Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Συναντήσεις προέδρου ΕΕΜΜ με Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου,, ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική  Μειονότητα για το Μέλλον» Χρήστος Κίτσιος, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, με αφορμή την διεξαγωγή της ημερίδας για την παρουσίαση του Πλαισίου Αιτημάτων, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου,πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και με παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.


           Αρχικά ο κ. Κίτσιος συναντήθηκε με τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα και τον Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Γκιουλέκας και ο κ. Μπέζας, γνωστοί για το ενδιαφέρον τους πάνω στο Βορειοηπειρωτικό, ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στα καίρια ζητήματα των ιδιοκτησιών και της παιδείας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τη στήριξη του για την  επίλυση των προβλημάτων.

           Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή Υπολοίπου Αττικής και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Αθανάσιο Μπούρα, στον οποίο ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων παρουσίασε το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, καθώς και τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες, τόσο αυτοί που παραμένουν στα πάτρια εδάφη, όσο και αυτοί που διαμένουν στην Ελλάδα.

             Ακολούθησε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών του  προέδρου του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA Χρήστου Κίτσιου με τον κύριο Γιώργο Αρναούτη, διπλωματικό σύμβουλο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Τσιάρα. Ο κ. Αρναούτης εκπροσωπώντας τον κ. Τσιάρα, ο οποίος  συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην επίσκεψη του στην Αίγυπτο, ενημερώθηκε για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, το σκοπό ίδρυσης και τους στόχους του Κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον».
           Παράλληλα ζητήθηκε η συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση του Πλαισίου Αιτημάτων προς την αλβανική πλευρά αλλά και προς τους διεθνείς οργανισμούς. Συγκεκριμένα ο κ. Κίτσιος τόνισε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Ελλάδας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προώθηση των προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, με  την συχνότερη δυνατή αναφορά τους στις ετήσιες εκθέσεις προόδου της Αλβανίας για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

             Τέλος ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσιμάρα, τον Γραμματέα Οργανωτικού Κώστα Ζωντανό και τον Γραμματέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Χρήστο Γιάνναρη, οι οποίοι ενημερώθηκαν εκτενώς για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Από τα συγκεκριμένα ισχυρά κομματικά στελέχη μάλιστα ζητήθηκε να εφαρμοστεί μία πιο δυναμική στρατηγική εκ μέρους της ΝΔ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

             Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα των συντάξεων του ΟΓΑ, της διαδικασίας απόδοσης των ελληνικών ταυτοτήτων αλλά και το τελευταίο ζήτημα που ανέκυψε στα μεθοριακά τελωνεία, με την αναγραφή των τοπωνυμιών στα διαβατήρια των παιδιών με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο
που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

             Πάνω σε αυτά τα προβλήματα ο κ. Κίτσιος υποστήριξε ότι χρειάζονται άμεσες και συντονισμένες  προσπάθειες για την επίλυση τους ώστε να μην αναγκαστεί ο Ελληνισμός να ξεριζωθεί από τα πατρογονικά χώματα του για μία σύνταξη ή μία ταυτότητα.

http://mega-eemm.com
 

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κύριε Κίτσο . Ο αγώνας σας μου δίνει ελπίδα ότι δεν θα χαθούμε, γιατί υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρετε για τα προβλήματα μας.

Ανώνυμος είπε...

Borioipiroti ti thes na pis, to ethniko qendro anagnorizi to MEGA? Dhen pame kathollu kalla, ma kathollu kalla! Pos mbori na gini, dixos tin egrisi tu Dule. Tragjik....Megallos o qindhinos ja tin idhjeteri patridha. Goranxinos

Ανώνυμος είπε...

toulaxiston o kitsios erxete athina re aderfia enw o dules paei stin tripoli kai antamonei dimogerontes

Ανώνυμος είπε...

ti kako mas vriqe , vjenune oloi ektos ethniqis grammis, molinonde oli me antidrastikes idees , tus agorase ollus o berishas ti nea dimokratia oli ti hrisi ayji to pasok tora teleftea, prota ton triha kai meta ton dhima, eskos eskos eskos , tha isijithw ston megallo arqigo na pei ston irodhi na pi ston rizopullo kai stin dimitrakopoulou an patisi to podhi o dhimas qe o trihas avrio stin prodhotiki ekdilosi na tus diagrapsune apo to pasok..eskos
kasteros socialistis edho thimomenos poli!

..... είπε...

Καστερέ μάζευε τα λόγια σου, προβλέπω να είσαι η επόμενη διαγραφή απ´το σύστημα της τριχοπτωσης.. Ο κίνδυνος καραδοκεί, η λαίλαπα της επανάστασης ξεκίνησε, Dule είσαι στο πολύ Aut με μετοχές στο Limit Daun

Ο ΚΟΚΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

καστερε σοσιαλιστη,ευτηχως το προβλημα σου εχει λυση,εστω κ'αν η Ελλαδα εχει μεγαλη κριση.Με λιγο ξυδακι,τα νευρα σου θα καταλαγιασουν,οποτε θα τα δεις τα πραγματα πιο ηρεμα.Και οπως το καταλαβες η λυση υπαρχει....Να πεις στο μεγαλο αρχηγο,να πει στον Ιροδη,να πει του Τζομακα,να πει στο Φρεντι,να πει στο Λεκκα,να πει στην Ηλεκτρα,να πει στη Δημητρακοπουλου,για να πει του Ευαγγελου να διαγραψει οποιον ρεακσιοναρη και μοναρκοφασιστα τολμισει και βγει απο τη γραμμη σας.Αστων αυτη τη φορα τοΝ Ριζογαλο,δεν υπαρχει χρημα στη μεση,δεν ασχολειτε με τε σας.Βορειος

Ανώνυμος είπε...

Κοκοροτριχες από έναν τριχωτό κόκορα!Μια χαρά θέμα,για το National Geographic -Parody!

Δημοσίευση σχολίου