Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Δηλώσεις Ντούλε στο Ράδιο Άστυ για το νέο εκλογικό νόμο και το ΕΕΜΜ-MEGA


Για όσους δεν άκουσαν την εκπομπή και δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ειπώθηκε κρίναμε καλό να μεταφέρουμε τα όσα είπε ο κ. Ντούλες.
Το θέμα της συζήτησης ήταν ο εκλογικός νόμος για τον οποίο γίνεται διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων σχετικά με την αλλαγή του. 
 
Για το νέο εκλογικό νόμο

«ο υπάρχων εκλογικός νόμος υποχρεώνει όλα τα μικρά κόμματα σε προεκλογικές συνεργασίες, είναι εξοντωτικός για αυτά που επιλέγουν την αυτόνομη κάθοδο».


Όταν όμως η δημοσιογράφος Αθηνά Κρεμμύδα παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος είναι ευνοϊκός για κόμματα που συγκεντρώνουν τη βάση τους σε συγκεκριμένες περιφέρειες, η απάντηση ήταν "στις Περιφέρειες Κορυτσάς και Αργυροκάστρου χρειάζονταν με αυτόνομη κάθοδο 8.000 και 7.000 ψήφοι αντίστοιχα (20% για το Αργυρόκαστρο), για να βγει ένας βουλευτής, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 5.000. Έτσι στην απορία των παραγωγών ότι η ελληνική μειονότητα δεν συσπειρώνεται γύρω από το ΚΕΑΔ, ο κ. Ντούλες απάντησε:
« Η συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών αγγίζει το 35% ενώ το σύνολο των ψηφοφόρων της αλβανικής επικράτειας το 52%, άρα ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός κατεβαίνει στις εκλογές με το ένα τρίτο της δύναμης του… 

…Αν λάβουμε υπόψη και τα φαινόμενα της εκπροσώπησης διαφόρων ομάδων συμπατριωτών μας μέσω των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και σε κάποιο βαθμό τα διάφορα φαινόμενα διχασμού, πότε με το ΚΑΔΕ πότε με ανεξάρτητες υποψηφιότητες, είχαν επηρεάσει στο παρελθόν μία καλύτερη εκλογική εκπροσώπηση, αλλά ακόμα και στην ουτοπική υπόθεση όλοι οι συμμετέχοντες στις εκλογές Έλληνες να ψήφιζαν το ΚΕΑΔ θα ήταν οριακή η πιθανότητα εκλογής με το υπάρχον εκλογικό σύστημα. Το 2009 όμως ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για μας γιατί τότε πολλοί σφετερίστηκαν διάφορα προσχήματα για να διαφοροποιηθούν από τον κοινό αγώνα και να προσεταιρισθούν άλλες πολιτικές πλατφόρμες και άλλες πιθανότητες εκλογής μέσω ψηφοδελτίων άλλων κομμάτων. Εμείς επιλέξαμε αυτό που επέβαλε το καθήκον, να τηρήσουμε τις αρχές και το πρόγραμμα μας αλλά και την επιβίωση μας, αλλιώς αν κατεβαίναμε ανεξάρτητοι σίγουρα θα ήμασταν εκτός Βουλής... Ο διάλογος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου κινείται στο πλαίσιο της υποκρισίας με πενιχρά μάλλον αποτελέσματα, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα από τη μία συμφωνούν στο να περιορίζουν τα μικρότερα όσο μπορούν, ενώ από την άλλη τα μικρά κόμματα δεν κινούνται ανεξάρτητα.


Αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα υπάρχει ένα επιπλέον ελληνικό κόμμα

«Δεν είναι μια πορεία προς το άγνωστο πια. Πριν τις εκλογές του
περασμένου Μαΐου για την τοπική αυτοδιοίκηση για το συγκεκριμένο κόμμα
κάναμε εικασίες. Πλέον γνωρίζουμε ότι είναι ένα κόμμα περιορισμένης
εκλογικής επιρροής και περιορίζεται κυρίως στις ψήφους που παραδοσιακά έπαιρνε στο χώρο μας το Δημοκρατικό Κόμμα, ενισχυμένες βέβαια από το γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι τα τελευταία εξήμισι χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας. Οι ίδιες οι εσωκομματικές, ας τις πούμε έτσι, εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το κόμμα, έδειξαν ότι το έμβρυο ήταν νεκρό πριν από τη γέννηση του. Με μία συμμετοχή που στην πραγματικότητα ήταν κάτω των 700 - 800 πολιτών σε όλη την επικράτεια, δεν ξέρω για τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα, δείχνουν ότι είναι κάτι ανύπαρκτο».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΚΕΑΔ - ΕΕΜΜ:

