Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Π. Μπάρκας: Οι προγονοί μας μας άφησαν κληρονομιά έναν ναό και τον ελληνισμό. Ανίκανοι και ανάξιοι δεν μπορούμε να τον θαυμάσουμε ούτε μέσα από τα σύντριμμα.


 ΑΥΤΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ
Η απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία επιβεβαιώνει ότι η δική μας εθνική κοινότητα  στην Αλβανία (και Ελλάδα) έχει εισέλθει σε φάση ανεπίστρεπτης παρακμής. Ούτε και σε τέτοια κρίσιμα ιστορικά εθνικά θέματα δεν μπορέσαμε να κατεβάσουμε τα όπλα που με τόσο φανατισμό κρατούμε ο ένας κατά του άλλου. Δείξαμε ότι το πνεύμα ανοχής και δημοκρατίας δεν μπορούμε να το προσεγγίσουμε εφόσον δεν μπορούμε καν να καθίσουμε σε μια κοινή τράπεζα, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τέτοια καίρια εθνικά ζητήματα. Δείξαμε ότι οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι λειτουργούν επιπόλαια, αυθαίρετα , μεμονωμένα και εκτός συλλογικών οργάνων (αν υπάρχουν βέβαια). Έδειξαν ότι το εθνικό θέμα είναι κτήμα  αυτών και το χειρίζονται όπως τους καπνίσει. Δείξαμε ότι το σημαντικό αυτό εθνικό το χρησιμοποιήσαμε στο πεδίο σύγκρουσης μεταξύ μας για την εξουδετέρωση των δικών μας πολιτικών αντιπάλων.
Αποτέλεσμα: Να απαξιωθούμε μπροστά στα μάτια  της Δύσης, να απαξιωθούμε στην Αθήνα, να παγιδέψουμε το μητροπολιτικό κέντρο, να πλήξουμε ανεπανόρθωτα την συλλογική εθνική πίστη, την εμπιστοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια, να διαλύσουμε επίσημα την ύπαρξή μας ως εθνική κοινότητα, να δώσουμε έμπρακτη λαβή στους  ισχυρισμούς των  αλβανικών εθνικιστικών κύκλων.


1.  Η ΟΜΟΝΟΙΑ. Με την απόφαση για αποχή καλεί την εθνική ελληνική μειονότητα να χάσει το τραίνο. Στην προσπάθεια να σώσει τον εαυτόν της και να βιώσει πολιτικά, έστησε παγίδα στην εθνική ελληνική μειονότητα και στις ιστορικές της προσδοκίες.
Επίσημα, πολιτικά και πραχτικά η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κάνει αποχή από την απογραφή. Απλώς καλεί τους Έλληνες να απέχουν. Συγκεκριμένα:
ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Οι 8 έπαρχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι επίσημα και πραχτικά οι πρόεδροι των επιτροπών απογραφής στις επαρχίες με αμιγή ελληνικό πληθυσμό. Αυτοί διόρισαν την απόλυτη πλειοψηφία των μελών των επιτροπών απογραφής, οι οποίοι συνεχίζουν επίσης να εκτελούν επίσημα το καθήκον αυτό.
Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ήταν σοβαρή, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν να απείχε πρώτα πολιτικά, δλδ να απέσυρε όλοι την υποδομή της από την απογραφή. Δεν το έκαναν για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτο διότι σε περίπτωση που οι έπαρχοι αποχωρούσαν θα εκτίθονταν μπροστά στο νόμο. Άρα φοβήθηκαν τις κυρώσεις του! Δεύτερο η συμμετοχή τους στις επιτροπές σχετίζεται με ένα καλό μεροκάματο, το οποίο δεν θέλουν να χάσουν (!!!)
Είναι όμως ανήθικο και καταδικαστέο, το βράδυ τα ίδια τα μέλη των επιτροπών αυτών να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και να λένε στους απλούς Έλληνες να αρνούνται να απογραφούν Κι όπου αντιμετωπίσουν αντίσταση να τους απειλούν ότι σε περίπτωση που πάνε να απογραφούν θα χάσουν τα δικαιώματα στην Ελλάδα (ακόμα και τις συντάξεις του ΟΓΑ).

ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Τη στάση αυτή δεν μπορούν πλέον να διανοηθούν ούτε οι εκπρόσωποι των επιβλέπων δυτικών οργανισμών.  Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της Ε.Ε που περιόδεψαν τελευταία στις περιοχές μας, απέρριψαν όλα τα σημεία στον δεκάλογο των ισχυρισμών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή. Άρα η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει στα χέρια της το βασικό όπλο για να πετύχει τους ισχυρισμούς της, τον δυτικό παράγοντα. Αυτό βεβαιώνει, δυστυχώς, την διαπίστωσή μας ότι η στάση της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μας απαξιώνει στο δυτικό παράγοντα. Συμβάλλει σ΄αυτό το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν παρουσίασε έγκαιρα καμιά πρόταση βελτίωσης του νομικού πλαισίου, δεν ζήτησε να έχει ανθρώπους της σε όλο τον μηχανισμό της απογραφής, (όπως οι Αλβανοί στα Σκόπια). Απλώς έκανε παρατηρήσεις εκ΄ των υστέρων και έλαβε  την εξτρεμιστική απόφαση στο πάρα πέντε.

Η ΑΠΑΞΙΩΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Με επιπλέον απαξίωση ήταν για την ηγεσία αυτή το τριήμερο επίσκεψης στην Αθήνα. Απέδειξε για μια ακόμη φορά την πικρή μαρτυρία και εμπειρία, ότι πάσχει από έλλειψη πολιτικής και εθνικής σοβαρότητας. Ταυτόχρονα έθεσε σε πολύ δύσκολη θέση την Αθήνα, αφήνοντας για μια ακόμη φορά την εθνική ελληνική μειονότητα στο έλεος των αλβανικών χειρισμών.

 Απαξίωση σε σχέση με την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ

Στις 02.10.2011, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Β. Μπολάνος, για να είναι πειστικός στους οπαδούς του στο Καραβέλ, είπε ότι, από τη στιγμή που δεν έγιναν δεκτά τα δέκα αιτήματα, (από αλβανική κυβέρνηση και δυτικούς παράγοντες), αποφασίσαμε, αφού πρώτα συμβουλευτήκαμε και με την ελληνική κυβέρνηση, να απέχουμε από την διαδικασία απογραφής. Τα είπε αυτά όταν στην αίθουσα δεν είχε κανέναν εκπρόσωπο από την κυβέρνηση.
Τέσσερις μέρες μετά, στις 06.10.2011 ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Γρηγόρης Δελαβεκούρας, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, δεν έκανε καμιά μνεία, ότι στηρίζει την απόφαση της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή, τόσο το περισσότερο δεν είπε ότι προηγήθηκε της απόφασης, διαβούλευση με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ τήρησε ουδέτερη στάση, μένοντας απλώς στη διαπίστωση της έλλειψης εμπιστοσύνης των μειονοτήτων προς το αλβανικό κράτος. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ηγεσία ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην αδυναμία να αναλάβει τις εθνικές ευθύνες σε σχέση με την απογραφή και μένοντας στη διαπίστωση της αποτυχίας της, επιδίωξε με θράσος επιπόλαιων και ανεύθυνων ανθρώπων να παρασύρουν στα δικά της νερά και την Ελληνική κυβέρνηση και πολιτεία. Στην ουσία οδήγησε σε απραξία το ΥΠΕΞ, εμποδίζοντάς το μάλιστα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και σε σχέση με το αντίστοιχο των Σκοπίων. Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων ζήτησε ανοιχτά και μέσα στα Τίρανα από τα μέλη της σκοπιανής μειονότητας στην Αλβανία, να μετάσχουν στην απογραφή. Κάλεσε μάλιστα και κοινοτικές ομάδες, που δεν ανήκουν στην σκοπιανοί μειονότητα να δηλώσουν ότι είναι Σκοπιανοί. Και το έκανε αυτό την στιγμή που τα Σκόπια έχουν απογραφή και είχαν σοβαρά παρατράγουδα με τους Αλβανούς.

Σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία

Εντωμεταξύ, με βαρύ συνέπειες, όσον αφορά την αξιοπιστία μας ακόμα και στην Αθήνα, ήταν η προσπάθεια του δίδυμου Μπολάνου –Ντούλε να παγιδέψουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαρά. 
Αμέσως μετά την περιστασιακή συνάντησή τους, 04.10.20011, το γραφείο τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έσπευσε σε ανακοίνωση, ότι ο Σαμαράς στήριξε την απόφαση για αποχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Η συγκεκριμένη διατύπωση ανάγκασε τη Ν. Δημοκρατία να προβεί σε δική της ανακοίνωση, με στόχο να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη. Μεταξύ των άλλων η ανακοίνωση αυτή αναφέρει ότι «… ζήτησε από τους εκπροσώπους  της μειονότητας, (Ντούλε-Μπολάνο) να λαμβάνουν όλες τις αποφάσεις τους με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στον παρόντα και τον μέλλοντα χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι η κάθε ενέργεια πρέπει να ζυγίζεται με απόλυτη προσοχή, να σταθμίζονται τα υπέρ και τα κατά και να αξιολογούνται όλες οι καταστάσεις, για να επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση το καλύτερο για τους Βορειοηπειρώτες αποτέλεσμα.» Με ένα λόγο, ήταν ένα διπλωματικό άδειασμα σε όλα τα επίπεδα και μεγέθη, που σημαίνει ότι αυτοί δεν μπορεί αύριο να είναι συνομιλητές της Αθήνας….;

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΠΘΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Το γεγονός ότι σήμερα των ημερών στην Κορυτσά μερικές εκατοντάδες, μέχρι και χιλιάδες Έλληνες τόλμησαν και δήλωσαν την ελληνική εθνικότητά τους, (όπως και στη Νάρτα, Πρεμετή, Ερσέκα και αλλού) αποτελεί μια σημαντική διάσταση επιτυχίας. Οι Έλληνες επανέρχονται επίσημα στα μέρη αυτά. Βεβαίως οι αριθμοί μπορεί να αποδεκατιστούν. Σημασία έχει ότι έσπασε το ταμπού της ύπαρξης της εθνικής ελληνικής μειονότητας σε 103 χωριά και μόνο. Επιβεβαιώνεται ότι Έλληνες στην Αλβανία είναι μερικών κατηγοριών: Οι Έλληνες-Έλληνες, οι Ελληνόβλαχοι, οι Έλληνες που δεν μιλούν ελληνικά και Έλληνες μουσουλμάνοι. Με τη συμπεριφορά της η ΟΜΟΝΟΙΑ, όχι μόνο απέκλεισε τον εαυτόν της από το ιστορικό αυτό γεγονός, όχι μόνο απέκλεισε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για τις παρατυπίες, νοθεία και πλαστογραφία που διαπράττεται κατά την απογραφή, αλλά με τη στάση της συνεχίζει να περιορίζει την εθνική ελληνική μειονότητα, μόνο σε 103 χωριά, μάλιστα σε πολύ μειωμένα νούμερα και με εμφανή παρουσία του αλβανικού στοιχείου. Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα ακολουθούσε την εκ των υστέρων συμβουλή, του κυρίου Σαμαρά, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά, θα ήμασταν στον αγώνα, ο οποίος δεν τελειώνει εδώ. Αυτή ήταν μια μάχη, που μας επαναφέρει στη διεκδίκηση και στον Αγώνα, αλλά δεν μας επιτρέπετε εμείς με τα χέρια μας να περιμένουμε άλλα δέκα χρόνια να ξαναρχίσει και αν ξαναρχίσει
