Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του Έπαρχου Ηλία Θανάση για τα επεισόδια στην εκδήλωση του Αλύκου

Όσο και αν προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, φαίνεται πως οι παρεξηγήσεις ήταν αποφασισμένες και προσχεδιασμένες να μη μας αποφύγουν!
Από το 2007 που οι κάτοικοι της Επαρχίας Αλύκου μου εμπιστευτήκαν με την ψήφο τους να διοικώ αυτή την Επαρχία, η 12η Δεκεμβρίου είναι ημερομηνία  σταθμός και από τις πρώτες προτεραιότητες μου και των συνεργατών μου. Σε συνεργασία με την Ομόνοια πάντα υπήρχε ο προβληματισμός πως μπορεί να γίνει καλύτερα οι εκδήλωση, πάντα ζητούσα και τη συνεργασία όλων των φορέων που σχετίζονται με το χωριό όπως είναι η δημογεροντία, ο  σύλλογος στην Αθήνα, η Νεολαία του Αλύκου αλλά και σε μεμονωμένα άτομα που μπορούσαν να συμβάλουν με την άποψή τους.
Όπως όλοι οι άνθρωποι αναγνωρίζω και εγώ τις αδυναμίες μου. Δε δέχομαι όμως από κανέναν  να μου προσάπτει πρόθεση για πολιτική η άλλη εκμετάλλευση αυτής της ιερής μέρας.   
Η πρώτη συζήτηση για την εκδήλωση φέτος έγινε πριν από δύο μήνες σε συνάντηση μου με το Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Μπολάνο ό οποίος μάλιστα  μου ζήτησε η εκδήλωση να μην πάρει πολιτική διάσταση έχοντας υπόψη αυτά που έγιναν πέρυσι από συγγενή των μαρτύρων ο οποίος από το βήμα του μνημείο  δήλωσε “Μπερισα προχώρα σε θέλει όλη η χώρα” και από τον κ. Ξέρρα όταν του δώσαμε το λόγο, προκαλώντας αρνητικότατα σχόλια όχι μόνο από τους κατοίκους μας αλλά και από πολλές πλευρές μου μας εξέφρασαν την αρνητική τους έκπληξη για τη συγκεκριμένη δήλωση αλλά και για την πολιτικοποιήση από πλευράς του κ. Ξέρρα.  
Για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, εκτός των προσκλήσεων, δημοσιεύσαμε ανακοίνωση  και την τοιχοκολλήσαμε, για πρώτη φορά φέτος, σε όλα τα καταστήματα στην οποία αναφέρονταν και οι αριθμοί  τηλεφώνων για επικοινωνία  με τους  διοργανωτές και   για  όποιον ενδιαφέρετε για κατάθεση  στεφανιού. Η  προτάσεις  για κατάθεση  στεφανιού  ήταν αρκετές  τις  οποίες   χωρίς  καμία εξαίρεση τις  είχαμε  στην λίστα που θα εκφωνούσε η μαθήτρια.  
Όσο και αν προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις φαίνεται πως οι παρεξηγήσεις ήταν αποφασισμένες και προσχεδιασμένες να μη μας αποφύγουν… Όσοι αυθαίρετα ανέβηκαν στο βήμα, ποτέ δε μας είπαν ότι θέλουν να μιλήσουν. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν η Ομόνοια και η Επαρχία, όποιος δεν συμφωνούσε  με το πρόγραμμα τον διοργανωτών δεν καθόταν σε αυτήν. Εάν κάποιος άλλος φορέας θέλει να κάνει εκδήλωση  δεν μπορεί κανείς να τους εμποδίσει, να τους δώσουμε και τα μικρόφωνα μας μάλιστα.  
Εκ’ των υστερών έμαθα  ότι στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί από την Ομόνοια  είχαν μέρες που έκαναν προετοιμασίες το πώς θα κάνουν επίδειξη δύναμης στην εκδήλωση. Το ποιο απαράδεκτο που φτάνει στα όρια της ανηθικότητας από πλευράς τους ήταν ότι είχαν κυκλώσει τους συγγενείς των μαρτύρων από το πρωί προκαλώντας τους σύγχυση με σκοπό να προκαλέσουν έκτροπα. Κατάφεραν να τους πείσουν ότι το να γίνει η λειτουργία στη δεύτερη εκκλησία του χωριού είναι «εξωφρενικό» κατευθύνοντάς τους εναντι του ιερέα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τόσο τα αλβανικά μέσα που δε χάνουν ευκαιρία να τους προβάλουν (για ευνόητους λόγους) όσο οι ίδιοι συνέχεια επικαλούνται τους συγγενείς.
Η Ιστορία και ο θεός θα κρίνει τις πράξεις όλων μας! Προς αποφυγή άλλων συγχύσεων θα ήθελα να απαντήσω στις κατηγορίες που έμμεσα ή άμεσα μου μετέφεραν.
Με κατηγορούν:
1- Έφταιξα εγώ που δεν απαίτησα από την  Μητρόπολη Αργυροκάστρου για την Θεια Λειτουργία να γινόταν στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.
2- Δεν σεβάστηκα τον Υπουργό τον κ. Σπύρο  Ξέρα.
3- Δεν σεβάστηκα τον πόνο τον συγγενών τον μαρτύρων κάνοντας πολιτική προπαγάνδα αυτήν την ημέρα.
Απαντώ
1- Η λειτουργία και το μνημόσυνο είναι θέμα της εκκλησίας. Είμαι ο τελευταίος που θα κάνω υποδείξεις στο Μητροπολίτη η στον παπά πως θα κάνουν τη δουλειά τους
2-Γνωρίζω  τον κ. Σπύρο Ξέρα ως πρώην στέλεχος της Ομόνοιας και σέβομαι την τριπλή σημερινή ιδιότητα του ως υπουργό, ως βουλευτή και ως μέλλος του ανώτατου οργάνου του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας. Αυτός που έδειξε ασέβεια ήταν ο κ. Ξέρρας προς τους διοργανωτές. Εγώ δεν έχω τόσο μεγάλα αξιώματα όσο εκείνος αλλά θα περίμενα να με σεβαστεί όχι μόνο για τα μικρά μου αξιώματα αλλά και ως πρώην συναγωνιστή.
3-Αν σεβασμός προς τους συγγενείς είναι αυτό που έκαναν οι προαναφερόμενοι, τότε δεν έχουμε την ίδια άποψη για το τι είναι σεβασμός. Οι μόνοι που έκαναν πολιτική εκμετάλλευση, ήταν οι άνθρωποι του ΜΕΓΚΑ με τόσο άκομψο τρόπο μάλιστα που δε θα έκανε ούτε ο σύλλογος του μικρότερου χωριού της Επαρχίας Αλύκου.
Στη συνέχεια όλη η ομιλία μου από το βήμα του μνημείου :
Αγαπητοί συμπατριώτες!
Σας καλωσορίζω σήμερα στην ιστορική πλατεία του Αλύκου.
             Σε αυτή την πλατεία όπου στις 12 Δεκέμβρη του 90 γράφτηκε μια νέα σελίδα στην σύγχρονη  ιστορία μας.

