Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΔ : Η προεγγραφή για συμμετοχή στις εκλογές, ευτελίζει τους Έλληνες ομογενείς

Γράφτηκαν 2.655 από τους 200.000 ομογενείς και 10.097 από τους 67.369 νόμιμους μετανάστες.
Οι Γραμματείς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Σολδάτος και Παλιννοστούντων κ. Γεώργιος Αναγνωστάκος της Νέας Δημοκρατίας, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση, για τον περιορισμένο αριθμό μεταναστών και ομογενών που θα ψηφίσουν στις Δημοτικές Εκλογές:
 «Με σχετικό Δελτίο Τύπου της 21ης Ιουνίου 2010 είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι: ….. όταν είναι ευκολότερο για τους αλλοδαπούς να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα -μετά το νόμο για την ιθαγένεια-,
εξυπακούεται ότι δεν θα προτιμήσουν να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, που σημαίνει συμπληρωμένα πέντε χρόνια νόμιμης και αδιάλειπτης διαμονής στην Ελλάδα, πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Α2, βεβαιώσεις φορολογικών αρχών και ασφαλιστικού φορέα, συμβόλαιο αγοράς σπιτιού κ.λ.π., ώστε να ψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές.
Πόσο μάλλον όταν με τη Συμφωνία “Δουβλίνο ΙΙ”, που υπογράφηκε το 2003 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, εμποδίζονται νόμιμοι μετανάστες σε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Νότου, να πηγαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά…. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δελτίου Τύπου του ΥΠ.ΕΣ. (06-09-2010), στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές πρόκειται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά ως ψηφοφόροι 10.097 μετανάστες και 2.655 ομογενείς. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού κ. Θεοδώρας Τζάκρη, σε ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. κ.κ. Γκιουλέκα και Θ. Καράογλου, (04-03-2010), ο αριθμός των νομίμων μεταναστών (αλλογενείς υπήκοοι τρίτων χωρών, κάτοχοι τίτλου παραμονής του Ν.3386/05), που είχαν τότε τη δυνατότητα, να συμμετάσχουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανερχόταν σε 67.369.
 Επίσης, πάνω από 200.000 είναι οι κάτοχοι Ειδικών Δελτίων Ομογενών που δεν έχουν λάβει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα και που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές. Από τα παραπάνω φαίνεται η πρωτοφανής αποτυχία που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να αλιεύσει ψήφους στα θολά νερά των μεταναστών. Οι μεν αλλογενείς υπήκοοι τρίτων χωρών, γύρισαν την πλάτη τους στις μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος άλλα προετοίμαζε και άλλα του βγήκαν όπως φαίνεται και από τον εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό εγγραφών. Οι δε ομογενείς μας βροντοφώναξαν με την άρνησή τους να εγγραφούν, ότι δεν δέχονται να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που τους ευτελίζει ως Έλληνες αρνούμενοι να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να ψηφίζουν μόνο στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι στις Εθνικές Εκλογές. Να έχουν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά όχι του εκλέγεσθαι. Να μπορούν να εκλεγούν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι και όχι πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου ή δήμαρχοι. Να μπορούν ενδεχομένως ως δημοτικοί σύμβουλοι να διαχειρίζονται πόρους του τόπου μας και να μην μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές.
Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της κανονικής, σταδιακής, πολιτογράφησης των νόμιμων μεταναστών, που όταν πολιτογραφηθούν, αποκτούν τότε όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. Όσοι έχουν κάρτα ομογενούς πρέπει να πολιτογραφούνται άμεσα και να αποκτούν πλήρη δικαιώματα ψήφου. Είναι προφανές ότι η σχετική νομοθεσία που εισήγαγε η κυβέρνηση, δεν είναι δημοκρατική πρόοδος. Είναι «δημοκρατική στρέβλωση», γιατί καθορίζει διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες και η δημοκρατία των διακρίσεων δεν είναι αληθινή δημοκρατία».

