Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ CARAVEL

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η εκδήλωση για την παρούσα απογραφή, που διοργάνωσε η Ομόνοια σε συνεργασία με τους βορειοηπειρωτικούς φορείς. Την εκδήλωση συντόνισε με εξαιρετική ικανότητα η δημοσιογράφος, κα. Σοφία Βούλτεψη. Πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γίγα, πρώην προέδρου του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο άρθρο 20 του Νόμου περί απογραφής, σύμφωνα με το οποίο αυθαίρετα ποινικοποιείται ο αυτοπροσδιορισμός. Μετέδωσε το μήνυμα ότι πρόκειται για μια απογραφή που συντελείται με την παραβίαση της αρχής της ελεύθερης βουλήσεως. Τόνισε επίσης ότι η καταγραφή των ιδιοκτησιών αποτελεί πληροφοριακό στοιχείο και όχι αποδεικτικό ιδιοκτησίας, χωρίς την κατοχή των νόμιμων τίτλων της τελευταίας.
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο βουλευτής της Ομόνοιας και πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ κ. Ευάγγελος Ντούλες, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα στα τεχνάσματα του νόμου περί απογραφής, τα οποία στοχεύουν στη συρρίκνωση και τον αφανισμό του ελληνισμού. Ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην άσκηση της προσφυγής εκ μέρους της Ομόνοιας - Κ.Ε.Α.Δ κατά της πρόσφατης προκλητικής αποφάσεως του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για το νόμο περί των Ληξιαρχείων, δηλώνοντας ότι ο αγώνας μας θα έχει συνέχεια στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εάν δεν γίνουν αποδεκτοί οι λόγοι της προσφυγής. Διευκρίνισε ότι προέβην σε πάμπολλες καταγγελίες σχετικά με την απογραφή, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση του ΟΑΣΕ, αφού τόσο ο ίδιος όσο κι ο κ. Μπολάνος βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τον τελευταίο. Από κοινού οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι κατήγγειλαν τη διαδικασία της απογραφής, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής της από την Ομόνοια, η οποία θα πληροί  τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί εθνικών μειονοτήτων και θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά μας.
Με απλά και κατανοητά παραδείγματα ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελος Συρίγος, βασιζόμενος στην ευρωπαϊκή πραχτική, επιβεβαίωσε την ορθή απόφαση της πολιτικής μας ηγεσίας  περί μη συμμετοχής στην απογραφή – παρωδία.
Σαφείς και βαθυστόχαστοι  (περί του μείζονος αυτού εθνικού ζητήματος) ήταν οι εισηγητές, οι οποίοι έδωσαν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα πληθώρα ερωτήματα των παρευρισκομένων και κατεύνασαν την αγωνία τους.

Εκ μέρους των κομμάτων την εκδήλωση χαιρέτησαν η κα. Μαρία Δημητρακοπούλου - Σιούνα από το ΠΑ.Σ.ΟΚ και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης από το ΛΑ.Ο.Σ, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της αποφάσεως των θεσμικών οργάνων της Ομόνοιας – Κ.Ε.Α.Δ, να μην  συμμετάσχει στην απογραφή η Ε.Ε. Μειονότητα.    
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας παρευρέθησαν ο κ.  Μανώλης Αγγελάκας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και πρώην Ευρωβουλευτής και ο κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ.
Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους οι έπαρχοι Λιβαδειάς και Φοινίκης,  Ηρώδης Νταλιάνης και Σωκράτης Σπύρου.
Επετεύχθη επιτυχώς ο σκοπός της εκδήλωσης με πυλώνες την ενημέρωση και την καταγγελία της διαδικασίας της απογραφής. Η σημερινή εκδήλωση ας αποτελέσει εφαλτήριο αγώνων βασιζόμενων στην ενότητα για να πετύχουμε ό, τι διεκδικούμε ως ελληνική κοινότητα.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!!
Αθήνα, 02-10-2011
ΟΜΟΝΟΙΑ

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

ton kako tous ton kairo etsi pou ta kanan tha ta loustoume tora oloi mas eite to theloume eite oxi.igetes tou kanape kai tis roufianias!

