Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δ. Περδίκης: Αυτοί που ζητούν να μετατραπεί το σχολείο της Χιμάρας σε δημόσιο έχουν οξεία πνευματική ανεπάρκεια ή εξυπηρετούν αλβανικά συμφέροντα!



Το σχόλιο μας
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ
Το Ελληνικό σχολείο της Χιμάρας οι Αλβανοί το είχαν κλείσει το 1945, όταν αφαίρεσαν τα μειονοτικά δικαιώματα από την Χιμάρα, επειδή οι Χιμαριώτες απείχαν  από το δημοψήφισμα του Χότζα. Τότε ήταν που είχε γίνει και το φρικτό έγκλημα, είχαν θάψει ζωντανό τον Ανδρέα Δήμα. Έτσι η Ακροκεραύνεια Σχολή Χιμάρας, που ξεκίνησε με την έλευση του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού, γύρω στο 1775, έμεινε ένα όνειρο για τους Χιμαριώτες. Κάποια παιδιά της Χειμάρρας έβγαιναν κάποιες νύχτες με ένα σπρέι κάτω από την μπλούζα και έγραφαν στους τοίχους «θέλουμε ελληνικό σχολείο».

Το όνειρο μπόρεσε και ξανάγινε πραγματικότητα μετά από δεκαετίες από την Ελληνική Πολιτεία με την βοήθεια του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, του τέως δημάρχου και προέδρου της Ομόνοιας, Βασίλη Μπολάνου, της Ένωσης Χειμαρριωτών αλλά και πολλών άλλων. Άρχισε να λειτουργεί έτσι ένα πρότυπο σχολείο με Έλληνες δασκάλους, με αίθουσα πληροφορικής, με λεωφορείο που φέρνει τους μαθητές, με βιβλιοθήκη, με κεντρική θέρμανση. Ένα σύγχρονο σχολείο όσο λίγα στην Ελλάδα. Το σχολείο αυτό ήταν και είναι ένα καρφί για τους Αλβανούς και ένα φως για τον Ελληνισμό της Χιμάρας. Κάποια παπαγαλάκια βγήκαν και άρχισαν να αναμεταδίδουν «τι το θέλει η Χιμάρα ένα ιδιωτικό σχολείο, η Χιμάρα θέλει ένα δημόσιο (αλβανικό) σχολείο». Βέβαια η λέξη «ιδιωτικό» από μόνη της παραπέμπει σε αλβανικές υπηρεσίες. Μόνο οι Αλβανοί θεωρούν το σχολείο αυτό ιδιωτικό, όπως και το αντίστοιχο της Κορυτσάς. Για όλους τους Έλληνες Χειμαρριώτες το σχολείο αυτό ήταν ένα πραγματικό ελληνικό δημόσιο σχολείο, με ελληνική χρηματοδότηση, υπαγόμενο στο ελληνικό υπουργείο παιδείας, μέσω της ΜΚΟ Όμηρος. Το ίδιο είχε συμβεί εξ άλλου και το 1932 όταν η αλβανική κυβέρνηση του Αχμέτ Ζόγου είχε κλείσει τα ελληνικά σχολεία με τον νόμο περί απαγορεύσεως των ιδιωτικών σχολείων. Τότε η Ελλάδα είχε προσφύγει στην Κοινωνία των Εθνών όπου και τελικά είχε δικαιωθεί και τα ελληνικά σχολεία είχαν ξανανοίξει. Η αλβανική οπτική γωνία λοιπόν είναι αυτή που δείχνει την λέξη «ιδιωτικό».
       Δημόσιο αλβανικό σχολείο όμως, δεν ομολογούν ότι σημαίνει, ένα σχολείο στο οποίο κυρίαρχη είναι η αλβανική γλώσσα και τα ελληνικά όσο ανεβαίνουν οι τάξεις ελαττώνονται και τελικά εξαφανίζονται. Ένα σχολείο που παρέχει προβληματική και ελλιπή παιδεία, ένα σχολείο που διδάσκει την απερίγραπτη ιστορία και γεωγραφία των αλβανικών σχολείων, περί μεγάλης Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα, περί Τσαμουριάς και άλλων πολλών. Ένα σχολείο με σπασμένα τζάμια και χωρίς θέρμανση όπως είναι τα αλβανικά. Τα δημόσια αλβανικά βιβλία της ελληνικής μειονότητας πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν μειονοτικά, απλά επειδή η νομοθεσία και οι πρακτικές που τα διέπουν αντίκεινται κραυγαλέα προς τις συμβάσεις περί μειονοτικών δικαιωμάτων.
        Τέτοια κατάντια δεν νομίζω πως την αξίζει η Χιμάρα. Ας σκεφτούμε τι έγινε με το Ελληνικό Νοσοκομείο του Αργυροκάστρου το οποίο στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών δόθηκε στο αλβανικό δημόσιο. Αφού υπολειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα, στην συνέχεια λεηλατήθηκε ο εξοπλισμός του και έκλεισε. Αυτοί που ζητούν να μετατραπεί το σχολείο της Χιμάρας σε δημόσιο μπορούμε να θεωρήσουμε από τα λεγόμενά τους ότι είναι ή άτομα με οξεία πνευματική ανεπάρκεια, ίσως και άτομα τυφλωμένα από τις προσωπικές φιλοδοξίες και τα πάθη τους  ή ότι είναι διατεταγμένα στην εξυπηρέτηση των αλβανικών συμφερόντων.

