Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

11 προτάσεις του Τομέα Βορειοηπειρωτών Ν. Δ. για την απογραφή στην Αλβανία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Τον Οκτώβριο 2011 η Αλβανία θα προχωρήσει, σε απογραφή πληθυσμού και κατοικιών. Στην διαδικασία της απογραφής θα συμπεριλαμβάνονται ερωτήματα για την εθνικότητα, τη γλώσσα και το θρήσκευμα.

Το πρώτο σχέδιο του έντυπου απογραφής, το οποίο κυκλοφόρησε η αλβανική κυβέρνηση στις αρχές του 2010, έγινε αποδεκτό από όλες τις μειονοτικές ομάδες της Αλβανίας. Όμως το τελικό έντυπο που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2010, είχε αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με το αρχικό. Ερωτήματα σχετικά με την εθνικότητα, τη γλώσσα και το θρήσκευμα, υποβαθμίστηκαν. 
   
Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα όσα μηχανεύεται η Κυβέρνηση της Αλβανίας, κάνει έκκληση στην Ελληνική κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν μια καθαρή, ειλικρινή και αντικειμενική απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία.

Πιστεύουμε ότι για να έχουμε μια απογραφή, χωρίς σκοπιμότητες και με πλήρη διαφάνεια, θα πρέπει η αλβανική Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις παρακάτω προτάσεις: 

1. Να επανέλθει το πρώτο σχέδιο του εντύπου απογραφής, (ευρωπαϊκό πρότυπο), στο οποίο αναφέρονται καθαρά οι ερωτήσεις για την εθνικότητα, τη μητρική γλώσσα και το θρήσκευμα σε εμφανή θέση του ερωτηματολογίου.

2. Να καταστούν ανενεργές οι τροπολογίες του τελευταίου νόμου περί «ψευδών στοιχείων»,  οι οποίες εντάσσονται στο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, πρωτίστως των πολιτών ελληνικής καταγωγής και που έχουν ως σκοπό, να μην εκφραστεί ελεύθερα η εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα.

3. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, να καταχωρηθούν στα μητρώα των ληξιαρχείων, ώστε να διορθώσουν την αυθαιρεσία των προηγούμενων αλβανικών καθεστώτων, τα οποία είχαν αφαιρέσει την ελληνική εθνικότητα από ολόκληρες μειονοτι-κές περιοχές, όπως Χιμάρα, Λιούντζη,  Ζαγοριά, Πρεμετή, Λεσκοβίκι, Κολώνια, Κορυτσά και αλλού.

4. Η απογραφή να διαρκέσει τρεις μήνες και όχι ένα μήνα όπως ακούγεται.

5. Στις επιτροπές που θα διενεργήσουν την απογραφή, να προσληφθούν σε ποσοστό 20% μέλη των μειονοτικών ομάδων.

6. Το έντυπο της απογραφής που θα χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπου οι μειονοτικές ομάδες είναι περίπου το 20% του πληθυσμού, να είναι και στην αντίστοιχη γλώσσα. Δηλαδή στις περιοχές που ζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, το έντυπο να είναι και στην ελληνική γλώσσα.

7. Να συμπεριληφθούν στην απογραφή, όλοι οι Αλβανοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, διασπορά και μετανάστες.

8. Να μπορούν οι Αλβανοί πολίτες που για διάφορους λόγους (υγείας, επαγγελματι-κούς ή άλλους) βρίσκονται στο εξωτερικό, να απογραφούν με στοιχεία που θα δηλώνουν οι οικείοι τους. 

9. Να υπάρχει ισχυρή παρουσία ξένων παρατηρητών και κατά τη διάρκεια της απο-γραφής, αλλά και κατά την καταμέτρηση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

10. Ο κάθε πολίτης που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο απογραφής, να παραλαμβάνει αντίγραφό του.

11. Να δημοσιοποιηθούν όλα τα αποτελέσματα της απογραφής.

26 comments:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά όλα ανθηρά. Αλλά οι 5 τελευταίες προτάσεις και κυριως έτσι όπως είναι διατυπωμένες δείχνουν πολλά κιλά βλακείας. Αυτός της ΝΔ που την έγραψε, στην απογραφή στην Ελλάδα απέγραψε και το θειο του στην Αμερική? Δεν αποτελούν αυτά επιχείρημα, η απογραφή γινεται θεωρητικα γι αυτους που ειναι εκει, οι άλλοι δεν θεωρουνται κατοικοι Αλβανίας. Σαφώς και εμείς αυτό θέλουμε, αλλά δεν ειναι κατι που το ζητάς σε επίσημο έγγραφο, έτσι διατυπωμένο. Είναι σαν να ζητάει ο κλέφτης από τον ιδιοκτητη του σπιτιού να του αφησει τα κλειδιά στην πορτα. Σοβαρευτειτε λέμε, εκθέτετε το κόμμα.......

