Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο σύγχρονος Ελληνοϊταλικός πόλεμος στη Βόρειο Ήπειρο

Πολιτικό σκίτσο για την 28η  Οκτωβρίου.
Του Παναγιώτη Μπάρκα
Θα γιορτάσουμε την επέτειο του ΟΧΙ. Με απήχηση σε όλη τη σύγχρονη ιστορία του κόσμου. Όταν η Ευρώπη ταπεινωμένη και νυσταγμένη είχε παραδοθεί κάτω από τη μπότα του φασισμού, η Ελλάδα με το αίμα των παιδιών της, μοίραζε τις πρώτες ελπίδες νίκης.
Ναι. Μια βουνοκορυφή στη αιώνια σύγκρουση στην Ήπειρο της Ελλάδας με την Ιταλία. Από τον Πύρο.

Η κάθε εποχή τα δικά της χρώματα σύγκρουσης, που σημαίνει ότι η αντιπαράθεση για τη διεκδίκηση της Ηπείρου δεν σταμάτησε ποτέ.
Σήμερα έχει τα σύγχρονα χρώματα της παγκοσμιοποίησης, της υπεροχής στον πολιτισμό, στην οικονομία.
Στην καρδιά της αντιπαράθεσης εμείς θα γιορτάσουμε και φέτος το «ΟΧΙ».
Ταυτοχρόνως, στην καρδιά του «ΟΧΙ», στο Αργυρόκαστρο, αποκορυφώνεται η βδομάδα του ιταλικού πολιτισμού.
Στην έναρξη της βδομάδας του ιταλικού πολιτισμού στο Αργυρόκαστρο παρόν και ο Ιταλός πρόξενος στην Αυλώνα. Στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου εγκαινίασε το νέο κέντρο ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού στον ευρύτερο δυνατό χώρο του Πανεπιστημίου για τον πολιτισμό μιας τρίτης χώρας.
Στο παραδοσιακό τμήμα ιταλικής γλώσσας και ιταλικού πολιτισμού, ο Ιταλός πρόξενος και  τα ιταλικά πανεπιστήμια πρόσθεσαν αρχαιολογικό εργαστήρι, εγκαινίασαν φέτος το νέο τμήμα ιστορίας και ιταλικού πολιτισμού, από πέρυσι λειτουργεί το μόνο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και αφορά τη διαχείριση του παραδοσιακού πολιτισμού της περιοχής (της Ηπείρου) από ιταλικά και αλβανικά πανεπιστήμια. Ιδού και το αρχαιολογικό εργαστήρι.
Κατά τη βδομάδα του Ιταλικού πολιτισμού τα τοπικά ΜΜΕ κουράστηκαν με ειδήσεις σε σχολεία και ιδρύματα για τις εκδηλώσεις τους αφιερωμένες στον ιταλικό πολιτισμό.
Στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, ο Ιταλός πρόξενος της Αυλώνας ανακοίνωσε ότι στο άμεσο μέλλον θα λειτουργήσει  ιταλικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο.
Στα εγκαίνια αυτά στο πανεπιστήμιο παρούσα η αφρόκρεμα της τοπικής κοινωνίας και καμιά δεκαριά αξιωματικοί του Ιταλικού στρατού.
Ήταν παρόν και υψηλόβαθμα πολιτικο-εκπαιδευτικά στελέχη της ελληνικής εθνικής ομογένειας. Χειροκροτούσαν….  Ήταν σαν να επευφημούσαν τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο για το έργο του στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου σε σχέση με τον Ελληνικό Πολιτισμό. Να τον «ευγνωμονούσαν» διότι εκείνος καμαρώνει που ακύρωσε μια συμφωνία του Τμήματος Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων που συντηρούσε την παρουσία στο Αργυρόκαστρο 30 ελλήνων καθηγητών και έκανε το Τμήμα μας πρότυπο στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και στην Αλβανία. Ο ίδιος για να εκδικηθεί προσωπικά, υποβάθμισε και έκλεισε το Τμήμα εφόσον πραχτικά έχει τόσους καθηγητές όσο και φοιτητές. Συνεργάστηκε με τις αλβανικές αρχές για να κυνηγηθούν ομογενή στελέχη…
Ο ιταλικός πολιτισμός στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους  Σαράντα, στην Κορυτσά, στο πλευρό και την υπηρεσία του αλβανικού πολιτισμού, έχει καθηλώσει και εξουδετερώσει τον γηγενή ελληνικό πολιτισμό.