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Συγκινήθηκα. Ρε Σολδάτο εσεις τοσα χρονια που μας είχατε γραμμενους; ωραια ειναι να φωναζεις απο την αντιπολιτευση. οταν ερθει η ωρα να κυβερνησεις τι κανεις; Ο Παλιννοστούντων που κολλάει στην όλη υπόθεση;
Ω μαυρε Σαμαρα με ποιους εχεις μπλεξει.. Με αυτους θες και να κυβερνησεις;

Ανώνυμος είπε...

aytoi den mas epetrepsan na simetexoyme stis ekloges gia tin anadiksi proedroy toy komatos tora theloyn na mas dosoyn dikeoma psifoy stis ethnikes ekloges moyxaxaxaxaxaxa!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΡΑΒΑΣ είπε...

Το όραμα της κυβέρνησης για την δημιουργία προϋποθέσεων ενός "σοσιαλιστικού παράδεισου" όπου όλοι οι μετανάστες απ' ό,που γης θα απολάμβαναν τα "σοσιαλιστικά δημοκρατικά ουρί" στην Ελλάδα, καταρρέει από την αδιαφορία των μεταναστών να μπούν στον παράδεισο!!!
Όσο για εμάς από την Β. Ηπειρο, ευτυχώς πιστεύουμε μονο στον παράδεισο που μας υπόσχεται το Ευαγγέλιο του Χριστού....
Κα. Τζάκρη και κε. Ραγκούση, έχουν χωρτάσει οι Β.Ηπειρώτες από άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν.....πιστεύουν ότι έχουν παιδιά άξια και για να εκλέγονται σε θέσεις στα κοινά.

Ανώνυμος είπε...

aytoi den mas epetrepsan na simetexoyme stis ekloges gia tin anadiksi proedroy toy komatos tora theloyn na mas dosoyn dikeoma psifoy stis ethnikes ekloges moyxaxaxaxaxaxa!!!!!!!!!!!!!!
Θέλουν θέλουν. Αλλά όταν πάρουμε ελληνική υπηκοότητα, δεν πρόσεξες τι λέει προς το τέλος; να πάρουν ολοι οι μετανάστες ελληνική υπηκοότητα.

Ανώνυμος είπε...

μας εχουν μαζι με τους αλλοδαπους και μας μιλάνε τωρα πλεον για υπηκόοτητες και για κουταμάρες...τωρα πια και τι να την κανουμε;;
απλα θα γλυτώσουμε την γκριμάτσα του υπαλληλου η του καθενα,και αυτο για λιγο γιατι μόλις δει τόπο γέννησης η απεχθεια θα αποκατασταθη σύντομα.

Ενας ταλαιπωρημενος τόσα χρόνια από τα τμήματα αλλοδαπών

Ανώνυμος είπε...

Αει παρατα μας ρε Αναγνωστακο.
Φταει ο Σαμαρας που σε κραταει εκει μεσα ακομα.

Α.Α

North Epirus Online είπε...

Διαβάστε το άρθρο του Πρωινού Λογου σχετικά με τους Βορειοηπειρώτες και τα εκλογικά δικαιώματα στο
http://nepirusonline.blogspot.com/2010/09/blog-post_7092.html

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι είναι ντροπή για τη Νέα Δημοκρατία να εκδίδεται μια ανακοίνωση από τη Γραμματεία Μετανάστευσης και τη Γραμματεία Παλινοστούντων( που δεν καταλαβαίνω σε ποια από τις δυο εντάσονται οι Βορειοηπειρώτες) μου να μιλάει για τους μετανάστες και για τους Βορειοηπειρώτες μαζί, στο ίδιο τσουβάλι. Αίσχος... ο Σαμαράς τα ξέρει αυτά....?

Ανώνυμος είπε...

Απ'ότι φαίνεται ζήλεψαν πρακτικές ΠΑΣΟΚ..

North Epirus Online είπε...

Τα στοιχεία πάντως δείχνουν ότι ΚΑΙ οι Βορειοηπειρώτες απαξιούν το πολιτικό σύστημα.
http://nepirusonline.blogspot.com/2010/09/2000.html

Δημοσίευση σχολίου