Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Οι Β/Ηπειρώτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις εκλογές της Αλβανίας


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ 
Την ερχόμενη Κυριακή, όπως είναι γνωστό, θα διεξαχθούν στην Αλβανία οι δημοτικές εκλογές. Σ’ αυτές τις εκλογές καλούνται και οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες να δώσουν δυναμικές μάχες ώστε να εκλεγούν Έλληνες τοπικοί άρχοντες (Δήμαρχοι και Έπαρχοι). Να επιλεγούν και να εκλεγούν οι άριστοι, εκείνοι που εγνωσμένα ενδιαφέρονται για τα καυτά προβλήματα της μειονότητας, για την αναβάθμιση της εξουσίας και την πολυμελή ανάπτυξη του τόπου.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι μικροκομματισμοί, τα προσωπικά συμφέροντα, οι καιροσκοπισμοί και η καταραμένη διχόνοια και εσωστρέφεια που μας δέρνει, καιρός να σταματήσουν και να επικρατήσει η κατανόηση, η συναδέλφωση και η ομόνοια. Έχει ανάγκη η μειονότητα να είναι μονιασμένη και ενωμένη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ποικίλα προβλήματα και να απαιτήσει τα δικαιώματά της.
Είμαστε βέβαιοι ότι στις δύσκολες περιπτώσεις οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, άρχοντες και λαός, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα ομονοήσουν, όπως επιβάλλει η φυλετική τους συνείδηση, και θα εκλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν επάξια.
Οι μνήμες δεν έσβησαν και ούτε πρόκειται να σβήσουν, όσο θα υπάρχουν Έλληνες Βορειοηπειρώτες που θα αγωνίζονται για τη διασφάλιση των μειονοτικών τους δικαιωμάτων.
Να μια πρώτη και μοναδική ευκαιρία για τους ξενιτεμένους Βορειοηπειρώτες. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στην Αλβανία είναι επί θύραις. Η ομαδική επιστροφή στους τόπους της καταγωγής τους είναι επιβεβλημένη και για να φιμώσουν τα στόματα των εθνικιστικών αλβανικών κύκλων, οι οποίοι, για δικά τους συμφέροντα, επιθυμούν να απουσιάζουν από τις εκλογές οι Έλληνες και για να δώσουν ένα ηχηρό παρών.
Η εκλογή Ελλήνων τοπικών αρχόντων σε όλον τον Βορειοηπειρωτικό χώρο θα ενδυναμώσει την μειονότητα και θα αναθαρρήσουν οι μειονοτικοί Έλληνες από τις καθημερινές αλβανικές πιέσεις και τους προπηλακισμούς που δεν έχουν τελειωμό.
Δυστυχώς, το γράφω με απογοήτευση και θλίψη, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, δεν φτάνει που από πάνω του κρέμεται η δαμόκλειος αλβανική σπάθη, διχάστηκε κιόλας. Μια πολυτέλεια που δεν χρειαζόταν. Κατεβαίνουν στις τοπικές εκλογές δύο κομματικοί σχηματισμοί. Ατυχία για τον τόπο. Και έτσι, όμως, οι Έλληνες, Έλληνες να ψηφίσουν. Αυτό βαρύνει. Εμείς πιστεύουμε ότι και τα δύο κόμματα (το Κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ και το Κόμμα των Ελλήνων – ΕΕΜΜ – ΜΕGΑ), ανεξάρτητα από φιλοδοξίες και ατομικές προβολές, τους ενώνει η κοινή ελληνική καταγωγή και θα αγωνιστούν για όσα τους επιβάλλει η ελληνική τους συνείδηση.