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο θα πάει στο Βουλιαράτι για να μιλήσει στους τάφους των ελλήνων πεσόντων του έπους του σαράντα. Θα εξυμνήσει τον ηρωισμό τους υπέρ πατρίδος…   Και εκείνοι θα νιώθουν στους τάφους τους την ιταλική αρχαιολογική σκαπάνη να αποσιωπάει των παραδοσιακό ελληνικό πολιτισμό ή να αναδεικνύει αυτό τον πολιτισμό ως αλβανικό, ή ιταλικό. (Στο βουθρωτό, στη Φοινίκη, στην Αδριανούπολη και τελευταία στα ορθόδοξα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία)
Παρέα του Έλληνα Γενικού Προξένου, αντί για την αφρόκρεμα της τοπικής κοινωνίας που συνοδεύει τον ιταλό Πρόξενο, θα του κάνει παρέα (σε απόσταση εντελώς) εργάτες της νύκτας. Έλληνες, οι οποίοι όντας ανίκανοι να κάνουν κάτι για την πατρίδα τους, κρυμμένοι πίσω από τον γενικό Πρόξενο και άλλους ελληνικούς παράγοντες, προσπαθούν να υπάρξουν, αφανίζοντας κάθε προσπάθεια προόδου του ελληνισμού. 
Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες του ελληνισμού, αυτοί που καμαρώνουν τους Ιταλούς στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και χαίρονται που το δικό τους Τμήμα έκλεισε, θα τον τιμήσουν τον Γενικό Πρόξενο με μια πλακέτα για το έργο του, (όταν εκείνος θα καλέσει για ενότητα τους Βορειοηπειρώτες στο παράδειγμα  των ηρώων του έπους του 40) … Και οι ήρωες θα καταλάβουν την ειρωνεία και θα αναστενάξουν βαθιά… Ευτυχώς δεν θα μετανιώσουν για τις θυσίες τους  

Παναγιώτης Μπάρκας για το Βορειοηπειρώτη
Αργυρόκαστρο 25.10.2011.

21 comments:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=sFZe0Gf_0GE&feature=related
δυστυχισμενε βορειοηπειρωτη μονο το ονομα του εχεις, την ανδρια του, την παλικαρια του καθως και το πατριωτικο του εργο απεχους πολυ απο τα ονειρα σου για εξουσια.........

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=CfEppd-v-I8&feature=related

ΟΧΙ! 28-10-1940 είπε...

Παναγιώτη Μπάρκα, θα σε στήριζα αλλά δυστυχώς σε θεωρώ το ΊΔΙΟ επικίνδυνο όσο είναι οι: Ντούλε, Γιαννη, Μπέτση, Τάβο κλπ!
Και να έχεις δίκαιο με το μέρος σου σε αυτό το συγκεκριμένο ΜΕΓΆΛΟ θέμα, αυτό το ακύρωσες με τις άλλες μειοδοτικές κινήσεις και πράξεις που έχεις κάνει εσύ ο ίδιος εις βάρος της πατρίδας μας!
Αρα εχεις κανει την ίδια ζημιά στην πατρίδα μας. Αρα είσαι το ίδιο με αυτούς που (δίκαια) κατηγορείς! Οι ευθύνες σας είναι 50%-50%!!!!

Ανώνυμος είπε...

5.32 Κρίμα κατεβάζεις κάθετα το επίπεδο. Ο Μπάρκας ούτε σ΄αυτό το άρθρο, ούτε σε κάποιο άλλο δεν ζητάει την στήριξη κανενός. Απεναντίας θέτει υπό συζήτηση ένα εθνικό θέμα. Μπορείς εσύ και οποιοσδήποτε άλλος να ξεχάσετε τον Μπάρκα και να συζητήσετε επί του θέματος. Για να κάνουμε συζήτηση. Καλό θα ήταν εμείς να είχαμε έναν τρόπο για να αξιολογούσαμε τους ανθρώπους μας. Εκεί αν θέλεις εσύ, αν θέλει ο Μπάρκας και οποίος άλλος ας συζητήσει για τα θετικά και αρνητικά του καθενός μας. Το να ρίχνεις έτσι λάσπη κακόβουλα για να μειώσεις κάποιον που τολμάει να πει μια άποψη επώνυμα, (βλέπεις δεν υπάρχουν πολλοί να μιλούν επώνυμα στο χώρο μας), αυτό δεν έχει κ.../ο να κάτσει.
Τόσο το περισσότερο όταν ο Μπάρκας ούτε είχε ούτε έχει ούτε διεκδικεί κάποιο πόστο.
Λίγο σοβαρότητα. Αύριο είναι 28/10 το όχι

Ανώνυμος είπε...

