Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

MEGA. Δελτίο Τύπου

Σταθερά βήματα για την οργάνωση του MEGA -Συνήλθε διευρυμένο προεδρείο στη Βάνιστα
Tο κόμμα των Ελλήνων MEGA-ΕΕΜΜ οδηγείται σταθερά στην πορεία σωστής οργάνωσης και πολιτικής ανάδειξης σε κάθε γωνία της επικράτειας αλλά και στο εξωτερικό. Κύριο μέλημα  του κόμματος αυτού είναι η καταγραφή όλων των βορειοηπειρωτών, η βαθμιαία και πλήρη ένταξή τους σ’ αυτό το μοναδικό οικείο πολιτικό  τους σχήμα,  η σωστή διευθέτηση και λύση των βασικών προβληματισμών  του Ελληνισμού στην Αλβανία. Γι’ αυτό το λόγο, το διευρυμένο προεδρείο του με επικεφαλής τον πρόεδρο κύριο Χρηστάκη Κίτσιο συνήλθε το Σάββατο  18.09.2010 στη Βάνιστα της Δερόπολης για να ανακοινώσει τον τρόπο διοργάνωσης του κόμματος  από τη βάση, να ορίσει τους υπεύθυνους σε κάθε χωριό, συνοικία ή περιφέρεια καθώς και να προσδιορίσει τις κατευθυντήριες  για το Προγραμματικό Συνέδριο και την πολιτική εν όψει των επικείμενων τοπικών εκλογών.
                Ο πρόεδρος, κύριος Κίτσιος ανέπτυξε σε όλες τις διαστάσεις τους τα παραπάνω θέματα και έκανε έκκληση σε όλους τους παρευρισκόμενους να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης του κάθε ΄Ελληνα για τους στόχους, το πρόγραμμα και το καταστατικό του κόμματος καθώς και για την ώριμη πρόσφατη προσπάθεια της ηγεσίας για την κατάρτιση στρατηγικής στα θέματα παιδείας ,ιδιοκτησιών και εφαρμογής της Σύμβασης Πλαίσιο για τις Εθνικές Μειονότητες. Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος τόνισε ότι το πρόγραμμά μας αρμόζει στους ΄Ελληνες και τα προβλήματά τους γι΄αυτό δεν πρέπει να διστάζουμε να συζητάμε με όλους αυτούς με αγάπη, σεβασμό και συνέπεια ανεξαρτήτως των μέχρι τώρα πολιτικών πεποιθήσεων ή τοποθετήσεων, γιατί η ιδεολογία μας είναι μόνον ο Ελληνισμός και μόνον ο Ελληνισμός και οι πόρτες του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές. Τόνισε ότι, οι προσπάθειες της πεπαλαιωμένης πολιτικής στο χώρο μας να στιγματίσουν το κόμμα ως μόρφωμα ή θυγατρικό δεξιάς  πέφτουν στο κενό και αντιστρέφονται κατά της ίδιας αυτής πολιτικής που εξακολουθεί να παραπλανεί τους ΄Ελληνες  παγιδεύοντας και την αγαπητή οργάνωσή τους την Ομόνοια στα γνωστά τεχνάσματα της συνεχόμενης αντιδημοκρατικής διαδικασίας.
                Στη σύσκεψη αυτή τέθηκαν πολλά ερωτήματα και υποβλήθηκαν πολλές ωφέλιμες προτάσεις τόσο για την οργάνωση του κόμματος όσο και για τα άμεσα προς συζήτηση θέματα του Ελληνισμού, όπως λ.χ. για τη γενική απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία όπου προτάθηκε η συγκρότηση εξειδικευμένης επιτροπής που θα διαχειριστεί εκ μέρους του κόμματος όλη τη διαδικασία μέχρι τη διασφάλιση του αδιάβλητου στην απογραφή.
                Συζητήθηκε και αποφασίστηκε επίσης η άμεση έκδοση της εφημερίδας του κόμματος και η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τα μέλη σε όλο τον κόσμο, καθώς και η οικονομική ενίσχυση του θεσμού μέσα από προσφορές των μελών και οπαδών του.
                Γίνεται πλέον κυρίαρχος στο κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» ο εποικοδομητικός διάλογος όχι μόνον στην ηγεσία, αλλά και στην επικοινωνία με τον απλό ΄Ελληνα όπου κάθε μέρα κερδίζει έδαφος στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

25 comments:

ΚΑΡΑΒΑΣ είπε...

Μπλά - Μπλά - Μπλα..... Αξιότιμοι (τρόπος του λέγειν!) κύριοι, αν πονάτε τόσο πολύ τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου και κόπτεσθε για την προκοπή του, ποιά είναι τα έργα σας στο παρελθόν? ποιά η συνεισφορά σας? Εκτός από το να (προσπαθήσετε) διαλύσετε την δομή της εκπροσώπησης του Ελληνισμού στην Β. Ηπειρο τι καλό κάνατε? και αν δεν μπορέσατε, τί σας εμπόδισε? Εξάλλου υπήρξατε μέλη και δή προβεβλημένα, των συλλογικών οργάνων (ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΕΑΔ). Και μην πας πείτε ότι δεν "σας το επέτρεψαν οι σκληρές και άκαρδες ηγεσίες"!! γιατί αν δεν μπορέσατε να υπέρνικήσετε αυτούς, για ποιό λόγο να σας πιστέψουμε ότι μπορείτε να υπερνικήσετε την αναλγησία και την εχθρότητα του αλβανικού κράτους!!!
Το Δελτίο Τύπου είναι πλήρες καλών προθέσεων, αλλά είναι γνωστό τοις πάσι ότι "ο δρόμος για την κόλλαση είναι στρωμμένος με καλές προθέσσεις"... και εσείς κύριοι επιλέξατε να οδηγήσετε τον Β.Ηπειρωτικό Ελληνισμό στην κόλλαση της διχόνοιας....
Είσαστε άξιοι συνεχιστές του Εφιάλτη και του "Πήλιου Γούση"...

