Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Βορειοηπειρώτες και Δημοτικές Εκλογές στην Ελλάδα

Το εθνικό και σοσιαλιστικό συμφέρον υμών;
Τον τίτλο "Βορειοηπειρώτες και Δημοτικές Εκλογές στην Ελλάδα" τον δανείστηκα από φιλοκυβερνητικό ιστολόγιο των Ιωαννίνων, ωστόσο το θέμα με απασχολεί μέρες. Εκεί που σκεπτόμουν από πού να το πιάσω; Από την χορήγηση της υπηκοότητα που στην ουσία η διαδικασία σταμάτησε; Από την απροθυμία των δικών μας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους; Από τη δουλοπρέπεια κάποιων Βορειοηπειρωτών προς τους υποψηφίους; Από την απουσία δικών μας υποψηφίων (προφανώς λόγο του μικρού αριθμού εγγραφών), ή από κάποιους υποψηφίους με ευαισθησίες στο Βορειοηπειρωτικό; Tο παραπάνω δημοσίευμα με «τσίγκλησε», μάλλον με σύγχυσε, αναγκάζοντας με σε ένα θερμό και ενδεχομένως υποκειμενικό σχολιασμό.
  
Το να αποφασίσει κάποιος Βορειοηπειρώτης να ενταχθεί στην κοινωνία των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων ή αλλού, ξεχνώντας ή αμελώντας την καταγωγή του, είναι δικαιώματα του. Δεν μπορεί όμως να πολιτεύεται κάποιος με την ιδιότητα του «Βορειοηπειρώτη» και τα κριτήρια των επιλογών του να είναι αυστηρώς κομματικά, στηρίζοντας μάλιστα ανθρώπους που όχι μόνο δε θέλουν να ξέρουν για το Βορειοηπειρωτικό αλλά μας είχαν προκαλέσει με τις θέσεις τους.
Ψηφίζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αντί να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε φίλους και συμμάχους στο εθνικό μας θέμα, κάποιοι έγιναν «βασιλικότεροι του  βασιλέως» στηρίζοντας κομματικούς υποψηφίους με θρησκευτική αφοσίωση. Η αναδημοσίευση «κίτρινου» άρθρου  κατά του Νομάρχη Ιωαννίνων και υποψηφίου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη από το blog της Νεολαίας του ΚΕΑΔ δεν εκθέτει μόνο τους νεολαίους αλλά και τον Πρόεδρο του κόμματος που τους διόρισε να τον εκπροσωπούν. Είναι γνωστό ότι ο Καχριμάνης είναι κουμπάρος του Ξέρα αλλά δεν εμφανίστηκε στη Δρόπολη να τον στηρίξει (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν τον στήριξε). Ήταν όμως παρόν στη Βόρειο Ήπειρο στις εκδηλώσεις και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις της Ομόνοιας. Ενώ ο κ. Αργύρης που εμμέσως στηρίζουν (το επιβάλει άλλωστε η πρώτη τους κομματική ιδιότητα του ΠΑΣΟΚ γιατί το ΚΕΑΔ έρχεται δεύτερο για τα παιδιά), δεν είχε έρθει ποτέ στη Βόρειο Ήπειρο και το χειρότερο, ενοχλημένος από την πρωτιά που του πήρε ο Παντούλας στα Γιάννενα,  είχε δηλώσει ότι «αυτόν τον ψηφίζουν και οι Αλβανοί», εννοώντας τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες... Παρεμπίπτοντος να πω δικαίως ο Μιχάλης Παντούλας χαίρει την εκτίμηση των Βορειοηπειρωτών  γιατί είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που ασχολείται ουσιαστικά με το θέμα και τον βλέπουμε στα χωριά μας ποιο πολύ και από τους δικούς μας πολιτικούς εκπροσώπους και τους ολομερής-ταξινολόγους των Αθηνών.
Τα προβλήματα που απασχολούν τον απ’ έκει Ελληνισμό δεν θα λυθούν αν εκλεγεί ο Καχριμάνης ή ο Αργύρης, ούτε αν θα πάρει ποιο πολλούς ψήφους το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας στηρίζοντας ανθρώπους σαν τον Παντούλα και Ιωάννου του ΠΑΣΟΚ, το Γιώγιακα και το Γκιουλέκα της ΝΔ, Βορίδη του ΛΑΟΣ κ.α. και φυσικά Βορειοηπειρώτες υποψηφίους, αυτούς βέβαια που έχουν πρώτη προτεραιότητα τη ΒΗ και όχι το κόμμα τους. Το Εθνικό συμφέρον και όχι το ιδεολογικό.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

sta Iwannina akousa oti tha katevei me to Pasok ena paidi apo tin Dervicani
giati grafeis oti den tha katevei kanenas?

Keravnios είπε...

Όταν γράφεις "Το εθνικό και σοσιαλιστικό συμφέρον υμών;", σε ποιους αναφέρεσαι με το "υμών".

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κεραύνιε καλημέρα!
Θα σε μαλώσω γιατί διαβάζεις μόνο τους τίτλους και όχι το περιεχόμενο. Αν διαβάσεις το άρθρο θα καταλάβεις σε ποιους αναφέρομαι.
«Το εθνικό και σοσιαλιστικό συμφέρον υμών» - μπορείς να κάνεις χίλιες ερμηνείες , γιατί ο στοίχος παραπέμπει στον εκκλησιαστικό «Τα καλά και συμφέροντα των ψυχών ημών» Μόνο που ο στοίχος μου αν πρόσεξες καταλήγει με ερωτηματικό. Αναρωτιέμαι αν το εθνικό συμφέρον μπορεί να συμβαδίσει με το σοσιαλιστικό; Όχι με την ιδεολογία αλλά με τους «σοσιαλιστές» και δεν εννοώ τους αλβανούς γιατί αυτοί ίδιοι είναι για μας, είναι Αλβανοί (δεξιοί και αριστεροί) όπως και εμείς είμαστε έλληνες για αυτούς.
Επειδή μου αρέσουν οι απόψεις σου (παρόλο που μας την είπες κάποιες φορές) θα ήθελα να σχολιάσεις το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟΙΣ ΔΕΡΒΙΤΣΩΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ? ΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ?

Ανώνυμος είπε...

Exoun proteinei gia to Dhmo Iwannitwn se ena paidi pou asxoleitai me ta koina ths polhs, oxi me kommatikh sthriksh alla thesmika ws borioipirotis

Ανώνυμος είπε...

Υμών ή ημών στίχος ή στίχος Τι από τα δυο

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ, ΟΜΙΛΕΙΣ ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ...!!! ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΕΣΥ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ 'ΔΩ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ... ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Υμών σημαίνει "σας" και Ημών "μας".
Άρα ο υπότιτλος σημαίνει
"το εθνικό και σοσιαλιστικό συμφέρον σας;"

Δημοσίευση σχολίου