Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ υποψ. Δημοτ. Σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννίνων

Προτεραιότητα μου τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών
• «Πρώτος στόχος μου είναι να αναδείξω τα προβλήματα των συμπατριωτών μου που ζουν στα Γιάννινα, αλλά και στη Βόρειο Ήπειρο», επεσήμανε σε συνέντευξή του στον «Π.Λ.» ο Βορειοηπειρώτης  υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια  Ανατολής με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Γκόντα, Παναγιώτης Μάντης.
Με ενεργό δράση σε βορειοηπειρωτικούς φορείς, κυρίαρχο μέλημα στη σκέψη του είναι το μέλλον της Ελληνικής Μειονότητας.
Και στέλνει μήνυμα ενότητας προς τους Βορειοηπειρώτες, προκειμένου μονοιασμένα να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα, που τους απασχολούν.

• Με ποιο σκοπό κατέρχεστε υποψήφιος με την παράταξη του Νίκου Γκόντα;

- Για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τους Βορειοηπειρώτες. Και αυτούς που ζουν και εργάζονται στα Γιάννινα, και αυτούς που διαμένουν στη Βόρειο Ήπειρο. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, που αισθάνεται τα Γιάννινα ως κέντρο του, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Αφού το Ελληνικό κράτος  δεν δείχνει το ενδιαφέρον που θα έπρεπε, οφείλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να παλέψουμε διεκδικητικά  για τα προβλήματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

• Ποια θεωρείτε ως σημαντικότερα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών;
- Είναι πολλά τα ζητήματα, που μας απασχολούν. Τα βασικότερα θα απαριθμήσω. Η παιδεία στη Μειονότητα, βρίσκεται σε κακό χάλι. Βιβλία δεν υπάρχουν, τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ μέσω των σχολικών βιβλίων διοχετεύονται μηνύματα του Αλβανικού εθνικισμού.
Ακόμη παραμένει η εκκρεμότητα με τις συντάξεις του ΟΓΑ και, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις, λύση δεν βρίσκεται. Δεν είναι δυνατόν, οι Βορειοηπειρώτες να είναι υποχρεωμένοι να ζουν στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρουν τα λίγα χρήματα της σύνταξης. Πώς θα κρατηθεί ο Ελληνισμός στις εστίες του; Εκτός αν κάποιοι στην Ελλάδα επιθυμούν, συμμεριζόμενοι ακραίους κύκλους στην Αλβανία, επιθυμούν να αδειάσει η Βόρειος Ήπειρος.

• Οι Βορειοηπειρώτες εμφανίζονται διασπασμένοι…
- Να σας διακόψω, λέγοντας ότι τους θέλουν μερικοί, εντός και εκτός Αλβανίας, διχασμενους. Όμως ας καταλάβουμε, ότι προέχει η ενότητα μεταξύ μας. «Η ισχύς εν τη ενώσει».
• Χωρίς να σας ζητήσουμε να πείτε κάτι συγκεκριμένο για τον εαυτό σας, τι θα επιλέγατε να μας αναφέρετε μόνος σας;
- Γεννήθηκα στη Βόρειο Ήπειρο και αναγκάστηκα για 16 χρόνια, μετά το άνοιγμα των συνόρων, να εργαστώ στην Αθήνα. Όμως, ο δεσμός μου με τη Βόρειο Ήπειρο είναι ακατάλυτος.
Γι’ αυτό επέστρεψα στους Γεωργουτσάτες, όπου δημιούργησα επιχείρηση επεξεργασίας πέτρας. Τώρα ζω και κινούμαι μεταξύ Ιωαννίνων και Β. Ηπείρου. Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα βέβαια επεκτείνεται και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου.Αγαπάω τη Βόρειο Ήπειρο και τους ανθρώπους της, παθολογικά θα έλεγα, και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή και να γίνονται σεβαστά τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

7 comments:

Ανώνυμος είπε...

τι σπουδες εχει κανει ο κυριος Μαντης?

Ανώνυμος είπε...