Θα ευχόμασταν και είναι καθολική η ευχή όλου του βορειοηπειρωτικού κόσμου να μην υπήρχε αυτός ο διαχωρισμός και η εσωτερική διαμάχη και αντιπαλότητα, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Αφού, όμως, δημιουργήθηκε αυτό το διχαστικό κλίμα, δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε. Ο Αριστοτέλης Γκούμας, το παλικάρι από τη Χειμάρα που άνανδρα δολοφονήθηκε από Αλβανούς εθνικιστές, μας ικετεύει να μείνουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι και μονιασμένοι, για να επιτύχουμε τους στόχους μας.
Οι Αλβανοί επιχαίρουν όταν μας βλέπουν διχασμένους. Αυτό θέλουν και αυτό επιδιώκουν. Ας μην τους δώσουμε εμείς αυτή τη χαρά. Στη Χειμάρα, ευαίσθητη περιοχή, αφού οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν τους Χειμαριώτες μειονοτικούς, αλλά τους έχουν εντάξει εκτός μειονοτικών ζωνών, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μακριά από αδελφικές κομματικές συγκρούσεις, διχοστασίες και στείρες αντιπαραθέσεις.
Αυτό ισχύει και για την Κορυτσά, στην οποία επανήλθε ο Έλληνας Πρόξενος δηλώνοντας ότι από όσα είπε τίποτε δεν ανακαλεί. Άλλωστε τι να ανακαλέσει; Την αλήθεια είπε και τίποτε περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα.
Στην περιφέρεια των Αγίων Σαράντα υπάρχει και το πρόβλημα των Τσάμηδων, τους οποίους οι Έλληνες θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν με θάρρος και ψυχραιμία.
Προσοχή να μην θρηνήσουμε θύματα. Οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες να πείσουν τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, να χρησιμοποιούν χωρίς φόβο τη μητρική τους γλώσσα και να αυτοπροσδιορίζονται σύμφωνα με την εθνική τους συνείδηση και την θρησκευτική τους πίστη.
Βέβαια ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός δεν κάμπτεται και ούτε φοβάται. Στην πολυκύμαντη πορεία του, από την υπαγωγή του στο αλβανικό κράτος, μέχρι σήμερα, πέρασε από σαράντα κύματα και πλήρωσε με αίμα των παιδιών του την ελληνική του καταγωγή. Σε συνθήκες δύσκολες αντιπάλεψαν οι Βορειοηπειρώτες και δεν λύγισαν, δεν λιποψύχισαν. Παρέμειναν πιστοί στη γλώσσα και στις ιστορικές τους μνήμες.
Τα αδικοχαμένα θύματα της Χοτζικής δικτατορίας φωνάζουν από τους τάφους τους να είμαστε ενωμένοι και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, γιατί διαφορετικά, όχι μόνο δεν θα κερδίσουμε, αλλά θα χάσουμε και ό,τι μας απέμεινε.
Σ’ αυτές τις εκλογές οι Βορειοηπειρώτες χρειάζονται, τουλάχιστον, την ηθική στήριξη του ελληνικού κράτους. Είναι ανάγκη να νιώσουν οι συμπατριώτες μας ότι η Μητρόπολη και νοιάζεται και φροντίζει και πράττει ό,τι είναι δυνατόν για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών και την αποφυγή βίαιων μέτρων εκ μέρους των Αλβανών.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστος,παρα πολυ σωστος.