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Οι δυο Έλληνες βουλευτές, Μπάρκας και Τάβος
 Ίσως είναι πρωτοφανές, δύο Έλληνες βουλευτές στον κυβερνητικό συνασπισμό να παίρνουν τέτοιες θέσεις. Αυστηρά επικριτικοί και με Ευρωπαϊκούς όρους κατά της κυβέρνησης τους, αλλά και κατά των ασυντόνιστων, μονομερών και επιζήμιων αποφάσεων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Από την άλλη πλευρά με ωριμότητα και διορατικότητα, καλούν τους Έλληνες να κάνουν το εθνικό τους χρέος.
Σωστό, η κίνησή τους δεν πρέπει να σταθεί σε μια δήλωση, ή σε δύο. Οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, ώστε, εκείνο που είπε ο Σαμαράς στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να το κάνουν αυτοί πράξη, παρά το γεγονός ότι, αν έχουμε υπόψη την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το αποτέλεσμα είναι γνωστό και η κάθε πρωτοβουλία καταδικασμένη.
Έχουν όμως ένα ατού. Από τη στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκλείστηκε από μόνη της στο να διεκδικήσει στο μέλλον ρόλο όσον αφορά την απογραφή, θα πρέπει αυτοί να πρωτοστατήσουν στις καταγγελίες και στις διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων που παραβιάστηκαν από τις δομές της αλβανικής απογραφής.
Το ΜΕΓΑ,
 Χάνει, απ΄ ό τι φαίνεται μια ακόμη ευκαιρία να αποδείξει ότι όντως είναι το κόμμα των Ελλήνων. Πολιτικά η ΟΜΟΝΟΙΑ με την αποχή της άφησε όλο το πολιτικό και εθνικό πεδίο δράσης ελεύθερο. Το ΜΕΓΑ έπρεπε να πρωτοστατούσε προς τρεις βασικές κατευθύνσεις.
1.      Να αναλάμβανε ρόλο στη διοργάνωση της απογραφής, τόσο σε σχέση με προτάσεις προς την αλβανική κυβέρνηση, όσο και με καταγγελίες για παραβάσεις. Από την άλλη πλευρά να αναλάμβανε την οργάνωση των Ελλήνων για συμμετοχή στην απογραφή.
2.       Να αναλάμβανε η ίδια την πρωτοβουλία σύγκλησης όλων των παραγόντων για μια κοινή απόφαση δείχνοντας ταυτόχρονα ότι πραγματικά πρεσβεύει την ενότητα στην ε.ε. μειονότητα. Το γεγονός ότι δύο Έλληνες βουλευτές βγαίνουν με δική τους ανακοίνωση, η οποία συμπλέει με τις θέσεις του ΜΕΓΑ, αλλά δεν συμπράττουν, αυτό λέει πολλά.
3.       Η μαχητικότητα του ΜΕΓΑ ειδικά τώρα που διαπιστώνονται στη διαδικασία απογραφής τόσες παρατυπίες και εμπόδια στη δήλωση της εθνικότητας, έπρεπε να είναι στο ζενίθ. Δυστυχώς αδρανεί. 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Χρόνος υπάρχει για αντίστροφη μέτρηση. Δεν υπάρχει βούληση να κατεβάσουμε τα όπλα της ανόητης αντιπαράθεσης μπροστά στις ιστορικές αυτές στιγμές.
Οι προγονοί μας μας άφησαν κληρονομιά έναν ναό, ένα εθνικό θέμα, τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Δειχθήκαμε ανάξιοι, τον καταστρέψαμε και ως ανάξιοι και ανίκανοι δεν μπορούμε να τον θαυμάσουμε ούτε μέσα από τα σύντριμμα. Πρωτεύει απολύτως ο αυτοσπαραγμός.