Ανώνυμος είπε...

Λυσάξτε όσο θέλετε παιδιά του κεάδα.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Η Δημοκρατία και η επιλογή για τον Βορειοηπειρώτη είναι πια γεγονός.

Ανώνυμος είπε...

ti sinil9e stin vanista
:S
?

ΚΑΡΑΒΑΣ είπε...

Φίλε ανωνυμε (12:10)
Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Ο Βορειοηπειρώτης πάντοτε είχε το δικαίωμα της επιλογής, ακόμα και επί Χότζα, είχε την επιλογή είτε να πάει στον operativi του sigurimi και να ρουφιανέψει τον γείτονα, τον ξάδερφο, τον αδερφό κλπ είτε να τους φτύσει και να υποστεί εξορίες, φυλακίσεις και βασανιστήρια. Στην δε κοινοβουλευτική Δημοκρατία απέκτησε την δυνατότητα να επιλέγει δημοκρατικά και ελέυθερα ανάμεσα στα αλβανικά κόμματα και την ΟΜΟΝΟΙΑ. όπως και έκαναν πάρα πολλοί, είτε ήσαν προσκυνημένοι είτε ήσαν φοβισμένοι!!! επιλέγοντας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τα αλβανικά κόμματα!!! Προς τουτο λειτουργησαν πολύ καλά κάποιοι ηγήτορες του Β. Ηπειρωτικού λαού!!!(Τάβος Μπάρκας κλπ) που τους παραμύθιαζαν τους κακόμοιρους τους παππούδες, ότι η σωτηρία θα έρθει από τους αλβανούς. τον ίδιο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" σκοπό ήρθε να εξυπηρετήσει και το MEGA. Η δε επιλογή που προσφέρει σε όσους το ακολουθήσουν είναι: "αντί να ψηφίσετε κατ'ευθείαν αλβανικά κόμματα, ψηφίστε εμάς (τους μεσίτες τους), έτσι για να μην έχετε και τύψεις ότι ψηφίσατε αλβανικό κόμμα"...
Ωραία Επιλογή και Δημοκρατία....!!!

Ανώνυμος είπε...

Nαι, μίλησαν τώρα τα τσιράκια του Ράμα που ήταν πριν τσιράκια του Μπερίσα και ακόμα πιο πριν τσιράκια του Νάνο και δεν εκπροσωπούν ούτε το 10% των Βορειοηπειρωτών. Ανεξάρτητη εκπροσώπηση κατα ταλλα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά ακριβώς είπε ο εκπρόσωπος ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται εθνικό κόμμα και φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.Ο «δυστυχής» Χριστάκης Κίτσιος eipai:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να συμμετάσχουμε στον πόνο της οικογένειας του Αριστοτέλη Γκούμα και ταυτόχρονα να κάνουμε έκκληση ενάντια σε κάθε είδος εξτρεμισμού, εθνικισμού απ΄όπου κι αν προέρχεται. Με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, είμαστε ενημερωμένοι ότι ότι υπήρχε ένα πρόβλημα. Από τις ίδιες τις δηλώσεις του πωθυπουργού της Αλβανίας, είχε ξέσπασμα εθνικισμού στην περίπτωση του κυρίου Γκούμα»

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το Μεσίτη, το ίδιο έκανε το ΚΕΑΔ όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς ψηφίζαμε ΚΕΑΔ και δίναμε τη δυνατότητα στο Ντούλε να κάνει παζάρια πότε με το Νάνο και πότε με το Μπερίσα. Δεν άλλαξε τίποτε. Απλώς, το μονοπώλειο του Ντούλε στο παζάρι κλονίστηκε και τα θύματα των παζαριών ανησυχούν. Όσο για τη δήλώση του Χριστάκη Κίτσιου για τα γεγονότα στη Χειμάρρα, τη διαβάζω και την ξαναδιαβάζω και τη βλέπω ως ορθή δήλωση ενός πολιτικού φορέα. Μη ψάχνετε για εχθρούς. Υπάρχει ο κίνδυνος οι "εχθροί" να ξεπεράσουν τους πατριώτες. Σοβαρευτείτε κάποια στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε (12:45)
Ολα αυτά τα χρόνια δυστυχώς η συμμετοχή μας στις εκλογές (εννοώ των ψηφοφόρων) ήταν τέτοια που δεν έδινε την δυνατότητα στους πολιτικούς μας φορείς να βάλουν στην βουλή ούτε ένα βουλευτή. αν έχεις την δυνατότητα ρίξε μια ματιά στους αριθμούς και τα ποσοστά των προηγουμενων εκλογών στην αλβανία. Οπότε, με αυτά τα ποσοστά (είναι οικτρά, πίστεψέ με, τα έχω ελέγξει) και των αριθμό των ψήφων το ΚΕΑΔ έπρεπε να κινηθεί ώστε να μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο και να μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο στα κέντρα των αποφάσεων. Εξάλλου από τις συνεργασίες αυτές βολεύτικαν σε υπουργικές θέσεις (αχάριστοι, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) άνθρωποι δικοί μας, όπως επίσης και σε θέσεις στον κρατικό φορέα (μάλλον καλό μου φαίνεται αυτό!). Στις δε συνεργασίες αυτές, το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ ποτέ δεν έκανε έκπτωση στις θέσεις και τα πιστεύω του για να συμπορευτεί με τα κόμματα εξουσίας.
Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι καλλιτερα είναι να παλεύεις μόνος σου, να φωνάζεις στους δρόμους ή μέσα στο αλβανικό κοινοβουλιο για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών, και μάλιστα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού???
Ομόνος εχθρός είναι η εσωστρέφειά μας και η αδιαφορία μας την πιο κρίσιμη στιγμή, αυτή των εκλογών!!!
Ας ανεβαίναμε στις εκλογές κάποιες χιλιάδες απο εμάς και τότε θα μπορούσαμε να είμαστε ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ τις πολιτικές εξελίξεις στην αλβανία. μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στην "πολιτική" των blogs και των κατινίστικων σχολιασμών.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τώρα φταίμε όλοι όσοι δεν ψηφίσαμε κεαδ;
τόσα χρόνια στην εξουσία και στη συνεργασία με τα αλβανικά κόμματα ποια ήταν τα κατορθώματα του;
Μέχρι το 1997 συσπειρωνε όλους τους Βορειοηπειρωτες, όταν όμως άρχισε τα παρε δώσε με τα αλβανικά κόμματα και τις εξόφθαλμες πελατειακές σχέσεις ξεκίνησε η κατηφόρα.
Γιατί μέχρι πριν 13 χρόνια το ψηφίζαμε όλοι και τώρα μόλις ένας στους δέκα; μήπως οι υπόλοιποι εννιά γίναμε προδότες;

