Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Τομέας Βορειοηπειρωτών ΝΔ: Η καταδίκη του Ντίσου προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αλβανική δικαιοσύνη, με την απόφασή της να καταδικάσει, με ένα χρόνο φυλάκιση, χωρίς αναστολή, τον πρόεδρο της Ομόνοιας Κορυτσάς, απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι ευεπίφορη στις πιέσεις εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας.
Κύκλων που έχουν θέσει ως στόχο των εκφοβισμό και την πληθυσμιακή αλλοίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες.
           
Κατά την διάρκεια της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία, αλλά και πριν από αυτή, σε πολλές περιοχές της Αλβανίας, μεταξύ αυτών και στη Κορυτσά, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αντισταθήκανε στις συνεχείς πιέσεις και εκφοβισμούς ακραίων εθνικιστικών κύκλων και απεγράφησαν ως Αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Απέναντι στην οργανωμένη αυτή ανθελληνική εκστρατεία, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Κορυτσάς κ. Ναούμ Ντίσο πρόβαλλε σθεναρή αντίδραση ενθαρρύνοντας τους συμπατριώτες του, να απογραφούν και να επαναβεβαιώσουν την ελληνική τους καταγωγή και την ορθόδοξη πίστη τους.

Η καταδίκη του, υπό το πρόσχημα καταστροφής τάφων στο παλαιό ελληνορθόδοξο νεκροταφείο της Μπομποστίτσας κατά τις εργασίες εξωραϊσμού του εκεί μνημείου Ελλήνων πεσόντων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είναι παρά μια προσχεδιασμένη τιμωρία για την όλη στάση του.
Στο πρόσωπό του Ναούμ Ντίσο, αποτυπώνεται ο αγώνας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου να διατρανώσουν την παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην περιοχή της Κορυτσάς.
Αυτόν τον αγώνα θέλει να πλήξει ο αλβανικός υπερεθνικισμός προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η περίπτωση Ντίσο αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο, σε μια σειρά αντιμειονοτικών ενεργειών της αλβανικής πολιτείας και αποδεικνύει πως η ανθελληνική νοοτροπία δεν επιδεικνύεται μόνο από ορισμένους κρατικούς αξιωματούχους, όπως ο εν ενεργεία αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας κ. Κρεσνίκ Σπαχίου, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του δημοσίου διαλόγου στη γειτονική χώρα.

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών επιθυμεί να τονίσει, ότι η όποια προοπτική για ένταξη της γειτονικής Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προϋποθέτει τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του γηγενούς Ελληνισμού, η ιστορική παρουσία του οποίου στη Βορειοηπειρωτική γη προϋπάρχει κατά χιλιάδες έτη του αλβανικού κράτους.

1 comments:

Κεραύνιος είπε...

"Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών επιθυμεί να τονίσει," όχι ολόκληρη η ΝΔ; Μόνο ο τομέας;

Δημοσίευση σχολίου