Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κραυγή απογοήτευση από ελληνικό ιστολόγιο της Κορυτσάς για τις πολιτικές επιλογές του Κεαδ και του Μέγκα



Η Εκλογές στην Αλβανία και η απαραίτητη ενότητα (που χάθηκε) του Ελληνισμού.

Φ.Ο.Κ. : «Από αυτές τις εκλογές ας κερδίζουμε τουλάχιστον εμπειρία για τις επόμενες»...


Βγήκαν και οι επίσημες λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές (κάποιοι σίγουροι) λόγο του εκλογικού νόμου.
Τι παρατηρήσαμε:
1.     Τα μεγάλα κόμματα εφήρμοσαν την γνωστή τους μέθοδο, γέμισαν τις λίστες τους  κυρίως με βάση της πελατειακές σχέσεις του προέδρου  και των υπαλλήλων του που του εξασφαλίσουν την εξουσία σε όλα τα επίπεδα. Για εξωτερική κατανάλωση και για να δείξουν το πατριωτισμό τους που δυστυχώς στην  Αλβανία έχει ταυτιστεί με το ανθελληνισμό έβαλαν στις λίστες τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα τι δεν έχουν κάνει εναντίων του ελληνισμού αλλά και της ορθοδοξίας.
Έτσι στην λίστα του ΣΚ τρίτος στην λίστα με του υποψήφιους στην Αυλώνα είναι ο εκδότης, επιχειρηματίας  και ορκισμένος ανθέλληνας και αντι-ορθόδοξος  κ.  Κότσο Κοκδήμα. 
Στην λίστα του ΔΚ στην περιοχή της Κορυτσάς τέταρτος είναι ο Φατμίρ Μεϊντίου, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος . Αυτό το Κόμμα όσα χρόνια δεν υπήρχαν τα άλλα είχε αναλάβει να προβάλει το ανθελληνισμό. Οι εκφράσεις  τους εναντίων του Αρχιεπισκόπου μας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν τόσο μνησίκακες που απορούσε κανείς για τους πραγματικούς λόγους. 
2.     Αλλά ανάμεσα στους τσάμιδες, ανθέλληνες, εξτρεμιστές με την αναλογία 5/1 στις περιοχές που υπάρχει ελληνισμός επέλεξαν να βάλουν κάποιους  που ανήκουν στην ΕΕΜ. Αυτό πάλη είναι το γνωστό κόλπο που εφαρμόζουν με την αρχή «διχάζουμε και κυριεύουμε» . Φυσικά αυτά τα μέλη της ΕΕΜ έχουν ως πρόφαση και φάρμακο για να ηρεμίσουν την συνείδηση τους πως προσπαθούν και παλεύουν για να σώσουν και να προασπίσουν τα δικαιώματα των ελλήνων στην Αλβανία, στο τέλος απλώς ικανοποιούν τις προσωπικές ανάγκες κάθε είδους, τις φιλοδοξίες τους, επιπλέον  πουλάνε και πατριωτισμό. Δεν το έχουν καταλάβει πως «χορεύοντας με τους δαίμονες δεν τους αλλάζεις εσύ αλλά αυτοί εσένα».  Έτσι και αυτοί απλώς χορεύουν με τους λύκους  γύρω από τα πρόβατα και νομίζουν πως έτσι τους σώζουν , τρώγοντας τα οι ίδιοι.