Δημήτρης Περδίκης   

Το σχόλιο μας
Το παραπάνω κείμενο μας έστειλε με e-mail ο Πρόεδρος της «Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου» κ. Δημήτρης Περδίκης.
Παρόλο που η «άλλη» άποψη στον τόπο μας γίνεται αιτία αφορισμού (λυπούμαστε που το υιοθέτησε αυτό και ο κ. Περδίκης) να προσθέσουμε κάποιες σκέψεις χωρίς απαραίτητα να καταρρίπτεται η μία ή η άλλη άποψη.

1)      Το αλβανικό κράτος οφείλει να παρέχει παιδεία σε όλους τους υπηκόους του στη μητρική τους γλώσσα, άρα και σε όλους τους έλληνες, χωρίς τους γεωγραφικούς περιορισμούς που όρισε το κομουνιστικό καθεστώς.  Με κάποιους αγώνες, η (παλιά κακιά) «Ομόνοια», κατάφερε να ανοίξει δημόσια ελληνικά σχολεία σε τρεις πόλεις, στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους Σαράντα και στο Δέλβινο (παρόλο που δεν ήταν εντός αναγνωρισμένης ζώνης) και να επεκτείνει την διδασκαλία των μειονοτικών στη μητρική τους γλώσσα από τις τέσσερεις τάξεις του δημοτικού στις εννιά. Η διδασκαλία στα ελληνικά από το δημόσιο για τους έλληνες της Βορείου Ηπείρου είναι το μισό κεκτημένο, που πρέπει να ολοκληρωθεί ως προς την ποιότητα και ποσότητα.
2)      Το πρόγραμμα διδασκαλίας του Ελληνικού Σχολείου της Χειμάρρας εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας και είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που γίνεται  στα 9χρονα δημόσια, δηλαδή 75% ελληνικά και 25% αλβανικά. Το ποσοστό των ελληνικών στις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μεγαλύτερο απο 75%, χρόνο με χρόνο μειώνεται, φτάνοντας στο 50 – 50 στην 9η ενώ το 75-25 στο σύνολο των 9 χρόνων διασφαλίζεται με νόμο, άσχετα αν κάποιες φορές δεν εφαρμόζεται και με τη δική μας ευθύνη. Οι ιθύνοντες των εκπαιδευτηρίων του «Ομήρου» άλλωστε θεώρησαν επιτυχία που κατόρθωσαν να έχουν το ίδιο πρόγραμμα με αυτά των αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών ενώ απ’ ότι γνωρίζουμε αυτή ήταν απαίτηση και του κ. Μπολάνου ως δήμαρχου και ως προέδρου της Ομόνοιας. Η ύλη λοιπόν είναι ακριβώς ίδια, τα βιβλία το ίδιο και το επίμαχο περιεχόμενο (που μετέφρασαν στελέχη της μειονότητας) είναι στο πρόγραμμα και των ιδιωτικών και των δημοσίων και συνήθως παρακάμπτεται από τους εκπαιδευτικούς όχι μόνο στα ιδιωτικά αλλά και στα δημόσια.   
3)      Η κατάντια των δημοσίων που περιγράφετε τόσο αποκρουστικά κ. Περδίκη, δεν αξίζει σε κανένα ελληνόπουλο και όχι μόνο της Χειμάρρας όπως λέτε. Αν κάτι δεν αξίζει στη Χειμάρρα είναι ο δήμαρχος που έχει αλλά οι κάτοικοι της αυτόν επέλεξαν...  
4)      Τι προτείνετε στα ελληνόπουλα των Αγίων Σαράντα και του Αργυροκάστρου, να τα παρατήσουν και να πάνε σε φροντιστήρια και σε ιδιωτικά σχολεία για να μάθουν ελληνικά; Τι εννοείτε όταν λέτε ότι αυτοί που ζητούν να γίνει δημόσιο, εξυπηρετούν τα αλβανικά συμφέροντα; Μήπως επειδή τα παιδιά τους πάνε στα ελληνικά σχολεία του αλβανικού δημοσίου στη  Βόρειο Ήπειρο και αποτρέπουν με αυτόν τον τρόπο το κλείσιμο τους;
5)      Γιατί αυτός που εκφράζει διαφορετική άποψη ή ανήκει σε άλλη παρέα (γιατί παρέες καταντήσαμε), πρέπει να εξυπηρετεί αλβανικά συμφέροντα ή να έχει μειωμένη αντίληψη; Εκτιμούμε την προσφορά και την αφοσίωση του κ. Περδίκη για τον τόπο μας, να επιτρέψει όμως και σε κάποιους βορειοηπειρώτες που έχουν τα παιδιά τους σε αυτά τα σχολεία και σε αυτόν τον τόπο να έχουν και αυτοί άποψη.  Ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου οφείλει να σταθεί στα πόδια του χωρίς επιδοτήσεις και ούτε να αποτελεί χώρο ανάδειξης «ευεργετών»...  

