Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ν. Γκόρος: «Αν δεν βγούμε σήμερα αύριο θα είναι αργά! Αφορά την τιμή μας και την ιστορία μας!»



Πρέπει να το πάρουμε μάλλον χαμπάρι οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν ξαναγυρίζουν στους Βορειοηπειρώτες και στους Πόντιους...δεν πρόκειται να αλλάξει ένα μνημόνιο που ψηφίστηκε για να εξοικονομήσει χρήματα για το ελληνικό χρέος.Μην ξεγελιόμαστε!
Με άλλα λόγια τα λεφτά που μπήκαν τον Φεβρουάριο από την ΜΗ καταβολή της σύνταξης σε 35.000 περίπου δικαιούχους Έλληνες του Πόντου και της Β.Ηπειρου, στη τζέπη του ελληνικού κράτους παρουσιάζονται σαν κέρδος και επιτυχία για την επίτευξη του στόχου του Υπουργείου Οικονομικών αλλά αφετέρου και της Ελλάδας...μπρόστα στα μέτρα του μνημονίου και του ΔΝΤ.Όσο αυτό συμβαίνει κάθε μήνα τόσο πιο δύσκολο θα έιναι να σύμβει το αντίθετο και να ξαναδωθούν τα χρήματα.
Ίσως αυτό να αλλάξει μετά απο πολλά χρόνια που θα ευημερήσει η οικονομία της χώρας και τότε να δώσουν ευσήμα στους Β.Ηπειρώτες και Πόντιους που αλλή μια φορά θυσιάστηκαν για την πατρίδα.Αυτό έχει δείξει και η Ιστορία άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια,με τα θερμά λόγια των πολιτικών και των Ελλαδιτών.
Ίσως αυτή να είναι η μοίρα μας. Ένα ελληνικό κράτος που στο βωμό του χρήματος και της κακής διπλωματίας θυσιάζει όλους τους έλληνες και εμας ακόμα παραπάνω για να κάνει αυτό που λένε οι ΞΕΝΟΙ του ΔΝΤ και της Γέρμανιας.Το ίδιο δεν συνέβει και τότε που προσαρτήθηκε η Βόρειος Ήπειρος στην Αλβανία? Η Ίμβρος,η Τένεδος και η Σμύρνη στην Τουρκία? 
Κάποιοι που παριστάνουν τους εκπροσώπους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για την καρέκλα και τις προσωπικές φιλοδοξίες, έχουν βάλει κάτω και πατάνε της έλπιδα των γερόντων μας, λένε πως θα την βρούν τη λύση με μια πορεία και 5-10 δελτία τύπου.
Κάποιοι άλλοι έιναι πιο μεθοδικοί και πρόστυχοι με το αξίωμα του Βουλευτή, που σε μία νύχτα ψήφισαν το Μνημόνιο 3, χώρις να δούν που βάζουν την υπογραφή τους και σαν τον Ιούδα κάνουν επερωτήσεις τώρα στη Βουλή για το θέμα. Έρχονται στη πορεία και στέλνουν και δελτία τύπου φοβούμενοι μην χάσουν τις ψήφους και το βουλευτικό μισθό για την επόμενη τετραετία,αυτοί είναι και οι χειρότεροι διότι τον Χριστό ο Ιούδας τον σταύρωσε.
Ύστερα ο απλός λαός δεν ξέρει τι να κάνει -που να απευθυνθεί, βλέπει στο ίντερνετ να γράφονται όμορφα λόγια και υποσχέσεις για αποκατάσταση του δικαίου,φωτογραφίες από 1 πορεία εντός και 2 εκτός ελλάδας,5 διακηρύξεις απο σωματεία και 2 απο βουλευτές (τόσα μόνο μπορούμε να κάνουμε?)...αλλοι πνίγονται από θυμό άλλοι πάλι από χαρά,κάποιοι γέροι το έχουν συνειδητοποιήσει και άλλοι όχι. Δεν ήταν νέο πάντως.Το μόνο σίγουρο πως θα μείνει στην Ιστορία και όλοι μας θα έχουμε βάλει το χεράκι μας από λίγο.Δέν είναι ντροπή αναρωτιέσται? Μπορεί να αλλάξει? Έχουμε την ικανότητα να το αλλάξουμε?
Γιατί θυμάμαι το 1991,'92,'93,'95,'99,'00,'03 χιλιάδες βορειοηπειρώτες να διεκδικούν τα δίκαια τους στο κέντρο της Αθήνας και να τα κερδίζουν, και δέν μπορεί να γίνει τώρα? Μην ακούτε που λένε το κάνουμε για τα λεφτά, έιναι για την τιμή μας, αν από τη μία μέρα στην άλλη (ύστερα από 13 χρόνια καταβολής της σύνταξης) στερείς από ένα μέρος του ελλήνικου γένους τα δικαιώματα του ,φαντάσου τι άλλο μπορείς να κάνεις και τι παράδειγμα δείχνεις στις άλλες χώρες πως να φερθούν, στην περιπτωσή μας την Αλβανία, που αν παρακολουθήσεις πως σχολιάζουν την διακοπή της σύνταξης θα καταλάβεις πόσο απαξιωτικά και περιφρονιτικά μας φέρθηκε η Ελλάς και τι άλλο να περιμένουμε από αυτούς.
Τέλος πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό, ότι δεν μας κάνουν χάρη,δεν είναι επίδομα αλλά σύνταξη που δικαιούνται όλοι οι ανασφάλιστοι υπερήλικες Έλληνες...και θα συμφωνήσω με πολλούς που λένε ότι μας ανήκει περισσότερο, γιατί από τα χρήματα και την αγάπη των Βορειοηπεριωτών Ευεργετών Ζάππα,Μπάγκα,Σίνα,Ζωγράφο,Αρσάκη οικοδομήθηκε το ελληνικό κράτος,μην το ξεχνάμε! 
Το ξέρω έγινα σκληρός, όμως πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες και να μήν αφήσουμε να γραφτεί στις σελίδες της Ιστορίας κάτι που μπορεί να ανατραπεί με αγώνα!
Όλοι στους δρόμους μέχρι να κερδίσουμε!Αν δεν βγούμε σήμερα αύριο θα έιναι αργά! Αφορά την τιμή μας και την ιστορία μας!

