Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η Τσαμοποίηση του Βορειοηπειρωτικού



Πριν από περίπου ένα μήνα, πρώην στέλεχος της Ομόνοιας και σημερινός υποστηρικτής του ΕΕΜΜ μας έστειλε ένα κείμενο προς δημοσίευση με τίτλο «Εκλογές στην Αλβανία: Έλληνες και τσάμηδες»

Δεν το αναρτήσαμε γιατί ήταν επικριτικό προς την σημερινή ηγεσία του ΚΕΑΔ – Ομόνοια και παρόλο που έκανε έκκληση για ενότητα, κάποιοι θα έλεγαν ότι την υπονομεύουμε!

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε τα φίλο-ΚΕΑΔ-δικά ιστολόγια να έχουν κατακλυστεί με ειδήσεις που αφορούν τους τσάμηδες. Καμία είδηση που αφορά τον ελληνισμό!  Καμία προεκλογική  πρόταση για αυτόν τον έρημο τόπο που λέγεται Βόρειος Ήπειρος! Η εικόνα που βλέπετε αριστερά είναι τα πέντε τελευταία άρθρα του deropoli.com. (Τετάρτη 8 Μαίου 2013) Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για ένα μπλογκ όπως τα άλλα και αυτό τον τρόπο επέλεξε να «δημοσιογραφεί». Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρόκειται για ένα τυχαίο μπλογκ αλλά για το πολύ στενό περιβάλλον του προέδρου του ΚΕΑΔ και αυτό είναι τραγικό!
Η «Ρωμιοσύνη» του Βαγγέλη Τάβου κάποτε είχε σκοπό τη συκοφάντηση της «Ομόνοιας» για τη διάλυση των πολιτικών δομών της μειονότητας για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Το πέτυχε μέχρι ενός βαθμού αλλά από την άλλη η λασπολογία της Ρωμιοσύνης συσπείρωνε τους ομονίτες και γενικά  το πατριωτικό κίνημα των βορειοηπειρωτών.   
Αυτοί οι κύριοι που διαχειρίζονται τη σύγχρονη «Ρωμιοσύνη», που δεν προβάλουν κανένα θέμα που αφορά το Βορειοηπειρωτικό αλλά τα επιζήμια εθνικά τζαρτζαρίσματα του Ντούλε με τους τσάμηδες και τον πόλεμο μιας άλλης μερίδας του ελληνισμού που επέλεξε ένα άλλο πολιτικό δρόμο,  τι σκοπούς εξυπηρετούν;;; Το ότι σήμερα είναι σύμμαχοι (για να μη πούμε στηρίζουν) το Βαγγέλη Τάβο είναι τυχαίο;
Στη συνέχεια το άρθρα που μας έστειλε ο αναγνώστης μας:         
 

Εκλογές στην Αλβανία: Έλληνες και τσάμηδες

Η μετριοπαθής προσέγγιση των γεγονότων και το κάλεσμα για ενότητα,  πρώην στελέχους της «Ομόνοιας»