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

re perdiki ah poiase kamia perdika poy mas ta exeis kanei tsoyrekia giati etsi soy eipane ta palikaria tis ethnikis ypothesis poy exoyn katastrepsi tin dimosia elliniki pedia stin boreio hpeiro kai asxolisoy me tpt allo apo to na analambanis ton rolo toy ekprosopoy typoy toy katestimenoy tis ethnikis ypothesis

Ανώνυμος είπε...

Το σχολείο αυτό μαζί και της Κορυτσάς είναι θέμα χρόνου να κλείσουν γιατί δεν χρηματοδοτούνται πλέον απο πουθενά. Η ελληνική πολιτεία χρωστάει στους επενδυτές τους απ την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία. Μπορεί να μας πει ο κυρ Περδίκας τι μπορεί να κάνει γι αυτό;

ο Αθώος είπε...

Κύριε Περδίκη, παρά το γεγονός που με καλύπτει το σχόλιο του χειριστή της σελίδας θέλω να σου πω δυο λόγια: Δεν θέλετε με τίποτε να καταλάβετε ότι αυτά τα σχολεία στην μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο έτσι τσιρούκικα όπως τα καταντήσαμε κράτησαν ζωντανό τον ελληνισμό, τουλάχιστον ως ένα σημείο, την ελληνική γλώσσα και επί Χότζα. Το να κατηγορείς τα σχολεία αυτά, είναι σαν να κατηγορείς όλους τους Έλληνες βορειοηπειρώτες, ότι δεν είναι Έλληνες ή τουλάχιστον ποιοτικοί Έλληνες. Μήπως θέλετε να μας πείτε ότι τους βορειοηπειρώτες του Χότζα, θέλετε να μας ξεκάνετε και να φέρεται ελληνικό πληθυσμό εισαγώμενο από την Ελλάδα;
Το ρεφραίν αυτό, ότι το σχολεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο δεν εξυπηρετούν, τον ελληνισμό το ακούμε χρόνια τώρα. Μάλιστα, κατά την δική μου εκτίμηση η εγκατάλειψη των σχολείων στην μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο, έγινε για το σκοπό αυτό. Γι΄αυτό έρχεστε εσείς τώρα και τα περιγράφετε με χειρότερα χρώματα από τον μεσαίωνα. Καλά θα κάνετε να ζητήσετε ευθύνες απ΄εκείνους που τα κατάντησαν έτσι.
Συν τις παρατηρήσεις του "Βορειοηπειρώτη" στο σχόλιό του, θέλω να σε ρωτήσω. Ποιος σε εμπόδισε να κάνεις και τα σχολεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο πρότυπα;
Τα σχολεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο έμειναν πλέον τα μόνα ισχυρά μέσα αναγνώρισης των υποχρεώσεων του αλβανικού κράτους προς την ε.ε. μειονότητα, της κατοχύρωσης των μειονοτικών ζωνών, στις οποίες οι διεθνείς συμβάσεις τους εξασφαλίζουν ένα ειδικό και ευνοούμενο καθεστώς, ως μειονοτικές ζώνες.
