Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο Σαλί Μπερίσα εγκαινίασε δρόμο στην Πάνω Δρόπολη (βίντεο)



Ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε έκκληση στη μειονότητα να ψηφίσουν τον υποψήφιο του Δ.Κ. Σπύρο Ξέρρα και επιτέθηκε στους Ντούλε, Τάβο και Άγγελή

Η απάντηση του Ντούλε
Χθες, (20/5/2013) ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, εγκαινίασε το αυτοκινητόδρομο Λόγγο – Κοσοβίτσα, στην Επαρχία Άνω Δερόπολης του Αργυροκάστρου. Το έργο αυτό κόστισε περίπου 600.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το αλβανικό δημόσιο. Στην ομιλία του προς τους έλληνες κατοίκους της περιοχής ο κ. Μπερίσα  δε στάθηκε μόνο στα καλά λόγια που είχε να πει για τον υποψήφιο του κόμματός του και σημερινό Υπουργό Εργασίας της Αλβανίας κ. Σπύρο Ξέρρα αλλά επιτέθηκε στους μειονοτικούς υποψηφίους των άλλων κομμάτων στην ίδια περιφέρεια και στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ που τον κατηγόρησε για άλλη μία φορά για ανήθικα προσωπικά πολιτικά παζάρια σε βάρος των συμφερόντων της ΕΕΜ. 






 

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ντούλε που σύμφωνα με το deropoli.com έχει ως εξής :

Ντούλες προς Μπερίσα: Με συκοφαντίες αποφεύγεις απαντήσεις για καίρια ζητήματα της ΕΕΜ

vangjel-dule-2Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, ευρισκόμενος στου Αγίους Σαράντα στα πλαίσια του πολιτικού και προεκλογικού του προγράμματος, πληροφορήθηκε για τις επιθετικές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΚ και Πρωθυπουργού κ. Σαλί Μπερίσα. Προς απάντηση υπονοούμενων από πλευράς του για δήθεν πολιτικά παζάρια στα πλαίσια της Συμμαχίας «Για την Ευρωπαϊκή Αλβανία», ο κ. Ντούλες δήλωσε:
«Αναμέναμε απ’ τον Πρωθυπουργό στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Αργυρόκαστρο απαντήσεις για κάποια συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα των κατοίκων της περιοχής και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, όπως δημοσίως τα θέσαμε χθες το βράδυ. Σχετίζονται τα θέματα αυτά κυρίως με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων, την Απογραφή και την ακίνητη περιουσία, την λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την δημόσια ασφάλεια και την ακεραιότητα του ατόμου, την κοινωνική εξαθλίωση, την έλλειψη ανάπτυξης και την οικονομική διαφοροποίηση καθώς και την έλλειψη υποστήριξης σε έργα υποδομής. Στη θέση των απαντήσεων αυτών ήρθε η συκοφαντία της σειράς με υπονοούμενα που αποκαλύπτουν τη δύσκολη σχέση που ο ίδιος έχει στη διακομματική συνεργασία προς όφελος της εξέλιξης της δημοκρατίας.
Στον Πρωθυπουργό έχει γίνει έμμονη ιδέα αυτής της ύπαρξης μη διαφανών πολιτικών συναλλαγών. Το προϊόν μιας τέτοια συναλλαγής το 2009, με στόχο να βλάψει το ΚΕΑΔ, το κρατούσε σήμερα δίπλα του.
Για να μην αφήσουμε περιθώριο για υποθέσεις, ναι,  επιβεβαιώνουμε το «πολιτικό μας παζάρι» στα πλαίσια των εκλογών 2013 με τους πολίτες και όλη την κοινωνία. Τούτο με μοναδικό σκοπό την οριστική απομάκρυνση της κυβέρνησης που προεδρεύει ο κ. Σαλί Μπερίσα και για να ανοίξουμε το δρόμο για:
ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας της λειτουργικής δημοκρατίας, την επανέναρξης των επαφών με την Ευρώπη και την Ευρωατλαντική ένταξη, της επαναφοράς της ακεραιότητας των πολιτειακών θεσμών, της έναρξης ενδιαφέροντος για την κοινωνική συνοχή και καταπολέμηση της εξαθλίωσης, να επανέλθει στο επίκεντρο της λειτουργίας του κράτους και της πολιτικής δραστηριότητας η διάσταση του ανθρώπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαλευκανθεί με σκοπό να μην επαναληφθούν ποτέ πια μέθοδοι πολιτικών πιέσεων και δημοσίων πολιτικών δολοφονιών με σκοπό την διατήρηση της εξουσίας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμφωνία αυτή την οποία έχουν πλέον υπογράψει η πλειοψηφία των πολιτών και της κοινωνίας, θα επικυρωθεί με παλλαϊκή ψήφο στις 23 Ιουνίου».