Η μόνη «εθνική προσφορά» του Ντούλε
είναι να τζαρτζαρίζεται με τους τσάμηδες
προβάλλοντας τους περισσότερο
Στις αρχές του 1991 ιδρύθηκε η Ομόνοια και η οργάνωση Τσαμερία. Από τότε πέρασαν 22 χρόνια. Η οργάνωση των ελλήνων στις πρώτες βουλευτικές εκλογές πέτυχε να εκλέξει 5 βουλευτές. Η οργάνωση των τσάμηδων δεν κατέβηκε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, αλλά για πολλά χρόνια λειτούργησε ως οργάνωση.
Η Ομόνοια αρχικά έκανε γνωστό το βορειοηπειρωτικό εντός και εκτός Αλβανίας. Μετά, υπό νομική μέγγενη, αναγκάστηκε να ιδρύσει το Κόμμα Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα, με στόχο τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Αλβανία και όχι μόνο. Το δημιούργημα της Ομόνοιας, το κόμμα των μειονοτήτων, δεν έφερε μόνο την πολιτική συρρίκνωση της οργάνωσης των ελλήνων, αλλά και την παράκαμψη της από τον βασικό της στόχο, που ήταν η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Το κέντρο του κόμματος μεταφέρθηκε στην αλβανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να παίζει πολιτικό ρόλο και να είναι αναγνωρίσιμο στην αλβανική επικράτεια, ωστόσο η Ομόνοια διατηρούσε το κύρος της μόνο στους κόλπους της Ελληνικής Μειονότητας, ως ο μοναδικός εκφραστής της ΕΕΜ. 
Με την πορεία των χρόνων, η ισορροπία και αναλογία μεταξύ των δύο σχημάτων άλλαξε. Το ΚΕΔ παρόλο που συνεχίζει να ελέγχεται από τους έλληνες μετατρέπεται σε ένα σχήμα που είναι αποδεκτό από τους αλβανούς, δεν έχει συγκεκριμένα αιτήματα για τις μειονότητες παρά υπενθυμίζει με γενικόλογα τις υποχρεώσεις της Αλβανίας βάση διεθνών συνθηκών. Παράλληλα η Ομόνοια άρχισε να χάνει έναν έναν τους θεσμούς της, όπως το κύρος και τη λειτουργία των παρατημάτων, την εφημερίδα, τις επιτροπές εργασίας, τη γραμματειακή υποστήριξη κλπ. Ο μόνος θεσμός που θύμιζε την παλιά και ισχυρή Ομόνοια είναι το Γενικό Συμβούλιο και ο λόγος ήταν γιατί το ΚΕΑΔ «δέχονταν» τις υποψηφιότητες για τις επαρχίες και των βουλευτών που του πρότεινε για τις περιοχές Αγίων Σαράντα, Αργυροκάστρου και Χειμάρρας. Τελευταία απειλείται και αυτό (αν δεν έχει ήδη παραγκωνιστεί), για να οδηγηθούμε στον έναν, που αποφασίζει για το ΚΕΑΔ και την Ομόνοια. Με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μία κατάσταση δεσποτισμού, που τα πάντα γίνονταν και ελέγχονταν από τον έναν ενώ η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με την ιδέα του αναντικατάστατου. Αποτέλεσμα, μεγαλύτερη διάσπαση, κατανάλωση των δυνάμεων στην εσωστρέφεια, απομάκρυνση ενός μεγάλου διανοητικού δυναμισμού από τις δομές, τα μεγάλα αλβανικά κόμματα στο χώρο της μειονότητας βρήκαν πατήματα και μπροστά στην πολιτική επιβίωση το σχήμα που πλέον ονομάστηκε ΚΕΑΔ- Ομόνοια προσέφυγε στην πελατειακή λογική της πολικής (αντιγράφοντας τους αλβανούς) με αποτέλεσμα οι εθνικοί στόχοι να επισκιάζονται.
Ενώ όλα όσα αναφέραμε συνέβαιναν στους κόλπους του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, με μεγάλες εσωτερικές αιμορραγίες, οι τσάμηδες για πολλά χρόνια ως οργάνωση και τα τελευταία 5-6 χρόνια ως κόμμα, το ανύπαρκτο θέμα τους το μετατρέψανε σε «μέγα εθνικό θέμα». Έτσι η περιθωριακή κοινότητα των τσάμηδων που δεν είναι και τόσο αγαπητή και αποδεκτή από την αλβανική κοινωνία, καταφέρουν να ανεβάσουν το «θέμα» τους πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα της Αλβανίας, σε σημείο που να πρωταγωνιστούν στις προεκλογικές ζυμώσεις των συμμαχιών και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης (και όπως όλα δείχνουν ο ερχόμενος πρωθυπουργός) να φτιάχνει ειδικό μνημόνιο για το «θέμα» τους.      
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία, παρά το μεγάλο μπέρδεμα της τράπουλας που έγινε από το κόμμα του Μέτα, βγάζουν στην επιφάνεια την άκρος δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η μειονότητα. Ενώ οι τσάμηδες πηγαίνουν με τον αέρα της «ανάστασης» του ψηφίσματος του αλβανικού κοινοβουλίου 2004 και τους ζητούν στη συμμαχία τους τα δύο μεγάλα κόμματα, η μειονότητα δεν βρίσκεται σε δύσκολη θέση μόνο λόγου εκλογικού νόμου αλλά γιατί η επιλογή πολιτικής που εφαρμόστηκε μας οδήγησε σε εκτροχιασμό από το βασικό μας στόχο, που είναι το εθνικό.
Αν και είμαστε στο παρά πέντε των εκλογών, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας και να μπούμε στην δική μας τροχιά για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να δούμε για μια στιγμή που βρισκόμαστε και να πούμε πάμε όλοι οι έλληνες μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα. Διαφορετικά το τι θα ακολουθήσει, δεν θα ήθελα να το σκεφτώ …  