  
Του Παναγιώτη Μπάρκα
Αργυρόκαστρο 08.10.2010

17 comments:

Περαστικός είπε...

Εξαιρετικός τίτλος, κάποιοι παράγραφοι επίσης εξαιρετικοί αλλά θα μπορούσε να σταθεί στο περιεχόμενο του τίτλου και να μην θεωρεί ότι για όλα φταίει η πολιτική ηγεσία. Και πάλι συγχαρητήρια στον κ. Μπάρκα!

Ανώνυμος είπε...

Μια πάρα πολύ καλή πολιτική ανάλυση. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και φανήκαμε κι άλλη μια φορά άξιοι της μοίρας μας. Καλά δεν ήξερες δε ρώταγες... είναι μια ατάκα που θυμούμαι. Δε βλέπαμε τι κάνουν οι Αλβανοί στο Πρέσοβο; Πώς κάνουν την απογραφή στα Σκόπια; Όπωςς πάντα μας έχει κυριεύσει η μεγαλομανεία, η προσωπολάτρεία, η καρεκλομανία, η μυθομανία, η παντογνωσία, η άρνηση του διαλόγου, η ταπείνωση του αντιπάλου, κι όλα αυτά έφεραν τη διχόνοια στο βορειοηπειρωτικό χώρο, την κομματοποίηση των Βορειοηπειρωτών (εκτός από φανατικούς υποστηρικτές των αλβανικών κομμάτων και σε φανατικούς του ΚΕΑΔ και του ΜΕΓΚΑ)κι αυτό φαίνεται και από τον υβριστικό διάλογο που γίνεται ακόμα και στα διάφορα μπλογκ, σε έναν καιρό που χρειαζότανε η εθνική συσπείρωση, να προβάλλαμε την ελληνική λεβεντιά, κουλτούρα και δημοκρατια και ας είχαμε υπόψη και τον τρόπο κατάλυψης της Τροίας από τον Οδυσσέα.
Η απογραφή θα ολοκληρωθεί, θα δοθούν τα αποτελέσματα, το θέλουμε δεν το θέλουμε εμείς, και είμαι σίγουρος πως ξανά οι υπαίτιοι θα ξαναβγούν άβρεχοι.