Ανώνυμος είπε...

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, να καταχωρηθούν στα μητρώα των ληξιαρχείων, ώστε να διορθώσουν την αυθαιρεσία των προηγούμενων αλβανικών καθεστώτων, τα οποία είχαν αφαιρέσει την ελληνική εθνικότητα από ολόκληρες μειονοτι-κές περιοχές, όπως Χιμάρα, Λιούντζη, Ζαγοριά, Πρεμετή, Λεσκοβίκι, Κολώνια, Κορυτσά και αλλού

κατακαημενε ΟΓΑ εχεις να πληρωσεις μολις ερθουν τα μουσκαρια της ΝΔ στην κυβερνηση.
Αλλα το πιο πιθναο ειναι να ειναι βορειοηπειρωτικες μαλακιες απ αυτες που εχουμε συνηθισει

Ανώνυμος είπε...

ρε 5.09 .. Αν καταλαβαίνω καλά το προβλημα σου ειναι οτι θα βγουν περισσότεροι Έλληνες και θα δωσει περισσοτερες συντάξεις η Ελλάδα? Αλλου είναι το πρόβλημα στην ανακοινωση, αυτο που λες είναι μεγάλη λαλακία, που μαλλον το κάνεις μονο για αντιπολίτευση. Χαλάρωσε.
Ο Ανώνυμος 1.30

Ανώνυμος είπε...

ηλίθιε , ανώριμε του 5:09 π.μ.
η ηλιθιότητα σου έχει ξεπεράσει τα όρια .
βορειοηπειρώτη , πως αναρτίζεις τέτοιες ηλιθιότητες ?

Lazaros είπε...

Αν δευ υπάρχει εθνικότητα στο εντυπο καλυτερα να μην γινει απογραφη. Θα ειναι κωμωδια


Και τι παει να πει μοιονοτικη περιοχη
Η Αλβανια θεωρει καποιες περιοχες μοινονοτικες και η
καρεκλογλυφτες Βορειοηπηρώτες καποιες αλλες

Η ΝΔ φυσικα δεν εχει ιδεα τι ειναι οι βορειοηπηρώτες
Καποιος δικος μας τους συμβουλεψε και βγαλανε ενα κειμενο γιατι επρεπε να γινει για τα ματια τους κοσμου


Χιλιάδες Ελληνες μενουν και στα Τιρανα και σε αλλες τις Αλβανικες πολεις

Βορειοηπηρώτες μπορει να εχει και στην βορεια Αλβανια γιατι ξεμειναν απο τις εξοριες ή για οποιοδηποτε αλλο λογο.

Μην τα κανουμε πολυπλοκα τα πραγματα
Δεν προκειτε να αλλαξει η πολιτικη της Αλβανιας αν ξαφνικα δηλωσουν Ελληνες σε περιοχες πέρα των αναγνωρισμένων

Ας μας αφησουν ελευθερους χωρις πονηρους νομους και προπαγανδιστικές ερμηνείες των νομων.

Ανώνυμος είπε...

να κοπούν οι συνταξεις, να κοπουν οι επιδοτησεις, να κοπουν οι υποτροφιες για να δουμε ποσοι ειναι πραγματικοι ελληνες.
και κυριως να κοπουν τα κονδυλια σε πρακτορισκους.
ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΓΥΦΤΟΥΛΕΣ ΕΠΑΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα αγαπητή σχολιαστές Βορειοηπειρώτες και μη!

Καταρχάς να συγχαρώ το Βορειοηπειρώτη για την έγκαιρη και αποτελεσματική ενημέρωση που προσφέρει στους απανταχού Βορειοηπειρώτες.


Αδέρφια επιτρέψατε μου να κάνω μια έκλυση να ενωθούμε όλη να εκφράσομε μια φωνή υπέρ της αλύτρωτης πατρίδας μας την Βόρειο Ήπειρο. Ας κρατήσομε ένα επίπεδο και ας μην βρίζομε τους πατριώτες που σχολιάζουν . Θεωρό ότι το εθνικό ζήτημα η απογραφεί πρέπει να μας ενώσει όλους και να πάμε να απογραφούμε ως Έλληνες στην Βόρειο Ήπειρο ,στην γενέτειρα μας.

