Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το γινάτι βγάζει μάτι...



Ο Γερασιμίδης πέτυχε την πρώτη «νίκη»

Το Epirus Gate που στήριξε με σίριαλ δημοσιεύσεων το Νίκο Γερασιμίδη τόσο κατά τον διορισμό του στο Προξενείο Αργυροκάστρου, όσο και μετά την ανάκληση του από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, εκφράζει σήμερα την ευχαρίστηση του για  την τροποποίηση που έκανε ο Υπουργός Παιδείας για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, λέγοντας μάλιστα πως αυτό είναι η αρχή. Η υπουργική απόφαση με ημ. 15/10/2012, μεταξύ άλλων αναφέρει:


«Παρατείνουμε, κατ’ εξαίρεση, την απόσπαση των παρακάτω εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2012-13, με τις τακτικές αποδοχές τους στην Ελλάδα , χωρίς το ειδικό
επιμίσθιο εξωτερικού και με το αντίτιμο των εισιτηρίων οριστικής επιστροφής στην Ελλάδα
των ιδίων και των προστατευομένων μελών των οικογενειών τους (εφόσον δεν έχουν
καταβληθεί κατά το παρελθόν) και τους θέτουμε στη διάθεση του Αν. Συντονιστή
Εκπαίδευσης στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, προκειμένου ……».



Εν’ ολίγοις, ο υπουργός αφαιρεί από τους εκπαιδευτικούς κάποια έξτρα. 



Τα «ωφέλει» από τη διαμάχη Γερασιμίδη – Άλλων*.

1. Το Ελληνικό Κράτος, γλίτωσε ένα μισθό (του Γερασιμίδη) και κάποια επιπλέον χρήματα που έπαιρναν περίπου 10 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα εκπαιδευτήρια του Αρχιεπισκόπου και των ιδιωτικών σχολείων «Όμηρος». Δεν γνωρίζουμε πόσα έπαιρναν και πόσα θα πάρουν αλλά δε νομίζουμε πως το ποσό αυτό του "νοικοκυρέματος" να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ το χρόνο. 

2. Το σκεπτικό του διορισμού Γερασιμίδη, ήταν να αναζητηθούν φορείς από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να λειτουργήσει το σχολείο καθώς το κράτος αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα.  Ο κ. Γερασιμίδης ισχυρίζεται πως είχε βρεθεί ο ανάδοχος, ότι είχε προγραμματίσει συνάντηση του εφοπλιστή με παράγοντες της Χειμάρρας  (ενδεχομένως σε αυτό να οφείλεται και η επιστολή της Ένωσης Χειμαρριωτών) αλλά μετά από όλα αυτά τα γεγονότα η κουμπαριά χάλασε...

3. Το τρίτο και σημαντικότερο είναι πως ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος κατάλαβε πως το πρόβλημα με την Ελληνική εκπαίδευση στη Βόρειο Ήπειρο είναι πως κάποιοι εκπαιδευτικοί τσακώνονται μεταξύ τους για να μειώσουν το μισθό των άλλων …

4. Τώρα που λύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα, ελπίζουμε πως κάποιοι θα ασχοληθούν και με τα δευτερεύοντα που είναι η λειτουργία των ελληνικών σχολείων στη Χειμάρρα και την Κορυτσά!

*Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι άλλοι γιατί κανένας επίσημος φορέας στη Βόρειο Ηπειρο δεν πείρε θέση.  Το ζήτημα έφτασε στην Ελληνική Βουλή γιατί κάποιοι άλλοι (άγνωστοι) το πάσαραν στον Πύρρο Δήμα και τον Παππά της Χρυσής Αυγής. 



Ελπίζοντας πως δεν θα έχουμε άλλες παρεξηγήσεις από την παρέμβαση μας σε αυτό το θέμα (από πολλές συνιστώσες), περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις του Γερασιμίδη, γιατί αν εννοούσε αυτές, θα γελάσει και ο πικραμένος …

Σχετικά άρθρα:

Ο Νίκος Γερασιμίδης επιστρέφει στο Προξενείο Αργυροκάστρου με αρμοδιότητα το Ελληνικό Σχολείο Χειμάρρας


Για αίσχη κάνει λόγο το himara.gr. Τι απαντάει στο «Βορειοηπειρώτη» ο Γερασιμίδης

Το Υπ. Παιδείας πήρε πίσω τον διορισμό του Ν. Γερασιμίδη!


Σε αντεπίθεση περνά ο Γερασιμίδης. Έστειλε επιστολή στον Άρειο Πάγο  και λέει πως κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους!

Σκέψεις για το «μέγα» θέμα του Γερασιμίδη!

