς Έλληνες, στις κάλπες να μαυρίσουν αυτόν τον φαρισαίο λεγόμενο Β. Ντούλε, να του δώσουν τις κοντούρες στα χέρια, όπως σοφίζει ο λαός.
Εκπαιδευτική, στους Αγίους Σαράντα, διηγήθηκε τον πόνο της, καθώς μετέφραζε το μάθημα του γιου της από την αλβανική στην ελληνική λόγω έλλειψης μαθητικού εγχειριδίου, πώς κανείς δεν τους νοιάζεται. Σαν σε κρυφό σχολείο εργαζόμαστε. Οι πολιτικοί μας άχνα. Μας έδειξε το εγχειρίδιο Ιστορίας με προσβλητικά εθνικά κείμενα διδασκαλίας, μεταφρασμένο από τον πρώην πρόεδρο της Ομόνοιας Γ. Γιάννη! Τα τσεπώθηκε, μας πούλησε ο καημενούλης. Ο ίδιος ο Ντούλες που ευαγγελίζεται πώς «κόπτεται» για τα ανθρώπινα δικαιώματα την οικογένειά του τη ζει στα Γιάννενα.
Καταγγελίες ανάγνωσης υποκρισίας, για καίριες ευθύνες, της φερόμενης πολιτικής ηγεσίας του ομονοιοκεαδίτικου Ανώτατου Σοβιέτ. Πράγματι ο κ. Ντούλες «κόπτεται», με την καλά αμοιβώμενη ομάδα, έχοντας πίσω του επιχειρηματικά συμφέροντα, «οργώνει» τα χωριά του Βούρκου και Ριζών πουλώντας παραμύθι εθνικής κορώνας να ψηφίσουν την Ομόνοια (όχι τον ίδιο αλλά την καρέκλα του) στις εκλογές τις 23 Ιουνίου.
Οι ψηφοφόροι αναρωτιούνται, γιατί δεν πάει στη γενέτειρά του τη Δερόπολη να διεκδικήσει την ψήφο;! Απλά πράγματα. Εκεί τον καταμέτρησαν, του έδειξαν κόκκινη κάρτα, σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.
Ούτε στο Βούρκο και Ριζά ψηφίστηκε. Ας δημοσιεύσουν καταστάσεις και επαληθεύεται. Εκλέγεται δια της κλεπταποδοχής, με φόρμουλα Ντούσκου1, Ντούσκου2, κ.ο.κ. Τον μπάζουν στη Βουλή από τα παράθυρα, παζάρια συμφερόντων των δύο κομμάτων εξουσίας! Αυτό σημαίνει δεσμεύσεις έναντι των αφεντικών. Σημαίνει καρέκλες για τον ίδιο, τους παρατρεχάμενους διαρκείας, ξεπούλημα του τόπου. Αυτό αποτελεί πλέον απαράλλαχτη πραγματικότητα. Η συρρίκνωση του ελληνισμού, η πληθυσμιακή αλλοίωση, της δημόσιας παιδείας και η αντικατάσταση της υφιστάμενης με σχολεία μαμούθ των ΜΚΟ, η απογύμνωση των Ελλήνων από ακίνητες περιουσίες με το Οθωμανικό δίκαιο, η κατάφορη υποβάθμιση του θεσμού του έπαρχου αντικαθιστώντας το στελεχιακό ιστό με τους απίθανους αγράμματους, τη στρατιά των υποτονικών πουθενάδων, οι στημένες συνδιασκέψεις σε Ομόνοια – ΚΕΑΔ, αποτελούν τα εφικτά πολιτικά πλεονεκτήματα του κ. Ντούλε!
Ποια Ομόνοια επικαλείται;! Τα συντρίμμια, τα ερείπια;! Με το λαϊκίστικο έναυσμα προσπαθεί να αγγίξει τον πατριωτισμό του ελληνισμού στο Βούρκο και Ριζά;! Είναι βαθιά νυχτωμένος. Όσο να προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα οι αναστημένοι σκελετοί της πάλαι ποτέ ασύγγνωστης χλεύης, κατάπτυστοι υβριστές, προϊόντα του διαρκούς κατεστημένου του βαθέως αλβανικού κράτους στη μειονότητα, τύπου Κίκη, Μπέτση, Γιάννη, η μοιραία ιστοσελίδα Δερόπολη, κατά του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του άφθαρτου, ευγενέστατου πρόεδρου Χ. Κίτσου, δεν συγκαλύπτουν την υποκρισία, τις ενοχές, τις ευθύνες, έναντι του τόπου.
Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, με το πρόγραμμά του, τις πολιτικές προτάσεις, οι οποίες εκφράζουν, την καθημερινότητα, τους πόθους, του ελληνισμού στο χώρο.
Ο Ντούλες ζητιανεύει την ψήφο της καρέκλας, καλοπέρασης της οικογένειας του στα Γιάννενα ή Τίρανα, του βολέματος της στρατιάς του πουθενά, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ο Χ. Κίτσος προτείνει την επίλυση των προβλημάτων, διότι ζει, εργάζεται δίπλα τους, δεν είναι εμφύτευμα συμφερόντων ή απεσταλμένος.
Ο Ντούλες μετέτρεψε το χώρο σε εταιρεία συμφερόντων, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ μάχεται για την προκοπή και ευημερία των συμπατριωτών στο Βούρκο και Ριζά, την ειρηνική συνύπαρξη με ετερογενείς κοινωνικές ομάδες.
Κάντε, λοιπόν, πέρα τον απίθανο φαρισαϊστή, το «στρατάρχη» της στρατιάς του πουθενά Ντούλε. Διώξτε τον «ευρωπαϊστή». Η Ευρώπη προσάραξε στο ΚΕΑΔ και την πουλημένη παραλία από το Μπολάνο στο Γυαλί ΧΙΜΑΡΑΣ!
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΟΥ, ΡΙΖΩΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΝ Χ. ΚΙΤΣΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά για να τα γράφει αυτά ο Νάτσης που σας υπηρέτησε τζάμπα τόσα χρόνια είναι πολύ ανησυχητικό υπάρχει πραγματικά πρόβλημα, πάρτε το χαμπάρι, δεν πάει άλλο, έχετε ξοφλήσει.
Κάτι ξέρει αυτός ... αν ήταν που αξίζατε κάτι δεν θα έβγαινε δημόσια να σας κατηγορεί, θα κάθονταν ήσυχα. κάτι ξέρει αυτός.....κάτι ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