Εννέα  νέοι άνθρωποι από το χωριό Αλύκο, αποφάσισαν να δραπετεύσουν για την Ελλάδα. Στα σύνορα γίνονται αντιληπτοί από τους Αλβανούς φρουρούς που είχαν την εντολή να πυροβολούν εν ψυχρό. Από το «γάζωμα» των Αλβανών  στρατιωτών πέφτουν νεκροί οι.: Θύμιος Μάσιος, Βαγγέλης Μήτρος, Θανάσης Κώτσης και Αηδόνης Ράφτης.
Το πρωί φτάνει η θλιβερή είδηση στο χωριό. Ο θρήνος και η αγανάκτηση είναι απερίγραπτη. Αυθόρμητα  όλος ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο κέντρο του χωριού. Περίπου 200 άτομα ξεκινούν για τα σύνορα όπου απείχαν 6 ώρες πεζοπορία. Στο δρόμο  κατέλαβαν κρατικά αυτοκίνητα ακόμα και τρακτέρ. Οι αρχές που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση το πλήθος να φτάσει στα σύνορα, μετέφεραν τα πτώματα στη γέφυρα του Μπουγάζι.
Την Τετάρτη το πρωί - για όσους έχουν την επίγνωση εκείνων των συνθηκών - συνέβη κάτι το ασύλληπτο, 3.000 κάτοικοι του Αλύκου και των γύρο χωριών με λάβαρα τα φέρετρα των νεκρών παιδιών, αλλά και ελληνικές σημαίες φτιαγμένες πρόχειρα με υφάσματα των εθνικών χρωμάτων, απευθύνεται με πορεία προς τους Αγίους Σαράντα. Είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια δικτατορίας στην Αλβανία, γίνεται μαζική διαδήλωση κατά του καθεστώτος. Ακούγονται συνθήματα όπως «Κάτω η δικτατορία», «Ραμίζ Αλία είσαι δολοφόνος», κ.α.
Στρατός και αστυνομία με βαρύ οπλισμό, ακόμα και τανκ, αλλά και πολίτες πιστή του καθεστώτος, είχαν δημιουργήσει φράγμα  στα στενά της Γκιάστας για να εμποδίσουν την προέλαση στους Αγίους Σαράντα.  Ακολούθησε μάχη πετροπόλεμου για περίπου 45 λεπτά. Οι δυνάμεις του καθεστώτος βλέποντας ότι χάνουν έδαφος άρχισαν να πυροβολούν. Τραυματίστηκαν αρκετοί, και το πλήθος δεν υποχωρούσε. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Δ. Μάνου, επικράτησε η άποψη των ψυχραιμότερων για υποχώρηση.
Η Αλυκιώτες αποχαιρέτησαν τα παιδιά τους  με πόνο αλλά και περηφάνια!
Έδωσαν λόγο για νέους αγώνες, νεκροί και ζωντανοί!
      Η 12-τη  Δεκεμβρίου  σημαίνει  για  μας , μέρα  μνήμης  για  τα  4  αδικοχαμένα  μας παιδιά  και  μέρα  γιορτής  για  την  εξέγερση  κατά  της  δικτατορίας . Τονίζομε  ότι  αυτή  η  εξέγερση  ήταν  η  πρώτη  στην  Αλβανία  κατά  του  δικτατορικού  κομουνισμού  με  συνθήματα και  συμπλοκές με  την  αστυνομία  της  δικτατορίας.
  Τιμούμε σήμερα και  όλους  εκείνους που αγωνιστήκαν για  ελευθερία, δημοκρατία και  εθνική  δικαιώσει.
 1-Θυμιο Λολη
 2-Σταυρο  Κοκαλη
 3-Ιερεα  Παπαανδρεα
Πέθαναν  στης  φυλακές της δικτατορίας
1 –  Βαγγελης Κώτσης, Βαγγέλης Ζάχος     Από το Αλύκο
2 -  Μήτσος Γιαννόπουλος                 από  το  Καινούριο
3 – Φίλιππος  Παπαθανάσης                από  την  Ραχούλα
4 -  Φίλιππος  Σούλας                                  από το  Φανάρι
Φυλακίστηκαν στης  φυλακές της  δικτατορίας
Από  το  Αλυκο – Λιώλης  Παπάς, Βαγγελης  και Νασιος  Παπάς, Σταύρος  Ιωαννίδης, Λάμπης  Ζάχος, Μήτσος  Γρήγορης, Θυμιος  Μασιος, Βαγγελης  και  Λάμπης  Κόκκαλης, Βαγγελης Μήτσο  Παπάς,  Βαγγελης  Δημόπουλος, Βασίλης  Παπάς, Γρηγόρης  Κώστα  Γιώτης,  Βασίλης  Γιάννη  Κόκκαλης , Βασίλης  Σαυρο  Κόκκαλης, Σταύρος  Ντάλλας
Από την  Τρεμουλη -Γιώργος  Παπάς , Γρηγόρης Στουκας.
Από το  Τσαούση – Πέτρος  Λώλης, Χρήστος  Γκουντης, Σπύρος  Λωλής
Από  την  Τσουκα – ιερέας  Παπά Γιάννης, Μήτσος  Γκριμπούρας, Θωμάς Σιανος.
      Η 12 Δεκεμβρίου γράφτηκε στην ιστορία, ήταν μια σημαντική μέρα όχι μόνο για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, αλλά για όλη την Αλβανία.
Πέρασαν 20 χρόνια.
              Και κάθε χρόνο συγκεντρωνόμαστε όλοι σε αυτό το χώρο για να τιμήσουμε αυτά τα γεγονότα.
               Η σημερινή μέρα δεν είναι ένα κοσμικό γεγονός. Είναι μια μέρα που πρέπει όλοι να προβληματιζόμαστε και να αναλογιζόμαστε τις ευθύνες που έχουμε, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε. 
           Η μεγαλύτερη τιμή, ή το ποιο ιερό μνημόσυνο  των συμπατριωτών μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μπουντρούμια του Μπουρέλη, του Σπάτσι και στα σύνορα, είναι όταν εμείς πολεμάμε  για περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα δικαιώματα περισσότερο ελληνισμό.
          Το αίμα των μαρτύρων, μας καλούν να παραμερίσουμε τις μικροπρέπειες που μας διχάζουν. Σήμερα εδώ δεν πρέπει να ύπαρξη το εγώ  και το εσύ, πρέπει να ύπαρξη μόνο το εμείς. Σήμερα εδώ πρέπει να περάσουμε μόνο μηνύματα ενότητας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται συσπείρωση.  Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν.
Σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για δημοκρατία και εθνική δικαίωση
Αιωνία η μνήμη!
Πηγή: http://eparxiaalikou.blogspot.com/2010/12/12-12-2010.html#more

