Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο Ν. Γκατζογιάννης στηρίζει MEGA


Ο Γκατζογιάννης και η σχέση του με το Βορειοηπειρωτικό
Ο γνωστός Ελληνοαμερικάνος συγγραφέας, πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΚΑ και πολύ γνωστός από την ενασχόληση του με τα εθνικά θέματα και κυρίως με το Βορειοηπειρωτικό, έστειλε επιστολή στην Εφημερίδα ΤΟ ΟΡΑΜΑ του εκδότη Θοδωρή Μπεζιάνη, με την οποία στηρίζει απόλυτα το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, με την επωνυμία MEGA (MINORITETI ETNIK GREK PER TE ARDHMEN – ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ). 

Η Κυβέρνηση Μπερίσα το 1994, είχε κηρύξει το Γκατζογιάννη ανεπιθύμητο πρόσωπο  για την Αλβανία, απόφαση η οποία καταργήθηκε από την κυβέρνηση Νάνο λίγα χρόνια αργότερα. Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης τον είχαν «φιλοξενήσει» κατά καιρούς με πρωτοσέλιδα, ως τον μυστήριο τύπου του παρασκηνίου με ισχυρές διασυνδέσεις στις Η.Π.Α.
Καθοριστική και μάλλον σωτήρια θεωρείτε η παρεύρεση του το 1995, για την απελευθέρωση των 5 φυλακισθέντων της Ομόνοιας (Θεόδωρος Μπεζιάνης, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Παναγιώτης Μάρτος, Ηρακλής Σύρμος και Κώστας Κυριακού) από την κυβέρνηση Μπερίσα που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και κινδύνευαν ακόμα και με θανατική ποινή.

Ο άνθρωπος του στα Βορειοηπειρωτικά κοινά είναι η κόρη του κ. Μπεζιάνη, Κωνσταντίνα, πρόεδρος της Επιτροπής Μειονοτήτων στην Αλβανία. Η κ. Μπεζιάνη πότε με το χρίσμα της Ομόνοιας και πότε ανεξάρτητη - αντίπαλος της Ομόνοιας - ήταν υποψήφια βουλευτής στους Αγίους Σαράντα, χωρίς να καταφέρει ποτέ να βγει παρόλο που κάθε φορά είχε την ανοιχτή στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα. Στις βουλευτικές εκλογές διεκδίκησε ξανά το χρίσμα από την Ομόνοια για την Περιφέρεια της Αυλώνα και κατετάγει τελευταία από τους τέσσερις υποψηφίους, λαμβάνοντας μόνο 6 ψήφους από τους 45 του Γενικού Συμβουλίου.

Η επιστολή Γκαζογιάνη από toorama.blogspot.com

Θέλω να συγχαρώ τους ιδρυτές του καινούριου πολιτικού κόμματος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, ονομαζόμενο «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον». 

 Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια σε διεθνή επίπεδα για την απόδοση των βασικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, καλωσορίζουμε την ίδρυση του κόμματος με δημοκρατικές  αρχές, η ηγεσία του οποίου θα εκλέγεται από τη βάση, σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Ιδιαίτερα σήμερα που οι κύριες μειονοτικές οργανώσεις ελέγχονται από μια μικρή κλίκα, η οποία από καιρό τις διέλυσε, δεν σέβεται τις αρχές της Δημοκρατίας και αποφεύγει να κάνει εκλογές, για να εκλέξει την ηγεσία από τη βάση, όπως ήδη έχουν κάνει τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα, η ίδρυση του κόμματος θα συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό. 

Η δημιουργία νέου κόμματος, όπως η Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον, που δεν φοβάται την κρίση του λαού, είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη στην προσπάθεια να αποχτήσει δύναμη ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός και έχει την αμέριστη υποστήριξη μου.


Νίκος Γκατζογιάννης – Nicolas Gage

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Για οσους δεν γνωριζουν ο κ.Γκατζογιαννης ειναι ο ανθρωπος που εκανε τον απαμημενο του κ.Μπεζιανη προεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μεσω αυτου ασκει πολιτικη στον τοπο μας.Ο κ.Μπεζιανης ειναι ο ιδιοκτητης της FRESH και ο πλεον μη ευπροσδεκτος απο τους μειονοτικους.Ο κ.Γκατζογιαννης δηλ. εχασε την ισχυ του στον τοπο και μεσω της κορης του η οποια πηγε στο mega και συνεργαζεται με την αλβανικη κυβερνηση προσπαθει να ξαναποκτησει τον χαμενο ρολο του στην περιοχη,αρα η στηριξη του δεν εχει καμια σημασια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε τον υποτιμας! Μπορεί να διαφωνείς μαζί αλλα ο ανθρωπος ειναι προσωπικότητα. Νομίζεις εχει καμια φαγουρα να ασχολείτε με τελειωμένους; Εγω νομίζω ότι ότι κάνει το κάνει απο πατριωτισμό.