East είπε...

Ακολουθούμε λάθος πολιτική. Δεν είναι Έλληνες μόνο οι Ελληνόφωνοι της Αλβανίας.

Οι "Αλβανοί" είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί.

Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.

Η "Αλβανία" είναι τεχνητό δημιούργημα των Δυτικών για να διασπάσουν την Ρωμιοσύνη.

Τεχνητό δημιούργημα που τώρα καταρρέει διότι οι "Αλβανοί" ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες.

Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει μαζικά τους Αλβανούς, διαδίδοντας την Ορθοδοξία, και χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

Τα ίδια ισχύουν και για τους Βλαχόφωνους της Αλβανίας, αλλά και για τους Τσιγγάνους-ΡΟΜ(Ρωμιοί).

Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει υπηκοότητα στους Μουσουλμάνους Αλβανούς, αλλά μόνο στους Ορθόδοξους που θέλουν να ξαναγίνουν Έλληνες(Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι ευπρόσδεκτοι για εργασία-τουρισμό-σπουδές-οικονομική συνεργασία). Και δεν πρέπει να δίνει μόνο υπηκοότητα, αλλά και ιθαγένεια, ώστε να αφομοιωθούν πλήρως και να μην αισθάνονται ως μειονότητα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο κυρ Νίκος και ουδέτερα για την εφημερίδα που είναι. Ακούγεται πως έπεσε σύρμα από τον Σαμαρά να μην βγουν ανοιχτά ως εφημερίδα υπέρ του ΜΕΓΑ. Σιώπησε και ο μεγας ηπειρωτάρχης στρατηγός Καχρι(αμ)μαν περιέργο

Ανώνυμος είπε...

paei Politsani o Kaxrim an sto pogoni sto kir MITE MENTI na egkeniasei to dromo "daxtilio toy pogonioy"

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Αγαπητέ μου Νίκο, καλά τα λες. Ξέχασες όμως ότι όταν δεν ήταν το ΜΕΓΑ το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ στον οποίο θεσμό προτρέπεις του Έλληνες Βορειοηπειρώτες, ψήφιζαν στο 80 τοις εκατό αλβανικά κόμματα γιατί δεν ήθελαν το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ διότι με τη συμπεριφορά τους είχαν γίνει περισσότερο επικίνδυνοι από τους Αλβανούς. Η Αθήνα δεν μπόρεσε να μεταπείσει την ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει δημοκρατικά και ενωτικά ανοίγματα προς όλους τους Έλληνες. Λογικό ήταν να ιδρυθεί, μετά από χρόνια υπομονής και ανεκτικότητας και άλλος πολιτικός φορέας, άλλωστε πολιτικό εθνικό κόμμα, αποφεύγοντας το μουσαβέτσικο θεσμό ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ που έτσι και αλλιώς είχε δοκιμαστεί και είχε αποτύχει μέχρι κλείσιμου κύκλου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ως εθνικός φορέας δεν ήταν πολιτικό κόμμα. Το ΚΕΑΔ ως πολιτικό Κόμμα δεν ήταν ελληνικό εθνικό !!!
Το πρόβλημα είναι ότι ένα σκληρό κατεστημένο γύρω από την ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ δεν επιτρέπει διάλογο μεταξύ των Ελλήνων, κοινούς στρατηγικούς στόχους και εθνική ανοχή. Πρόσεξε αγαπητέ Νίκο. Το σύνθημα του ΚΕΑΔ_ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι μόνο η καταψήφιση του ΜΕΓΑ. Αυτό και μόνο τα λέει όλα