kati kserei, kati kserei. kseradhia d.l.d.
tora ta' mathe aftos; poloi ta legame apo to 2000 kai pio prin kai aftos erhete na mas epiveveosei 15 hronia meta. tosi kathisterisi;

re ton profiti
na paei spiti

ante miho syntaksi ki' esy.

Ανώνυμος είπε...

miho pou eisoun mehri htes
mazi stin idhia tro'i'ka
kseminate apo hasis
kseminate apo koka

re tsou magkies tsi koka-kollou.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Κάποια σχόλια, αξίζουν πραγματικά τον κόπο να τα διαβάσεις, μαθαίνεις προβληματίζεσαι.
Κάποια άλλα νομίζεις πως έρχονται κάποια τσογλάνια, ρίχνουν έναν αυνανισμό στα γρήγορα και στα κρυφά και αυτό ήταν... Εμείς τι φταίμε;
Για να μπούμε στο θέμα: Αν γνωρίζω καλά ο κ. Νάτσιος ήταν καθηγητής στο Αργυρόκαστρο και χρόνια υπηρετούσε την Ομόνοια ορθογραφώντας. Ποιο είναι το αμάρτημα του; Ότι εργάστηκε ως διευθυντής στο αλβανικό δημόσιο; Μόνο ο Ντούλες μπορεί να δίνει τα διαπιστευτήρια προδοσίας (που λέω και ευλογητός) για να μπει κάποιος στο δημόσιο; Είναι ερωτηση προς αυτούς που τον κατηγορούν και θέλω απάντηση

Ανώνυμος είπε...

pou eiste re, kotes. o ditritetrakefallos perimenei apantisi.

Ανώνυμος είπε...

...και εσυ Βρούτε...

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς, φίλε της 11.53. Πολύ σωστά τα λες !

Δημοσίευση σχολίου