Για αλλη μια φορα ο κ.Παναγιωτης Μπαρκας τα λεει εξω απο τα δοντια.Με καθαρη σκεψη και καθαρο βλεμμα.Καποιοι αλλοι θα πρεπει να κουνησουν το κεφαλι τους δεξια αριστερα μπας και τους ερθει το μυαλο στον τοπο.

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω κ.Β/Ηπειρώτη να έχεις συχνες επαφές με τον Π.Μπάρκα.Οπου νάναι θα σε κάνει σαν τα μούτρα του!

Ανώνυμος είπε...

08.04, αν μπορούσες αλλά κυρίως αν ήθελες να δεις τι κρύβεταιι πίσω από ΚΑΘΕ (μα ΚΑΘΕ) γραπτό του Μπάρκα, θα έβλεπες ότι περισσότερο τον ενδιαφέρει να κλαψουρίσει κάθε φορά και να εκθέσει τα δικά του (προσωπικά, επαγγελματικά, πολιτικά και άλλα) παράπονα και δευτρευόντως, και αν αυτό εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο, να εκθέσει κάποιον εθνικό προβληματισμό. Συμφωνώ απόλυτα με τον 05.32 για την ποιότητα του ανδρός. Κάποιος που έχει ... δοκτορά στις μηχανορραφίες, που δεν θέλησε και δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή και με κανέναν να συνεργαστεί παραγωγικά και με θετικό πνεύμα είτε στην πολιτική, είτε στον επαγγελματικό χώρο, είτε οπουδήποτε αλλού, να προβάλλει τον εαυτό του ως τιμητή των πάντων. Όσο για το αν είχε ποτέ πόστο και φιλοδοξίες, μην ξεχνάμε πως και είχε, και διεκδίκησε - ευτυχώς ανεπιτυχώς. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το παραμύθι ότι ο Μπάρκας δεν θέλει τίποτε. Ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και θα δει σε πόσες και πόσες περιπτώσεις υπέπεσε σε διασπαστικά "φάουλ".

Όσον αφορά το θέμα του ιταλικού "επεκτατισμού" στο Αργυρόκαστρο, είναι πολύ σοβαρό για να εξετάζεται υπό το υστερόβουλο πρίσμα του Μπάρκα και των σχέσεών του με συναδέλφους και Έλληνες διπλωμάτες. Ας θέσει τον εαυτό του πρώτα (ως απλός στρατιώτης όμως κι όχι ως κριτής, με διάθεση προσφοράς και συνεργασίας και όχι με εριστικότητα και υστεροβουλία) στη διάθεση όσων έχουν, καλώς ή κακώς για εκείνον, θεσμικό ρόλο στα δρώμενα της Μειονότητας και τότε θα βρει και ανταπόκριση και ίσως καταφέρει να κερδίσει κάποια από τη χαμένη αξιοπρέπεια και αναγνώριση.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Και εσύ 11.08 δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να κρίνεις το Μπάρκα ή πιο σωστά να τον κατακρίνεις.
Προσωπικά δεν γνώριζα ότι συμβαίνουν όλα αυτά, και αξίζουν μόνο ευχαριστίες στον κ. Μπάρκα που τα αναδεικνύει, ακόμα και αν μέσα από αυτό θέλει και να θίξει κάποιους. Σε κάθε περίπτωση η ανάδειξη είναι το πρώτο βήμα για να προβληματιστούν κάποιοι. Ας μη στεκόμαστε στις προθέσεις του Μπάρκα αλλά στην ουσία του προβλήματος που έχει απόλυτο δίκιο.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Και για να πάμε στην ουσία, για το θέατρο των Σωφράτικων που οι Ιταλοί και οι Αλβανοί ήθελαν ντε και καλά να είναι ρωμαϊκό, μόνο από το Μπάρκα διάβασα κάποιο άρθρο για την Ελληνικότητα του.