Πρώην στέλεχος της Ομόνοιας                                     

22 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνετε με το νεοενβερικό μόρφωμα του ΚΕΑΔ;

Πολύ «ανήσυχος» είναι ο Δεροπολίτης γιατί «από προχθές ο πρόεδρος των τσάμηδων και το κόμμα του είναι στην επόμενη αλβανική βουλή. Το γεγονός αυτό δεν βλέπω να το αναφέρει κανείς, δεν βλέπω να το σχολιάζει κανείς». Και επειδή είναι ο μόνος που καυτηριάζει το γεγονός, συνεχίζει: «Αν κρίνουμε και από την μέχρι τώρα αδιαφορία (αυτό φαίνεται και μακάρι να έχουμε άδικο και να διαψευστούμε) του ελληνικού Υπεξ και των διπλωματικών αρχών του για τις προεκλογικές εξελίξεις στην Αλβανία και ειδικά στο χώρο της ΕΕΜειονότητας, θεωρούμε πως τα πράγματα και οι εξελίξεις θα αποβούν εις βάρος γενικότερα των ελληνικών συμφερόντων και ειδικότερα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Για τα όσα διαδραματίζονται , αδιαφορεί πλήρως και η ελληνική αντιπολίτευση.» Περίεργο, αυτός που έγραψε δεκάδες και δεκάδες άρθρα και κατηγορίες κατά του Κόμματος των Ελλήνων Μέγκα που αναφέρονταν σε κάποιο διπλωμάτη ονομαζόμενο Ριζόπουλο, που ήταν ο πιο ανίκανος που πέρασε στο ελληνικό προξενείο Αργυρόκαστρου, τώρα τι έγινε που αδιαφορούν οι διπλωματικές αρχές και το Υπεξ; Αμ η ελληνική αντιπολίτευση που πάντα διακρίνονταν για συντροφική αλληλεγγύη, πως δεν αντιδράει; Ξέχασε ο εκπρόσωπος της πως τον καμάρωνε ο σύντροφος Μπέτσης στη Δερβιτσιάνη;
Και παρακάτω γράφει: «Ούτε έχουμε λόγο να κρύψουμε το γεγονός πως ορισμένοι ελλαδίτες, κυβερνητικοί ή κομματικοί παράγοντες στηρίζουν το συνασπισμό του Σαλί Μπερίσα, το μπερισικό μόρφωμα Μεγκα και το κόμμα των τσάμηδων.»
Καλά, τι γίνετε με τη φυγή της Παπαρήγας από την θέση της Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ, η Αθήνα δεν στηρίζει το νεοενβερικό μόρφωμα του ΚΕΑΔ; Δεν βλέπουν που εκτός του Ντούλε δεν «έχει» άλλο έλληνα βορειοηπειρώτη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνισμού;
Εκείνο που μετράει, είναι ότι ο Ντούλε δεν κατάλαβε ακόμη ότι οι άλλοι κάνουν την δουλειά τους χωρίς να τον ρωτήσουν. Τι νομίζει, πως για τα όσα συμβαίνουν, οι άλλοι έχουν πλήρη μεσάνυχτα γιατί τους δηλητηριάζει αυτός με τόση χολή που χύνει στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες και κατασπαράζει την βορειοηπειρωτική κοινωνία με την άσκηση της ταξικής πάλης πιο σκληρή και πιο μεθοδευμένη και από εκείνη του Χότζια; Ο πόλεμος που έκανε τα τρία τελευταία χρόνια κατά του Κόμματος των Ελλήνων με την κλίκα και τους ελλαδίτες διαδρομιστές του, έβλαψαν τον ελληνισμό αλλά δεν τον τσάκισαν. Τώρα ποια ήρθε η ώρα οι «χαζοί» βουρκιώτες να τον στείλουν στο σπίτι του….