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Πολύ άγριο το δούλεμα, χωρίς να χρησιμοποιούν καν βαζελίνη, είτε λάδι καλό, είτε ακόμα και γκράσο.
Τους απατεώνες.
Τα κόμματα της Ελλάδας έστειλαν από έναν εκπρόσωπο, επίσημα ή ανεπίσημα. Όλα εκείνοι τα βλέπουν σταυρούς ψηφοδελτίου. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ;;;;!!!! Γιατί παρακαλώ απουσίαζε. Γιατί ο Μπολάνος είπε ψέματα ότι είχε τη συγκατάθεση της Ελ. Κυβέρνησης στην απόφαση αποχής.
Γιατί επιμένει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο άρθρο 20 του νόμου για την απογραφή και το πρόστιμο όταν πρόστιμο, όταν και το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα πείστηκε ότι δεν ισχύει;;;!!!
Γιατί Ντούλες και Μπολάνος παραπλανούν το κοινό ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του ΟΑΣΕ στα Τίρανα;;!! Οι ίδιοι το αποκαλύπτουν ότι αυτή "η επικοινωνία" είναι κοροϊδευτική διότι λένε ότι τα "παράπονα" τους θα τα παρουσιάσουν στην έκθεση. Ναι, και το εκλογικό μαγείρεμα στα Τίρανα το αναφέρουν στην έκθεση αλλά, δήμαρχος είναι ο Μπάσια. Δλδ που σημαίνει ότι αφού τον κειδέψουν τον ασθενή, θα πούνε καλά λόγια....
Λένε ψέματα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πραγματοποιήσει την απογραφή στα Ευρωπαϊκά στάνταρ, διότι την απογραφή την εμπιστεύονται σε κυβερνήσεις και όχι σε οργανώσεις που λειτουργούν σχεδόν παράνομα. Ματά πια παλικάρια της φακής θα αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες.....!!!
Το εκφοβιστικό κλίμα ήταν αναμενόμενο, όπως ήταν αναμενόμενα και διάφορες παρατυπίες στο ερωτηματολόγιο. Η φυγή δεν επιτρέπονταν. Η μάχη επιβάλλονταν. Οι εξελίξεις στην Κορυτσά μας επιβεβαιώνουν
Ο ΑΘΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αθώε, μένεις στην Ελλάδα ή στη Βόρειο Ηπειρο;

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Γιατί έχει σημασία

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Αν έχει λίγο πολιτικό ήθος και μια σταγόνα πατριωτισμού, ΟΜΟΝΟΙΑ -ΚΕΑΔ, αν το ΜΕΓΑ είναι κόμμα των Ελλήνων, αν τα κόμματα στην Ελλάδα λένε πως μας έχουν στην καρδιά, αν οι σύλλογοικαι αδελφότητες νιώθουν τις ρίζες τους στη Βόρειο Ήπειρο , όλοι σύσσωμοι να σηκωθούμε στο πόδι και να υπερασπιστούμε τα αδέρφια μας στην Κορυτσά. Αυτό προστάζει το εθνικό χρέος !!!!
Νομίζω ότι τα ζάρια ρίχτηκαν, ο γρίφος ελύθη και οι καταστάσεις κρίθηκαν. Αυτή είναι η ώρα

Ανώνυμος είπε...

Έχει σημασία, γιατί αν μένεις στην Ελλάδα δεν μπορεις να απογραφεις, ούτε εσυ ούτε εγω... Αν απ την άλλη είσαι ελλαδίτης, τσάμπα σκούζεις. Άρα δεν καταλαβαίνω προς τι η προπαγάνδα. Όσο για την Κορυτσα έχεις απόλυτο δίκιο . Όλοι μαζί να καταγραψουμε τις καταγγελίες και τις παραβιάσεις έτσι ώστε μαζί με την αποχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να μπορεσουμε να ξεβρακωσουμε τους Αλβανους στην Ευρωπη και να τους πάμε στα ευρωπαικά δικαστήρια. Και στην Κορυτσα, και στη Χιμαρα και όπου απειλουνται και εκβιάζονται οι Έλληνες. Προτείνω να μείνουμε εκεί μεχρι το τέλος της απογραφής. Ασε την ΟΜΟΝΟΙΑ, θα χεις πολύ καιρό να τη βρίζεις. Τωρα ας βρίσουμε τους Αλβανους.

