Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΤΑ "ΤΟΛΜΗΡΑ" ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Τα επικρατείας, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος  στα Γιάννενα,  η έκπληξη του Λαμπράκη που δεν συζητήθηκε κ.α.
ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Τους υποψηφίους του Επικρατείας ανακοίνωσαν τα κόμματα προχθές κι αξίζει να μείνει κανείς στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Λαμπράκη, υιού του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ένας ...καραδεξιός Α. Σαμαράς, συμπεριέλαβε στο Επικρατείας έναν ...καρααριστερό, που η δολοφονία του πατέρα του στιγμάτισε την πολιτική τον προηγούμενο αιώνα...
Η ΕΚΠΛΗΞΗ!
Ούτε ο Αρειοπαγίτης Αθανασίου, ούτε ο πρώην χρυσός αρσιβαρίστας και νυν «βαστάζος» του Βενιζέλου, έχουν μεγαλύτερη σημειολογική αξία, όση η παρουσία του Λαμπράκη στο Επικρατείας της Ν.Δ. Είναι μια κίνηση κι από τις δύο πλευρές να βάλουν ένα τέρμα σε μια περίοδο που πολλά κακά έφερε σ’ αυτόν τον τόπο.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
Δεν πρέπει όμως να λησμονήσει κανείς ότι το μεγάλο βήμα προσέγγισης δεξιάς και αριστεράς έγινε το 1989 με τον Μητσοτάκη, Φλωράκη συγκυβέρνηση, στην οποία υπήρξε και ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. Τότε είχε γίνει μια καλή αρχή, τώρα επιβεβαιώνεται η ορθή πράξη εκείνης της περιόδου, έστω κι αν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο πολιτικό σύστημα και στη Ν.Δ.
ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗΣ»...
• Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και οι μνηστήρες της «Δωδώνης» κάνουν ότι είναι δυνατόν για τον «γάμο». Γι’ αυτό τον γάμο μίλησε ο Ε. Βενιζέλος και φωτογράφισε και τον «γαμπρό» ή μάλλον τους δυο-τρεις γαμπρούς που ετοιμάζει. «Θα πρέπει να έχει συνεταιριστικό χαρακτήρα» κι έδειξε κατά εξωτερικό μεριά. Στο τέλος θα μας προσ-διορίσει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για να βγάλει και την υποχρέωση που για τις προσφερθείσες κομματικές υπηρεσίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει Πρωθυπουργός, όπως είναι η επιθυμία του και όπως του το χρωστάει ο πεθερός με ιστορία...
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Πλούσιο πολιτικά το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ήπειρο. Οι δύο «μεγάλοι» πολιτικοί αρχηγοί - αντίπαλοι Σαμαράς και Βενιζέλος να δίνουν το πολιτικό τους στίγμα, με τον δεύτερο να «μαζεύει» τη σκόνη που αφήνει ο πρώτος, ο οποίος όπως και να το κάνουμε μιλάει με άλλον αέρα.
■ Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
«Λεφτά υπάρχουν για το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ, έλεγε ο ΓΑΠ. Εμείς λέμε λεφτά δεν υπάρχουν. Σε ποιούς; στους δανειστές μας. Αυτή είναι η διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο» είπε ο Α. Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙΙ.
ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
Πολιτικές ομιλίες ο Σαμαράς, φιλολογικά μνημόσυνα οι ομιλίες του Βενιζέλου. Έψαχνε απεγνωσμένα ο Μπιρσίμ να βρει κάποια φωτεινά πρόσωπα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και κυρίως νέα παιδιά που να πάνε στις συγκεντρώσεις.
ΜΙΣΟ ΑΔΕΙΟ!..
Την γνωστή αίθουσα στο DU LAC την γεμίζει ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, ακόμη και οι πολιτευτές μικροτέρων κομμάτων. Προχθές ο Βενιζέλος είναι ο μόνος που δεν τα κατάφερε. Ήταν μισογεμάτη ή μισοάδεια πάρτε το όπως θέλετε. Κι όσοι το τόλμησαν ήταν της δεκαετίας του ‘60-’70, άντε και του ‘80 το πολύ.
■ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΑΝΚΙ
Όχι πως γενικά τρέχουν οι οπαδοί των κομμάτων να γεμίσουν τους δρόμους και τις πλατείες όπως παλιά. Αλλά το σημερινό κατάντημα του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και του Βαγγέλη δεν έχει ξαναματασυμβεί. Ο ...καψοΓιώργος μπορούσε να γιομίσει ένα ΕΑΝΚΙ. Ετούτος το απέφυγε.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;
Τι είπε όμως ο Βαγγέλης στα Γιάννινα, που όπως θα έλεγε και ο Γιώργος θα μας πάρουν με τις πέτρες. «Εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη των εκλογών. Δώστε και την πρωτιά να το αποδείξουμε» όπως σας το γράφω: Καλά για ντροπή δεν μιλάμε, την οργή του λαού ακόμη δεν την υπολογίζει;
ΣΤΟ ...ΛΟΥΚΙ
Δυόμισι χρόνια, αφού ήξερε τι έπρεπε να κάνει, γιατί δεν το έκανε κι έβαλε τον λαό στο λούκι και έκτοτε βολοδέρνει, χωρίς ελπίδα καμία που λέει και το σχετικόν άσμα; Εκτός κι αν κρατούσε μυστικά από τον τρελο-Γιώργο, για να μη σώσει εκείνος την Ελλάδα...
■ ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Φιλολογικές βραδιές λοιπόν οργανώνει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, όπου ο καθηγητής Βενιζέλος κάνει διαλέξεις περί ανέμων θυελλών και τροϊκανών, που όλα τα κατετρόπωσε από τότε που έγινε υπουργός Οικονομίας! Εγώ έκανα εκείνο, έκανα ετούτο, εγώ έκανα το άλλο... Δεν λέει όμως ότι εκείνος, μαζί με τους άλλους, έκαναν τις απανωτές μ......ες και τώρα ψάχνουν οι Έλληνες για ψυχιάτρους!..
ΤΟ ΜΑΡΑΖΙ...
Το τελευταίο μαράζι του Βενιζέλου είναι γιατί δεν του απαντά ο Σαμαράς στο ραβασάκι που του έστειλε, για το πότε θα πάει στο ραντεβού να τα πούνε. Έχει την αίσθηση πως θα τον βάλει κάτω τον Καλαματιανό σε αγώνα σούμο και θα τον λιώσει με τον όγκο του. Το άλλο με τον Βαγγελάκη το ξέρετε;
ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ...
Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική η πολιτική που γίνεται αυτό τον καιρό, εν όψει των εκλογών που σε λίγες μέρες θα δούμε τίνος μάνα θα κλάψει την αυγή της 7ης Μαΐου. Ευχή να μην κλάψουν όλες οι Ελληνίδες μάνες, που κινδυνεύουν να μην έχουν γάλα για τα παιδιά τους.
■ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ...
Δεν υποστηρίζω πως ο Α. Σαμαράς είναι ο τέλειος και ο σωτήρας του έθνους, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Είναι όμως ο πιο μαζεμένος και λιγότερο αρλουμπολόγος, διότι έχει την αίσθηση της ευθύνης της επόμενης μέρας. Είναι περισσότερο μαζεμένος και μετρημένος στα λόγια, διότι γνωρίζει ότι η 7η Μαΐου δεν είναι ...παίξε γέλασε.
Η ΕΙΚΟΝΑ
Από το Ζάππειο ΙΙΙ κρατώ την εικόνα του εναγκαλισμού Σαμαρά - Καραμανλή. Δηλαδή του πρώην και του επόμενου. Ανάλογη εικόνα δεν είδαμε Βενιζέλου - Γιώργου. Μάλιστα έχει φτάσει σε σημείο ο Βαγγέλης να ρίχνει στην πυρά τον πρώην «λεφτά υπάρχουν». Όταν μάλιστα το έλεγε αυτό ο Γιώργος, ο Βαγγέλης δεν το άκουγε διότι ...διάβαζε!
Η ΕΠΙΘΕΣΗ
Έκανε, λέει, επίθεση στον Σαμαρά ο Βενιζέλος από τα Γιάννινα. Θα ξαναχρησιμοποιήσω την γνωστή σκηνή με τον σκύλο που κυνηγάει το αυτοκίνητο, που άμα το πιάσει να δούμε τι θα του κάνει. Δηλαδή τρέχει τώρα ...γαυγίζοντας ο Βενιζέλος πίσω από τον Σαμαρά, για ένα τόσο δα ντιμπέϊτ κι επειδή ο άλλος δεν τον χαμπαριάζει θεωρεί ότι τον δαγκώνει κιόλας!
■ ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΑ ΚΟΛΠΑ
Πολύ περίεργη η υπόθεση συναλλαγής δημοσιογράφου - υποψηφίου με τον Καμμένο στα Ιωάννινα με την ΕΥΠ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας Αθηναϊκή εφημερίδα. Έτσι στα καλά καθούμενα, δεν είχε τι να «παίξει» η εφημερίδα και είπε ν’ ασχοληθεί με τον υποψήφιο που είχε «πάρει» για τις υπηρεσίες του έξι μηνών, τριάντα χιλιάδες ευρώ και μάλιστα με απόδειξη!
ΠΟΥ ΠΑΜΕ;
Κάτι δεν κάθεται καλά στην όλη υπόθεση, αφού ο δημοσιογράφος αρνείται κάθε ανάμειξη σε τέτοια βρώμικη υπόθεση. Η ΕΥΠ με μια βλακώδη ανακοίνωση προσπαθεί να μαζέψει τ’ αμάζευτα και εκθέτει περισσότερο τον δημοσιογράφο. Η εφημερίδα επιμένει για τις αποκαλύψεις. Διερωτάται ο κάθε πικραμένος Έλληνας. Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο και πού πάμε;