Ανώνυμος είπε...

panagiwti mbarka....epidei egw milaw epwnima kai oxi anwnima opws merikoi kryfoi pou parousiazoun pnevma kai to pezoun eksypni krimeni piso ap tin anwnimia tous kai olo kanoun patriotismo piso ap ton feretze....EGW sou lew oti eisai megalos maggas spoudeos patriwtis me apospsi exeis palepsei gia to panepistimio sto argyrokastro kai pano apo olla eisai me diafora i kalhteri pena tou voreiohpeirwtikou.......epitelous kyrie diaxirista tou blogs mipos prepei na skeftis na vgazeis ston aera mono osous grafoun epwnima kai oxi anwnima,i me pseftika profil;;;;me sevasmo alexhs-pandos

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΕΦΑΛΕ, η δεύτερη παράγραφος του σχολίου μου ως απάντηση στα όσα μου προσάπτεις. Επαναλαμβάνω: Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ο ιταλικός "πολιτιστικός επεκτατισμός" για να τον εντάσσουμε στους δικούς μας μικροϋπολογισμούς και στα δικά μας μικρόψυχα "σούξου - μούξου" που λέμε και στο χωριό μου. Αν ο Μπάρκας έχει κάτι να πει και να προτείνει, ας μην το δυναμιτίζει από μόνος του μπερδεύοντάς το με τα προσωπικά του.

Χρόνια Πολλά η 28η Οκτωβρίου!

8.04 είπε...

11.06 o 8.04 και άλλη μια φορά σου λέω δεν με νοιάζει ο Μπάρκας. Αλλά τα προβλήματα που θέτει. Αν εσύ βλέπεις τα προσωπικά του, εγώ σου προτείνω να δεις πόσο αφορούν τα κοινά αυτά τα προσωπικά του Μπάρκα και αν τα προσωπικά του Μπάρκα ταυτίζονται με τα κοινά και τα εθνικά,(και αυτό πιστεύω είναι το πιο σωστό) τότε κλαψουρίζεις εσύ και οι άλλοι. Πολύ μένος για ένα άνθρωπο ο οποίος όπως λες είναι μόνος στα κοινωνικά και τα εθνικά. Τότε γιατί όλο αυτό το μένος. Εφόσον ξέρεις και κοντυλίζεις πάρε αυτό το γραπτό του και πες μου μια πρόταση που δεν έχει δίκιο ο Μπάρκας. Και πες μου για να καταλάβω κι εγώ που είναι η υστεροβουλία. Με το θέμα των ιταλών ο άνθρωπος έχει καιρό που ασχολείται, όπως και με άλλα θέματα. Βλέπεπεις υστεροβουλία που τα λέει ή για το γεγονός ότι ο άνθρωπος τα λέει ανοιχτά, σταράτα και κοφτά. Αν κάποιοι νιώθουν ένοχοι να μη τσιρίζουν.
Δεν γνωρίζω πως αλλά έχει δοκτωρά... ας έχουν και οι άλλοι. Λέει ότι έγραψε βιβλία και ο,τι άλλο έκανε. Ας κάνουμε κι εμείς και μετά να τον κρίνουμε. Και πάλι σου λέω ο,τι και εσύ δέχεσε. Δεν είχε πόστα, αλλά εσείς μπερδεύετε το θάρρος και την δραστηριότητά του (προσωπική σε κοινό όφελος) με τα πόστα σας. Θέλω να πείτε κάτι συγκεκριμένο εναντίον του και να μη τον βρίζετε, γιατί έτσι του ανεβάζετε το κύρος, αλλά για να μας πείσετε μόνο με στοιχεία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρότεινα στους πολιτικούς μας να κάνουν νότα διαμαρτυρίας για παραποίηση εσκεμμένα του πολιτισμού μας από τους Ιταλούς και επιστημονική παρουσία της Ελλάδας για την προστασία του πολιτισμού στη Β. ¨ηπειρο

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ Η ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΕΡΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ.Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ.Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΗΝΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΟΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ (ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ Β.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΥΠΟΤΟΝΙΚΑ)ΠΟΥ ΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ Β.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ. ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ;;;;ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ,ΚΟΣΟΒΟΥ,ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΑΛΛΑΞΕ;;;ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ....με εκτιμιση ο ΛΙΒΑΔΟΚΤΗΜΟΝΑΣ

Νούσιας είπε...

