Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Jens Schmitt: Οι αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με του Ιλλυριούς, οι κοσσοβάροι είναι αυτόχθονες



Σύντομη περίληψη μελέτης αυστριακού καθηγητή για το αλβανικό έθνος.
Ο Αυστριακός ιστορικός, Oliver Jens Schmitt, περίμενε τα 100 χρόνια της «ανεξαρτησίας» της Αλβανίας για να παρουσιάσει την ερευνά του που εκδόθηκε στο βιβλίο με τίτλο « Αλβανοί-μία ιστορία μεταξύ Ανατολής και Δύσης»,  που προκάλεσε αίσθηση στο αλβανικό και γερμανόφωνο κοινό.
Ο Καθηγητής της ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, καταρρίπτει κάποια «δεδομένα» όπως ότι οι αλβανοί κατάγονται από τους Ιλλυριούς, για το θρήσκευμα τους, για την παρουσία των αλβανών στο Κόσσοβο κλπ.

Υποστηρίζει ακόμα πως δεν υπήρξε κάποια αντίσταση-επανάσταση εναντίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά περισσότερο ήταν μία αποδοχή του ξένου κατακτητή. Μάλιστα με την ερευνά αποδεικνύει ότι οι βόσνιοι και οι αλβανοί  ήταν η σπονδυλική στήλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Υπήρξαν ξεσηκωμοί εναντίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , αλλά για τους φόρους η την στρατιωτική θητεία, και όχι για εθνικές  ιδέες. Για τον εθνικό ήρωα των Αλβανών Γεώργιο Καστριώτη  Σκεντερμπέι υποστηρίζει ότι πολέμησε μαζί με τους βλάχους, τους σλάβους και τους έλληνες.
Στην επικρατούσα άποψη ότι οι αλβανοί δεν ήταν θρησκευόμενος λαός υποστηρίζει πως δεν προκύπτει καμία διαφορά από τις άλλες χώρες της βαλκανικής.
Ο Schmitt καταρρίπτει τον ισχυρισμό των Σέρβων ότι οι κοσσοβάροι δεν είναι αυτόχθονες ενώ για την καταγωγή των αλβανών λέει πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι προέρχονται από τους Ιλλυριούς...

με πληροφορίες από /www.ortodoksikoritsa.com

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Λέει αλήθειες που μπορούν να αποδειχτούν μέσα από τα ιστορικά ντοκουμέντα , όμως καταστρέφουν τον εθνικό μύθο των Αλβανών γι αυτό δεν νομίζω να βρει φίλους σε αυτή τη χώρα . Όπως και να έχει το πράμα , κάποτε όλα βγαίνουν στο φως . Όπως πχ ότι οι Αλβανοί συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ , γι αυτό και μισούν τα ελληνικά κοιμητήρια των πεσόντων στρατιωτών , καθώς τους θυμίζουν την ήττα την δική τους και των συμμάχων τους .

Ανώνυμος είπε...

Και, κυρίως συνεργάσθηκαν με τον Μουσσολίνι.

Ανώνυμος είπε...

OK... how does all this help our case?

"πολέμησε μαζί με τους βλάχους, τους σλάβους και τους έλληνες. "

Vlachs and Greeks are different according to this chap?

" οι βόσνιοι και οι αλβανοί ήταν η σπονδυλική στήλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας."
Tourkalvanoi... sounds familiar.

Ανώνυμος είπε...

PJESA ME E MADHE E SHQIPETAREVE JANE MBETURINA TE LENA NGA PERANDORIA OTOMANE, POR KA MBETURINA TE TILLA EDHE NE GREQI. DHE E VERTETA DHEMB. KUJTONI 39 KUR PRITEN ITALIANET SI CLIRIMTARE. VETEM MUJI DOLI ME MROJTE VENDIN DHE ATDHENE. C'PRISNI NGA NJE POPULL QE VAZHDON EDHE SOT NE TE NJEJTEN UDHE.

Ανώνυμος είπε...

NAI KALA IPARXOUN KAI PARA POLI ALI KSENI ISTORIKOI POU LENE OTI OI ALVANOI EXOUNE SXESI ME TOUS ILYRIOUS AMA TO PAROUME TI IPE O ENAS ISTORIKOS KAI TI IPE O ALOS DEN THA TELIOSOUME POTE KATA TON KAIRO TIS OTHOMANIKIS AFTOKRATORIAS OI ALVANIA ITANE MIA MIKRI XORA SE SXESI ME TIN ELLADA KAI TIN SERVIA KAI MPOROUSE NA ELEXTHI PIO EFKOLA DILADI OTAN OI TOURKOI EFIGAN APO TIN ELLADA OI ELINES DEN MALONAN GIA TO POIOS THA PARI TIN EKSOUSIA AFTOS O ISTORIKOS GIATI DEN LEI GIA TOUS ARVANITES?

Ανώνυμος είπε...

τα ιστορικά καιγλωσσολογικά δεδομένα τις απόψεις του αυστριακού ιστορικού υποστηρίζουν. οι αρχαιολογικές ανασκαφές επίσης μιλούν ξεκάθαρα.όντως υπήρξαν συνεργάτες των Τούρκων. ποιοι οι νεκροί και οι ηρωες της "ανεξαρτησίας";
τι απέγινε ο Ισμαήλ Κεμάλ; ποιος ήταν ο Φαν Νολι; για τους αρβανίτες και τους βλάχους μιλά η ιστορία κια οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Δημοσίευση σχολίου