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος λογος με ιστορικες αναφορες,με γεγονοτα που πρεπει να τα θυμιζουμε συνεχεια για να τα μαθενουν οι επομενες γενιες,με ονοματα ανθρωπων που φυλακιστηκαν και βασανιστηκαν για την αγαπη τους στην πατριδα μας (ενω καποιοι αλλοι ηταν του συστηματος και προχθες ηθελαν να το παιξουν αγωνιστες),με σωστο και πραο λογο,με ενωτικα στοιχεια και οχι διασπαστικα οπως επιδιωκουν καποιοι (και του κεαδ και του μεγκα).Μπραβο στον επαρχο και συγχαριτηρια που δεν αφησε αναπαντητα ερωτηματα,δεν κρυφτηκε αφεινωντας να αιωρουντε πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Επαρχε, με τη θεση σου αυτη πιο ολλες κοντρες θα δημιουργησεις!
Το εχετε κανει μετωπο κανονοκο...
Νουλικοί και Ξερικοί που να ξεραθείτε όλοι.....μας ζαλίσατε...τόσο αχρηστοι ειστε ρε γμτ που δεν μπορειτε τιποτα να φερετε εις περας χωρις διχονοια και κοντρα!
Κατα την αποψη μου πια πολιτικη παρελαση ηταν η εκδηλωση αυτη και τιποτα παραπερα!
Και εαν δεν ηθελες να γίνει σκηνικο ας μην εκοβες το μικροφωνο στον Υπουργο...ας αφηνες να τον κατκρίνει ο κοσμος για την πιθανη ασεβεια!
Αυτο ειναι αδιανόητο οπου κανατε....σαν τα μικρα παιδία!Ωραία διδάγματα για τους νεους!