Ανώνυμος είπε...

paidia...egw exw idi graftei..
DIAPISTWSEIS...
1-o apografeas grafei apla oti tou deilwneis..px oti zeis synexeia edw,sto xwrio sou,xwris kamia ali erwtisi.
2- grafei akoma kai tous filoksenoumenous sto spiti,kai touristes na einai...to oti den grafoun osous gennithikan Ellada einai poly xontro psema.
3- o kathe eggrafomenos den ypografei apolytos tipota,opote kamia nomiki efthyni den exei peraiterw.
4- dilwneis elefthera mitriki glwssa kai thriskeyma, to mono pou den mou arese itan to etno kulturor...as trexame na to ftiaxname prin sfyriksei o diaititis tin enarksi.ayto omws den einai logos na petaksoume ta opla kai na kryftoyme !!!
H praksi tis pareas tou DULE tha katagrafei stin istoria mas ws praksi deilias,ki ethnikis prodosias ..
o monos diasothen tis apografis, enas Elladitis diplomatis O I K O N O M O Y !!!!

Lazaros είπε...

Δεν είσαι Ελληνας εσυ. Δεν υπακούς σε διαταγές. Αυτά που δήλωσες δεν τα αναγνωρίζει ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ ούτε το ΚΕΑΔ.
Βρες τρύπα να κρυφτείς γιατί δεν θα σε κάνουν μέλος τους.

Ανώνυμος είπε...

Λαζαρε, είσαι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Εσυ δεν μου πες πότε θα πας να απογραφεις;

Lazaros είπε...

Ευχαριστώ.

Είμαι απο την πάνω Δροπολη.
Ακόμα και να ηθελα να απογραφω δεν μπορώ γιατι η απογραφη εκει δεν ξεκίνησε ποτέ.
Τουλαχιστον μεχρι την τελευταια φορα που μίλησα αυτο μου λέγανε

http://borioipirotika.blogspot.com/2011/10/blog-post_5108.html

Διάβασα και αυτο, δεν ξερω αν ισχυει

Lazaros είπε...

Α κάποιος ξερει για το υπόμνημα με τις δέκα απαιτήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ας με ενημερώσει. Θέλω παρα παρα πολυ να τις μάθω

Ανώνυμος είπε...

lazare dwse apantisi edhw kai twra ama eisai antras...pote tha pas lazare? i mono logia eisai kai koutsompolio?

Lazaros είπε...

Μήπως θέλεις να σου πω και τι χρώμα βρακί φοράω;

Ανώνυμος είπε...

sto xwrio mou, palia, enas koutoponiros voskos,evgene ki elege to vrady :
ayrio min vgalete ta gidia dioti egw prokeite na arrwstisw!!!
Oi drapetes dule-bollanoi mas lene :
min pate stin apografi dioti oi alvanoi einai poniroi kai prokeite na mas klepsoun !!
dld stous diethneis paragontes ti tha poume: apexoume dioti oi alvanoi eixan skopo na klepsoun ??rezili twn skyliwn exoume katantisei!
pros 4-56 :
oi 9 apo tis deka apaitiseis tis klikas einai mpourdes,synithws otan thes na dikaiologiseis mia praksi deilias provaleis swria apo aities,gi ayto i klika dialekse 10,gia na sikwsei oso poio poly omixli.Fantasou i dekati "apaitisi"einai :
giati sta pistopoiitika den eggrafete i ethnikotita !twra pws thymithikan ta pistop.o theos kai i psyxi tous !!
To aitima nr ena (sxetika me to perivoito "group etno-kulturor" )einai sovaro men,den apotelei aitia drapeteysis de..
a, ki an ithelan oi "igetes" na to palepsoun ki ayto, eixan sti diathesi tous mines oloklirous na to kanoun.Dialeksan omws tin 3 Okt.,3 meres afou eixe arxisei i apografi na to katagkiloun ...akouson akouson sto DIVANI tis Athinas !!
an ayto den einai ethniki prodosia ti allo einai??

Ανώνυμος είπε...

Εθνική προδοσία είναι αυτο που κανείς εσυ. Σίγουρα. Ο Ντουλες και ο Μπολανος πήραν μια απόφαση επώνυμα και φέρουν όλη την ευθύνη στην ιστορία. Και θα τους γράψει είτε αρνητικά είτε θετικά. Άλλωστε υπομονή, μέσα Νοέμβρη θα βγει η έκθεση του Συμβουλιου της Ευρώπης για την απογραφη. Αν γ@@@ει τους Αλβανούς θα έχουν δίκιο Ντουλες - Μπολανος. Αν όχι, τότε μπορούμε να ετοιμάζουμε τις κρεμαλες. Αλλα αν δικαιωθούν , εσένα και όλους εσάς που λέτε πιπες εδω μέσα ανώνυμα, που θα σας βρούμε να σας κρεμασουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ,ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΟΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ........ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ....ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΑΝΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ???ΤΑ ΛΕΜΕ....ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ SITE.....

Δημοσίευση σχολίου