Ευλογητός είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε (4:23)
Μιλούμε για διαφορετικά εκλογικά συστήματα. Στα προηγούμενα η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ κινούνταν μέσα στη λογική εκείνων των εκλογικών συστημάτων και μεγφαλύτερη σημασία έδινε στην αναλογική πατρά στην πλειοψηφική ψήφο. 57 χιλιάδες κομματικοί ψήφοι (ΚΕΑΔ) το 2005 δεν είναι λίγοι και μας έδωσαν τρεις βουλευτές (δεν το συζητώ ότι πέρα από το Ντούλε οι άλλοι δύο δεν είχαν και καμιά ουσιώδη σχέση με την ΕΕΜ, Σόλης και Πέτσης). Σε τελική όμως ανάλυση τέτοιους τους ήθελε ο Ντούλες για να μη βγει κανένας άλλος γνήσιος Έλληνας στη Βουλή, πέρα του ίδιου για να τα μονοπωλεί όλα (εξελίξεις, σχέσεις κτλ). Στις τελευταίες εκλογές όμως ο εκλογικός νόμος δεν ήταν τελείως μειονεκτικός για μας. Μάλλον, ΄ποταν οι σοσιαλιστές και οι δημοκράτες μαγείρεψαν τον εκλογικό νόμο, όλα τα μικρά κόμματα στην Αλβανία κατηγόρησαν τα δυο μεγάλα κόμματα ότι φτιάχνουν εκλογικό σύστημα στα μέτρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ. Και είχαν υπόψη ότι το εκλογικό σώμα τις ΕΕΜ επωφελούνταν από την περιφερειακή εκλογική διόρθωση, επειδή το εκλογικό σώμα τους είναι συγκεντρωμένο (στην πλειοψηφία του στις περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Κορυτσάς. Υπήρξαν στελέχη που εισηγήθηκαν στο Ντούλε ένα χρόνο πριν να αρχίσει μια καμπάνια συσπείρωσης των ελλήνων με σύνθημα ότι ήρθε η στιγμή να ξαναφέρουμε όλους τους Έλληνες στην Ομόνοια. Και ασφαλώς, στοχεύονταν η προσέγγιση του Τάβου. Σ΄αυτά τα πλαίσια κινήθηκε και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (πρωτοβουλία Κασσίμη) για άνοιγμα της Ομόνοιας. Αυτή όμως η προσπάθεια δε στηρίχτηκε από το Ντούλε, ο οποίος κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση. Ζήτησε την αποπομπή του Κώστα Μπάρκα από τη θέση του Υπουργού Εργασίας σε μια στιγμή τελείως ακατάλληλη κι αψυχολόγητη. Είχε αρχίσει τη στα διακή προσέγγιση με το ΣΚ, αφήνοντας στο έλεος της τύχης δεκάδες κι εκατοντάδες στελέψη κι απλούς έλληνες που δεν έβλεπαν σοβαρό λόγο αλλαγή πλεύσης. Θα έρχονταν οι εκλογές, θα ευχαριστούσαμε το ΔΚ για την τετραετή συνεργασία, θα κατεβαίναμε, όπως πάντα ανεξάρτητοι και σίγουρα δε θα έβγαζε το ΚΕΑΔ λιγότερους από όσους βουλευτές έβγαλε (έναν). Ο Ντούλες είναι παλιός γάτος στην πολιτική και θα έπρεπε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να τα βάλεις με δύο στελέχη που είχαν θέσεις κλειδιά: Κώστας Μπάρκας και Σπύρος Ξέρρας. Οι οποίοι, δεν το έκρυψαν ότι θα ήθελαν μια συνεργασία με το ΔΚ, αλλά συμφώνησαν για την ανεξάρτητη κάθοδο που αποφάσισε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη στελεχών που επί χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως έκανε ο Βαγγέλης. Ενώ είχε υπογράψει τη συμφωνία με το Ράμα συγκαλούσε προεδρείο του ΚΕΑΔ κι έπαιρνε απόφαση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για ανεξάρτητη κάθοδο.
Είναι η στιγμή, ακόμη και τώρα, να ληφθούν πρωτοβουλίες ενοτικού χαρακτήρα. Δεν είναι το τέλος του κόσμου η ίδρυση του MEGA, δεν είναι αυτός ο εχθρός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ. Με το MEGA μπορεί να βρεθεί η κοινή γλώσσα. Προσωπικά το πιστεύω, αλλά αναγνωρίζω και μια δυσκολία. Το' χει δύσκολο ο Βαγγέλης ο Ντούλες να ηγηθεί μιας προσπάθειας προσέγγισης. Έχει κινηθεί πάντοτε στην αντίθετη κατεύθυνση. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποδείξει ότι είναι ο αλάνθαστος της πολιτικής. Δεν το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα κανένας πολιτικός. Ας μη παιδεύεται τα κουτουρού. Έχει ικανότητες και τις αναγνωρίζουμε. Ας τις θέσει στην υπηρεσία της ενότητας. Με ορθόδοξους κι όχι ανορθόδοξους τρόπους.