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι απο αυτους που ο σκοπος τους ηταν να χαλασουν την εκδηλωση εκεινη την εποχη εξυπηρετουσαν καθεστωτικα συμφεροντα,σημερα εξυπηρετουν αλλα συμφεροντα.
Ποιος απο τους βουρκαριδες που χαλασαν την εκδηλωση ηταν στην πορεια και ποιος απο τους δροπολιτες ηταν στις διαμαρτυριες στο αργυροκαστρο?Εγω θα σας πω για αυτους που ειμαι σιγουρος πως δεν ηταν.Ο Μανος δεν ηταν στη διαμαρτυρια τοτε (τους λογους τους γνωριζουν ολοι οι Αλυκιωτες),ο Ξερρας και η Μπεζιανο δεν ηταν σε καμια μεγαλη διαμαρτυρια στο Αργυροκαστρο στις αρχες του ΄90.Ο Ξερρας μαλιστα δεν ηταν ουτε στη διαμαρτυρια για τον πυροβολισμο του συγχωριανου του.
Κυριοι προδοτες,πρακτωρες και διασπαστες μη μας ενοχλειτε αλλο,σταματηστε επιτελους τη διαλυση της ΕΕΜ,τα βρομικα σχεδια σας και οι προσωπικες φιλοδοξιες σας ως ποτε θα κανουν κακο στον Ελληνισμο του τοπου?
Στα ματια μου το μονο που εχετε καταφερει ειναι να συμπαθισω τον Ντουλε,φαντασου διαολε που καταντησαμε!
Ο μονος οργανισμος που μας ενωνει και που εκφραζει ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ειναι η ΟΜΟΝΟΙΑ, παρτε τα κομματα σας και δρομο γαμω τα συμφεροντα σας.

Ανώνυμος είπε...

ε όχι εξαιτιας αυτου να κανουμε ηρωα τον Ντούλε, Δεν εχει καμια δουλει το ατομο αυτο στο Βουρκο.....τα κουβαδακια του και σε αλλη παραλια!!!

Γκορος Νικος είπε...