ALEX (OXI O PANTOS) είπε...

Pio xameno rolo re megale 6.15, nomizeis den exei rolo; Makari na asxoyloyntane anthrwpoi san to Gatzogiani me to thema mas, alla eimaste mizeroi kai atimh fara, mono to kako mporoyme na skeytoyme

Ανώνυμος είπε...

dld h nea proedros tou mega tha nai i kostandina bezhani??????

είναι ΤΙΜΗ είπε...

ο Νίκος Γκατζογιάννης είναι ΤΙΜΗ για το τόπο μας! μακάρι να υπήρχαν και άλλοι Γκατζογιάννιδες!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον, προς τους λεβεντες που θεωρουν τον Γκατζογιαννη τιμη για την βορειοηπειρο.

Ο ρολος του ειναι σκοτεινος, ειναι ο ανθρωπος των αμερικανων στην αλβανια ( ηταν τουλαχιστον).Δεν εχει κανει τιποτα για μας , συγκριτικα με την επιρροη που ειχε στους αλβανους πρωθυπουργους κτλ.
Το οτι εχει γραψει ενα ΥΠΕΡΟΧΟ πραγματικα βιβλιο δεν σημαινει οτι θα εχει και το αλλοθι.
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι ενας ελληνας με δυναμη στην αλβανια και δεν ειδα κατι για τους ελληνες της αλβανιας. Οσο για την σχεση του με τον Μπεζανη, εκτος των αλλων, ισως να οφειλεται στο οτι και οι δυο ειναι αμερικανοι υπηκοοι.

Υ.Γ εξω οι καρδιναλιοι πολιτευτες και πολιτικοι της βορειου ηπειρου, απο τον μπεζανη μεχρι τον ντουλε, τον μητσο, τον ξερρα και ολες τις αλλες λερες που εχουν κανει το βορειηπειρωτικο επιχειρη κερδους.

Α.Α

Ανώνυμος είπε...

10 Νοεμβρίου 2010 1:08 μ.μ. tyflomeno komoyni

Ανώνυμος είπε...

Αφου ψοφατε να τα ακουσετε τοτε ενας να μου πει εδω και 20 χρονια που ασχολειτε ενεργα και ειναι ουσιαστικα το "ματι" της αμερικης στην αλβανια με ειδικοτητα στο βορειοηπεορωτικο τι εχει κανει για μας,τι εχει κανει για τον ελληνισμο εκτος απο τον Μπεζιανη πλουσιο,για να λεμε διθυραμβους για τον υπλλληλο της αμερικης?

Ανώνυμος είπε...

Enas albanos eisaggeleas rotise ston albaniko tipo "poso kostise i 20-lepti sinantisi Meta me ton amerikano proedro?" Kai i apandisi tou 15 stremata turistiko oikopedo stis aktes ton Ajion Saranta. Ekei pou einai to KAMPI I PUNETOREVE. Sto onoma tis Ntinas....asfalos

Ανώνυμος είπε...

esy 12.03 ti tha itheles na kanei; Htan aytos poy eixe akyrosh mia brabeysh toy Berisha apo thn Amerikaniki Proedreia gia thn ptwsh toy komoynismoy sthn Albania. Tha moy peis ti mas boithaei ayto emas; H symperifora twn albanikwn kybernisewn tha itan poly xiroteri apenanti mas, an den yphrxan antrwpoi san to Gage. Mas ypologizoyn giati exoyme h nomizoyn oti exoyme isxyroys symarastates. To Baggelaki h toys Baggelakides kai toy Kserides toys dikoy soy toys exoyne xesmenoys. Epeidi fenete na koytsoksereis kai kapoia pragmata, rwta kai ligo an exei bohthisei thn ekklhsia sthn Albania

Ανώνυμος είπε...