«Όταν τίθεται ζήτημα προσφοράς και συμβολής σε έναν αγώνα που δεν μπορεί να είναι μονοπώλιο κανενός προσώπου ή φορέα είναι όλοι ευπρόσδεκτοι με τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους οι οποίοι είναι πλέον γνωστοί. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είμαστε πιο ώριμοι, έχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και είναι απλό το συμπέρασμα, ότι όσες φορές πορευθήκαμε ενωμένοι, αυτό δεν μπορεί να υπάρξει στον απόλυτο βαθμό αλλά στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα και όσες φορές διχαστήκαμε δεν πετύχαμε τίποτε ούτε η πλειοψηφία ούτε η μειοψηφία σε όποια πλευρά κι αν ανήκει ο καθένας».

Πηγή: TO ΟΡΑΜΑ

 
Στις δηλώσεις του κ. Ντούλε απάντησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΕΜΜ – MEGA κ. Χρήστος Αργύρης (εδώ)

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ας λεει ο καθενας οτι λεει...ο τυπος εχει λογο και ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.παρακαλουντε οι λοιποι πολιτικοι εκπροσωποι μας να παρουν συμβουλους και επικοινιολογους για τους λογους τους.την αρχη την εκανε το καμαρι της Δροπολης,ο υπουργος,το ειχε μεγαλη αναγκη βεβαια γιατι του περονταν η γλωσσα

Ανώνυμος είπε...

Sygkrinete tis dio topothetiseis...
Sti mia yparxoun epixeirimata, stin alli vrisies.
O enas ta eipe zontana o allos ta egrapse me tin isyxia tou!!!

Pou pa re karamitro?!

Ανώνυμος είπε...

o dules stin apografi synergastike me oles tis mionotites me olous tous alvanous roumanous kai [makedones] tha tous elega skopianous ala etsi tous onomatizoun ta filarakia tou dule kai me to mono forea pou den synergastike htan mono me tous ellhnes tou mega.alitheia na mas pei plewn stirizh ton ramma to filaraki meta apo tin dilosh tou oti den einai filelinas;kai to pio symantiko minima pou prpei plewn na perash einai oti prepei epitelous na pame oloi mezi enomeni oloi i ellhnes tis voreiohpeirou ala xoris ton dule arxigo as vrethei enas oudeteros.oxi ali mizeria oxi alo misos metaxh mas OMONOIA-MEGA mazi enwmeni.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη είσαι πολύ πονηρός, το οραμα έγραψε και τις ανάλογες απαντήσεις που εκθέτουν τον φαφλατά της πολιτικής αλλά εσύ μετεφερες μόνο τις δηλώσεις Ντούλε. γιατί άραγε;;
εσεις οι δυο πρώτοι σχολιαστές για πείτε μας ο Ντούλε είναι αρχηγός της ελληνικης μειονότητας εδώ και 13 χρόνια, για το γεγονός οτι κατεβαίνει να ψηφίσει μόνο το 35% των βηπειρωτων δεν έχει καμια ευθυνη;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που δεν μας ειπε ο μεγαλος μας αρχηγος ειναι γιατι το 70% των ελληνων εχει γυρισει την πλατη στο κομμα των μειονοτητων.Τη πταιει;, περαν το οτι ο τοπος βγαζει πολλους προδοτες......ενας φιλος του καστερου

Ανώνυμος είπε...

O syntrofos Dule mas eipe ti misi alitheia,fenete den ta paei kala me ta noumera.
exoume kai leme :
psifizei gyrw sto 30-35% twn b. ipirwtwn.Apo aytous posoi psifizoun PBDNJ ?
Stis genikes ekloges tou 2009 itan gyrw sto 30%...
Me enan proxeiro pollaplasiasmo 30x35=10 %
10% loipon einai i eklogiki "dynami" tou syntrofou Dule. egw apla tha ypenthymisw pws to1995 parelave to pososto tou 90%...twra pws katafere kai efere toumpa ta noumera ayto mono oi syntrofoi Mpetsis kai gianni giannis mporoun na mas fwtisoun.
Ta ypoloipa symperasmata dika sas.

Ανώνυμος είπε...

Anwnyme 11:19 se ayto les na anaferete o Argiris otan leei gia tin lesxi tis elit!!!! isos tha eprepe na mas pei an i lesxi exei skifteria........

Ανώνυμος είπε...

Eseis tou MEGA pou koptestai gia ta pososta tou KEAD, ftiakstate allo komma gia ta ayksisete???!!!

