Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο Δήμος Ιωαννίνων μείωσε 11% τα έξοδα του Γραφείου Πρόνοιας και Επιδομάτων


Αφαιρώντας τα βιβλιάρια υγείας (πρόνοιας) των ανασφάλιστων Βορειοηπειρωτών 
Σχόλιο
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών εφαρμόζοντας πιστά όσα ορίζει η νομοθεσία και πριν ακόμη κινηθούν οι διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε σε ενδελεχείς ελέγχους σχετικά με την καταβολή επιδομάτων και τη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας. Αποτέλεσμα των ενεργειών της ίδιας υπηρεσίας ήταν να τεθεί σε αναστολή η χορήγηση επιδομάτων σε δεκάδες περιπτώσεις και συνάμα να γίνει αφαίρεση βιβλιαρίων υγείας. Συγκεκριμένα: - Τον Δεκέμβριο του 2011 το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνταν στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχονταν στο ποσό των 2.045.000 ευρώ. Ύστερα από τους ελέγχους που έγιναν και την αναστολή στην οποία τέθηκαν δικαιούχοι το σύνολο των επιδομάτων φτάνει στο ποσό του 1.805.000. 

Μειώθηκε δηλαδή κατά 240 χιλιάδες ευρώ.
- Οι δικαιούχοι των επιδομάτων που τέθηκαν σε αναστολή έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες θα αποφανθούν για τη συνέχισή τους ή την οριστική διακοπή.
- Ύστερα από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας αφαιρέθηκαν τα βιβλιάρια υγείας σε τριακόσιες περιπτώσεις, κυρίως ομογενών, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις. Αποδεικνύεται λοιπόν πως η Υπηρεσία σε κανένα σημείο δεν ολιγώρησε, αλλά αντιθέτως εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες του Νόμου προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους τα αποτελέσματα των οποίων είναι πλέον ορατά.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com 

Σχόλιο:
Η υπηρεσία αυτή υπάγονταν στην Νομαρχία – Περιφέρεια και πρόσφατα μεταφέρθηκε στο Δήμο. Η διαδικασία της έκδοσης-αναθεωρήσεις των βιβλιαρίων ήταν πάντα δύσκολη αλλά  υπήρχε ο τρόπος και με τη μεσολάβηση των φίλων-κουμπάρων του κ. Καχριμάνη, γίνονταν πιο εύκολη... Ο  σύντροφος  Φίλιος που έχει «θέμα» με τους Βορειοηπειρώτες, το τακτοποίησε αλλιώς το θέμα, εκτός και αν πρέπει να γίνει νέο δίκτυο ρουσφετιού. Ενδεχόμενος να χρειάζονται και εδώ οι περικοπές αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπως οι αιμοκαθάρσεις , που δεν μπορούν να περιμένουν να αποφανθούν οι αρμόδιες επιτροπές.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Tisxesi exi to syriza edw?

Δημοσίευση σχολίου