Ανώνυμος είπε...

Ego pou vriskomouna sto deytero orofo tou zaxaro p[lastio Banista estanomouna vre file vorioipiroti poli askima.Oli eki mesa (i poli ligi)pou vriskotouna eitan papudhes(me olo to sevazmo gia tin ylikia tous.Kourastike o 70 xronos Bezanis vgazountas fotografies gia na dhiksi oti kaname sigentrosi.Eiki oli milane gia skedio diaspasis tis mionotitas.Pos na pjiasoun thesis kapji pou eixoun ta proigoumena me tin Omonia kai KEAD,kai pos na eksperietisoun to DK pou tous eixi paraxorisi thesis sto dhimosio.O enas ,xiroteros apo ton allone.Eixame kai ton th.Mitsio apo tous ag.saranten,pou tin ellampse stin eparxia tou kai erxete na mas dosi gnomi sto argyrokastro.Me mia kouventa isos midhen me aytous tous anthropous pou simeteskoun sto MEGA-BAZAR

Ανώνυμος είπε...

Ή σε άλλο ζαχαροπλαστείο ήσουν πιτσιρίκο ή σε άλλη συγκέντρωση. Άμα ο Κίτσιος, ο Βασίλης, ο Μάντης και ο Διαμάντης είναι παππούδες εσύ πρεπει να είσαι βρέφος. Δεν ήταν ανοιχτή συγκέντρωση για να μαζέψει κόσμο. Σύσκεψη προεδρείου ήταν διευρυμένη. Και δύο μεγάλοι σε ηλικία που πήραν το λόγο μίλησαν με πόνο για την κατάντια της Ομόνοιας την οποία τοσα χρόνια υπηρετούσαν με αυταπάρνηση. Άντε τώρα κοίτα να σερβίρεις αλλού τις μπούρδες σου.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ΕΥΛΟΓΗΤΕ, το 2005 το ΚΕΑΔ πήρε τόσες ψήφους ώστε να του εξασφαλίσουν την είσοδο στην βουλή 3 βουλευτών, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ψήφων (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) προέρχόταν από άλλες ομάδες (π.χ. 3 και κάτι χιλιάδες στην Σκόδρα!!!). Οι αλβανοί σωστά φοβούνταν και αντιμετώπιζαν με καχυποψία την συγκέντρωση του εκλογικού σώματος του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον νότο, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον "ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ" μας που στο τέλος μαζί με την διασπαστική κίνηση των προβεβλημένων μελών μας, φτιάξανε την σούπα των αλβανών.
Αυτό που εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο είνάι το γεγονός ότι οι "προβεβλημένοι" μας σηκώθηκαν και έφυγαν για να διασφαλίσουν την καρέκλα! δεν έμειναν να δώσουν την τίμια μάχη και ό γέγονε, γέγονε!! αντ' αυτου΄πολέμησαν βρώμικα (ειδικά ο Ξέρας που είχε σίγουρη την εκλογή του με τον Μπερίσα) την ΟΜΟΝΟΙΑ, δίδοντας ψήφους Ελλήνων για να βγεί ο βουλευτής από το Λαζαράτι...!!!
Ενδεχομένως ο Ντούλες να έκανε λάθος στον υπολογισμό ότι το ΔΚ θα έπεφτε, αλλά σίγουρα δεν μπορούσε να μείνει σε συνασπισμό με το ΔΚ, (διώξεις Ελλήνων από κρατικές θέσεις, τσάμηδες στον συνασπισμό, αλήθεια, φαντάζεσαι την συνύπαρξη του Ντούλε με τον Ταχίρι και τον Ιντρίζι στον ίδιο συνασπισμό - ίσως και κυβέρνηση??
Με τον νέο εκλογικό νόμο στην αλβανία, μήπως η αυτόνομη κάθοδος (συνυπολογιζομένων και των ποσοστών συμμετοχής στις εκλογές) δεν έπαιζε, και δεν έβγαζες βουλευτή ούτε με σφαίρες?! (το 57 χιλιάδες, δεν είναι 100% ελληνικές ψήφοι)
Πάντως ό,τι σ...τα και να είναι ο Ντούλες, εγώ δεν επιρέπω στον εαυτό μου να επιλέξει τίποτα άλλο από την πρόταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. ΔΕΝ ΑΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιντρίζι τότε ήταν στο ΣΚ και γνωστός ως φανατικός Τσαμης βουλευτής, αρα το ΚΕΑΔ και πάλι με τσάμη συμμάχησε, αλλά αριστερό αντί για δεξιό.
Αν η κάθοδος ήταν αυτόνομη οι Ξέρρας-Μπάρκας δεν θα έφευγαν ποτέ για το ΔΚ και θα είχε τουλάχιστον άλλον έναν βουλευτή. Βέβαια απ' την άλλη ο απολογισμός των τριών βουλευτών (Ντούλε, Σόλη, Πέτση) ήταν μηδενικός στα 4 χρόνια. Η αποχή ξεπέρασε το 70% όχι λόγο ωχαδερφισμού αλλά γιατί τους σιχαθήκαμε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Το τέλος μιας εποχής;!...
του Χρ. Κίτσιου