Συγχαίρω την επιστημονική ομάδα του τομέα Βόρειο Ηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας για τη ενημέρωση που κάνη μέσο των δελτίων τύπου

Από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία του κόμματος η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρετε σοβαρά με το Βορειοηπειρωτικό.
Ενημερώνει πρώτα τα στελέχη της Ν.Δ. και γενικά τους Βορειοηπειρώτες για τα τρέχον ζητήματα στην πατρίδα μας .

Παρακαλώ , κάνω έκλυση προτείνετε ιδέες ώστε η απογραφεί να γίνει ελεύθερα και δημοκρατικά .

Όλοι μαζί ας πιέσομε τα πολιτικά κώματα στην Ελλάδα και την κυβέρνηση της Αλβανίας για να πετύχομε τους στόχους μας.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, συμφωνώ απόλυτα με τα όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας, και το σημερινό αλλά και αυτό που βγήκε πριν λίγες μέρες.
Απορώ όμως που υπάρχουν κάποιοι να αντιδρούν στα όσα αναφέρει το Δελ-τίο Τύπου. Μήπως θα ήταν καλύτερα να αντιδράσουν και να κατακρίνουν αυ-τούς που σιωπούν και δεν παίρνουν θέση πάνω σε αυτά τα ζητήματα; Και εν-νοώ την Ομόνοια, το ΚΕΑΔ και το MEGA. Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών ζητάει και προτείνει. Είναι προτιμότερο από το να σιωπούν.
Ακόμη μήπως θα έπρεπε να αντιδράσουν και να κατακρίνουν το ΠΑΣΟΚ και τους οργανωμένους Βορειοηπειρώτες σε αυτό που δεν παίρνουν καν θέση και δεν νοιάζονται για το θέμα της απογραφής αλλά και για άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες;
Μήπως θα έπρεπε να αντιδράσουν στο γεγονός ότι ακόμη και το ΛΑΟΣ που θεωρείτε πατριωτικό κόμμα δεν έχει πάρει θέση πάνω στην απογραφή; Ακόμη περισσότερο όταν γνωρίζω ότι και στο ΛΑΟΣ υπάρχει Τομέας Βορειοηπειρω-τών;
Καταλαβαίνω όμως τις αντιδράσεις και από πού προέρχονται. Σίγουρα όσοι αντιδρούν δεν ανήκουν στον χώρο της δεξιάς. Όπως οι Αλβανοί, και αυτοί, δεν θέλουν με κανένα τρόπο την οργάνωση των δεξιών Βορειοηπειρωτών. Είναι σίγουροι ότι η οργάνωση των δεξιών Βορειοηπειρωτών θα δώσει άλλο νόημα στον Βορειοηπειρωτικό αγώνα. Και αυτό είναι που τους φοβίζει περισσότερο όλους αυτούς που αντιδρούνε στα όσα Δελτία Τύπου βγαίνουν από τη Νέα Δημοκρατία και που ανεβάζουν πολύ τον πήχη του αγώνα και της προσφοράς. Ακόμή η δράση του Τομέα Βορειοηπειρωτών στη Νέα Δημοκρατία δείχνει πως στο κόμμα αυτό κάτι αλλάζει ως προς τα εθνικά θέματα.
Δεν είμαι Νέα Δημοκρατία, αλλά τώρα, σίγουρα, θα γίνω μέλος της Νέας Δη-μοκρατίας!

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία έχω ,από τα άλλα κόμματα δεν υπαρχή κάποιος να ασχοληθεί με την αλύτρωτη Βόρειο Ήπειρο, έλεος

Ανώνυμος είπε...