7 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη
Εσυ τι ρολο παιζεις σε ολη αυτη την ιστορια? Ενω δημοσιευσες το πρωτο αρθρο του διορισμου, αρχισαν οι προκλητικες επευφημιες απο κατι φιλαρακια του Γερασιμιδη.
Και οταν υπηρξε αντιδραση στα σχολια, ετρεχες μετα να τα συμμαζεψεις διαγραφοντας τα.
Και σημερα τι μας λες ρε μεγαλε? Μας τονιζεις ειρωνικα οτι το ποσο του συμμαζεματος θαναι περι τις "50 000". Δηλαδη ειναι λιγα ρε μεγαλε? Οταν τα παιδια δεν εχουν βιβλια, ενα τετοιο ποσο δε θα ελυνε το προβλημα? Και δεν ειναι σημαντικο το θεμα των βιβλιων?
Επισης τα προνομια που εχαιραν οι "μισθοφοροι" καθηγητες που ερχονταν απο τη Ελλαδα, ηταν προκλητικα, για μας ναι και ναι, αλλα και για τους συναδελφου τους στην Ελλαδα. Και ιδιαιτερα τωρα σε περιοδο κρισης δε θαπρεπε να ασχοληθουμε και με αυτα? Τα προνομια ηταν στο μισθο, στη μοριοδοτηση, στην επετηριδα κλπ.
Επισης μας λες οτι ο "ευεργετης" Γερασιμιδης ειχε βρει χρηματοδοτηση, ειχε βρει εφοπλιστη, αλλα τωρα που τον διοξαμε οι αχαριστοι, ο εφοπλιστης γιοκ! Σε τι κοινο απευθυνεσαι Βορειοηπειρωτη, σε αγραμματους? Για συνηλθε λιγακι.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Ευχηθήκαμε να μην έχουμε παρεξηγήσεις αλλά μάλλον είναι αναπόφευκτο σε αυτόν τον κόσμο τον «τρελό». Ας κάνουμε ξανά κάποιες διευκρινήσεις:

1. Το ότι βάλαμε για εικόνα τη σελίδα του epirusgate δε σημαίνει ότι την υιοθετούμε κιόλας. Εάν το epirusgate και ο Γερασιμίδης εννοούσαν αυτές τις αποκαλύψεις, είπαμε θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Θα γελάσει γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε κάποια σκάνδαλα και γιατί τα σκάνδαλα υπάρχουν ή καλύτερα υπήρχαν και ήταν εντός των τειχών του προξενείου ή λίγο πιο έξω. Εκεί που σκοτώθηκαν δύο παλικάρια και ποτέ δεν μάθαμε γιατί. Μέχρι τώρα το epirusgate δεν έκαναν τίποτα άλλο από έναν ανόητο και παιδιαρίστηκο πόλεμο κατά της εκκλησίας. Εφόσον το ελληνικό κράτος αποφάσισε να δώσει αυτή τη μικρή βοήθεια στον αρχιεπίσκοπο (λέμε μικρή γιατί οι αποσπασμένοι εκπαιδευτική στη Γερμανία π.χ. είναι 1.500 και εμείς κάναμε θέμα τους όλους και όλους 10 της Αλβανίας) θα έπρεπε σύμφωνα με το νόμο αυτά τα άτομα να άλλαζαν κάθε 3 τρία χρόνια. Εάν ο αρχιεπίσκοπος έχει κάποιους συνεργάτες και δεν θέλει να του στείλουν άλλους αλλά να παρατείνει τη θητεία των ίδιων και ο υπουργός κατά παρέκκλιση το αποφασίζει, αυτό είναι το σκάνδαλο;;;!!!

2. Στόχος μας ήταν να καταγράψουμε τα γεγονότα και η μόνη θέση που πήραμε ήταν ότι όλα αυτά είναι δευτερεύοντα και η ουσία είναι η λειτουργία του σχολείου. Το επισημαίνουμε ξανά μπας φτάσει σε κανένα αυτί…

Βορειοηπειρώτης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=SsYYfCzMKm0

Ανώνυμος είπε...

δεν είσαι αντικειμενικος και το ξέρεις,το υπουργειο παιδείας εδωσε ονοματα σε δημοσιοτητα εσυ τι βροβλημα εχεισ και δεν βάζεισ τα σχόλεια,
σε ξαναρωτάω ποσοι από τους καθηγητές είναι βορειοηπειρωτες?

Ανώνυμος είπε...

giati den vazeis kyrie diaxirista ta onomata ton alavanon daskalon;mipos einai ksaderfia tis gynaikas tou ..... kai fovase;

Ανώνυμος είπε...

o gerasimidhism kanei diakopes, den exei kamia sxesi me ayto pu jinete ap ton arvanitopoullo...o arvanitopoullos einai se apeythias thesmiki anikti grammi me to pio dinato politiko stelehos tin koinotitas mas stin elladha kai kanei oti tu leei...o nown noeito !!

Δημοσίευση σχολίου