Ανώνυμος είπε...

mia para poly kali analisi , leei ta pragmata me tonoma tous!

Lazaros είπε...

Το θέμα της απογραφής τελείωσε
Οτι έγινε έγινε

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη Μπάρκα, πως ξέρεις με τόση σιγουριά ότι οι Δυτικοί απέρριψαν όλα τα σημεία στον δεκάλογο των ισχυρισμών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή? Στο είπαν οι ίδιοι?

Ας περιμένουμε τον Νοέμβριο να δούμε τι θα αποφασίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα είναι ένα. Ο Παναγιώτη Μπαρκας παραμένει θαυμαστής του φίλου του του Ταβου και νέος φίλος του Κωτσο Μπαρκα. Κοινώς, στηρίζουμε Κωτςο Μπαρκα για την ηγεσία του ΜΕΓΑ. Και στο ερώτημα πως γίνεται να ταυτίζονται οι απόψεις του Κωτσο Μπαρκα και του Ταβου με αυτές του ΜΕΓΑ μην μας το βάζεις και διλλημα. Το κακο είναι ότι οι δυο πρώτοι είναι λογικό να πηραν εντολή απ τ αφεντικό, το ΜΕΓΑ το δουλεια έχει. Α και κάτι τελευταίο, ω Παναγιωτη, έχεις καταντήσει αηδία. Μη ξεκινάς μια φορα με το να βριζεις την ΟΜΌΝΟΙΑ, προτωτυπισε μια φορα για να γίνεις λίγο πιο πιστευτος στις αναλύσεις σου μο καψοπαιδι.

Ανώνυμος είπε...

8-37...
O mparkas exei 100% DIKIO SE AYTA POU LEEI !!
EMENA STA @@@@@ GIA TO POIOS FEREI MEGALYTERH EYTHYNH.
H OMONOIA - KEAD OMWS FTAIEI KATA KYRIO LOGO GIA TH SYNOLIKH KATANTIA MAS, DIOTI OLA AYTA TA XRONIA DIATYMPANIZEI PWS EINAI O MONOS EKPROSWPOS TWN B.HPEIRWTWN !!
TI LES ESY DILADI, OTAN KERDIZEI TIS EPARXIES EINAI MEGALH NIKH KI OTAN KANEI TIS MALAKIES NA FTAINE ALOI ??
KAI KATI ALLO:
KANEIS DEN BRIZEI THN OMONOIA, ME THN HGESIA THS TAXOUME OLOI !!

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΜΌΝΟΙΑ ΚΕΑΔ δεν διατυμπανιζει, είναι ο μόνος εκπρόσωπος των Βορειοηπειρωτων και όσο σκατα και αν τα έχει κάνει στα εσωτερικά της, όσο και Αν κάνει λάθη, αποδεικνύει πως είναι ο μοναδικός θεματοφύλακας των διεκδικήσεων και των αγώνων μας. Απόδειξη αυτού είναι η απόφαση για την απογραφη. Πήρε την ευθύνη και θα πάρει και την ευθύνη στο μέλλον. Η Ευρώπη θα καταγγείλει την απογραφη και θα βάλει κόκκινη γραμμή στους Αλβανούς χάριν στους αγώνες και τις διαμαρτυρίες της ΟΜΌΝΟΙΑΣ. Όσα παράπονα και αν Έχουμε η ΟΜΌΝΟΙΑ ανεξαρτήτως ηγεσίας, αποδεικνύει ότι είναι η ομπρέλα όλων μας. Αυτη είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο τυπις