Ελα μωρε αυριο μεθαυριο ολοι παλι μαζι θα ειναι..αλλωστε ετσι ειναι το παιχνιδι..χθες προχθες φιλοι,τρωγανε και πινανε ολοι μαζι στο ονομα της Ομονοιας..εις βαρος των ΒορειοΗπειρωτων..και σημερα θελουν να φανε και να πιουν ξεχωριστα,μηπως και χωρτασουν περισσοτερο.
Αυτη ειναι η πολιτικη...αυριο μεθαυριο Ντουλες,Μπολανος,Ξερας,Μπαρκας κτλπ ολοι παλι μαζι για το καλο της ομονοιας,κοροιδευοντας τον κοσμο.
Και αυτο δεν γινεται τωρα ..αλλα 20 χρονια το ιδιο πραγμα.

alekos είπε...

niko gkoro eimai o anwnhmos pou se eixa vrisei kapote kai mou edwses apandish twra ksana san anwnhmos thellw allh mia:
to migoftima o zisi poucis eixe paei sto sinedreio tou slobdan miloshevic san praktoras twn allvanwn,tote den tromazame na vgename apo ta spitia mas alla kai otan vgename yperaspizwmastan ton mallaka (emeis oi xazoi).
o kurios aftos malase me ton poio aksiolatrefto anthrwpo ths meionothtas ton kurio mico gia to poios tha katevene boulefths.
o micos PSEFTODHMOKRATHS (isws o petheros tou na tan kai sta synora eki pou skotwsan ta paideia an to akouga den tha aporousa katholou) mallomenos me thn bezhano gia to poios na ginei......ypourgos sthn kybernhsh NANO dld PS (oi dimokrates kata ta alla MEGA).H bazhano trexei san h miga pou mirizetai to skato afth exei alles idiotites mirizetai to xrhma. O kseras gia deytero etos synexomeno paei kai leei oti egw eimai dimokraths enw o dules sosialisths ara komounisths dld paei na mas trelanei. ELEOS POIA!!!!!!!!!!!!!!
SAS KSEROUME PIOI EISTE KURIOI MEGA!!!!!!!!!!
ANAMETAKSISAS DEN MHLIWSTE KAI THELETE NA KANETAI KOMMA!!!!!!!!!!!!!!!
KYRIE NIKO AFTOI EINAI OI PATRIOTES SE RWTW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Giati o eparxos den lei ti ipe o Bolanos ston Dule "aston kosmo na pai na gamithi ke pame na figume" prin figun.. i apla grafi afta pu ton simferun

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa re eiste oloi gia klasimo k tpt allo... re aei sixtir apo ekei mas maliase i glossa k xalame ta neyra mas me esas ta paliotomara k ta maskaralikia sas.. an einai dinaton toulaxiston tha perimena ap opiondipote apo esas na zitisei esto k mia signomi gia ola osa exete kanei tosa xronia is varos mas poso mallon gia ta proxthesina theatra tou Alykou k tis Kranias.. re karagkiozides afou eiste epaggelmaties sto idos sas k kserete kala pos na mas koroidepsete k kala kanete afou eimaste xaivania k den sas stelnoume ston agiristo... den xathike k o kosmos na pite k ena signomi.. alloste sas
mayrise o kolos gia tetia pragmata... oytos i allos protoi tha eiste k pali stis efimerides.. theloume den theloume ti moutsounara sas vlepoume panta... an exete to theo sas, rixte ta ola kato k fiakste tin OMONOIA tin dikia mas k afiste ta kolo-keadia k kolomegka sas stin akri... mono i OMONOIA mas sozei k tpt allo.. k an eiste pragmatikoi ptriotes k anagnorizete ta lathi sas kapios as paretithei k na min katantisoume komounistiki organosi alla ena pragmatiko komma mia oniremeni OMONOIA me orama k elpida gia to ayrio olis tis v.ipirou k tou ellinismou.. LEYTERIS ANAGNOSTIS krania

Ανώνυμος είπε...

akomi esis i vurkari me ton ypurgo asxoliste entoles ektelai o an8ropos barba tu ke tu berisia..ante giaaa...

Ανώνυμος είπε...

Κυριε επαρχε θα σταθω μονο σε ενα.

ΑΝ ο ΜΠολανος σας ειχε ζητησει να μην εχει πολιτικη διασταση η εκδηλωση τοτε σας ρωτω

ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΠΟΛΑΝΟς ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟς ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕς???

δΕΝ ΠΑΝ ΝΑ ΓΑΜ@@ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΩ ΕΓΩ.