Η ΕΜΠΛΟΚΗ...
Παλιά ιστορία εμπλοκής δημοσιογράφων με μυστικά κονδύλια, που όλο αποκαλύπτονται τα ονόματα κι όλο μυστικά μένουν. Κάθε μυστική υπηρεσία χρησιμοποιεί τους δημοσιογράφους ως ρουφιάνους της κι όταν δεν τους χρειάζεται τους «καίει» και τους παραδίδει στη χλεύη του κοινού. Ελπίζω να μην πρόκειται για τέτοια περίπτωση του υποψηφίου του Καμμένου και καούν όλοι μαζί...
■ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑΤΑ...
Κάτι ανάλογο γίνεται και σε περιφερειακό επίπεδο, όπου οι δοσοληψίες μεταξύ ΕΛΑΣ και κυρίως της ασφάλειας με δημοσιογράφους είναι πληροφοριών. σφιχτές και σ’ επίπεδο ανταλλαγής «δημοσιογραφικών» Υπάρχουν περιπτώσεις που «δημοσιογράφοι» πληροφορούνται νωρίτερα τα καθέκαστα του «μεγάρου» από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και όποιος έχει μάτια βλέπει και νου αντιλαμβάνεται. Είναι όμως ...ψιλά γράμματα αυτά και μέρες πούναι ποιος ασχολείται με αυτά.
ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...
Έτσι, για να τελειώνουμε μ’ αυτό το θέμα, ο χώρος της ενημέρωσης δεν περνά και τα καλύτερά του. Άλλο ζήτημα ν’ ανοίξεις ζητήματα με την δικαιοσύνη, επειδή κατέγραψες την δική σου αλήθεια κι άλλο να τιμωρείσαι σε πολύχρονη φυλάκιση για απάτες, συναλλαγές, εκβιασμούς, συκοφαντίες και δωροδοκίες.
ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ...
Άλλο το δημοσιογραφικό καθήκον κι άλλο πράγμα οι αρπαχτές και οι μίζες, μέσω του νταβατζιλικίου, όπως έγινε και στην περίπτωση του Άκη, που έτρωγαν όλοι μαζί οι παροικούντες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κι όταν θέλησε να τους βάλει χέρι ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και να τους πετάξει έξω τον άρχισαν τον πόλεμο. Θυμηθείτε ποιοί «κάλυπταν» το ρεπορτάζ στο υπουργείο και θα καταλάβετε τι εννοώ.
■ Ο ΧΑΜΟΣ!
Είχα καιρό να βρεθώ στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων πρωινές ώρες και πραγματικά η εικόνα που αντίκρυσα είναι πρωτόγνωρη. Χιλιάδες, στην κυριολεξία, κυκλοφορούν στους διαδρόμους ή περιμένουν στις ουρές να εξυπηρετηθούν. Η ακρίβεια έφερε τον κόσμο σε απόγνωση κι από κει στα δημόσια νοσοκομεία, για αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ...
Από την άλλη πλευρά σε κρίση το προσωπικό, που λιγότερο προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει πολλαπλάσια περιστατικά, με αποτέλεσμα να χτυπάει κόκκινο σε πολλούς χώρους αναμονής. Τελικά εκεί, κατά τις τρεις το μεσημέρι, αρχίζει να πέφτει η δουλειά και σιγά-σιγά η ηρεμία να βασιλεύει, μέχρι την επόμενη που ξαναρχίζει η ίδια κατάσταση.
ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ
Μ’ ευκαιρία να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά όλους τους εργαζόμενους στην Μαιευτική Κλινική του Π.Π.Γ.Ν.Ι. για την άψογη λειτουργία του τμήματος και την άψογη συμπεριφορά σε ασθενείς και συνοδούς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην «ομάδα» Γιώργου Τσανάδη, η οποία για δεύτερη φορά σε τριάμισι χρόνια συμμετείχε στον τοκετό του νέου προσώπου στην οικογένεια Όλγας Καρμακάρη - Γιάννη Γιαννάκη, κάνοντας τον υπογράφοντα, για μια ακόμη φορά, ευτυχισμένο χαζοπαππού του οποίου τον όρο δέχομαι αδιαμαρτύρητα. Βέβαια θα ζοριστώ να πείσω τον Γιώργο Τζούνιορ για την νέα «άφιξη» αλλά στο τέλος θα κλείσουμε τον «διάλογο» μ’ ένα φιλί, όπως γίνεται μέχρι τώρα σε κάθε καλή συμφωνία μας που κάνουμε και δεν συγκρίνεται με όλα τ’ άλλα καλά του κόσμου!..

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
ggtolmiros@hotmail.com

http://www.proinoslogos.gr/

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...

Ανώνυμος είπε...

kai o psixaris kai to lambrakistan oloi stirizoun ton antoni re paidia;

Δημοσίευση σχολίου