Βουρκαριανός

Ανώνυμος είπε...

Ton proto Tsami sti Vuli ton Diorise o Berisa vazondas ton se eklogimi thesi sto psifodeltio tu
PD sto Fieri ke ton deftero tha ton ekleksi to Mega stin periferia Avlonas me tis psifus mas....Ola ta ala ine ala logia na agapiomaste.Meta tis ekloges otan i psifi tu Mega tha pane ston tsami ti tha mas pite?

Ανώνυμος είπε...

Ta sxolia pou kanoume einai to pios tsamis einai xeiroteros, tou Berisha i tou Rama.
To zitoumeno mas einai na exoume oso perisoteri ekprosopisei sto Alvaniko koinoboulio kai o monos tropos einai i simetoxei gia na vgaloun edra ta dio kommata KEAD kai MEGA.
To KEAD leei oti tin exei sigouri tin edra, to MEGA leei oti me ligi ipostiriksi apo tous boreioipeirotes pou zoun Ellada tha paroun afti tin edra kai oxi to tsamiko kaomma.
Elate lipon na tous ipostiriksoume gia na exoume ekprosopisei kai apo to MEGA.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα και διαβάζω σχεδόν τα πάντα αυτα που γράφονται αλλα ένα δεν Μπωρο να καταλάβω , γιατει το κεαδ Ομόνοια αφου έχουν κάνει Ολλα τα κακά σε αυτόν τον τόπο να τα λέμε μέτα απο 20 χρόνια ;
Επειδει είμαι τακτικός επισκέπτης στην πατρίδα μου έρχομαι πάνω απο 10 φορές το χρόνο και είμαι 50 χρονον και να γνωρίζω πεδία απο Ολλα τα κόμματα και πίνω καφε μαζι τους τα ρώτησα πολίες φορές γιατει είναι με το σοσιαλιστικο με το δημοκρατικο με το λσι και
Πάμε λέγοντας .......
Απαντήσεις ήταν σχεδόν Ολιες ίδιες ο ένας μου έλεγε γιατει θέλω να είμαι στη διεύθυνση ο άλλος στη δουλειά μου ο άλλος γιατει το έχω ξαδερφω και έτσι Ολλα τα πεδία είναι σκοπόχορι .... Αναφέρατε τους 5 βουλευτες που βγάλαμε την
Πρώτη φορα αλλα δεν μας ηπατε το έργω αυτόν τον πέντε λσι τη υποστηρίζουν τώρα και τη μέτα που δεν ήταν βουλευτες ... Αν θημαμε κσλα είχαμε την
Τιμη να ηχαμε δημαρχείο πρώτη φορα στην πολυ μας στους Άγιο σαράντα δήμαρχο έλληνα περιφέρεια δικια μας έλληνα βουλευτες δική μας επαρχειες δικές μας Ολιες ...αλλα η πολυ και τα οικόπεδα στης παραλίες σε Αλβανούς πιος τα έδωσε αυτα ο ΝΤΟΥΛΕΣ και αύτα τα έδωσε ;;;; Τότε ο ΝΤΟΥΛΕΣ έπινε γάλα με μπιμπερο δεν τον ρωτούσε κανένας ...
Πάμε παρακάτω δεν βλέπετε να λέει τίποτα για αυτόν τον τόπο και τα δεικαιωματα τη να πει λεο ο ΝΤΟΥΛΕΣ άσπρο βγενει ο π Μπάρκας λέει μαυρο λέει ο ένας όχι στην απογραφή γιατει είναι πάροδεια αλβανική βγενει το μέλλον μας λέει αλλα πετάγεται σαν να μην πω απο εκει που δεν τον σπέρνουν φυτρώνει ..
Τώρα για τους τσαμηδες τη να κάνουμε ο ΝΤΟΥΛΕΣ εκει μετράει είχε τα κότσια να πει πολλα όχι σε αντίθεση με αλους που καθησαν σαν κότες και σήμερα θα είναι και στο ίδιο τραπέζι και κατα πάσα πιθανότητα θα κάνουν και έναν βουλευτή δώρο με τους ψήφους τον ελλήνων για το μέλλον , γιατει αυτη είναι για το μέλλον δεν είναι για το τώρα. Έτσι θα μας πουν εμείς το λέγαμε ότι ήμαστε για το μέλλον για την άλλη ζωή .....
Και ένα τελευτεω θέλω να παρακαλέσω οποίος θέλει να με βρειζει ας με βρειζει δεν είμαι κανενός υπάλληλος δεν έχω μάθει να είμαι υπάλληλος κανενός δεν έχω προσοπικες φιλοδοξίες και δεν είχα ποτε δεν διαχειριστικα ποτε κοινό χρημα δεν είμαι κτήμα κανενός είμαι ελεύθερος ανθρωπως στη σκέψη θα πω αυτα που πιστέβω και επειδει είμαι β Ηπειρώτης και δεν το κρύβω σαν μερικοί άλλη που το φωναζουν μόνον στα κλαρινα και όταν πάς στο Σπιτη τους σου λένε μη σιγα γιατει εδω δεν ξέρουν απο που είμαι και όταν πανε για δουλειά λένε απο τα Γιάννενα ας μας που. Το όνομα τους και Ολιες η βρισιές τα ψέματα τους η φαντασίες τους και τον πατριώτηςμο τους να ξέρουμε για τη μας περιμένη στο μέλλον για το τώρα δεν κάνουν αυτοι με αυτη τη νοοτροπεια ..... Κακημερα καλο αγώνα και καλη δύναμη δεκτά Ολλα απο τα πεδία του μέλλοντος ....... .. Χρήστος Γιάννης απο τα καλύβια πασια Άγιο σαράντα β ηπειρου .....,, Φιλακια πολλα σας αγαπάω πείτε και αλλα