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

H στασιμότητα και το πολύμορφο τέλμα που παρουσιάζουν σήμερα οι Έλληνες,δίνει το έναυσμα και το σύνθημα και αποτελεί το εναρκτήριο σάλπισμα και βήμα προς όλους αυτούς τους σωβινιστές-σκοταδιστές των ομόρων χωρών να επιτίθενται με πρωτοφανή σφοδρότητα έναντι εκείνου του ανωτέρου πολιτισμικού στοιχείου που εγγενώς τους χαρακτηρίζει ανέκαθεν α λ λ ά που επιμελώς και τεχνηέντως αποκρύπτουν και που,κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ ό τ α τ α,τους έχει φέρη 'στη ζ ω ή από το σημείο που επρόκειτο για νεφελώδη φυλετικά ανεμοσκορπίσματα-υπολείμματα,προ'ι'όντα και αποτελέσματα διεθνών συνθηκών και συγκυριών.
Οι τυραννίσκοι Σκιππετάρροι,εγώ θα σας έλεγα,κ.Ευαγγελίδη,πως μιμούνται πλήρως όχι τ ό σ ο τους παράφρονες Σκοπιανοβουλγάρους,με τους οποίους,άλλωστε,διαφοροποιούνται αντιμαχόμενοι και αποστασιοποιούνται ως επί το πλείστον,ό σ ο ν τους Τούρκους,αποζητούντες να ''κατοχυρωθούν'' εμμανώς από όλες τις ''απόψεις'' και πλευρές.Παραλλήλως,δε,είναι νομοτελειακό προς την Ιστορία πως ό σ ο ν εκτραχύνονται,τ ό σ ο ν άνανδροι εκτιμώνται έναντι ενός τ α κ τ ι κ ο ύ ελληνικού στρατού και μιας πράγματι φιλοπροόδου ελληνικής κοινωνίας.'Στο τ έ λ ο ς,ν α γνωρίζουν ό λ ο ι αυτοί οι κύριοι πως η α ν ο χ ή και τα ό ρ ι α των Ε λ λ ή ν ω ν εξαντλούνται και το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα,ε κ ό ν τ ε ς-ά κ ο ν τ ε ς,θα τους κ α τ α κ α ύ σ η τα σπλάγχνα.
Ό σ ο ν η ''απελευθέρωσή'' των προ'υ'ποθέτει και εξαρτάται από ανίερες συμμαχίες κυρίων προς υ π ο δ ο ύ λ ω σ η άλλων λ α ώ ν της περιοχής του Αίμου,η θ η λ ι ά θα τους περισφίγγη στενότερα και οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων Επιτρόπων θα είναι μεγαλύτερες και,πρωτίστως,α π τ ό τ ε ρ ε ς.
Η υποκινούμενη αποθράσυνσή των,κατ'εμέ,προκύπτει και ως ένας εκρηκτικός συνδυασμός ελληνικής α μ ε λ ε ί α ς και ελληνικού δ ό λ ο υ.Τα πρωτάκουστα αυτά μισάνθρωπα σχολικά εγχειρίδια αφ'ενός τονίζουν την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης μετώπου από Έλληνες για την προστασία και στήριξη των Βορειοηπειρωτών αδελφών και αφ'ετέρου την ο φ ε ι λ ή προς τα παιδιά μας για λόγο καταγγελτικό,λόγο στιγματισμού αυτού του ν ε ο σ τ α λ ι ν ι κ ο ύ μορφώματος 'σε όλα τα φόρα,με όλες μας τις δυνάμεις και από όλα τα δυνατά,ικανά μέσα!

Η μονέδα και η συνταγή της συναλλαγής της αυλοκολακείας,με τους Οθωμανούς να το επιδιώκουν παγίως,υπήρξε κ α ι για ε κ ε ί ν ο υ ς το αρχέγονο ένστικτο και το ισχυρότατο κίνητρο από ιδρύσεως του κράτους-υβριδίου των κατά τις απαρχές του εικοστού και με την εθνική συνείδηση και ταυτότητα να φαντάζη εξωπραγματική,στενόχωρη,περιοριστική,να φαντάζη απάρνηση του προτέρου ορεσιβίου-τσιφλικάδικου ακαταστάτου τρόπου ζωής και εκτεταμένη προσπάθεια αφομοιωτικού ''εκπολιτισμού'' των!

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΗ Ο Υ Δ Ε Ν Α ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Ε Γ Γ Ε Ν Ε Ι Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΠΤΕΣ!
Α Ν Α Χ Ω Μ Α Τ Α ΚΑΙ Μ Ε Τ Ω Π Α ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Ε Γ Γ Ε Ν Ε Ι Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΠΤΕΣ!