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό τον πείραξε τον Ντούλε δεν κοιτά ότι στον Βούρκο που είναι βουλευτής δεν έχει προσφέρει τίποτα και υπάρχουν μόνο χωματόδρομοι.Γιατί δεν κατεβαίνει στο χωριό του ο τεμπέλης να διεκδικήσει την εκλογή του; Αυτή τη φορά όμως ο Βούρκος ξύπνησε και θα στηρίξει το δικό του παιδί τον Κίτσο όπως κάνουν οι Δεροπολίτες που στηρίζουν μόνο Σπ. Ξέρα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμφωνία αυτή την οποία έχουν πλέον υπογράψει η πλειοψηφία των πολιτών και της κοινωνίας, θα επικυρωθεί με παλλαϊκή ψήφο στις 23 Ιουνίου».

mos more. e ka firmosur shumica e qytetareve dhe e shoqerise
kaq shume firma, qima, qima.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ρε μαλοκος εριξε λιγο ασφαλτο και τι μας εκανε.Οχτω χρονια κυβερνα και με τα χιλια ζορια να κανει ενα δρομακι.Απο το 92 που κυβερνα κατεκλεψε τον τοπο ολο ο παλιο κατσαπλιας.Ο κ.σπαχιου μπορει να ειναι ανθεληνας αλλα εχει δικιο σε αυτα που λει για τον σαλα, αυτος εχει κανει εγκληματα στην πλατη του αλβανικου λαου και των Βορειοηπειρωτων μαζι. Εκεινο που του αξιζει ειναι η φυλακη οπως λεει ο ανθεληνας κ.σπαχιου.Δεν ντρεπετε και λιγο ο ορεσιβιος αρχοντοχωριατης στο ετος 2013 αυτος να καθεται και να εγκαινιαζει και να καμαρωνει λιγο ασφαλτο που εριξε το παλιογαιδουρι και μετα απο καιρο η ασφαλτος θα χαλασει και ο δρομος θα εχει λακουβες

Ανώνυμος είπε...

10.03μμ Επειδη αυτο ποθ μπηκες να γραψεις δεν εχει να κανει με τον βουρκο αλλα με τον Ξερρα,το βλεπεις πολυ καλα και το καταλαβαινει και ο ιδιος πλεον πως δεν εχει καμια τυχη,ειναι το μεγαλο αουτσαιντερ της περιοχης..Απλα θα παλεψει αν βγει κυβερνηση το pd να βαλει στη βουλη τον Λιαζαρατινο υποψηφιο..καταλαβαινει πως δεν εχει ουτε 500 ψηφους απο τους δεροπολιτες και στρεφει το ενδιαφερον του στους αλβανους που τους στελνει στο χωριο του για να εκφοβισουν τον κοσμο..επρεπε να ξερει ομως λιγο καλυτερα τους συγχωριανους του!Την επομενη φορα που θα τους στειλει θα πανε στο νοσοκαμειο αν ειναι τυχεροι!

Ανώνυμος είπε...

3:46 Αφού λές ότι σου την πέσανε στην Δερβητσιάνη γιατί δεν φώναξες τον Ντούλε και να πάτε παρέα να τους κάνετε ΝΤΑ. Γιατί δεν λες ορέ συκοφάντη ότι αυτοί ήταν Λάζιδες και βρίζανε το δικό μας παιδί τον Ξέρα; Όσο και να σε πονάει φίλε μου ο Ξέρας είναι σίγουρα βουλευτής δες τι θα κάνεις με τούς Βαγγέλιδες γιατί τους βλέπω να μένουν απ έξω.

Unknown είπε...

τέτοιοι πατριώτες είστε οι Βορειοηπειρώτες. Νοτιοαλβανοί. Άσφαλτο θέλετε να σας κάμει ο βουλευτής και να σας κερνά καφάσια μπύρες. Ήρωες είναι ο Ντούλες και ο Κίτσιος που ασχολούνται μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

10:46 polu ksekarfoto auto pou egrapse file sketh malakia

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεν πά να γαργαληθητε να ξελαμπηκαρετε αι παρατηστε μας υσυχους να χαρούμε το δρόμο μας τσουτσεκια και αγωνιστές του fb.

Ανώνυμος είπε...

Έκλαψα μόλις έμαθα για το λόγο του Σαλί Ενβέρη:
"Εγκώ ο Σαλίς κρένω ελενικά"
Και δίπλα του η τετα Βικτωρία Τσιούρη, μέλος του μπυρό του Κόμματος.

Ήμουνα νέος στη Γράψη και έκλαψα όταν μας το είπε ο Ενβέρης και μετά μου έβαλε όλοι την φαμπίλια φυλακή.

Αραχτός Δροπολίτης
κάτω από τα κλίματα
περιμένωντας τη σιγκουρίμι

Ανώνυμος είπε...

e, tora malista einai ora na vrontofoaksoume

bravo salikari mou (ek tou palikari mou)
aftos einai gia mas
$$$

Δημοσίευση σχολίου