«τίποτε δεν είναι πιο επικίνδυνο από την προσπάθεια ενός πολιτικού κατεστημένου
να υπαγορεύσει την αλήθεια.»
Μιchel Foucault

Εδώ και ολίγους μήνες στο χώρο της Ε.Ε.Μ. δημιουργήθηκε ένας νέος πολιτικός φορέας: το Κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον (ΜΕGΑ). Οι ιδρυτές του, υπερασπίζονται την ιστορική του αναγκαιότητα. Ποια είναι η πραγματικότητα πάνω σε αυτό;

Κατά την δική μου ταπεινή άποψη, σήμερα ζούμε σε μία ρευστή κατάσταση, ενός γοργά μεταλλασόμενου και αντιφατικού κόσμου.
Ο οικονομικός μετασχηματισμός και η πολιτική εξέλιξη τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έχουν συγκεκριμένη, θετική σε στρατηγική κατεύθυνση για εμάς.
Ο τόπος οδηγείται σε γρήγορη γήρανση, που μας βγάζει σε οικονομική και κοινωνική στασιμότητα. Για να αποφύγουμε την κάθε αρνητική συνεπεία χρειάζεται να γνωρίζουμε πια είναι η κινητήρια δύναμη του τόπου μας, να εκτιμήσουμε σωστά την αναγκαιότητα της ανάπτυξης της οικονομίας και της ενότητας, να τα αξιοποιήσουμε.

Είναι γνωστό πως η διασφάλιση της ενότητας δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, όσο η επιθυμία γι’ αυτήν. Στην πρώτη γραμμή ως τώρα δεν κατορθώσαμε να εξασφαλίσομε την ενότητα. Πιθανόν γιατί δεν είχαμε ξεκάθαρο το τι είναι η ενότητα και πως πραγματοποιείται. Ίσως δεν καταλάβαμε πως η ενότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν ο κάθε Έλληνας Βορειοηπειρώτης θα θεωρήσει το εαυτό του Έλληνα Βορειοηπειρώτη από πολιτική άποψη, όχι μόνον ως πολιτιστική ή γλωσσική ταυτότητα.

Η κάθε προσπάθεια να πετύχουμε την ενότητα όχι με την πίστη αλλά με το συμφέρον, μας οδήγησε στην εικόνα μίας ακρωτηριασμένης μειονότητας, σε σημείο που αμφιβάλλω αν μπορούμε να μιλάμε για μία και πραγματική μειονότητα.

Οι περιορισμοί της πολιτικής ελευθερίας και η καταπάτηση των μειονοτικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να συνεχιστούν στο πλαίσιο ενός διαρκώς διευρυμένου κοινωνικού και οικονομικού πλουραλισμού. Αυτό μας οδήγησε σήμερα σε μία σοβαρή πολιτική κρίση. Για να ξεπεράσουμε την
κρίση αυτή, πρέπει να πετύχουμε την κινητοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων στις πιέσεις των οποίων κανένα καθεστώς όσο καταπιεστικό και αν είναι δεν μπορεί να αντέξει.

Το κάστρο της αποκλειστικής εκπροσώπησης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού είναι πλέον φανερό, φτιαγμένο λιγότερο από πράξη και περισσότερο από λόγια και ίντριγκα, πράγμα που μας οδήγησε σε εμφύλιο σπαραγμό.
Η αποκλειστικότητα της Ομόνοιας και ως προέκταση του ΚΕΑΔ, τώρα είναι μάλλον μια μακρινή ανάμνηση παρά ένας τίτλος που της ανήκει δικαιωματικά.
Το γεγονός της ίδρυσης του ΜΕGΑ θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής αντίληψης για τον κόσμο. Στον χώρο μας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ήδη ένα ισχυρό ρεύμα, μία άλλη άποψη, που υποστηρίζει μια πραγματική ρήξη με το παρελθόν.

Οι νεαροί διανοούμενοι της ιδρυτικής ομάδας, δείχνουν αποφασισμένοι να αλλάξουν το πρόσωπο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Και αυτό φαίνεται πως το έχουν ξεκάθαρο: το πρόσωπο της, αλλάζει με τον πολιτικό της εκφραστή. Το ΜΕGΑ οικοδομείται πάνω σε εθνική ελληνική βάση.
Ιδεολογία του, η προστασία των ατομικών και ελληνικών μειονοτικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς και το διεθνές δίκαιο. Βασική του αρχή, να αναπτύσσουμε ισχύ με την τήρηση των δημοκρατικών αρχών. Ξεκαθαρίζει πως έχουμε ανάγκη από μια αρχιτεκτονική προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με σειρά προτεραιοτήτων και κεντρικό στρατηγικό μέτωπο.

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια) ...Η γενιά του ΜΕGΑ είναι η γενιά της πολιτικής ωρίμανσης, η οποία ωρίμασε την περίοδο των πραγματιστικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, και πιθανόν να είναι περισσότερο διατεθειμένη για οικονομική μετεξέλιξη.
Πιστεύει πως η έξοδος προς ένα καλύτερο μέλλον δεν ανήκει στο εγώ, αλλά μόνον στο εμείς. Ψάχνει, βασίζεται και απευθύνεται σε δεξαμενές σκέψης. Επιδιώκει να εντάξει στους κόλπους της ηγεσίας του πιθανόν απόφοιτους δυτικών πανεπιστημίων (Ελληνικών και όχι μόνο), επιχειρηματίες με ένα πραγματικό προσανατολισμό, που θα διακατέχονται από την κοινή επιθυμία να αναβαθμίσουν το χώρο μας.