12.11 δεν το πες σωστά, της Νέας Νέας Δημοκρατίας. ΄Ετσι λέει το σλόγκαν. Επειδή εγώ είμαι αρκετά μεγάλος και στηρίζω τη Νέα Δημοκρατία 20 χρόνια τώρα (άρα δεξιός νομίζω ότι είμαι) έχω να σου πω πως όλες οι ανακοινώσεις είναι για γέλια. Απλά για να λένε κάποιοι ότι κάτι κάνουν. Όταν πας λοιπόν όπως λες στη Νέα Δημοκρατία θα καταλάβεις πως οι ανακοινώσεις κάποιου Τομέα σε κάποια Γραμματεία δεν είναι απαραίτητο ότι αποτελούν την πολιτική γραμμή του κόμματος. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Μπορεί εάν ο Σαμαράς ασχολιόταν ( που δεν ασχολείται) με την απογραφή ή με τις εκλογές ή με οποιοδήποτε άλλο θέμα να φώναζε αυτούς από τον Τομέα για να ακούσει τη γνώμη τους αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό θα έκανε. Αν λοιπόν αυτοί οι κύριοι πάνε στο Σαμαρά και του πούνε πως πρέπει να ζητήσουμε από τους Αλβανούς να απογραφούν και αυτοί που είναι στην Ελλάδα θα τον πιάσουν τα γέλια. Γιατί ξέρει πολύ καλά πως αυτό δεν είναι δυνατόν, η απογραφή γίνεται γι αυτούς που μενουν εκει ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα . Αυτό που πρέπει λοιπόν να ψάξουμε είναι πως θα γίνει αυτό που θέλουμε ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα. Μήπως ξέχασες εκείνη την ανακοίνωση για τις συντάξεις που έλεγε πως χαρίζουμε λεφτά στους Αλβανούς? Δεν είναι σοβαρές τοποθετήσεις αυτές. Το Βορειοηπειρωτικό δεν είναι επικοινωνιακή πλατφόρμα που παίζει πάνω του ο καθένας για να αποκτήσει πολιτική ταυτότητα. Και κυρίως, όταν κάποιος ασχολείται θα πρέπει να ασχολείται σοβαρά. Αλλιώς να πλέξει κάλτσες, θα είναι και λιγότερο επικίνδυνος. ( Άσε που τις περισσότερες φορές οι ανακοινώσεις είναι κακογραμμένες με ορθογραφικά λάθη, πράγμα που δείχνει την προχειρότητα με την οποία το κάνουν).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ «Νεοδημοκράτη» των 20 ετών. Από τη στιγμή που λες ότι είσαι δεξιός και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, απορώ με τα όσα λες για τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου του κόμματος. Ως πρακτορίσκος άλλου κόμματος στους κόλπους της Ν.Δ., φαίνεται πως είσαι «μεγάλος υποστηρικτής» της. Να σε χαίρεται η Νέα Δημοκρατία. Προφανώς, αν και τόσα πολλά χρόνια είσαι «μέλος» της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν έχεις ακόμη καταλάβει ότι έχει αλλάξει η ηγεσία της και τώρα πρόεδρος είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Το ενδιαφέρον του για τους Βορειοηπειρώτες και τη Βόρειο Ήπειρο είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο. Η ίδρυση του Τομέα ήταν πρωτοβουλία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που ακολούθησαν εντολές της ηγεσίας. Προφανώς ούτε αυτό έχει πέσει στην αντίληψή σου. Ακόμη, από όσα γνωρίζω, δεν βγαίνει καμία ανακοίνωση πριν ενημερωθεί το γραφείο τύπου του κόμματος. Αλλά και αυτό για σένα είναι άγνωστο. Ίσως σε σένα και σε άλλους να μην αρέσει αυτό το πραγματικό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία δύο χρόνια, από την εκλογή Σαμαρά. Μπορεί εσείς να ήσασταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που εργάζονταν η Ν.Δ. μέχρι την εκλογή Σαμαρά. Διότι μέχρι τότε η Νέα Δημοκρατία αραιά και που ασχολιόταν με τα θέματά μας και κάποιοι Βορειοηπειρώτες παρουσιάζονταν στις πόρτες της Ρηγίλλης ως «παράγοντες» του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και το μόνο που κατάφερναν ήταν να είναι μόνο «παραγοντίσκοι-συνοδοί». Κάτι τέτοιους οι καιροί τους έβγαλαν στην … «απέξω». Όσα για δελτία Τύπου και ανακοινώσεις δεν θυμάμαι και να είχαν ξαναγίνει πριν την εποχή Σαμαρά.
Ίσως να έφταιγαν οι δικοί μας που γυρόφερναν για την πάρτη τους στη Νέα Δημοκρατία (..άνος και …..άνος κ.α.) και που δεν κατέθεσαν ούτε μια πρόταση για τους Βορειοηπειρώτες και τα πολλά προβλήματά τους, στην Ελλάδα και τη Βόρειο Ήπειρο. Μπορεί εσύ να θέλεις μια τέτοια Νέα Δημοκρατία, αλλά δυστυχώς για σένα κι ευτυχώς για όλους μας άλλαξε. Και αν πραγματικά είσαι μέλος της ΝΔ, κοίτα να αλλάξεις και εσύ.
Όσο για την ορθογραφία, φαίνεται διαβάζεις πολλά και μπερδεύεσαι ή, είσαι ο ίδιος ανορθόγραφος πράγμα που φαίνεται και στο κείμενό σου της ώρας 12.11.

Ανώνυμος είπε...

Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του Τομέα Βορειοηπειρωτών, μας αρέσει η όχι, πήρε θέση για την απογραφή και έκανε και προτάσεις. Τα υπόλοιπα κόμματα τη λένε;
Η Ομόνοια πήρε θέση, έκανε προτάσεις, τη σκέφτεται να κάνει;
Το ΚΕΑΔ πήρε θέση; Πιες είναι οι προτάσεις του για το θέμα της απογραφής;
Το MEGA πήρε θέση; Τι προτάσεις έκανε;
Δες μας λένε κάτι οι εν Αθήναις εκπρόσωποί τους;
Άντε να ακούσουμε και αυτούς, γιατί αρκετά κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλο. Καιρός να πάρουν θέση. Αλλά τη να περιμένεις από άβουλους ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Παιδεία, έχω να σας πω νέο από την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ. Ντούλες και Μπολάνος, έχουν αποφασίσει κρυφά, και μετά από συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ, να δηλώσουν τελευταία στιγμή ότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα θα απέχει από την απογραφή. αυτό το κάνουν για δύο λόγους: Πρώτο για να κρύψουν την ανικανότητά τους να ασχοληθούν σοβαρά με την απογραφή και να καταθέσουν πραγματικές προτάσεις στην αλβανική κυβέρνηση για την απογραφή, και δεύτερο για να ασκήσουν αντιπολίτευση στο ΔΚ του Μπερίσα προς χάρη του πολιτικού αδελφού τους ΡΑΜΑ. Σαν δεν ντρεπόμαστε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 2.09 . Εγωδεν σου είπα ότι είμαι στη Νέα Δημοκρατία, είπα ότι τη στηρίζω εδω και 20 χρόνια. Μέλος της έγινα για τις εκλογές του Αντωνη Σαμαρά, για να ψηφίσω. Τότε που ο Σαμαρας δεν πάτησε πόδι και δεν ζητησε να ψηφίσουν και όσοι έχουν δελτίο ταυτότητας ομογενών. Απ ότι γνωρίζω, αυτοί που ήταν τότε παράγοντες στη ΝΔ δεν το ζήτησαν ποτε ( εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων). Το μόνο που έκαναν είναι συγκεντρώσεις για να δείξουν στο Σαμαρά ότι αυτοί έχουν τον κόσμο. Και φαντάζομαι ότι σε αυτούς θα είσαι και εσύ που μιλάς. Από αυτούς τους παραγοντίσκους μου κανεις που γλυφονται στα γραφεία, διεκδικώντας πολιτική θέση. Εγώ δεν ηθελα και ούτε θέλω ποτέ να έχω. Άρα πέστα αλλού αυτά. Και κάτι άλλο. Αν θυμάμαι καλά ο τομέας υπήρχε από το Ζαγορίτη ακόμα, από τον Καραμανλή. Με στελέχη τον Κώτη και το Λέζο, αυτοί που έβαλαν και υποψήφιο τον Θωμά το Μηλιώρη. Ή μήπως δεν είναι έτσι? Και αυτοί οι ίδιοι είναι και ΄τωρα άρα δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε? ίσως η πρόσβασή τους μόνο. Τότε γαιτι δεν τα έκαναν? Και όσο για τις ανακοινωσεις, φυσικα και καλα κανουν και τις βγαζουν αλλα να προσεχουν και τι λενε. Δεν θα ξαναπω τα ίδια. Από επικοινωνιακα πυροετχνηματα χορτασαμε. Δεν είναι ηλίθιος ο κόσμος.
Ανωνυμε 2.13, αλήθεια πιστεύεις ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην απογραφή? Μπορεί να το οργανώσει η ηγεσία μας, θα κατέβει ο κόσμος μας που αδιαφορεί για τα πάντα, θα βοηθήσει η ανύπαρκτη Ελλάδα? Δεν έιναι όλα τόσα απλά και δεν πρέπει να τα αναλύουμε όλα με βάση το ότι δεν χωνεύουμε το Ντουλε και το Μπολάνο. Έχουμε πολλά να τους βρίσουμε, εδω όμως η προσέγγιση πρέπει να είναι διαφορετική. Ας βγαλουμε τα γυαλια να δουμε ολοι ξεκαθαρα τα πραγματα.

Ανώνυμος είπε...

Aderfia poulia boreiopeirotes mi thelete na erthoun oi albanoi ekei sti paralia pou pinete frape i stis horospirides pou kanete kathe sabbato na sas parakelesoun gia tin apografi,den katalava afou eimaste karagjozides ade gia kai opis anteksi