Ανώνυμος είπε...

Αφού οι επίσημη Ελλάδα λέτε πως δεν νοιάζεται για τους τσάμιδες και στηρίζει Μπερίσια εσάς τι σας κόφτει;
Αφήστε επιτέλους το τσάμικο και ασχοληθείτε με το βορειοηπειρωτικό.

Ανώνυμος είπε...

Opos panda imimathis propagandistis ke adiorthotos ivristis kakomire vorioipiroti.Kala....Ta ala Blog ta onomazis filo-KEADIKA.To diko su ti ine?filo-Megiko?filo-Berisiko.Filo-tsamiko?Filo-Gebeliko? Pu endasis tin afendomutsunara su?

Ανώνυμος είπε...

12:51 Κali i prospathia.Ala den pernane i kutoponiries.Ti prospathite na mas pite me to diko sas tropo?Eleiste ton aomato.Ti enoite me ligi ipostiriksi?I anthropi den mboresane na ekleksun enan eparho, vulefti tha vgalun?Kathe psifos pu fevgi apo to KEAD ke katefthinete sto Mega ine psifos pu katefthinete pros tus tsamides ke mbori na apovi mirea ke gia to KEAD.To siguro ine pos to Mega me kamia dinami den mbori na eksasfalisi pano apo 7000 psifus pu ihe pari to PDIU stis ekloges tu 2009 ke poli pithano na ksanapari.

Ανώνυμος είπε...

Ximareoi, Boyrkiotes, Riziotes den me niazei ti tha psifisete ayti ti for;a alla ayton ton ....... to Ntoyle min ton ksanapsifisete.
Afisteton mia fora xwris karekla na dite pws tha synerthi kai tha asxolithei me ta provlimata toy topoy.
Afiste ton xwris eksoysia na dei poso ligos einai!

Ανώνυμος είπε...

4-12...
gia na min katalaveneis poion ypostirizei to "borioipirotis", simenei pws ypostirizei tin alitheia,kai einai se kalo dromo.
Esy eisai mathimenos me ti diki sou "alitheia",i ean den exeis dikes sou idees,eisai me ekeines twn afentikwn sou,syntrofe filoDULike!!!xaxaxaxaxa!!!