Σπούδασε τη σχολή της Πέτρας. Η πέτρα είναι το σύμβολο της Δρόπολης. Κι όποιος ξέρει να τη διακρίνει κι όποιος ξέρει να τη σκαλίζει προσφέρει αξίες στον τόπο του. Αυτό το σχολείο έκανε ο φίλος μας, ο Μάντης. και καμαρώνει γι' αυτό.

Χρήστος Γιάννης είπε...

Πήγαινα ταχτικά στο σπίτι του Θωμά Μάντη λόγω ότι παίζαμε μαζί σε γαμους και πανηγύρια και τον γνωρίζω τον Παναγιώτη από μικρό παιδί. Λιγομίλητος, χαμογελαστός, πάντα με την καλή κουβέντα στο στόμα, ευαίσθητο χαρακτήρα που μέσα από την άψογη συμπεριφορά του, έβλεπες έναν αξιοπρεπής και αγαπητό νέο. Έχω χρόνια να τον δω και σίγουρα που δεν είναι αυτός ο μικρός Παναγιώτης που γνώριζα κάποτε αλλά ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος και είμαι σίγουρος ότι κληρονόμησε, από την οικογένεια του, την αγάπης, φιλοξενία και καλοσύνη
Χαρακτηριστικά που τα συναντάμε στα περισσότερα παιδιά της Κάτω Επισκοπής.

Χρήστος Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιο σχολείο να πήγαινε ο Μάντης; Όταν ο Μάντης ήταν να σπουδάσει, τις υποτροφίες τις έπαιρναν τα παιδιά του Γκραμόζ Ρούτση και του Ετχέμ Ρούκα. Α, ρε ξύλο που θέλουν κάποιοι;

Ανώνυμος είπε...

Σιγάτε μάνγκες. Κάποια μέρα θα το μετανιώσετε και μετά θα λέτε αυτός μας εκπροσωπεί και ποιος τον έβαλε. Καλά δεν Σας ρωτάνε βγαίνετε από πάνω και τον στηρίζετε

Ανώνυμος είπε...

2 Νοεμβρίου 2010 7:37 π.μ - ξεκαθάρισε τη θέση σου να λάβουμε σοβαρά τα λεγόμενα σου

Χρήστος Γιάννης είπε...

Κύριε διαχειριστή! Επιθετικό διάλογο από ανώνυμο σε επώνυμο νομίζω ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται
Το "Σιγάτε μάνγκες. Κάποια μέρα θα το μετανιώσετε και μετά θα λέτε αυτός μας εκπροσωπεί και ποιος τον έβαλε. Καλά δεν Σας ρωτάνε βγαίνετε από πάνω και τον στηρίζετε" τονίζετε το "Σας" ως κύριο όνομα, σε απάντηση της δικιάς μου τοποθέτησης.
Έγραψε πολύ ψυχρά ο κύριος "ανώνυμος . Σεβαστή η θέση του και ο τρόπος σκέψης, αλλά πρέπει να σεβόμαστε και να ξεχωρίζουμε την ανωνυμία με την επωνυμία.
Όπως εγώ είμαι της άποψης να ψηφίσομε όλα τα παιδιά μας βορειοηπειρώτες ως δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί κατά τη γνώμη μου θα περάσουμε θετικό μήνυμα αγάπης και ομονοίας αναμεταξύ μας ,σίγουρα που υπάρχει και η αντίθετη άποψη που δεν μας ρωτάει και δεν τους ρωτάμε.
Προσωπικά θα ρίξω τον ψήφο μου στον πρώτο βορειοηπειρώτη που θα μου βγει στο ψηφοδέλτιο ανεξάρτητος με τι συνδυασμό κατεβαίνει. Δικαίωμα του κυρίου ανώνυμου να μην ψηφίσει κανέναν και δεν έχουμε κανένα λόγω να τον κρίνουμε.
Κρίνονται αυτοί που εκλέγονται, και έχουν λάβει υπόψη ότι θα κριθούνε και θα ακούσουν όλες τις απόψεις - θετικές και αρνητικές. . Σε αυτούς να απευθυνθεί ο ανώνυμος αν έχει κάτι να πει.

Δημοσίευση σχολίου