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 4.24, κατάλαβα λάθος. Πίστευα ότι από τη στιγμή που στήριζες Νέα Δημοκρατία, θα ήσουν και μέλος της. Δεν πειράζει. Στις εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου της ΝΔ, τι διαδικασία δεν την αποφάσιζε μόνο ο Σαμαράς αλλά η οργανωτική επιτροπή. Και μη ξεχνάς πως αυτή ήταν πρόταση της Μπακογιάννη.
Για το ποιοι έκαναν συγκεντρώσεις για το Σαμαρά είμαι περίεργος να το μάθω. Μπορείς να δώσεις ονόματα; Από όσα εγώ γνωρίζω, επί Καραμανλή και Ζαγορίτη, δεν υπήρχε Τομέας Βορειοηπειρωτών. Στην αρχή τους Βορειοηπειρώτες «εκπροσωπούσε», με το έτσι θέλω, ο Καραθάνος και στη συνέχεια, όταν την έκανε για το ΛΑΟΣ, εμφανίσθηκε ως «εκπρόσωπος» των Βορειοηπειρωτών ο Μάνος ο οποίος και εξαφανίσθηκε στη διάρκεια των εκλογών, τότε που η ήτα ήταν σίγουρη για την ΝΔ . Όταν λίγο πριν τις εκλογές η ΝΔ βρέθηκε χωρίς κανέναν υποψήφιο για βουλευτή, ενώ τα άλλα κόμματα είχαν είδη καταλήξει σε υποψηφίους, και αφού οι «εκπρόσωποι» των βορειοηπειρωτών στο κόμμα είχαν εξαφανιστεί, τότε και μόνον τότε θυμήθηκαν, ένα μεσημέρι, στο κόμμα τον Κώττη που ήταν γραμματέας της μεγαλύτερης Τοπικής της ΝΔ στο Περιστέρι και πριν από αυτό πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Πάτρα από το ‘92 εκλεγμένος από φοιτητές Ελλαδίτες. Τότε ήταν που κάλεσαν και τον Λέζο αλλά άλλους Βορειοηπειρώτες. Τότε ήταν που ο Λέζος και ο Κώττης έβαλαν ως όρο στη συνεργασία τους με τη ΝΔ να οργανωθούν οι Νεοδημοκράτες Βορειοηπειρώτες μετά τις εκλογές σε ξεχωριστό Τομέα που θα ασχολείται αποκλειστικά με θέματα, ζητήματα και προβλήματα της Βορειοηπειρωτικής κοινωνίας. Για πρώτη φορά η ιδέα ίδρυσης του Τομέα Βορειοηπειρωτών έγινε αποδεκτή και υλοποιήθηκε με τη σθεναρή στήριξη του καθ’ όλα εξαίρετου Γιώργου Αναγνωστάκου. Βεβαίως και η υποψηφιότητα Μηλιώρη ήταν πρόταση της ομάδας Λέζου-Κώττη που βρέθηκαν στις δύσκολες εκείνες στιγμές στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρχαν, μάλιστα τότε, προτάσεις, για να πολιτευτούν και οι ίδιοι αλλά το απέφυγαν. Πρότειναν στο Θωμά Μηλιώρη και σε κάποιους άλλους (νέους και νέες) Βορειοηπειρώτες . Αντιθέτως, υπήρχαν άλλοι Βορειοηπειρώτες, που ενώ είχαν φάει πόρτα από το ΠΑΣΟΚ, όπου συμμετείχαν ενεργά και συμμετέχουν ακόμα, εμφανίστηκαν ξαφνικά και αυτοπροτάθηκαν στη ΝΔ. Μετά τις βουλευτικές εκλογές και μετά την ανάδειξη του Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, ξανά με πρωτοβουλία του Γιώργου Αναγνωστάκου και του Χρίστου Γιάνναρη, συγκεντρώθηκαν, αρκετοί Βορειοηπειρώτες και έτσι ιδρύθηκε ο Τομέας Βορειοηπειρωτών.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 4.24.Ξερω πολλους β.ηπειρωτες που στηριζουν τη ΝΔ,αλλα δεν ξερουν τοσα πολλα οπως εσυ.Εχω την εντυπωση,πως θα εισαι καποιος απ'τους πολους β.ηπειρωτες που την ειδαν στελεχαρα,την ειδαν προεδρος......Εγω ως μελος της ΝΔ εδω και 13 χρονια βλεπω πολλες διαφορες τα τελευτεα χρονια,ειδικα τωρα μετα την εκλογη Σαμαρα.Οταν πηγα τα πρωτα χρονια,τον Κωττη τον βρηκα στη ΝΔ και ηταν κιολας γραματεας τοπικης στο Περιστερι και πιο μετα,αν θυμαμε καλα μετα τις εκλογες του 2004,εγηνε γραματεας Νομαρχιακης Β.Αθηνων και τωρα ειναι μελοσ της Κεντρικης επιτροπης του κομματος εκλεγμενος στο τελευτεο συνεδριο της ΝΔ.Και φυσικα χωρις την ψυφο σου η ψυφους αλλων πατριωτων μας.Αλλα με ψυφους Ελλαδιτων δεξιων.Και αυτη τη στιγμη χερει το σεβασμο των παντων στη ΝΔ.Απ΄οτι ξερω ο τομεας β.ηπειρωτων ειναι ανοιχτος για ολους και δεχετε τους παντες.Οποτε,ισως ξερεις πολλα,αλλα δεν ειναι και πολυ σωστο να γραφεις ανακρυβιες και μπουρδες.Σου απανταω ανωνυμα,αλλα αν χρηαστει,μπορω να σου πω και τ'ονομα μου.