Τελικός προορισμός της όποιας προσπάθειας να είναι η ανάπτυξη και η προώθηση μιας διαφορετικής, νεότερης και ανοιχτόμυαλης πολιτικής ελίτ. Στοχεύει να οργανώσουμε προγράμματα με νέους φιλόδοξους για την πολιτική και την οικονομία, γιατί είναι εκατοντάδες οι νέοι που εξοικειώθηκαν με το ελληνικό δημοκρατικό σύστημα, και είναι πραγματικές δεξαμενές σκέψης.
Η προσέγγισή τους θα έχει σημαντικότατα ευεργετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Οι μεταρρυθμιστές της νέας πολιτικής, τολμούν και προσδοκούν να αντιπροσωπεύουν μια «κρίσιμη μάζα», για να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια ψυχολογική ρήξη με το παρελθόν. Είναι σχεδόν απίθανο η επόμενη γενιά που θα αναλάβει την ηγεσία του ΜΕGΑ να αποτελεί δημιούργημα οποιουδήποτε μηχανισμού.

Για να πετύχει το ΜΕGΑ πρέπει με υπομονή, να διατηρήσει ανοιχτή σχέση με τους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα, (αδελφότητες και άλλους), με προοπτική μιας ολοένα ευρύτερης και βαθύτερης σχέσης, ενώ παράλληλα να φροντίζει με επιμονή για τη διαμόρφωση και την ενίσχυση εκείνου του περιβάλλοντος που θα αποθαρρύνει όποιες προσπάθειες κάνουν κάποιοι, να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ε.Ε.Μ. Το κόμμα ΜΕGΑ ζητάει να συμβάλουν με τον τρόπο τους όλοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, να ενωθούν ενάντια την υπάρχουσα κατάσταση.

Η σημερινή κατάσταση θέτει το ερώτημα προς κάθε υπεύθυνα σκεπτόμενο Βόρειο Ηπειρώτη:
Το σημαντικότερο για την δική μας ιστορία είναι να διατηρήσουμε την υπάρχουσα ηγετική ομάδα και τα προνόμιά της ή η κατάρρευση της μειονότητας;

Νομίζω πως ο αμοραλισμός της νυν ηγετικής ομάδας, έχει ξεπεράσει τα όρια. Η προσπάθεια μερικών να παίξουν το χαρτί του αντιμπερισισμού, δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση ως ενοποιητική δύναμη σε αυτή τη φάση, διότι δεν το ασπάζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων. Γνωρίζουν όλοι τώρα τις συμμαχίες των τελευταίων χρόνων: την επταετία της σοσιαλιστικής συνεργασίας και την τετραετία της δημοκρατικής συνεργασίας που σύναψε η ηγετική ομάδα και ποια τα αποτελέσματα που αποκομίσαμε για τα εθνικά μας θέματα. Οι απόψεις αυτές είναι εργαλεία του σκοπού τους, πάνε να τις μετατρέψουν σε θέση ιδεολογικής άμυνας.

Η εκστρατεία τους με μαύρη προπαγάνδα, που δυστυχώς ακόμη βρίσκει έδαφος σε αρκετούς αφελείς μας συμπατριώτες, κρύβει τις «ύπουλες συνωμοσίες» τους. Οι διαδόσεις, πως το κόμμα ΜΕGΑ είναι δημιούργημα Μπερίσα, δεν είναι τίποτα άλλο εκτός του φύλλου συκής που πάνε κάποιοι να καλύψουν τη γύμνια τους. Η εφαρμογή από την παρέα αυτή την στιγμή της πολιτικής της ισχύος και της επιθετικότητας, εκτιμώ θα την οδηγήσει σε σίγουρη ήττα γιατί κάνει αδέξιους χειρισμούς στην όλη της πολιτική.

Ευλογητός είπε...