Ανώνυμος είπε...

anwnime 10-59.gia ton ypoyrgo mas ta pes .gia ton dule ton filo tourama tsimoudia vlepw;;

Ανώνυμος είπε...

ti eixes gianni ti xa panta. sxedon oloi tin idia pipila pipilate aloi ta xonete k aloi glifeste ektos k an eiste oi idioi.. telika monon me enan tha simfoniso,, ton TELPIERO den zitaei tpt allo para monon tin enosi.. moniastite oloi k kante mas perifanous,alloste xreos sas einai na asx me to v.ipirotiko k ta anthropina dikeomata mas... mpravo ANAGNOSTI eisai leventia

Dimitris

Ανώνυμος είπε...

Α ρε νουμερα που ειμαστε οι βορειοηπειρωτες!
Ποιος πιστευει οτι μας αξιζε καλυτερη μοιρα?
Ποιος πιστευει οτι μας αξιζει καλυτερο μελλον?
Απο τη στιγμη που καθομαστε και μαλωνουμε για τον Ξερρα και το κεαδ τοτε ολοι καταλαβαινουμε πολλα.Καταλαβαινουμε ποιοι ειμαστε και τι μας αξιζει!
Για ποιον ρε ζωα?Για τον Ξερα τον προδοτη,τον πρακτωρα,το χαιδεμενο παιδι του θειου και του χοτζια?Ρε σοβαρευτητε γαμω τη νοοτροπια μας γαμω.Ξυπνηστε ρε σε οποιαδηποτε μειονοτητα του κοσμου και αν γινοταν αυτο που εκανε ο Ξερας θα τον κρεμαγαν στην πλατεια του χωριου,δεν θα τον εκαναν ηρωα,ουτε θα τον εκαναν λαβαρο της επαναστασης.Ο τυπος εξυπηρετει συμφερωντα που μονο για καλο της Β.Η. δεν ειναι.
Επισης μαλωνουμε για το κεαδ,ποιο ειναι το κεαδ?Το συριζα της αλβανιας που προσπαθει να το καταντησει ο Ντουλες?Γιατι?Επειδη δεν εχει κανενας δικος μας τα αρχιδια να σηκωσει το λαβαρο της επαναστασης με κινδυνους που ολοι τους αναλογιζομαστε.Εχουμε ευθυνη και εμεις γιατι δεν μπορουμε να τους προστατεψουμε και μιλανε για ανθρωπινα δικαιοματα.Ρε δεν ζηταμε τιποτα περα απο την πατριδα μας,δεν ζηταμε τιποτα παρα μονο την ενωση.Ειμαστε προσφυγες στην ιδια μας τη γη και αυτοι εξυπηρετουν τα αλβανικα συμφερωντα και εμεις σα σκυλια απο πισω,πως να φαμε ο ενας τη σαρκα του αλλου.
Πως φενεται οτι εχουμε μεγαλωσει με αλβανικη νοοτροπια,σκυλια και ρουφιανοι.
Η λυση ειναι μια η ΟΜΟΝΟΙΑ κομμα και ολα αυτα τα προσωπα που μας πληγωσαν κρεμασμα και να τους αφησουμε να τους φανε τα ζωα,αυτο που τους αξιζει δηλαδη.
Μονο η ΟΜΟΝΟΙΑ μας ενωνει και ειναι αυτη που μας εκφραζει,ολοι οι υπολοιποι δρομο.Οι απαταιωνες δεν εχουν καμια δουλεια στη μειονοτητα.Αυτοι που εχουν μαθει να ζουνε σαν μυκητες εις βαρος μας να καουνε οπως αξιζει σε ολους τους ρουφιανους.
Κυριε Ξερρα πρακτωρα της shik και κυριε Ντουλε επαγγελματια πολιτικε,επαγγελματια βορειοηπειρωτη δρομο απο τη ζωη μας.
Θελω να αναρωτηθουν καποιοι πως γινετε ο υπουργος μιας κυβερνησης και βουλευτης της να ειναι συγχρονως και αρχηγος ενος αλλου κομματος που μαλιστα θελει να λεει πως ειναι και ελληνικο?Μπορει να γινει αυτο ρε παιδια,ειμαστε τοσο χαζοι που το πιστευουμε,δε νομιζω!Αυτα δεν γινονται σε πολιτισμενες κοινωνιες θα γινουν στην αλβανια?Που στη χωρα της αμορφοσιας!

Δημοσίευση σχολίου