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αυτή η αντίληψη 4.12 είναι κομουνιστική και μάλιστα χοτζική. Δηλαδή αν δε συμφωνείς με το ΚΕΑΔ δεν μπορείς να αγαπάς την πατρίδα σου;;; Δεν είμαστε τίποτα από αυτά που λες. Είμαστε Βορειοηπειρωτικό μπλογκ που αγαπάμε και υπηρετούμε τον ελληνισμό. Αν δε σας αρέσει δε θ αμπορεσουμε να κάνουμε κάτι άλλο

Κίτσιος Λιόλης είπε...

Ανώνυμε 4:23, αν δεν είσαι πονηρός, βλάκας είσαι σίγουρα. Μην το παίζεις παντογνώστης όταν δεν έχεις ούτε ελληνικό πληκτρολόγιο. Σε ενημερώνω ότι οι τσάμηδες το 2009 είχαν πάρει 4.900 και κάτι ψήφους και το ΚΕΑδ 6.068. Τότε στην πολιτική σκηνή δεν είχε εμφανιστεί ούτε το ΜΕΓΑ ούτε το δεύτερο Τσάμικο Κόμμα (Λαϊκή Συμμαχία, τρομάρα μας) που είναι στην ίδια συμμαχία με το ΚΕΑΔ του Ντούλε-Μπολάνο. Μη μας τρομάζεις με τις 7 000 χιλιάδες γιατί και με τις 3 000 μπορούμε εμείς του ΜΕΓΑ να βγάλουμε εκτός το κομμάτι των τσάμηδων που είναι στη συμμαχία μας. Γιατί αποφασίσαμε να το χτυπήσουμε στα ίσια. Εσένα όμως δεν σε ενδιαφέρει αν θα μείνουν εκτός οι τσάμηδες, σε ενδιαφέρει μήπως μείνει εκτός κι ο Ντούλες. Σε πληροφορώ ότι είναι από σήμερα εκτός και ο Ντούλες-Μπολάνος και ο Μάρτος που έβαλαν ως γνήσιο τέκνο του Βούρκου( τρομάρα μας) στην 6η θέση. Στο διαφαινόμενο 7:5 στην περιφέρειοα Αυλώνας υπέρ της αριστεράς συμμαχίας οι θέσεις 6 και 7 της αριστεράς συμμαχία πάνε διαδοχικά στον ανεξάρτητο Αρμπέν Μάλια και στο Κόμμα του Μέτα. ενώ η θέση 5 της δεξιάς συμμαχίας πάει στο Χριστάκη Κίτσιο του ΜΕΓΑ. Έτσι τους έκανε τους λογαριασμούς ο μεγάλος τιμονιέρης Ντούλες, χωρίς όμως τον ξενοδόχο. Τα είχε κανονίσει όλα στην εντέλεια, αλλά τη σούπα του τη χάλασε ο ανεξάρτητος Αρμπέν Μάλια. Εκεί που έβλεπε το 8:4 με τον ίδιον και το Μάρτο μέσα, τώρα βλέπει μπρος βαθύ και πίσω ρέμα. Γι' αυτό και έβαλε τα παπαγαλάκια να γράφουν ότι ψήφος στον Κίτσιο = ψήφος στους τσάμηδες. Το αντίθετο ισχύει κάθε ψήφος στον Κίτσιο είναι ψήφος κατά των τσάμηδων. Γιατί το ΜΕΓΑ είχε την τόλμη να παλέψει με τους τσάμηδες οδόντα αντί οδόντος. Και θα το πετύχει. Γιατί η ελληνική συνταγή που ακολουθεί είναι "να δώσουμε τη μάχη για να κερδίσουμε τον πόλεμο". Η στήριξη ΜΕΓΑ αποκλείει τους τσάμηδες, η στήριξη στο Ντούλε, ενισχύει τους τσάμηδες.

Κίτσιος Λιόλης είπε...