Ας πάμε στην Κορυτσά τώρα.
3.     Βλέπετε η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία δεν έχει μέλη εδώ, ( έτσι ξέραμε) στην ουσία, αλλά  αν και η ρητορική της  ήταν ακραία αντι-ορθόδοξη και ανθελληνική  στην λίστα της (12 ατόμων)  οι δύο πρώτοι είναι ορθόδοξοι και ίσως και ελληνική καταγωγής κρίνοντας από τα ονόματα (Χρήστη Λιγοράκη Αντώνη, Ρέντι Λάμπρο Οργότσκα) . Τέτοια φθορά έχει πάθει η συνείδηση των ορθοδόξων που δεν μπορούν να διακρίνουν ποιοι είναι αυτοί που τους διώκουν και ζητούν τον αφανισμό τους. Με τον τρόπο αυτό προδίδουν το αίμα των προγόνων τους.
4.     Ερχόμαστε στα Κόμματα που εκπροσωπούν την ΕΕΜ στην Κορυτσά, και τα δύο έχουν κατεβάσει ως πρώτους δύο ονόματα από τους Ελληνόβλαχους της περιοχής, των Θανάση Πότσι και το Πετρίκα Τανούσι. Οι κύριοι αυτοί μπορεί να έχουν την καλύτερη διάθεση αλλά δεν έχουν το πνευματικό υπόβαθρο και την ηγετική μορφή που ζητούν οι έλληνες της Κορυτσάς. Εκτός των άλλων έτσι όπως τα έκαναν τα πράγματα οι πρόεδροι των ΕΕΜ οι οποίοι ανέδειξαν την τελευταία μορφή σχιζοφρένειας επιλέγοντας αντίπαλους συνασπισμούς έβαλαν τους έλληνες της περιοχής στο χειρότερο δίλλημα. Το δίλημμα αυτό  έγινε ακόμα χειρότερο όταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ για λόγους που μόνο φαντασιώδεις υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε γιατί με την λογική σκέψη δεν μπορείς να βρεις άκρη κατάφερε να βάλει στην περιοχή την λιγότερη δυνατή προσωπικότητα για το πολιτικό στίβο, απορρίπτοντας μία πολύ δυνατή, πολιτική και έμπειρη προσωπικότητα την οποία  ήδη γνωρίζετε  . Φυσικά στην Κορυτσά και το πιο καθαρό πρόσωπο να βάλεις για υποψήφιο κάτι θα βρουν να τον κατηγορήσουν. Αλλά οι όποιες κατηγορίες που με τα χρόνια κάποιοι έχουν φορτωθεί κατά την πολιτική και κοινωνική τους ζωή τις περισσότερες φορές καταλήγουμε πως αυτές επί το πλείστον είναι αβάσιμες. Αλλά ποιος είναι τόσο αναμάρτητος για ρίξει πρώτος το λίθο.  Ενώ κρίνετε οι εκπροσώπηση πολλών ελλήνων της περιοχής  της Κορυτσάς δεν έχει πολλά περιθώρια επιλογής έτσι το βασικό κριτήριο είναι  να είναι ο ικανότερος  και αυτός που έχει  τα απαραίτητα γνωστά  χαρακτηριστικά για να τα καταφέρει, θα θέλαμε να είναι «άγιος» αλλά προς στιγμή δεν γίνετε, ειδικά στην χώρα αυτή. Επίσης θα θέλαμε αυτή η φορά να είναι η τελευταία της τέλεσης κατ’ επανάληψη ενός εθνικού εγκλήματος στην Κορυτσά. Φτάνει πιά!
5.     Επίσης στην Κορυτσά με το κόμμα του Ιλύρ Μέτα ως υποψήφιος, πρώτος στην λίστα είναι ο Πύρρο Καπουράνη, ελληνική καταγωγής  (ελληνόβλαχος), επιχειρηματίας. Έτσι έχουμε τρείς ελληνόβλαχους υποψήφιους οι οποίοι μαζί με Γεώργιο Πάππα τέταρτο στην λίστα του ΔΚ γίνονται τέσσερεις. Άρα έχουμε να επιλέξουμε τέσσερεις υποψήφιους που είναι μέλη της κοινότητας μας . Γιατί αυτοί οι τέσσερεις να μην ήταν μαζί; Για πιο λόγο να μην μπορούμε να έχουμε ένα υποψήφιο σε μία τόσο  ταλαιπωρημένη  περιοχή που ο ελληνισμός είναι ακόμη δυνατός; Πως θα ψηφήσει ο κόσμος όταν έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερεις συγγενείς; Γιατί δεν μπορέσαμε να βρούμε όλοι μαζί μία ακτινοβολούσα προσωπικότητα που να μας ενώνει όλους;  Αυτά και άλλα ερωτήματα θα μπορούσαν να τεθούν αλλά το γεγονός αυτό σίγουρα μας αποδυναμώνει και με τίποτα δεν μας δυναμώνει. Γιατί στο τέλος θα βγούμε ηττημένοι και χωρίς εκπρόσωπους ψάχνοντας να βρούμε ποιος έφταιγε περισσότερο.
Υπάρχουν και άλλα για να διαπιστώσουμε όμως θα σταματήσουμε εδώ. Αυτό που προτείνουμε είναι το έξις: Αφού είναι εμφανέστατο πως η μάχη έχει χαθεί, ας προσευχηθούμε πως οι περισσότεροι θα ψηφίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρων έχοντας μπροστά στα μάτια τους  πόσα πολλά μας έκαναν οι αλβανοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων  σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, έτσι τουλάχιστον θα έχουμε  την συνείδηση ήσυχη, αλλά επίσης ας προσευχηθούμε και παλέψουμε όλοι μαζί ώστε από αυτή την μάχη να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και σε τέσσερα χρόνια να είμαστε όλοι ενωμένοι με διάθεση αυτοκριτικής και  αίσθημα αγάπης προς όλους. Αυτό ας ευχηθούμε.
Γιατί πείτε μας αδέλφια έτσι όπως είμαστε , τι κερδίσουμε;;;;;


2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αφού και οι δύο συμμαχίες είναι το ίδιο σ... γιατί αυτοί του ΚΕΑΔ βρίζουν συνέχεια το ΜΕΓΑ που προτίμησε τη δεξιά? Ας το παραδεχτούν πως είμαστε ίσοι προς ίσους στα θετικά και τα αρνητικά και ας δοκιμάσουμε ο καθένας τις δυνάμεις μας.

Ανώνυμος είπε...

,,,,,,,, γνωρίζω πόσο πατριώτης είσαι και πόσο θα ήθελες αντίσταση στην Κορυτσά, στην Άρτα, στη Σελενίτσα, στην Πρεμετή...ακόμη και στη Δερόπολη... Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, όλα αυτά προς στιγμή είναι ευγενείς πόθοι ρομαντικών πατριωτών. Το τελευταίο κάστρο που θα πρέπει να δοθεί η μάχη είναι ο Βούρκος. Εκεί θα τους αφήσουμε να περάσουνε μόνο πάνω από τα πτώματά μας! Αυτή τη μάχη θα πρέπει να την κερδίσουμε εμείς οι Έλληνες ψηφίζοντας το ΜΕΓΑ! Είναι εθνική επιταγή! Για να μη χάσουμε τον πόλεμο! Καλούμε και το Ντούλε σ' αυτή τη μάχη. Δεν αξίζει πια να θυσιαζόμαστε για λογαριασμό του ξεπουλημένου Κοκεδήμα. Στο Βούρκο υπάρχουν ακόμα τα σύμβολα του Κίτσιου Λώλη και του Παπανδρέα (μην τον μπερδεύετε με τον Παπανδρέου). Τα σύμβολα της αντίστασης. Στη Χειμάρρα βιγλίζει ακόμα ο Σπύρομήλιος. Πρέπει όλοι από κοινού να δώσουμε το ΜΕΓΑλο αγώνα.

Καπετάνιος Θωμάς Σπύρος

Δημοσίευση σχολίου