ειναι οντος υπεροχο το βιβλιο του "Ελενη", αν εξερεσομε το οτι τους βορειοηπειρωτες τους αποκαλει ελληνοφωνες της νοτιας Αλβανιας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ 12.40 Π.Μ
Οτι τους εχουνε χεσμενους ειμαι σιγουρος αλλα εμας μας φοβουντε,μην υποτιμας καθολου τη δυναμη του κοσμου,γι'αυτο και θελουν να εχουν υποχειρια τους τυπους σαν τον Ξερρα και τον Ταβο,για να ειναι μεσα στα πραγματα και να μας ελεγχουν οσο περισσοτερο μπορουν.Τωρα για την επιρροη της αμερικης θελω να σου πω πως ηταν θετικη προς εμας μεχρι να κανουν την αλβανια ενα πληρως καπιταλιστικο κρατος και πληρως ελεγχομενο απο αυτους και εμεις ημασταν καλο αντιβαρο,οταν το καταφερανε αυτο εμεις γιναμε εχθροι τους αφου ειμαστε εχθροι της αλβανιας και ο κ.Γκατζογιαννης παει με το ρευμα των αφεντικων του,οποιος θελει να το καταλαβει ας το καταλαβει παραπανω δεν μπορω να πω γιατι ειναι παρασκηνιο που πρεπει να το καταλαβουμε για να το αντιμετωπισουμε.Οι πολιτικοι και οι ανθρωποι που κανουν πολιτικη και προπαγανδα οδηγουντε να κανουν πραγματα απο τους εντολοδοχους τους που μπορει να μην το καταλαβαινουν πολλες φορες οτι κανουν κακο αλλα στο μελλον αποδεικνυεται,εγω αυτο θελω να πιστευω και ο κ.Γκατζογιαννης,ο κ.Ξερρας και πολλοι αλλοι συμμετεχουν σε ενα παιχνιδι που εχει στηθει στις πλατες των βορειοηπειρωτων που τις συνεπειες του θα τις ζησουμε στο μελλον.Αυτα που λεω δεν σημαινουν σε καμια περιπτωση στηριξη στον κ.Ντουλε ο οποιος κανει αλλα λαθη που τα πληρωνουμε στο παρον απλα το συν του ειναι οτι δεν συμμετεχει σε αυτο το πολυ ασχημο παιχνιδι που εχει στησει η αλβανια με τη στηριξη των αμερικανων που τους κανουν ολα τα χατηρια για να εχουν τον απολυτο ελεγχο στην περιοχη γιατι εχουν χασει την επιρροη τους.
Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η απαγορευμένη από την αριστερά, στην Ελλάδα, ταινία ΕΛΕΝΗ. Όλοι οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να τη δείτε

http://rapidshare.com/files/87148987/Eleni.XViD.part09.rar.html
http://rapidshare.com/files/87145221/Eleni.XViD.part08.rar.html
http://rapidshare.com/files/87141348/Eleni.XViD.part07.rar.html
http://rapidshare.com/files/87137465/Eleni.XViD.part06.rar.html
http://rapidshare.com/files/87133629/Eleni.XViD.part05.rar.html
http://rapidshare.com/files/87129090/Eleni.XViD.part04.rar.html
http://rapidshare.com/files/87124614/Eleni.XViD.part03.rar.html
http://rapidshare.com/files/87120242/Eleni.XViD.part02.rar.html
http://rapidshare.com/files/87105806/Eleni.XViD.part01.rar.html
http://rapidshare.com/files/87112645/Eleni.XViD.part10.rar.html


pasword: platano

Ανώνυμος είπε...

ρε 5:41 θαυμαζω πραγματικά το πάθος σας. Για ότι δεν είναι στα μετρα του Ντούλε καταφερνετε πάντα να το εξηγείτε αρνητικά. Θα σκαρφιστειτε καθε δυνατή κι αδύνατη ερμηνία για να λασπολογήσετε ότι δεν σας κάνει κέφι. Αν το βορειοηπειρωτικό υπάρχει έστω και θεωρητικά είναι επειδή λένε και κάτι οι Ηπειρώτες που είναι στην Αμερική. Αφού κι αυτοί για σας είναι σκάρτοι καθίστε με τους μπολανοντουληδες που γλύφονται με όλα τα κόμματα ποτε με το ένα ποτε με το άλλο. Πραγματικά αυτή η επιμονή σας μόνο με τους ΚΚΕδες μπορεί να συγκριθεί.

Ανώνυμος είπε...

Ti na stiriksi o Γκατζογιάννης vre pedhja??To MEGA dhen eixi katholou kolona!!Ο Γκατζογιάννης dhen kseri pou vriskete???Alla pistevo oti an to pari i kiria bezani epitelous tha glitosi i elliniki mionotita tis allvania.Ο Γκατζογιάννης na stiriksi tin Ntina gia ti xorismeni gineka eine..

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος της Ομόνοιας στην Κορυτσά ο Γρηγόρης Καραμέλιος. Πότε έγινε Έλληνας αυτός; Αν είσαι «παλιός προδότης», μπορείς να γίνεις και πρόεδρος της Ομόνοιας του Ντούλε. Αν είσαι «νέος προδότης» δεν μπορείς να γίνεις τίποτε. Αλήθεια, το ΚΑΔΕ του Καραμέλιου διαλύθηκε; Δεν είναι πια στη συμμαχία με τον Ιλλύρ Μέτα; Για το Ντούλε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τα θεμιτά και τα αθέμιτα. Μα αυτός ο Μπολάνος πού είναι; Τα άφησε όλα στα χέρια του Ντούλε. Να τα κάνει όλα βλάχικα.

Ανώνυμος είπε...

den trws p@@@@ anwnime 1.21 twra tha sas patisoume ta kefalia i stigmi plisiazei.
to drejtorliki teleiwnei siga siga. thellw na dw pia tha nai i dikia sou andidrash

Ανώνυμος είπε...

afu esi re anwnime 1.21 den irthes na kanoume esena proedro tis omonoias emeis kaname ton karamelo.

Δημοσίευση σχολίου