Όταν ο Γιάννης Μπάμπης είδε στην οθόνη του κινητού του να αναγράφεται το Edi Rama, δεν πίστευε στα μάτια του! Ήρθε η ώρα μου, είπε μέσα του κι αμέσως ανταπάντησε:"Po zoti Kryetar". Ο Ράμα χωρίς να μακρυγορήσει θέλησε ο ίδιος να τον παρηγορήσει: "Εγώ δε φταίω σε τίποτα, επέμεινα, αλλά ο Βαγγέλης ήθελε τον Ανδρέα Μάρτο. Παραμένουμε φίλοι". Ο Γιάννης, αν και έμεινε γι άλλη μια φορά κάγκελο από τη συμπεριφορά Ντούλε, σαν ντόμπρος βουρκάρης, δεν έδειξε αδυναμία απέναντι στον συνομιλητή του. Μέσα του όμως το θηρίο που ακούει στο όνομα "Επανάσταση του Βούρκου" μουγκρίζει ακόμα για εκδίκηση. Στο όνομα του βουρκάρικου φιλότιμου. "Δεν μπορεί ο Ντούλες να παίζει με το Βούρκο¨. Αυτό λέει πάνω-κάτω το θηρίο!!!

Ανώνυμος είπε...

Jasu re Jani Babi! To Babeiko ehi istoria apo polla hronja! Les afti ti fora na apofasisis na to dhiksis pji ine i Babei qe pjo to fillotimo tu vurkari? Ah re Jani, ja ton Dule thisiases polla apo to eafto su, tus fillus su qe tin periusia su. O egoqendrismos Dule kseperase qe tin aharistia. Dhen ksero jati opos o Bollanos qe esi tha kacete sta avga sas... dhjaforetika o proedhros tha sas ta kami omeleta.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη σε παρακαλώ κάνε ένα γκάλοπ στο οποίο να ρωτάς:
Ποιος είναι πιο επικίνδυνος για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ο τσιάμης - Ιντρίζι ή ο σοσιαλιστής Κώτσιο Κοκεδήμα;
Ποιος από τους δύο μας έχει κάνει μεγαλύτερο κακό;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε συ κεαδίτη με τους τσάμιδες, κούλαρε λίγο, θα πέσει η σκεπή του σπιτιού σου να σε πλακώσει!

Ανώνυμος είπε...

Τον μοναδικό άνθρωπο που φοβάται ο Ντούλες είναι ο Γιάννη Μπάμπης είναι ο τελευταίος ισχυρός που απέμεινε αυτός έπρεπε να είναι υποψήφιος είναι ο μοναδικός που κουβαλάει πάνω απο 5000 ψήφους. Η αξία του θα εκτιμηθεί όταν βγεί απέναντι στον δικτάτορα Ντούλε. Τ. Μπόνος

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη Μπαμπη, καμε κουραγιο, δεν σε πειρανε κ τα χρινια ζβαρα, νιούταικος εισαι ακομα, θα ερθουν και καλυτερες μερες. Ως τότε κανε πάλι τον πρωτοπαλικαρα στον Αη Γιάννη κατα του Ζήσου, κι ολο μουρμουρούσες πόσο τον αγαπουσες κ τέτοια πολλα.. Έχει ο καιρός γυρίσματα κ ο θεός δεν ξεχνάει κανέναν αμαρτολο. Έχεις δυο επιλογές για να διορθώσεις τα λάθη του παρελθόντος:
1- να δείξεις στον αχάριστο Βαγγελακη που ταιζες κ κοιμιζες στο GB πως είσαι κάποιας αξίας κ ότι του σκάβεις το λάκκο αφού πρωτίστως σε έγραψε
2-στηρίζεις ανοιχτά το Σοσιαλιστικο
Εμπρός Γιαννάκη η μεγάλη ώρα είναι τωρα!!
Πανε να τους πάρουμε μπάλα αφού εμείς θα είμαστε η επόμενη κυβέρνηση!! Ο σοσιαλισμός κ ο μεγάλος ηγέτης σε περιμένει, μην ασχολ άλλο με ηλίθια υποκείμενα

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στα καμαρια του δεροπολη για την τεραστια επιτυχια να αναρτει τετοια αρθρα.. κρατα ορφεα γερα, γιαννη μην τον παρατας τον κοντιλοφορο κ τη μελανη που ετοιμαζεις. αναρωτιεμαι αν τα σαινια του ντουλε κ εννοω τα επαρχακια του θα αναρτισουν ποτε καμια συλλαβη για κ γι'αυτους μεριμναει το ανατολικο μπλογκ της δεροπολης? Ξυπνα Γιαννη Μπαμμπη σου πηρανε τα σοβρακαααααααααα

Ανώνυμος είπε...