Ένα δημόσιο σχολείο στη μητρική γλώσσα στη Χιμάρα σημαίνει αυτομάτως επαναφορά του παλιού της καθεστώτος, δλδ αναγνώριση ως μειονοτική ζώνη. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που οι Αλβανοί δεν θέλουν το ελληνικό σχολείο στη Χιμάρα ως δημόσιο. Ελληνικά ιδιωτικά σχολεία μπορεί να ανοίξεις και στη Σκόδρα, όπως έχουμε και στα Τίρανα. Γι΄αυτό μη μπερδεύεται την ποιότητα των σχολείων, συγκριτικά των ιδιωτικών και των δημόσιων (όταν το μαθητικό περιεχόμενο τους είναι όμοιο) με την ιδιότητά τους, δλδ ιδιωτικά ή δημόσια. Αν θέλουμε τα σχολεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο τα κάνουμε πρότυπα, όμως την πολιτική και εθνική σημασία που έχουν τα δημόσια σε σχέση με τα ιδιωτικά είναι ασύγκριτη. Τόσο το χειρότερο, που η επένδυση στα ιδιωτικά σχολεία σε λίγα χρόνια θα θυμίζουν ακριβώς την τύχη του ελληνικού στρατιωτικού νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο. Ίδη το φαινόμενο μαστίζει δύο από τα σχολεία αυτά που τα θεωρούσατε κορώνες των ελληνικών γραμμάτων.
Από τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου απαιτείται να δώσει τις μάχες και να διεκδικήσει τα εθνικά του δικαιώματα μέσα από θεσμούς της αλβανικής κρατικής οντότητας. Ένα απ΄αυτά είναι τα σχολεία, όπως είναι και η Αλβανική Βουλή, η Αλβανική κυβέρνηση, η αλβανική δικαιοσύνη κλπ. Σκεφτείτε για μια στιγμή την εθνική ελληνική μειονότητα ως γκέτο, τι αντίκτυπο θα είχε και πιο το αποτέλεσμα.
ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

Περδίκη αρκετά μας τα πες... αν θες να βοηθήσεις καλώς, αλλα δεν θα μας κάνεις και κουμάντο στο σπίτι μας και να μας προσβάλεις κιόλας.
Εσύ ξέρεις καλύτερα απο μας???
Ποιος είσαι εσύ που μιλάς για κατάντια των ελλήνων μαθητών της βορείου ηπείρου???
ΚΑΤΑΝΤΙΑ κυριε είναι οι ασυναρτησίες που λες!
Κανονικά θα έπρεπε να βγεις και να ζητήσεις συγνώμη για τους χαρακτιρισμούς σου:..."είναι ή άτομα με οξεία πνευματική ανεπάρκεια"
Εσύ θεωρείσαι ο σωτήρας μας και αποφασίζεις για μας χωρίς εμάς. Τα μαθητές κύριε έχουν γονείς δεν χρειάζονται νταβατζίδες!

Ανώνυμος είπε...

Προσφορά και αφοσίωση ο Περδίκης δείχνει μόνο στην γνωστή κλίκα των νταβατζήδων της εθνικής υπόθεσης. Το σχολείο πρέπει να μείνει ιδιωτικό πάση θυσία αλλιώς για να μας το παιζει ο αλουμινάς διευθυντής και να έχει η κλίκα να τρώει.
Κύριε Περδίκη αφού αποφασίσατε να κάνετε τον δικηγόρο των νταβατζήδων πρέπει να απολογηθείτε τι απέγιναν τα 45.000 ευρώ που έδωσε το ελληνικό κράτος την τριετία 2008-2011 στο ελληνικό ιδιωτικό σχολείο της Χειμάρρας.

Ανώνυμος είπε...

re paidia apo pion pliroforite o Perdikis gia tin katastasi sta sxolia mas, afoy oi filoi toy ...... kai ..... kai ........ ta paidia toys ta exoyn stin Ellada;

Ανώνυμος είπε...

peia pou kai pou monos tou sth xeimara o kurios perdikhs 4.12 kai se ola ta xwria nivitsa, aivasilh kaiouto kathekseis eseis pou (kserete) giati milate aporw????