Ανώνυμε της ώρας 3:44, δεν είπε κανείς στο Ντούλε να κατέβει στις εκλογές με το συνασπισμό του ΔΚ (δεν το είπε τουλάχιστον η πλειοψηφία του Γενικού Προδρείου της Ομόνοιας). Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που ο Ντούλες επέλεξε (καταστρατήγηση της απόφασης της Ομόνοιας) να μπει στο συνασπισμό με το ΣΚ (και σ' αυτό το συνασπισμό υπήρχαν κόμματα με εθνικιστικό προσανατολισμό). Στο ΚΕΑΔ συμβίωναν "ειρηνικά" οι δεξιοί κι οι αριστεροί γιατί δεν ενεργούσαν προεκλογικά ούτε υπέρ ούτε κατά των κομμάτων εξουσία είτε της αριστεράς είτε της δεξιάς. Αυτό καθιστούσε το ΚΕΑΔ σοβαρή πολιτική δύναμη, η οποία τη φιλοσοφία της προάσπισης των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων δεν την απέδιδε σε κανένα από τα κόμματα, αλλά τη διατηρούσε ως δικό του δικαίωμα. Όταν ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, την αριστερή του (υποθέτουμε) προτίμηση την κάνει και πράξη συμμαχώντας με το ΣΚ, τότε οι αντιπρόεδροι του ΚΕΑΔ, ο Κώστας ο Μπάρκας ή ο Θωμάς ο Μήτσιος, τη δεξιά τους (υποθέτουμε) προτίμηση τι να την έκαναν. Να τη χάριζαν στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, ο οποίος θα την έκανε δώρο στο ΣΚ; Φίλε μου, 57 χιλιάδες ψήφοι που μας χρειάστηκαν το 2005 για να βγάλουμε 3 βουλευτές δεν μας χρειάζονταν το 2009. Μας έφταναν 7-8 χλιάδες στην περιφέρεια Αυλώνας κι άλλες 6-7 στην περιφέρεια Αργυροκάστρου για να βγάλουμε 2 και σάικους. Τελικά, πρέπει να είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε σήμερα ότι το ΔΚ θα άφηνε ελεύθερο χώρο σ' αυτές τις δύο περιφέρειες ώστε να αλωνίζει το ΣΚ; Προσωπικά, νομίζω ότι αν θα είχε κατεβάσει δύο άλλα στελέχη από την ΕΕΜ στις θέσεις του Ξέρρα και του Μπάρκα θα είχε πάρει περισσότερους ψήφους. Γιατί και οι δύο είχαν το μειονέκτημα ότι προέρχονταν από το ΚΕΑΔ και τα επιχειρήματά τους δεν ήταν και τόσο ισχυρά για πρώτη φορά. Και κάτι άλλο, η Ομόνοια δεν ιδρύθηκε για να βγάλει βουλευτές και παζαρευτές, για να βγάλει μαχητές ιδρύθηκε. Όταν ο αρχηγός, ο Ντούλες, είχε καθιερωθεί ως πολιτικός που κάνει παζάρια καλά (μάλιστα καυχιόταν γι' αυτό) τα υπόλοιπα στελέχη τι θα είχαν για πρότυπο. Ασφαλώς, το Ντούλε. Παζάρι ο Ντούλες, ο Σόλης κι ο Μάρτος, παζάρι κι ο Μπάρκας, ο Ξέρρας κι ο Μήτσιος. Δεν πρόβλεψε, μου λέτε, ο Ντούλες τον ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ. Και γιατί τότε μας το παίζει πολιτικός. Ο πολιτικός, όπως έλεγε κι ο Κυριαζάτης, σ' αυτό ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Ο πολιτίκός θα πρέπει να προβλέπει (να "προνοεί", η ακριβής έκφραση Κυριαζάτη). Δε πρέπει να μας κακοφαίνεται γιατί οι μαθητές βγήκαν καλύτεροι από το δάσκαλο στο παζάρι. Αφού επί χρόνια ο Ντούλες τους είχε μυήσει στο παζάρι. Μια μέρα οι μαθητές θα γίνονταν καλύτεροι από το δάσκαλο. Αυτό είναι νομοτέλεια. Φίλε μου, μη κουτσοκεφαλίζεσαι. δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Ίσως να είναι το τέλος που σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Κε. Κίτσιο,...
ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.... (αρχ. Ελληνική παροιμία)

το τέλος μιας εποχής;!...(3) είπε...

Η αντίληψη ότι στη μειονότητα υπάρχει μόνο μια δύναμη που «μετράει», και συνεπώς οι άλλοι πρέπει να προσαρμοστούν στις επιλογές της, επισπεύδει τις εξελίξεις για τον τερματισμό αυτής της αντίληψης. Η εποχή της «υπέροχης απομόνωσης» κατά την οποία ο ένας επεμβαίνει αποκλειστικά και επιλεκτικά για κάθε θέμα και άτομο σε Αλβανία και Ελλάδα, τελείωσε.
Τελείωσε, γιατί έβαλε προτεραιότητα την παρέα και το συμφέρον της.
Εφαρμόστηκε στην πράξη σκληρά και απάνθρωπα, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες. Ψαλίδισε τις όποιες φιλοδοξίες των άλλων και δεν ασχολήθηκε με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Αυτό μας οδήγησε στο συνεχή ακρωτηριασμό της Ομόνοιας, στην αύξηση του δημοκρατικού ελλείμματος
στο χώρο μας.

Νομίζω πως τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, χρειάζεται να αποφύγουμε τον εγωκεντρισμό που καλλιέργησε η πολιτική μας τάξη και να περάσουμε στη συλλογική απόφαση των πραγμάτων. Όλοι οι παράγοντες του τόπου μας να συμβάλουν σε αυτή την μετάλλαξη. Να ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον μας για να πάμε προς τα εκεί. Να ενώσουμε τις δυνάμεις στη ρευστή και επικίνδυνη ιστορική φάση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας. Να κάνουμε μια ριζική αναθεώρηση των βασικών αξόνων της πολιτικής μας. Η προσπάθεια νομίζω θα μείνει ανολοκλήρωτη αν η Αθήνα συνεχίσει να αποστρέφεται την Ε.Ε.Μ., και αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η διαδικασία επαναπροσδιορισμού είναι αναγκαστική για όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Anonime tis 24 Σεπτεμβρίου 2010 2:18 μ.μ
Sto idhjio ζαχαροπλαστείο ήmουν me senena sin patrioti mou. O Κίτσιος, ο Βασίλης, ο Μάντης και ο Διαμάντης dhen είναι παππούδες omos dhen eine politiki.Και δύο μεγάλοι σε ηλικία που πήραν το λόγο μίλησαν με πόνο για την κατάντια της Ομόνοιας την οποία τοσα χρόνια tin armeksena ja ta kalla.Thimisou ligo ton Thodhora ta prota xronja.Idhes exthes ton Mitso stin tiliorasi NEWS24??Kur flet Thomai per Camerine dhe marredheniet shqiperi -Greqi,flet kaq embel dhe me dashamiresi qe kam qejf ta degjoj gjithe kohen -Eleje o Pellumb Xhufi.Me prodhotes tha kanoume prokopi??!!!Gia menane o Th>Mithios prepi na eine "person non grata"kai na tou apagorefti i eisodos stin Elladha.Ego dhen serbiro burdhes alla eisi me ton kajimeno X.Kitsio genostate ergalia tou S.Ksera pou gia ton e ayto tou theli na dhikiologisi tin karrekla kai tin nothia pou ekane stisd proigoumes eklloges.Ton kourazate ton papou Bezani vgalountas fotografies gia facebook.