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί τόσο μένος για τους ανθρώπους των γραμμάτων μας, που ξεχωρίζουν?
Ποιον εξυπηρέτησε και σε τι έχει ωφεληθεί έως τώρα ο τόπος μας από την πρωτόγνωρη, μακρόχρονη καταστροφική διχόνοια?
Η συμφορά συνήθως ενώνει όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τις αγέλες ακόμα.
Ο θεός να σας συγχωρήσει!

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Βορειοηπειρώτη ο ΑΘΩΟΣ είμαι: Εγώ, για να απαντήσω σε κάποιον/ιους πιο πάνω, χαίρομαι που παίρνεις λίγο από από "τα μούτρα" του Μπάρκα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολούνται με το πρόσωπο και όχι με το πρόβλημα. Κυρίως όταν πρόκειται για τον Μπάρκα. Μήπως, επειδή κάποτε ήταν φίλος τους, ή αρχηγός της ομάδας του σημερινού Ντούλες και τον φοβούνται επειδή τους γνωρίζει πολλά;!! Ή μήπως τους χαλάει συνεχώς τον ύπνο, τους αρπάζει τον εθνικό ρόλο και τους αφήνει συνεχώς απ έξω;! Το επιβεβαιώνει κάποιος πιο πάνω όταν λέει, "αν ο Μπάρκας έχει κάτι να πει και να προτείνει, ας μην το δυναμιτίζει από μόνος του μπερδεύοντάς το με τα προσωπικά του". Δλδ που να το προτείνει σ΄αυτούς που συμμαχούν άμεσα ή έμμεσα με αυτούς που μας προκαλούν σοβαρά εθνικά θέματα. Αν οι κύριοι υπεύθυνοι βλέπουν πραγματικά ότι υπάρχει σοβαρό εθνικό θέμα, ας "αφαιρέσουν τα προσωπικά" του Μπάρκα και ας καταπιαστούν από τη σοβαρότητα του θέματος και ας μη πνίγουν το σοβαρό αυτό θέμα στη μικροπρέπεια επειδή το άγγιξε πρώτος ο Μπάρκας.
Το ξαναλέω για μια ακόμη φορά. Ο Εμβερ Χοτζας θα τους ζήλευε για την ικανότητα μεθόδευσης που έχουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι του τόπου μας για να θάψουν ένα εθνικό θέμα, για να πνίξουν όποια φωνή τους πάει κόντρα.
Στην Αθήνα που βρισκόμαστε είναι όλα εύκολα να τα λέμε. Μπορούμε άνετα και να υψώνουμε εθνικιστική φωνή. Και παραταυτα κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία. Για να μην έχουμε πρόβλημα και για να μπορούμε να ρίξουμε όσο περισσότερη λάσπη στους αντιπάλους μας. Ο Μπάρκας όμως συνεχίζει να επιμένει εκεί να έχει απέναντι όλους...

Ανώνυμος είπε...

Αθώε κανεις ακριβώς αυτο για το οποίο στο κείμενο σου κατηγορεις τους άλλους. Αντι να ύπερασπιζεσαι το Μπαρκα και για ακόμα μια φορα να κατηγορεις τους άλλους, πες την άποψη σου για τον Ιταλικό επεκτατισμό στην Αλβανία , πως επηρεάζει τη μειονότητα, κλπ. Ας κάνουμε για μια φορα μια κουβέντα μορφωμενη χωρίς να βγάζουμε τα ματια μας. Θα μπορούσαμε να το παίξουμε και ως παιχνίδι. Να λεει ο καθένας την άποψη του, και ο πρώτος που θα βρίζει να καίγεται και να μην ξαναγράψει στο Βορειοηπειρωτη για ένα μήνα. :)))

Ανώνυμος είπε...

katw o italikos imberialismos stin Boreia Hpeiro!
me sevas patriotis kasteros socialistis!