Οι αγύρτες Τουρκαλβανοτσάμηδες 'βρίσκουν,ασφαλώς,έδαφος και πατήματα και επιμένουν να ισχυρίζονται όσα ισχυρίζονται με το σ η μ ε ρ ι ν ό καθεστώς που και τους εξέθρεψε,καθότι 'σε άλλες,'σε διαφορετικές,στρυφνές εποχές θα 'σύροντο παραχρήμα και αυθημερόν κρεμάμενοι μετά βδελυγμίας 'στα Ιωάννινα.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Εάν κ α ι η Ακρόπολη είναι δημιούργημα του ''μοδέρνου'' μεταχοτζικού και ''τεραστίων'' διαστάσεων,''τεραστίου'',πανθομολογουμένως,βεληνεκούς ''αλβανικού πολιτισμού'' σας,τ ό τ ε δεν έχουμε παρά να α ν α μ ε τ ρ η θ ο ύ μ ε.
Οι χάρτες της ''Çamëria'' σας και της ''Κosova'' θα είναι και η τ α φ ό π λ α κ ά σας ως προς την προοπτική π λ ή ρ ο υ ς ένταξής σας 'στην Ε.Ε.
Ε ί σ θ ε ανατολίτες ολοκληρωτικοί,αυταρχικοί και βάρβαροι,κ α ι δεν υπάρχει ουδεμία 'στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα να αποφύγουμε μέσω ενός κατευναστικού προσωρινότατα ''διαλόγου'' τη σύγκρουση χάρη 'στην εγγενή σας τάση προς (τεχνητή) αντιπαλότητα με τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την απανταχού ελληνικότητα εξ αιτίας του ψυχοπαθολογικού φ θ ό ν ο υ και των μ ω ρ ο φ ι λ ο δ ο ξ ι ώ ν σας,των φ α ν τ α σ ι ώ σ ε ώ ν σας,των ''επεκτατικών''.
Ε ί σ θ ε κατάπτυστοι και επονείδιστοι,βέβηλοι και ζωώδεις·παρα'ι'στορικά κατακάθια-απολιφάδια αταυτοποίητα και ανερμάτιστα.
Ε ί σ θ ε ε ι σ β ο λ ε ί ς επί της ελληνικής ηπειρωτικής γης και τέτοιοι λογίζεσθε μόνον·ε σ ε ί ς,οι βδελυγματικοί μισέλληνες,ό π ω ς και οι διπλανοί σας φαντασιοκόποι,Σλαβοβουλγαροσκοπιανόγυφτοι.


Εάν,κ.Ιντρίζι,ο γνώμονας του ''πολιτισμού'' σας και το συστατικό σας εθνοταυτοτικό στοιχείο είναι η διαρπαγή,το πλιάτσικό,η λεηλασία,η βιαιοπραγία και η οικειοποίηση/προσεταιρισμός ξένων ι σ τ ο ρ ι κ ά εδαφών μέσω της πλαστογραφούσης νοοτροπίας σας,τότε δεν έχουμε παρά να σας καταγγέλλουμε όπως και όπου 'βρίσκουμε και να πολεμούμε παντί μέσω την ανόητη και αφελή ρητορική σας.


Η Χειμάρρα θα αποτελέση τον απελευθερωτικό ελληνικό στρατό κ α ι της υποδουλωθείσας 'στους Σκιπετάρους Κορυτσάς.Μην ανησυχείτε και μην αγχώνεσθε!Ό λ α θα γίνουν!
Μία έφοδος 'στη Νέα Τεχ(ε)ράνη αρκεί για να σας πείση περί τούτου και θα είναι αρκετή για να κατατρομοκρατήση τον Ιντρίζι και τον περιφερόμενο θίασό του.

Έχετε την ιδέα,δηλαδή,πως οι Θεσπρωτοί και οι άλλοι Έλληνες έχουν μείνη 'στη λήθη και δεν ενθυμούνται την αμέριστη αρωγή και τη σύμπραξή σας με τα κατοχικά στρατεύματα του Άξονος έ ν α ν τ ι της Ελλάδος.Διαφαίνεται πως η γενοκτονική σας ''λογική'' είναι έμφυτη και διάχυτη 'στο χαρακτήρα σας και από γεννησιμιού σας,πως δεν αλλάζετε πορεία και σελίδα 'στο βίο και την πολιτική σας γραμμή,πως,εν τέλει,ο γενναιόψυχος αλλά και μεγαλόκαρδος Ζέρβας διέπραξε μία κολοσσιαία ι σ τ ο ρ ι κ ή παράλειψη,ε κ ε ί ν η της ε ξ ά λ ε ι ψ ή ς σας από του χάρτη και της αυτονόμησης της ελληνογενούς Βόρειας Ηπείρου και συνακόλουθης έ ν ω σ η ς-π ρ ο σ ά ρ τ η σ η ς της (ενιαίας) Ηπείρου με το λοιπό ελληνικό εθνικό σώμα.''Ανανεώνεσθε'' και ''εκμοδερνίζεσθε'',''εκσυγχρονίζεσθε'' ως προς το δοσιλογισμό σας α λ λ ά η Ελλάς και η Ευρώπη σάς απεχθάνεται και σάς βδελύσσεται.
Η προπαγάνδα σας 'βρίσκεται μεταξύ των χαμερπεστάτων και ιταμοτάτων αρίστων,τόσο 'στον Αίμο όσο και 'στην Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

