Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Νέα ιστορία στα Βαλκάνια θέλει ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Νταβούτογλου: Η ιστορία δεν αλλάζει, αλλά μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά…
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκεπτόμενος την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, εξέφρασε τις απόψεις του για τη συζήτηση της αλλαγής της ιστορίας που πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Παιδείας προς την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Νταβούτογλου είπε χαρακτηριστικά:  «Η Τουρκία δεν θα ήθελε να μάθουν οι Κοσοβάροι την ιστορία όπως την ερμήνευσαν ο Γιοσίπ Τίτο ή ο Ενβέρ Χότζα».


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι οι άνθρωποι δεν  μπορούν να αλλάξουν την ιστορία αλλά μπορούν να την ερμηνεύσουν διαφορετικά. Υποστήριξε ότι η ιστορία πρέπει να γράφεται  από τους ιστορικούς που ζουν το 2011 και όχι από αυτούς που έζησαν στο 1070…

Ο Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι αυτό ισχύει για όλους , ακόμη και την Τουρκία και την Ελλάδα, οι οποίες έχουν μια κοινή επιτροπή που ασχολείται με παρόμοια θέματα.

Από τη  πλευρά o Κοσοβάρος ομόλογός του, είπε ότι η ιστορία θα πρέπει να γράφεται από τους ακαδημαϊκούς και όχι από τους πολιτικούς.
--
Πηγή: Shekulli

1 comments:

Alex85 είπε...

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΙΘΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ....ΡΕ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕ Ο ΑΣΑΣΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ...!!!!!

Δημοσίευση σχολίου