.

Ευλογητός είπε...

θα παρακαλούσα το Χριστάκη τον Κίτσιο να τα γράφει μόνος του τα άρθρα, γιατί σίγουρα θα είναι πιο προσγειωμένα. Ή να προσλάβει καλόν αρθρογράφο. Αυτό το κείμενο το διάβασα τρεις φορές και δεν έβγαλα συμπέρασμα. Χριστάκη μου, μπορείς να απαντήσεις σε ένα απλό ερώτημα: Το MEGA θα κάνει πράξη το σύνθημα "Ανοικτές εκλογές με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων κι όπόιον ψηφίσει ο κόσμος να είναι ο πρόεδρος του MEGA"; Ή αποφάσισες να μείνεις κι εσύ προσωρινός - μόνιμος πρόεδρος σαν ο Μπολάνος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος εκλέγηκε για 6 μήνες και το πάει 30 μήνες; Μη μας αλλατουριάζετε ακόμα με κούφια λόγια και με μαγαλόστομες φιλοσοφίες.

Ανώνυμος είπε...

3:35 για να καταλάβουμε, εξηγησε μας εσύ γιατί ησουν παρών εκεί πέρα; τόσο πολύ τα αφεντικά σου ζορίζονται που άρχισαν να στέλνουν και σπιούνους;
Φαίνεται πλέον ότι εκτελείς υπηρεσία. Από τη μία σου ξυνίζουν οι "παππούδες" για τους οποίους δε γνωρίζεις και γράφεις τις μπούρδες σου και από την άλλη σου βρωμάνε οι νέοι που δεν έχουν εμπειρία στην πολιτική...
Κι αν υπάρχουν καποια "ενεπιθύμητα" πρόσωπα μέσα στο κόμμα, είναι γιατί έχει τις πόρτες ανοικτές για όλους τους Έλληνες, ακόμα και για σένα. Αυτή είναι η ουσία της δημοκρατίας, που τόσο αγνοήσανε οι "αποκλειστικοί ηγέτες μας".

Ανώνυμος είπε...

ego eime mesa gia tous logos mou, pou eixa ,kai eixo me ton Ntoule kai me ton Ksera mazi.alla dhen dhexoume na ginomaste ergalia tou dimikratikou kommatos tou berisha kai tou Ksera kai bebeos tou rama.Opos dhen dhexoume,oti anthropi san ton mitsio,barka,ksera,llutsi i bezani na eine kommati aytou tou kommatos.Anthropi apotiximeni sta ethnika themata,pou erxounte gia na dhikiologisoun tis karreklees tous dhen prepi na eixoun xoro sto komma kata tin tapini mou gnomi.O bezanis tosa xronia armekse kalla olla ta kontilia kai oles tis ipotrofies kai vizes apo to proksenio argyrokastrou kai tora theli na anabathmizi tin apotiximeni koroula tou,xoris na kami tipotes gia tin EEM.O Th.mitsios o exthros tis EEM kai tis patridhas mas, me tis dhillosis pou kani sta MME kai tin stasi tou gia tin ximara prepi na figi me kllotsies apo to komma.To komma dhen mbori na angaliazi mazomata mesa tis,kata me."Papoudhes"to leo me ayti tin enjia oxi logo ilikias.mbori na eise 70 kai na prosferis stin politiki zoi tou topou,kai paradhigmatos xari eixoume bolikous stin patridha mas.Eimis dhimiurgisame komma kai leme na ton ypostirizoume epidhi tha agaliaze ollo to fasma tis EEM,xoris tous"prodhotes".Pistevo oti ayti prepi na katsoun sti gonia kai na mi anakatevtoun katholou me to komma.Ego imouna kai eime mesa file mou ,kai dhen eixa anagi na mou anixti i porta.To n mavro provato dhen prepi na perasi tin porta oso anixti kai na eine.

Ανώνυμος είπε...

To sxolio tis 29.09.2010 ora 2.46 eine pros apantisi tou anonimou tis 27.09.2010 ora 2.51

Ανώνυμος είπε...

Πιτσιρίκο μας τα γυρίζεις τώρα. Τόσες μέρες οι παλιοί σου βρωμάγανε και οι καινούριοι σου ξυνίζανε και γενικότερα έγραφες αρνητικά για το MEGA. Ξαφνικά μας λες ότι ήσουν παρών γιατί ενδιαφέρεσαι για το κόμμα. Ο Κίτσιος το είπε ξεκάθαρα: "Δεν θα βάλουμε διαχωριστικές γραμμές και δεν θα κάνουμε διακρίσεις ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ MEGA ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Τώρα για σενα αφού λες ότι ενδιαφέρεσαι και δεν λες ότι δεν πρέπει να πέσει στα χέρια συγκεκριμένων προσώπων δεν έχεις παρά να μαζέψεις τα δικά σου νέα ή παλιά άτομα που θελουν να προσφέρουν πραγματικά να βάλετε υποψηφιότητα και να βάλεις στην άκρη αυτούς που δεν σου αρέσουν. Είναι άδικο να συκοφαντείς το νέο κόμμα εξαιτίας δυο-τριών προσώπων, που δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή είναι κλασική συκοφαντική προπαγάνδα.

Δημοσίευση σχολίου