Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μπλόκαρε η εκλογή του έβδομου Αντιπροέδρου της Βουλής

Οργισμένη αντίδραση της «Χρυσής Αυγής».
Ποιοι είναι οι υπόλοιποι έξι.  
Με 204 άκυρα ψηφοδέλτια δεν εξελέγη τελικά ο έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος βάσει Κανονισμού θα έπρεπε να είναι από τη Χρυσή Αυγή. Η ίδια σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Οι υπόλοιποι αντιπρόεδροι εξελέγησαν κανονικά.
Από τη ΝΔ πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Γιάννης Τραγάκης, δεύτερος αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Νάκος και τρίτος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όλοι έλαβαν από 235 ψήφους υπέρ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 48 λευκά και δύο άκυρα.
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Γιάννη Δραγασάκη για την θέση του τέταρτου αντιπρόεδρου αποδέχθηκαν 227 βουλευτές ψηφίζοντας υπέρ, ενώ βρέθηκαν 57 λευκά και ένα άκυρο.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο πέμπτος αντιπρόεδρος με 228 ψήφους υπέρ, 54 λευκά και 3 άκυρα.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκλέχθηκε έκτη αντιπρόεδρος με 225 ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα.
Δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 204 άκυρα, 41 υπέρ και 39 λευκά.
Η κοινοβουλευτική δύναμη της Χρυσής Αυγής αριθμεί 18 βουλευτές και επομένως ο υποψήφιος του κόμματος έλαβε 23 ψήφους επιπλέον και από βουλευτές άλλων κομμάτων.
Ως εκ τούτου η θέση του έβδομου αντιπροέδρου παραμένει κενή.
Εκλέχθηκαν επίσης κοσμήτορες οι βουλευτές Κώστας Κουκοδήμος, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ).
Γραμματείς εκλέχθηκαν οι νεώτεροι σε ηλικία βουλευτές Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης (ΝΔ) και Μαρία Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ).

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής
Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
«Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας» καταλήγει.

http://www.epiruspost.gr 

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΄Η ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 6 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ;ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ti sintagmatiki ektropi re agramate? to psifizein einai akomi dikaioma den mporei na se ypoxreonei kaneis na psifizeis kapion! Ama den tous aresei i dimokratia as tin katargisoun alloste epi georgiou papadopoulou den psifizan kan!

Βιβλιόφιλος είπε...

Η είδηση δεν είναι ότι απέτυχε να εκλεγεί ο υποψήφιος της ΧΑ αλλά ότι πήρε 23 ψήφους από άλλα κόμματα και οι καραγκιόζηδες των άλλων κομμάτων ψάχνονται να βρουν τους κρυπτοφασίστες! Θα έχει πολύ πλάκα αυτή η Βουλή!

Ανώνυμος είπε...

11:14: Φυσικά και το ψηφίζειν είναι δικαίωμα των πολιτών, αλλά το να συνωμοτείς και να κατευθύνεις με απειλές βουλευτές να μην ψηφίσουν τη ΧΑ αυτό ΝΑΙ είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό! Μια ολόκληρη σκευωρία καταντήσανε τα υπόλοιπα κόμματα για να κατατροπώσουν τη Χρυσή Αυγή! Λες και το πρόβλημα σε αυτόν τον τόπο είναι η ΧΑ. Πολιτικάντικα τερτίπια είναι να ρίχνουν το βάρος των ευθυνών τους αλλού.
Διαφωνώ σε πολλά με τη ΧΑ, αλλά και αυτό που γίνεται εναντίον τους το θεωρώ αδικία. Απ' τη στιγμή που μια σημαντική μερίδα κόσμου τους εξέλεξε, οφείλουν οι υπόλοιποι να τους σεβαστούν αν θέλουνε να λέγονται δημοκράτες, διαφορετικά γίνονται χειρότεροι απο αυτό που κατηγορούν!

Ανώνυμος είπε...

και από πού ακριβώς γνωρίζεις ότι πολλοί βουλευτές δεν ψήφισαν ΧΑ παρολο που θέλανε, επείδή τους απείλησαν? και καλά να λες οτι πραγματι πολίτες ήθελαν και ψηφίσαν ΧΑ. αλλα να λες ότι και βουλευτές τίθενται υπέρ του τραμπούκου της βουλής που απειλεί και βρίζει κάθε άλλο κόμμα της βουλής και κατ' επέκταση τους ίδιους και ότι θελαν να εκλεγεί ο υποψήφιος της αδικημένης ΧΑ,αλλά δεν τους το επιτρέψαν και μαλιστα χωρίς κανενα στοιχείο παραπάει!
Και δεν ξερω κατά πόσο διαφωνεί σε πολλά με τη ΧΑ καποιος που γράφει <>.καθένας στο ιντερνετ δηλώνει ό,τι θέλει και πολλές φορές πετυχαίνει και αυτό που θέλει.μπορεί να έχω και γω αδικη άποψη για το συμπολίτη παραπάνω ,αλλα το σίγουρο ειναι οτι η ΧΑ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΝΟ.

Δημοσίευση σχολίου