συναντηση εκανε σημερα ο Βαγγέλ Ντουλε με τον Βαγγέλ Βενιζέλο με σκόπο την κατάθεση απο μερους του ηγετη των εν αλβανια μειονοτητων μέτων στηριξης της ελλ. οικονομιας όπου του ζήτησε χάριν εθνικης υποθεσης και σοσιαλιστικων ιδεων να φορολογησει το υπ οικονομικων με βαρυ χαράτσι 500 $ κάθε φόρα πού καπιοσ βορειοηπειρωτης αναφέρει τις λέξεις πατρίδα, πατριώτης, πρόδότης , πράκτορας τω΄ν αλβανων, ηγέτης, χώρις την συγγαταθεση της ηγεσίας ομονοια κεαδ,
'' εχοθμεμέχρι στιγμής ανεφερε ο λιανος Βαγγελ ΄δωσει γραπτή άδεια σε καμια 30 αρια δικούς μας να χριησιμοποιουν με αποκλειστικότητα τις λέξεις αυτές , όποτε όλοι οι ιπολοιποι θα πλήρωσοθν το πρόστιμο, κάτι άλλο που απησχολισε τους διο μεγάλοθς ανδρες ήταν η αποφυγή δημιουργία μαυρης αγορας΄για τα προιοντα αυτα, αν και ο λιανος βαγγέλης ζητησε απ τον χονδρο βαγγελη να είναι ελάστικός με την παραοικνομία αυτή γιατι στηριζει την εθνικη υποθεση, ενώ πρότεινε η λέξη ηγετης να εχει πρόστιμο 1500 $ σε ολους δεν έχουν την αδεια να την ξεστομίζουν ;-)
ο τομεαρχις επικοινωνίας του γραφιου της Εφης.

Ανώνυμος είπε...

ωραιος είσαι 4.38

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και τα πραγματα στα ορια τους.Καταρχας συμφωνω με την αναλυση που κανει ο κ. Π.Μπαρκας διοτι ο ανθωπος μιλαει πολυ τεκμηριωμενα.Απο την αλλη οι θαυμαστες του κ.Ντουλε δεν μπορουν να ξεφυγουν απο τα παθοι τους με τιποτα.Κρυωνει ο Ντουλες βηχουν αυτοι,φοβερο φαινομενο.Ντουλοπαθεια θα την χαρακτηριζα με μια λεξη.
Ο ανθρωπος εχει πραξει το εγκλημα της ζωης του και αυτοι το βιολη τους.Στο γκρεμο ο Ευαγγελος απο πισω τα αυτοι.Να πατε ρε λεβεντες, δικαιωμα σας ο απλος Βορειηπειρωτης τη σας φταιει?Που μου μασατε την ιδια καραμελα καθε μερα.Οχι το αρθρο ταδε, οχι το αυτο το λενε αυγο και οχι κοκο και κατι τετοια χαζα.Γιατι?Πολυ απλα για να δικαιολογησετε τον ανεπαρκεστατο και δειλο κ.Ντουλε.
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα,ενα και ενα κανουν δυο.Αλλα εσεις θελετε μια να κανουν δυο και μια δυομιση.Τη χαρα που εδωσε ο Ντουλες στα ακραια στοιχεια της Αλβανιας δεν την περιμεναν με τιποτα.Δωρο εξ ουρανου.
Πρωτα απο ολα για να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους αυτη την απογραφη την φοβονταν ποιο πολυ οι ακραιοι Αλβανοι απο καθε αλλον.Εμεις ως Βορειοηπειρωτες αν πηγαιναμε ενωμενοι μονο να κερδισουμε ειχαμε.Και αυτο τεκμηριωνετε πολυ απλα.Ας παρουμε το χειροτερο σεναριο.Δεν ειχαμε μεγαλη κινητοποιηση και δεν βγαζαμε τον αριθμο που θελαμε.Αλλα και παλι αναλογικα με τους Αλβανους που θα απογραφουν αριθμητικο πλεονεκτημα θα ειχαμε.Αν και για μενα θα ηταν ασυγχωρητος οποιος ελειπε αυτην την ημερα.Με προσωπικα του εξοδα ο καθενας.Γιατι ο κ. GAP δεν θα εδινε πακετο στον κ.προεδρο αυτη την φορα και απο οτι φανηκε χωρις πακετο ο προεδρος δεν κανει βημα.
Παμε στα οφελη τωρα.Δεν νομιζω να υπαρχει νοημων ανθρωπος που να πει οτι γεωγραφικα δεν θα κερδιζαμε.Γιατι εμεις μπορει να ξερουμε πολυ καλα που υπαρχουν Ελληνες και προσπαθουμε με εγγραφα προ Θειου Ενβερ να το αποδειξουμε.Αλλα εδω ομως ειναι η μεγαλη μας ευκαιρια να το τεκμηριωσουμε με τα σημερα δεδομενα.Και απο εκει και περα θα ξεκινουσαμε αγωνα για τα δικαιωματα μας σε νεα βαση.
Αλλα αντι η Ντουλοπαρεα να ειναι πρωτοστατης στην κινητοποιηση σφυριζε αδιαφορα.Πηρε την πρωτοβουλια ο κ.Κ.Μπαρκας(αρχες Αυγουστου) γιατι εβλεπε οτι ο χρονος πιεζει, εκανε ανοιχτη προσκληση για συνεργασια σε αυτο το μιζον Εθνικο θεμα ,ταυτοχρονα κατηγειλε και τους ακραιους Εθνικιστες για την συμπεριφορα τους (οπως το ειχε ξανακανει με τα πιστοποιητικα)Και αντι να βρει ανταποκριση για συνεργασια εισεπραξε το ειρωνικο χαμογελο του κ.Ντουλε και την απαντηση οτι αυτος δεν συνεργαζεται με εκπροσωπους των Αλβανικων κομματων.(αρχες Σεπτεμβριου) Λες και στην απογραφη θα απογραφοταν οσοι ψηφισαν ΚΕΑΔ και οι αλλοι δεν θα μετραγαν για Ελληνες.Η ανευθυνοτητα σε ολο της το μεγαλειο.Και συν αυτο οποτε περνει πρωτοβουλια καποιος αλλος εκτος του Ντουλε ειναι συγουρα βαλτος απο τον Μπερισα,αυτο το κανατε σλογκαν.Γιατι εθνικη συνειδηση δεν δικαιουται να εχει κανενας αλλος εκτος απο τον Ντουλε .Συν οτι τα βλεπετε ολα υποπτα.Εβγαλαν μια κοινη ανακοινωση Ταβος και Μπαρκας, υποπτο.Και γιατι δεν βλεπετε τον συμβολισμο αυτης της κινησης?Οτι ενας δεξιος και ενας αριστερος μπροστα στα εθνικα θεματα ειναι πανω απο ολα ΕΛΛΗΝΑΣ!Αληθεια ο κ.Ντουλες τι ειναι?Δεξιος η αριστερος?
Και κατι τελευταιο.Τι θα πειτε στους Ελληνες που τους ειχε αφαιρεθει η εθνικοτητα δια της βιας και δεν θα απογραφουν τωρα?Τι?Οτι εχετε καρτα ομογενους μην σας νοιαζει?Αυτο?Η μηπως οτι θα το κανουν μια αλλη φορα?