Χτες στη προεκλογική συγκέντρωση του Δ. Μαλιούκη, υποψηφίου του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Δερβιτσιάνη, την απουσία του Ντούλε και των υπολοίπων πρωτοκλασάτων στελεχών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αντικατέστησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ο περίφημος Ριζοπουλος.
Είχαν στήσει και σενάριο. Με το που μπήκε στην αίθουσα ο Ριζ. (αφού η συγκέντρωση είχε αρχίσει) ο Μαλιούκης από το Βήμα τον χαιρέτησε. Οι Δερβιτισώτες σηκώθηκαν στο πόδι και τον υποδέχτηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες (όπως κάποτε τον Χότζα και αργότερα τον Νάνο, Μέτα και Μπερίσια). Σαν στο σπίτι του πλέον, ο "αρχιδ-ιπλωμάτης" της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο με υψωμένη τη φωνή διάλεξε "να καθίσει αριστερά για να τον δουν οι άλλοι", όπως είπε χαρακτηριστικά. Εννοούσε τους άλλους Έλληνες που δεν στηρίζουν την επιλογή του, τον Μαλιούκη, αλλά το Μπαρούτα, τους οποίους, ο αρχιδ-ιπλωμάτης, στα μέτρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ -ΚΕΑΔ τους σφραγίζει δεξιούς.
Αφού κάθισε λίγο στην αίθουσα ο Ριζόπουλος σηκώθηκε να φύγει. Ζήτησε να πει κάτι. Έκανε πώς το ξέχασε και έξυσε λίγο το κεφάλι. Οι παρόντες Δερβιτσιώτες στην αίθουσα σηκώθηκαν ξανά στο πόδι και άρχισαν τις ζητωκραυγές. (Parti-Enver jemi gati kurdoherë...!!!)
Έφυγε νωρίς ο Ριζόπουλος γιατί το μυρίστηκε ότι στην αίθουσα υπήρχαν κλούφια αυγά. Μα οι Δερβιτσιώτες δεν τα είχαν γι΄αυτόν. Τα είχαν για το Ντούλε, ο οποίος το μυρίστηκε από πολύ μακριά και δεν πάτησε στο κεφαλοχώρι. Ο Γενικός Πρόξενος πάντως έφυγε πολύ ικανοποιημένος. Αν ο Ντούλες θα έπαιρνε από τους Δερβιτσιώτες τα κλούφια αυγά, αυτός πήρε τα χειροκροτήματα...!!!
Τώρα, τι δουλειά έχει σε μια προεκλογική συγκέντρωση ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας; Γιατί στηρίζει μονομερώς την μία πλευρά των Ελλήνων; Και δεν το κάνει για πρώτη φορά. Πάει στο Πωγώνι, τη Βόδριστα, το Βουλιαράτι, στα βουρκοχώρια. Καλεί στο γραφείο κόσμο και του λέει να στηρίξουν το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ γιατί οι άλλοι (το ΜΕΓΑ) είναι, - κατά τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, - προδότες !!!! Έλεος ! Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γενικός Πρόξενος με βρώμικα, ή ξεπλυμένα χρήματα στηρίζει τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τα πέντε λεωφορεία, που ναύλωσε από Αθήνα ο μαραγκός ο Κύρος από την Πολύτσανη για να έρθουν ψηφοφόροι την Κυριακή τα πλήρωσε ο Γενικός Πρόξενος..
Περίεργο είναι ότι το ΜΕΓΑ δεν αντιδράει γι΄αυτή την κατάσταση. Υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι όπου πηγαίνει και ότι στηρίζει ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας βγαίνει το αντίθετο....!!!
Πάντως ούτε αυτή η λογική δεν πρέπει να τους σταματήσει για να μη καταγγείλουν τον Γενικό Πρόξενο γι΄αυτές τις διασπαστικές ενέργειες που διαπράττει, για το γεγονός ότι έτσι εμψυχώνει μίσος και απογοήτευση στους Έλληνες για την επίσημη Αθήνα. !!!

Δημοσίευση σχολίου