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

12.15. Τίποτε δεν κατάλαβες. ¨ες ο, τι σε συμφέρει.
Δεν υπερασπίστηκα το Μπάρκα. Μίλησα κατ΄αρχήν. Ότι δεν πρέπει να καταπιανόμαστε από το ποιος το λέει, αλλά τι λέει και αν είναι σωστό. Στην προκειμένη περίπτωση, θέλω να πιστεύω ότι ο Μπάρκας έχει απόλυτα δίκιο. Λέει ότι οι ιταλοί, όπως και οι αλβανοί, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Αντί και εμείς να κάνουμε καλά τη δουλειά μας στο εθνικό και το κοινό, βγάζουμε τα μάτια και εκείνων που θέλουν να πούνε και λένε κάτι.
Ασφαλώς δεν βρίζω κανέναν, απλώς κατηγορώ την συμπεριφορά κάποιων που εφαρμόζουν αυτοί την ταχτική. Εγώ την έκφρασα την άποψή μου την πρέπει να γίνει. Γνωρίζω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται γι΄αυτή. Τέλος αν και εσύ, ή όποιος άλλο κρίνει κι αυτός σωστά αυτά που λέει ο Μπάρκας, να μη ζητήσεις ούτε απ΄εκείνον ούτε από μένα τι πρέπει να γίνει. Από τους πολιτικούς εκπροσώπους να το ζητήσεις, να τους σκουντήξεις και να τους πεις τι κάνεις.
Όσο για το παιχνίδι της κολοκυθιάς στην έκφραση άποψης. Είμαι κάθετος αντίθετα. Αυτός είναι ένας τρόπος να υποβαθμίσουμε εντελώς το επίπεδο σε ένα παιχνίδι παιδιών.
Δεν σε είδα πάντως να έχεις άποψη. Απλώς, πασχίζεις να βρεις τρόπο να υπερασπιστείς την "εθνική" ηγεσία στο μεγάλο εθνικό απόν της.
Δες σήμερα τον ελληνικό λαό τι έκανε. Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία της χώρας, δεξιά και αριστερά, είπε σήμερα στην σημαντικότερη εθνική γιορτή του ελληνισμού ότι αυτή η πολιτική ηγεσία πρέπει να πάει στο σπίτι της γιατί ξεπούλησε το έθνος.
Εμείς τι πρέπει να κάνει περισσότερο σε βάρος του ελληνισμού η πολιτική ηγεσία μας για να της πούμε να πάει σπίτι της.... Ο ΑΘΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Aν θες τεκμηριωμενη αποψη για τα β.ηπειρωτικα,δεν εχεις παρα να ρωτησεις τον Π.Μπαρκα.
Δεν με νοιαζει αν στεκεται μερικες φορες στα προσωπικα του,αυτα που γραφει για τη Β. Ηπειρο ειναι 100% ΣΩΣΤΑ.
Οποιος θελει ας τον κατηγορησει για εμμονες με την κλικα ,για αγυριστο κεφαλι,για ιδιορρυθμο χαρακτηρα....εγω αυτο που κραταω και με ενδιαφερει ειναι οτι ειναι αντικειμενικος,κι αυτα που γραφει ειναι σωστα.
Οι ιταλοι ειναι οντως εδω, συνεχιζουν να σκαβουν σε αποσταση 300μ απο το γραφειο του επαρχου Κ.Δροπολης Μαλιουκη,να αναδεικνυουν καθε τοσο την "Ρωμαικη Ανδριανουπολη"-οπως την ονομαζουν και ο επαρχος να σφυριζει αδιαφορα,ενω ο πολυβραβευμενος προξενος Αργυροκαστρου Ξε-Ριζοπουλος να νοιαζεται για το πως θα ξεριζωσει τα Ελληνικα γραμματα απο το Πανεπ.Αργυροκαστρου,αλλα και για να βρεθει ο τροπος να κυβερνησει την Αλβανια το Σοσιαλιστικο-αδελφο κομμα !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 5:32 ξεριζωνει τα ελληνικα γραμματα γιατι αμα ολα γραφονται στα ελληνικα τοτε θα μεινει ανεργος ο φιλος του ο μεταφραστης...

Ανώνυμος είπε...

ΆΘΩΕ, πιο αθώα δε λέγεται:"Δες σήμερα τον ελληνικό λαό τι έκανε. Απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία της χώρας, δεξιά και αριστερά, είπε σήμερα στην σημαντικότερη εθνική γιορτή του ελληνισμού ότι αυτή η πολιτική ηγεσία πρέπει να πάει στο σπίτι της γιατί ξεπούλησε το έθνος.
Εμείς τι πρέπει να κάνει περισσότερο σε βάρος του ελληνισμού η πολιτική ηγεσία μας για να της πούμε να πάει σπίτι της.... Ο ΑΘΩΟΣ". Συμφωνώ απολύτως.

Δημοσίευση σχολίου