Ανώνυμος είπε...

zitw o tomeas boreihpeirwtwn tis neas demokratias!
i elpidha olwn mas panw sas!! gia na dhoume..poios einai o kotis re pedia, apo pou ksefitrwse ?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4.30 εγώ όχι μόνον στελεχάρα δεν την είδα αλλά δεν θέλω να έχω και καμία σχέση με εσάς τα στελέχη. Και όντως ξέρω πολλά, περισσότερα απ όσα να φανταστείς , όχι γιατί είμαι στελεχάρα αλλά γιατί έτυχε στο δρόμο μου να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι γελάνε στη ΝΔ με όλα εσάς τα στελέχη τους Βορειοηπειρώτες. Και ευχαρίστως εάν θες να σου πω και εγώ το όνομά μου, αλλά νομίζω πως θα ασχολούμαστε μετά με το αν έχω μαλλιά ή δεν εχω... Και κάτι άλλο, για δώστε μας και εμάς μερικά ονόματα Βορειοηπειρωτών που είναι στον Τομέα? Ετσι από περιέργεια.

Ανώνυμος είπε...

a o Kwtis, mega-los voreioipirotis. Oyte oi sigxorianoi toy dhen ton kseroyn kai tora thelei na lysei kai ta voreioipirotika sth ND. An ton rotiseis posa xoria exei to pogoni dhen kseri na apantisei. Ithele na mpei kai sto Syllogo Boreioipiroton na faei to Babi alla dhen ta katafere o mayros. ton efage o Lezos.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αλβανέ 1:41. Ποιος είναι ο Γιώργος Κώττης, λίγη σημασία έχει. Το θέμα δεν είναι ο Κώττης και ο κάθε Κώττης, αλλά τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών και προπάντων η απογραφή πληθυσμού και τα τεχνάσματα των δικών σου συμπατριωτών αλβανών. Επί του θέματος έχεις να μας πεις κάτι ή αρκείσαι στο κουτσομπολιό; Η μάλλον εσύ περιμένεις πρώτα να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ, η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ για να μας πεις και τη θέση σου; Έχω και ένα ερώτημα προς όλους τους σχολιαστές: Γιατί πάντα όποτε υπάρχει ένα Δελτίο Τύπου, μια ανακοίνωση, μια τοποθέτηση κάποιων στην Ελλάδα υπέρ των Βορειοηπειρωτικών θεμάτων θα πρέπει πάντα να αναζητήσουμε τα όποια αρνητικά μπορεί να έχουν αυτά και να μη μείνουμε στην ουσία αυτών; Τι είναι ποιο σημαντικό αυτό που γράφτηκε ή αυτός που το έγραψε;
Μάλλον τα βλέπουμε στραβά και ανάποδα ή ακόμη χειρότερα τρέχουμε γρήγορα να το αντιστρέψουμε. Το καλό, με τον τρόπο μας, το μετατρέπουμε σε κακό. Αυτοί καταντήσαμε να είμαστε εμείς οι σημερινοί Βορειοηπειρώτες και με αυτά που κάνουμε καταντήσαμε περίγελος. Διάβασα και εγώ το Δελτίο Τύπου του Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής από άλλο κόμμα δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση. Και εμείς οι Βορειοηπειρώτες «καλοθελητές» αντί να τα βάλουμε με αυτούς που σιωπούν και μας πουλάνε μέρα με τη μέρα, τα βάζουμε με αυτούς που τόλμησαν να ασχολούνται και να διαμαρτύρονται για το πρόβλημα της απογραφής. Για πείτε μου, είμαστε σοβαροί; Εδώ το χωριό καίγεται και εμείς ασχολούμαστε για το ποιος είναι ο Κώττης, που ήταν, από πού έρχεται, που πηγαίνει, πόσα χωριά τον ξέρουν στο Πωγώνι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Λες και το πρόβλημα είναι ο Κώττης. Γιατί δεν ρωτάμε καλύτερα που είσαι ρε Μπολάνο; Που είσαι ρε Ντούλε, που είσαι ρε Κίτσο; Τι θα λέτε για την απογραφή; Τι θα κάνουμε; Για τις εκλογές τρέχατε σαν παλαβή σε όλη την Ελλάδα για να βγάλετε επάρχους, τώρα για την απογραφή τι κάνετε;

Γιώργος Κώττης είπε...