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Ο Ντούλες εντελώς άθελα, ή εντελώς θεληματικά προσπαθεί να πει μια αλήθεια, πικρή μεν αλήθεια δε.
Ότι οι εκλογές που πλησιάζουν θα του φέρουν κόσμο πίσω, απ΄αυτούς που του έφυγαν... Σημαίνει ότι τη διάσπαση της μειονότητας και την πολιτική ηγεσία της την αποφασίζουν άλλοι, πέρα απ΄αυτή, αλλά έχουν το Ντούλε βασικό στήριγμα. Ο Ντούλες σπεσιαλίστας πλέον, ανεβάζει και κατεβάζει καταστάσεις, όπως θέλουν εκείνοι που του εγγυούνται, πόστα και λεφτά. Στο τέλος τα ίδια σκ.... Το λέει ο ίδιος θα χαράξουμε πορεία με την ίδια εμπειρία, δλδ ράβε ξήλωνε την μειονότητα στα μέτρα των αφεντικών του Ντούλε
Ετοιμάζει το έδαφος για καινούργιες ανίερες συμμαχίες που εξυπηρετούν την πολιτική σταδιοδρομία του ιδίου.
Ετοιμάζει το έδαφος για νέα θύματά του. Κάποιοι θα γυρίσουν στην ομπρέλα του, άλλοι θα φύγουν.

Ανώνυμος είπε...

Emeis toy mega anwnyme 12:12 ftiaksame komma gia na kleisoume ta aristerodeksia magazakia tis ntropis kai tis kseftilas kai toys epaggelmaties xristianoys kai patriwtes tha toys kanoume anepaggeltous.esy athoe min agxonesai gia ton ksera den prokeite na fygei apo ta tirana pantos i porta tou megka einai anoixth arkei na ferei mazi toy to ntoule ton mparka kai ton tabo gia na doume posa apidia xwraei o sakos.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις του me+gaaa που εχετε φυγει πλεον απο την ενοχη ομπρελα Ντουλε δηλ θα κανετε τον βορειοηπειρωτη να ερθει να ψηφισει?Πως οπως στις δημοτικες που ψηφισαν οι διπλασιοι απο τις βουλευτικες,αλλα για κακη σας τυχη ηρθαν για να σας μαυρισουν?Λες τελικα το σχεδιο των εμπνευστων του κομματος που προερχεται απο το αλβανικο παρακρατος να ειναι τοσο πονηρο,λες να το εφτιαξαν για να ξανακανουν τον βορειοηπειρωτη να ξαναποκτησει ενδιαφερον για τις εκλογες,λες να το εκαναν για να παρει ο Ντουλες χιλιαδες παραπανω ψηφους?

Ανώνυμος είπε...

2:08 θέλεις να ξανανοίξουμε τη συζήτηση για το πως νεκραναστήθηκε ο Ντούλες μέσω των δημοτικών εκλογών; λέγε, θέλεις; εμείς εδω είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

posous eparous exeis?
mono auto lew.....
kai o olimpiakos kerdise thn arsenal alla.........

Ανώνυμος είπε...

Ολοκλήρωσε το 3:26, ολοκλήρωσε το! γιατί δεν ολοκληρώνεις; δεν πειράζει θα σε βοηθήσω εγώ.
Και ο Ολυμπιακός κέρδισε την Αρσεναλ αλλά αποκλείστηκε από το γαλλογερμανικό άξονα Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ. Έτσι και το ελληνικό κόμμα κέρδισε τη Φοινίκη και θα μπορούσε κι άλλες επαρχίες αλλά αποκλείστηκε από τον άξονα ΠΑΣΟΚ-PS-PD-Εκκλησία-Τσαμυριά.

Ανώνυμος είπε...

ο αλλος αξονας ταβος(πασοκ-λσι) μπαρκας (ομονοια-κεαδ-πδ) ξερρας(υπουργος-ομονοια-κεαδ-πδ) ειναι καλυτερος?
και θες να ακουσεις και κατι ακομη
του λουτση οι φοινικιοτες τον εκαναν βουλευτη μια φορα και δυο επαρχο και αν κερδισε με μια η δυο ψηφουσ και τον εκλεψε ενας αλοθμινας καλα να παθει, αυτος και το μεγα

Ανώνυμος είπε...

9:15 Δεν ξέρω τι σχέση μπορεί να έχουν οι άξονες που ανέφερες με το ελληνικό κόμμα γιατί αν είχαν δεν θα ήταν τώρα στις μηδέν επαρχίες, αλλά αν είναι να πανηγυρίζεις για τον τρόπο που επικράτησε το ΚΕΑΔ στη Φοινική δείχνει πόσο κατσαπλιάδες της πολιτικής είσαστε.

Δημοσίευση σχολίου