Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δήλωση του Α. Αναγνώστη για τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα


Η Χειμάρρα πάλι στόχος...
Ολως περιέργως ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο φόρτε της η εκλογική αναμέτρηση για την κάλπη της 6ης Μαϊου στη Χειμάρρα αναλαμβάνεται και κορυφώνεται η εκστρατεία κατεδάφισης κτισμάτων γηγενών κατοίκων μόλις 10 μέρες μετά την αποστολή των 170 ειδοποιητηρίων απ’ το αλβανικό κράτος. Τσάπες, σφυριά και μπουλντόζες έκαναν συντρίμμια και σκόνη το μόχθο και τον ιδρώτα μιας ζωής αρκετών συμπατριωτών, ενώ ένστολοι της «επιχείρησης κατεδάφισης» βιαιοπράγησαν ακόμη και με την απειλή όπλων κατά «ανυπάκουων» πολιτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Οι αλβανικές αρχές κωφεύουν στις όποιες οργισμένες αντιδράσεις των Χειμαρριωτών, που αρνούνται να αποδεκτούν τη στοχοποίησή τους με «επιλεκτικές κατεδαφίσεις» εις βάρος τους και συνάμα προκλητικές εξαιρέσεις θεόρατων κτισμάτων Αλβανών μεγαλοσχημόνων. Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν παρά να ηχούν ως πρόσχημα και οι όποιες  διακηρύξεις για το τέλος της αυθαίρετης δόμησης  –και ποιος μπορεί να είναι αντίθετος, πόσω μάλλον εγώ ως πολιτικός μηχανικός-  εκ μέρους των αρχών που οφείλουν  να είναι πολύ προσεχτικές και να απόσχουν από χειρισμούς και πράξεις που θυμίζουν τους γνωστούς απηνείς διωγμούς κατά αυτού του μαρτυρικού κομματιού  του Ελληνισμού.
            Ας μην λησμονούμε όλοι μας και πρωτίστως οι αρχές της φίλης γειτονικής χώρας –οφείλει να το δείξει εμπράκτως- πως εν ονόματι της νομιμότητας έχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα αδικήματα. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το κακό που θέτει τους Χειμαρριώτες υπό διωγμόν και τους εχθρεύει με το κράτος στη χώρα τους. Ο κίνδυνος στη θέση των... αυθαίρετων κτισμάτων να ορθωθούν διαχωριστικά τείχη εθνικιστικού μίσους και διχασμού δεν είναι καθόλου αμελητέος.
         Οι Χειμαρριώτες δεν είναι μόνοι τους. Ας το καταλάβουν αυτό πρώτα οι φίλοι μας οι Αλβανοί που φιλοδοξούν να βρεθούν στην ίδια με μας ευρωπαϊκή οικογένεια.  Η ελληνική πολιτεία,  το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οφείλει να δει άμεσα το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να θέσει την άλλη πλευρά ενώπιον των ευθυνών της. Ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄Αθηνών διαβεβαιώ τους αγαπητούς συμπατριώτες μας, τους Χειμαρραίους, πως είμαι και θα είμαι δίπλα στον αγώνα τους για την προστασία των περιουσιών τους αλλά και την προκοπή τους εκατέρωθεν των συνόρων.
Αλέξανδρος Αναγνώστης
Υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ όλους τους Βορειοηπειρώτες!!!!!

Να κάνω και εγώ τα σχόλια μου στην ανακοίνωση…
Καλές οι ανακοινώσεις αλλά αυτό είναι και η μέγιστη πίεση που μπορούμε αν ασκήσουμε στο Αλβανικό κράτος. Το γεγονός ότι είναι προεκλογική περίοδος δεν λέει τίποτα αφού το Ελληνικό κράτος και οι Έλληνες πολιτικοί ήταν και θα είναι πάντα απών. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς θα πρέπει να οργανωθούμε ώστε να εκλέξουμε δικά μας παιδιά. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε τεράστια δυσκολία να αναδείξουμε πολιτικά πρόσωπα πρωτίστως επειδή δεν είμαστε μονιασμένοι και θέλουμε ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου και κατά δεύτερο λόγο επειδή δεν έχουμε άξια στελέχη (η εμείς φροντίζουμε να τα απαξιώνουμε).

Ακόμη, στην Αλβανία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συστρατευτούμε, ούτε για αστείο, με κανένα Αλβανικό πολιτικό κόμμα. Πλέον, στον χώρο της μειονότητας έχουμε δύο πολιτικούς σχηματισμούς ώστε να έχουμε την επιλογή της διαφωνίας με κάποια πολιτική αλλά οι ψήφοι να παραμένουν Ελληνικοί.

Καλή επιτυχία Αλέξανδρε!!!

Ανώνυμος είπε...

Αλέξανδρε μην υπογραφεις ντε σε κάθε κείμενο ως υποψήφιος , βάλε απλλα το όνομα σου .ξέρουμε ότι είσαι υποψήφιος . Καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΥΡΡΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΜΑΤΕ;;!!!!AAAAA AESHTE DHE NDYHET EDHE PREJ TIRONEEEEEEE!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

KAI ENAS ALLOS ANAGNVSTHS- TORA -OY APO THN EPOXH TOY XOTZIA ,,,,KAI TOY SERAFIM SEJDANIDH POY PRISKETAI,????? SIMBOYLOS TOY NIK PAPANRDEOY, I TA KONOMISE KAI MERIASE PROS KATV DHMINIO KIATO??????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Ti sxesi exei o Anagnostis pou les esu re 1: 53 me ton upopsifio pou einai neos afthartos ki amoluntos? giati ton polemate toso? Ti einai auto pou sas kanei ton polemate? Zilia i fobos?

Δημοσίευση σχολίου