Εμείς που στηρίζομαι τι Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Ισονομίας, της Αξιοκρατίας και της Ανταγωνιστικότητας.

Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια και αποφασιστικότητα υπερασπίζει διαχρονικά την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά δίκαια.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία, στοχεύει στην υγιή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και στην ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων σε μια νέα πολιτική προοπτική.

Το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην Βορειοηπειρωτική κοινωνία στην Ελλάδα αλλά και στη Βόρειο Ήπειρο, είναι υποχρέωση και καθήκον της νέας ηγεσίας της.

Στόχος της συμμετοχής μας στον Τομέα Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα αλλά προπάντων η στήριξη του Ελληνισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα μας στη Βόρειο Ήπειρο.

Η Νέα Δημοκρατία έχει την αγκαλιά της ανοιχτή για όλους τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.


Ειρήνη υμίν αδέλφια χωράμε όλοι.


Καλό καλοκαίρι και μην ξεχνάτε την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Βόρειο Ήπειρο .

Ταπεινά ο συμπατριώτης σας Γιώργος Κώττης

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο,φιλε και αγωνιστη.Εν ετη 2011,υπαρχουν ακομα β.ηπειρωτες που τους διχνεις το λυκο και αυτοι σε ρωτουν για το δασος.Λυπαμε,που για ενα πολυ σημαντικο θεμα με το οποιο ασχωληθηκατε σαν τομεας της ΝΔ,εναγκαστηκες να απαντησεις σε καποιους κολοθελητες και οπως παντα εσυ με την ταπεινοφροσινη που σε διακρινει,δεν τα εβαλες με καπια ανωνυμα κοπροσκυλα,αλλα μιλας για ενωτητα,για πατριδα,για ελληνισμο....Αυτος εισαι και δεν αλαξες.Τοτε,τα πρωτα χρονια στην Πατρα θυμασε που σου ελεγα,ειμαστε η πιο αχαριστη ρατσα εμεις οι β.ηπειρωτες,τσακονωμασταν συνεχεια.Εσυ εμεινες ο ιδιος,δεν αλαξες.Καλο ΑΓΩΝΑφιλε για δικαιωση και ελευθερια,με υπομονη πανω απ'ολλα....

Ανώνυμος είπε...

ρε 7.13 εσύ περιμένεις ότι εδώ θα γινει σοβαρή κουβέντα και θα καταθεσουμε αποψεις? το καφενειο της γειτονιας ειναι, τετοιες συζητησεις θα γινουν. Κανενας δεν παιρνει σοβαρα οσα γραφονται. Μην ξενερωνεις. Την ενωτητα και την ομονοια ας τη δειξουμε εκει που πρεπει , δεν χρειαζεται εδω. Και η ανακοινωση ειναι χαλια, σας αρεσει δεν σας αρεσει. Είναι επιφανειακη και για επικοινωνιακους λογους και αυτο ακριβως σχολιαζουμε. δεν λυθηκε το θεμα επειδη εβγαλε ο Κωτης ανακοινωση, μην τρελαινεσαι. Άλλα πραγματα πρεπει να κανει ο Κωτης και ο καθε Κώτης από το κουρμπέτι του. Δεν μου ειπατε όμως, ποιοι είναι στον Τομεα της ΝΔ. δεν πρεπει να ξερουμε?

Ανώνυμος είπε...

Καινουριος βορειοηπειροταρχης μας προεκυψε ποιος ειναι παλι τουτος.Κιεγω δεξιος ειμαι και υποστηριχτης της ΝΔ,οχι ψηφοφορος γιατι δεν εχω παρει την ταυτοτητα ακομα,αλλα κ.Κωττη δεν ξερω και κανεναν μεχρι σημερα απο το κομμα να εχει ασχοληθει φανατικα και ανιδιοτελος για τον τοπο μου,οπως και απο κανενα αλλο κομμα.Ελπιζω οπως παρα πολλοι βορειοηπειρωτες ο Σαμαρας να καθορισει επιτελους μια εθνικη πολιτικη στο βορειοηπειρωτικο αλλα μεχρι σημερα και αυτος ουτε μια αναφορα δεν εχει κανει.

Ανώνυμος είπε...

Θα βρούνε οι Β. ηπειρώτες ένα μέρος για σοβαρή κουβέντα. Πότε ή ποτέ;

Δημοσίευση σχολίου