I vopio eipeipotes exoun petani oli isaste rufiani kai fovitsiaridhes sas pernoun I ali to psomi apo to stoma dropi sas ferate to liko mesa sto kopadhi tous tsamides dropi sas sikothite oli mazi na Fiji o doules kae oli I rofiani pou den exoun kani tipota iato ellinizmo sas fagane I alvani kai sis kserete mono na xorepsete sta panijiria tin poulisate tin patrida ...........

Ανώνυμος είπε...

Ρε τη πεδία είναι αυτα για το μέλλον , ότι είναι λίγα και να μην το ξέραμε μας το δείχνουν κάθε μέρα με τα χαζα που γράφουν ανονημα βρειζουν απο το πρωι μέχρι το βράδυ ώπιος έχει άλλη άποψη απο αυτούς , και αυτο το κάνουν λίγα άτομα Φενεται αλοστε απο τα γραφόυμενα τους που είναι περίπου ίδια ... Δεν βρίσκουν κατει να πουν αλλο και φαγοθεικσν εώς εχθές ήθελαν να τους πει ο ΝΤΟΥΛΕΣ κανα 10 χαζεμαρες που λένε Για το μέλλον δεν τους κάνει τη χαρεί ο ΝΤΟΥΛΕΣ και τους γράφει κανονικά και καλα κάνει , τώρα τα έβαλαν με το Γιάννη Μπαμπη, αλλα δεν λένε και το όνομα τους για να τα ξέρει ο Γιάννης πια είναι να τους εξυγεισει το Όνηρο για να δουν το φιλότιμο του βουρκαρη , απλα έχουν πάρει εργολαβία δυο τρεις άτομα και βρειζουν απο το όροι μεχρει το άλλο πρωι λέγοντας τον έναν και τον άλλο ρουφιάνο προδότη κομμουνιστή και τετια χαζα που τα διαβάζεις και γελάς γιατει μόνον για γέλια , και απορώ αυτόν το κιτσο δεν του κερί κανένας ότι βρει ζώντας τον αντίπαλο του δείνεις αξία παραπάνω ...
Απο τη μια πλευρά βρειζουν τους πάντες και απο την άλλη ο ένας ρουφιανεβη τον άλλο να έχει και καμία πόρτα ανηχτοι μιλάμε για τετια άτομα . .. Περίμενε ο Γιάννη ΜΠΑΜΠΗΣ να του πουν ανονημα τη θα κάνει η τη θα έπρεπε να κάνει περιμένη εσάς να του πείτε τη θα κάνει δεν ξέρει ο ανθρωπως ζει τωσα χρόνια μέσα στη λελαπα και περιμένει " ξυπνιους του μέλλοντος " να τον μάθουν κούνια που σας κουναγε .... Καλα κάνετε συνεχισται να βρέιζεται μήπως βγάλουμε και δεύτερο βουλευτη καλο μας κάνει να το κάνουν και στη δροπολη μήπως βγάλουμε και εκει συνεχισται καλο κάνει στο ΝΤΟΥΛΕ Συγουρα αλλα μπωρει να κάνει γενετικά καλα .... Χ Γιάννης

Αγναντευοντας είπε...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΡΟΠΟΛΗΣ" για τις ερχόμενες εκλογές.
-Είναι μόνο για τους κάτοικους της ΔΡΟΠΟΛΗΣ
-ΔΕΝ καταγράφεται κανένα προσωπικό σας στοιχείο λόγο GOOGLE
-Ο Στόχος μας δεν είναι κομματικός άλλα Εθνικός (να δούμε που περίπου θα κινηθούμε)

Σας ευχαριστούμε!!!!
https://docs.google.com/forms/d/1kusf0nIr43HrThm_QrjRWG7a4xiuLdTpqktKLAkvpcs/viewform

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti....
aytos o X. Giannis poios einai bre paidia ??Giati den tou afierwnete mia diki tou stili na gelame pou kai pou,me tin krisi pou mas exei plakwsei???
O anthrwpos apotelei kefalaio gia ti meionotita,ki as tou ksefevgei pou kai pou kana orthografiko lathos!!!
xaxaxaxaxa!!!

Δημοσίευση σχολίου