Ανώνυμος είπε...

κ.Περδικη.Το 1932 οπως λετε,εκανε προσφυγει η Ελλαδα στην κοινωνια των εθνων και τα σχολεια ξανανοιξαν.Δεν ειναι ετσι κ.Περδικη,τοτε προσεφυγαν οι β.ηπειρωτες,που λιγο πιο πριν ειχαν δημουργησει την Φιλικη εταιρεια με τον Β.Σαινη.Μετα απο απεργια και αποφαση των δασκαλων και των μελων της φιλικης εταιρειας στην Δερβιτσανη,προσεφυγαν στην κοινωνια των εθνων με υπογραφες και των χωριον της παραλιας Παλιασα,Δρυμαδες κτλ εκτος της Χειμαρας.Με αποφαση της κοινωνιασ των εθνων ανοιξαν σχολεια,αλλα οχι ολλα τα οποια ειχαν κλεισει.Μηπως κ.Περδικη,ξερετε στο σχολειο αυτο της χειμαρας πια ιστορια διδασκουν τα παιδια;Μηπως γνωριζετε ποσες ωρες γινοντε στα αλβανικα και ποσες στα ελληνικα;Μηπως γνωριζετε,οτι για να συμπληρωθουν οι ωρες στα ελληνικα,οι μαθητες κανουν τη γυμναστικη,τη μουσικη,τη ζωγραφικη και τη μελετη στα ελληνικα;Και στο κατω-κατω,τι σας ενοχλει κ.Περδικη,αν το σχολειο της Χειμαρας ειναι δημοσιο;Η αλβανια ειναι υποχρεωμενη να ανοιξει δημοσιο ελληνικο σχολειο στη Χειμαρα,χωρις να χρηαζετε να πληρωνει το ελληνικο δημοσιο.Και αντι να γραφετε αυτα που γραφετε,γιατι δεν μας λετε,γιατι οι χειμαρεοι δεν ζηταν επισημα απο την αλβανικη κυβερνιση την αναγνωριση της Χειμαρας ως μοιονοτικη περιοχη;Σταματα να υπογραφεις ως προεδρος της Κινησης,γιατι προεδρος απ'οτι ξερω ειναι ο κ.Δρουβης.Βορειος

Ανώνυμος είπε...

PERDIKI, KITAKSTE TA KORAGIA KAI GYS STY XIMARA RE, EXASETE 20 XRONIA ME TA SKOLIA,, KITASTE TI GINETE ME TYN ALVANIKI MAFIA SINDOMA ME APOFASIES TYS OMONIAS KAI BOLLANO STO DIMARXIO KE SIMERA. AGRAMATI AS NA MENOUNE, ALA TA KORAFIA DEN THA TA PARADOSOME, I PRODHOTES ERXETE I STIGMI, SE AFTA 20 XRONIA MONO XIMARIOTES STO DIMARXIO EXUNE APOFASISI GIA TIS GYS MAS, KANIS ALOS.

Ανώνυμος είπε...

stavri proseqe leme..

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕ , ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΕΙΛΕΣ.. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΠΑΡΑ ΑΠΕΙΛΕΣ.. ΠΡΟΧΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΑΥΤΑ.. ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ.. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΥΤΟ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑΩ ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ.115 22 – Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-6476464, 210-6476000
Γραμμή καταγγελιών: 11012 ή 11012@hellenicpolice.gr ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ Ή ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΒΡΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ. ΕΛΕΝΗ

Βορειοηπειρώτης είπε...

Γεια σου Ελένη!
Λίγα σχόλια δίνουν νόημα στο «προνόμιο» των μπλογκς δηλαδή αυτό όπου οι αναγνώστες μπορούν να πουν την άποψη τους ανώνυμα.
Ευχαριστούμε εσένα και κάποιους άλλους ανώνυμους και επώνυμους φίλους που αναβαθμίζουν αυτό το διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΛΑΕΣΩ ΦΟΒΟ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΩ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΡΤΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΚΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ Κ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΩΣ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ Ή ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΔΑΧΘΕΙ Κ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ή ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ..ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΝΗ

Δημοσίευση σχολίου