Καληνυχτα συμπατριωτες!
ΖΑΝ ΝΤΕ ΛΑΦΟΝΤΕΝ

Ανώνυμος είπε...

o dule file 7-05 einai sketo koummouni !!!
me to PPSH diladi.kai mexri na vgalei ta saranta tou Alia einai apasxolimenos.poia apografi kai prasina aloga,aytounou tou pethane o pateroulis Ramiz!!
Epidi omos to PPsh kai tora o Alia exoun pethanei,autos ta eftiakse me to Rama.
ki apo tote pou tou Rama tou eklepsan leei 10 psifous,ta vlepoun ki oi dyo ta pragmata ana dekades:
-10 orous evale sto Berisha o Rama,
-10 orous ki o Dule gia tin apografi...
tyxaio ??? katholou,apolyti taytisi apopseon.

Ανώνυμος είπε...

10 15 ta epeixirimata sou einai aytapodeikta. o dule einai komuni kai sy eisai sigoura apogonos tou thimiu loli..

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Καλησπέρα κύριε Μπάρκα, ο Αθώος είμαι.
Με βρίσκεις λίγο αμήχανο. Θα ήθελα να συνέχιζες τη λογική του τίτλου και της εισαγωγής στην ανάλυσή σου, στην οποία μπορεί κανείς να προσθέσει πολλά, δεν μπορεί όμως να αφαιρέσει τίποτε.
Δίκιο έχεις πάντως. Ούτε σαν τα μικρά παιδιά ήμαστε και βέβαια ούτε ώριμοι ενήλικοι. Ούτε έχουμε κάποια σχέση, όπως λες, με τις προγενέστερες γενιές.
Δείτε, το 1943, όταν συνέβηκε το μακελειό της Γλύνας, οι δικοί μας παππούδες ξεσηκώθηκαν στο πόδι, να βρουν λύση αντίστασης. Είχαν δημιουργηθεί και τότε δυο παρατάξεις, οι αριστεροί (διεθνιστές) και οι εθνικιστές αλυτρωτικοί. Οι πρώτοι ζητούσαν λύση αυτοδιάθεσης στα διεθνιστικά τους πιστεύω, οι δεύτεροι στον αλυτρωτισμό τους. Ήταν δυο άκρα, που όμως στον υψηλό στόχο της εθνικής υπόθεσης κάθισαν κάτω συζήτησαν, αποφάσισαν…. Άλλο αν στη συνέχεια οι αριστεροί της Ελλάδας και των Τιράνων επικράτησαν και τα διέλυσαν όλα .
Τώρα εμείς κάνουμε τα εθνικά θέματα μέσω και εφόδια για την εσωτερική μας αντιπαράθεση. Δεν έχουμε πολιτικό λόγο. Δεν έχουμε εθνική λογική. Δεν έχουμε αφήσει τίποτε όρθιο. Εθνικές αρχές, αξίες, αξιοπρέπεια. Όπως το καθεστώς Χότζα, η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (και αυτό πρέπει να το ξεχωρίσουμε καλά), επιδιώκει να αφήσει τη γενιά μας χωρίς γνώση για την ιστορία της και τον πολιτισμό της, χωρίς ρίζες, για να σπέρνει εύκολα τη διχόνοια. Ξεπέρασε κατά πολύ τον Χότζα διότι «αποκάλυψε» το μηχάνημα για το ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι (Προκύπτουν Έλληνες όσοι κάνουν ωσαννά στο Ντούλε. 20 χρόνια οι Έλληνες σοσιαλιστές ήταν προδότες και μειοδότες. Μέσα σε μια νύκτα έγιναν πατριώτες διότι αποφάσισαν να στηρίξουν Ντούλε και, μαζί με τους αλβανούς, να του δώσουν τη νίκη σε 8 επαρχίες.).
Ξεπέρασε το Χότζα διότι έμασε γύρω της όλη τη ρουφιανιά, τους καταδότες και γιους καταδοτών του Χότζα και καθημερινά αποδεικνύει ότι τελεί υπό δεσμεύσεις των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων στο βαθύ αλβανικό κράτος και όπως ο κλέφτης φωνάζει πιάστε τον κλέφτη, έτσι κι αυτοί, πουλούν τα εθνικά συμφέροντα φωνάζοντας εθνικιστικές κορώνες, ή κατηγορώντας οποιονδήποτε άλλον για εγκάθετο και πουλημένο.
Δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο αλληλοκατηγοριών για σπιούνους και καταδότες και με τον τρόπο αυτό, από θέσεις εξουσίας, μπάζει τους πραγματικούς σπιούνους και καταδότες στο απυρόβλητος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εξαπολύει σκληρές επιθέσεις σε όλους τους άλλους.
Το θέμα της απογραφής αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση.
Πάντως κύριε Μπάρκα σ’ ευχαριστώ που βγαίνεις και τα λές με το όνομά σου και μας δίνεις την ευκαιρία να εκφραζόμαστε και εμείς.

Ο ΑΘΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για το σχόλειο του 1.57, πως λέμε Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει

Ανώνυμος είπε...

Oi alvanoi sta SKOPIA to ekanan fora. Efygan ap;o tis epitropes kai anavlithike ;olh i dhjadhikasia.
Se mas dhen kseroume poios koroidheyei poion. Oi epitropoi tiw OMONOIAS sinehizoun tin apografi i OMONOIA fonazei apohi.... kai ti petihainei etsi? sklirainei tin kondra metaksi mas

Ανώνυμος είπε...

Στην ιστοσελίδα του ....................., διαβάσαμε ότι την προηγούμενη Κυριακή στην Κορυτσά υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Ρουμανίας στα Τίρανα συγκεντρώθηκε η βλάχικη κοινότητα που προσανατολίζεται προς τη Ρουμανία. Ωραία είδηση, ή ωραία καταγγελία σε μια ιστοσελίδα της πλάκας.
Είναι να επιβεβαιωθεί και η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ ότι έκανε το ιστορικό εθνικό λάθος. Όχι μόνο που δεν κάλεσε τους Έλληνες για απογραφή, όχι μόνο που έδωσε λαβή στην Αθήνα να καθήσει απ΄έξω στην απογραφή, όχι μόνο που απέσπασε τους βλάχους από την ελληνική κοινότητα, αλλά τώρα μας επιβεβαιώνει ότι στο ελεύθερο τοπίο που άφησε ρίχνουν χορό οι άλλοι, στην προκειμένη περίπτωση οι ρουμάνοι. Εκείνοι αύριο θα έχουν τα νούμερα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει τις κάλπικες και ανεδαφικές δηλώσεις και καταγγελίες. Κούνα που τους κούναγε

Δημοσίευση σχολίου