Γκόρος Νίκος του Άγγελου από Χιμάρα

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

ase mas re goro pou emathes kati ki' esy kai olla pia ta kseris.
esy apo ton kanape zitas ta resta ap' aftoys pou esto kai ellahista prospathoun. opios mpori na kani kati parapano o dhromos ine anihtos.
Όλοι στους δρόμους μέχρι να κερδίσουμε! Αν δεν βγούμε σήμερα αύριο θα έιναι αργά!
s' afto ok symfono kai epafksano.
$$$$$

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γκόρο έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι! Αλλά, όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε ότι ήμασταν γλείφτες από τις ηγεσίες μέχρι τον τελευταίο. Δεν κάναμε τίποτε για να αναδείξουμε την ελληνικότητα μας. Εδώ στην Αθήνα γινόμαστε πολλοί θαρραλέοι και παλικάρια έλληνες. Αλλά στην Αλβανία κότες. Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό, οι δικοί μας πατριώτες για 22 χρόνια ψηφίζουν αλβανικά κόμματα. Οι άλλοι εντάσσονται ως υποψήφιοι με τα κόμματα της Μεγάλης Αλβανίας.
Κάποιοι από μας ακόμα και συνταξιούχοι του ΟΓΑ λέγανε και μας διαβεβαίωναν ότι η σύνταξη του ΟΓΑ δίνεται από την Ευρώπη. Που βρίσκονται αυτοί τώρα??. Αυτό το διαδίνανε και οι αλβανοί και οι δικοί μας πιστοί όπως πάντοτε στο Αλβανικό κράτος ούτε μιλιά. Δυστυχώς πολλοί από μας δεν αποκτήσαν ακόμα και σήμερα ελληνική συνείδηση και πνεύμα. Η κατάντια μας είναι χειρότερη. Παινευόμαστε και υπερηφανευόμαστε με τα κατορθώματα και τις θυσίες των παππούδων μας, με το Σπύρο Μίλιο, Βασίλη Σαχίνη και το Ευθύμιο Λιώλη. Και καλά κάνουμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Μακάρι να τους μιμηθούμε.
Αλλά, πότε λοιπόν θα καταλάβουμε ότι είμαστε οι τελευταίοι της άμαξας??. Οι δικοί μας πατεράδες και μανάδες θυσίασαν μια ολόκληρη ζωή στο Αλβανικό κράτος για την ανοικοδόμηση του. Που είναι τώρα αυτά τα στελέχη που φώναζαν «ζήτω η Αλβανία και ο Χότζα»??. Για τα καλά που απολαμβάνουμε. Αφού θυσιάσαμε 50 χρόνια σκληρή δουλειά και αγώνα, γιατί αφήνουμε τους απατεώνες αλβανούς να μας κοροϊδεύουν και από πάνω. Ας μας δώσουν τα παλικάρια του Μπερίσα και του Ράμα ότι μας αναλογεί. Που είναι οι θέσεις μας στο Δημόσιο βίο του Αλβανικού κράτος. Αφού εκεί είναι η γης μας η περιουσία μας. Αφού καθημερινά μας ληστεύουν, μας αρπάζουν τα οικόπεδα, τα χωράφια μας δεν μας δίνουν άδειες για μαγαζιά για δουλειές, δεν μας απογράφουν, ούτε καν επιδόματα βοήθειας, όπως κάνουν με τους πατριώτες τους άνεργους αλβανούς που είναι με επίδομα (asistence). Που είναι το asistence μας. Γιατί δεν φωνάζουμε? Γιατί οι έπαρχοι μας πουλάνε τα οικόπεδα και παραλίες στους αλβανούς κουκιεζιδες??
Που είναι η Νεολαία μας? Που είναι τα ψευτοκομμούνια του Αναστάση Μουράτη??

Νικόλαος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ από το Βούρκο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γκόρο,
Στην επέτειο της Αυτονομίας οι περισσότεροι ήταν πάνω των 50 ετών. Λίγοι οι νέοι. Στη μάσα όμως γινόμαστε πολύ. Γιατί τους αφήνουμε τους δικούς μας "ηγέτες" να κυβερνάνε με αυτούς τους κλέφτες αλβανούς? Τι μας προσφέρουν? Δεν πρέπει εμείς να έχουμε το κράτος μας να μας φροντίζει ακόμα και για τους γέροντος όπως λέτε? Γιατί να μην απαιτήσουμε περισσότερη σύνταξη από τους αλβανούς κεφαλαιοκράτες και μας κοροϊδεύουν με 50 ή 70 €? Γιατί να έχουν αυτοί περισσότερη περιουσία στα Τίρανα, Δυρράχιο, Αυλώνα και αλλού? Πως μπορούν αυτοί να μας ληστεύουν το κράτος που μαζί το φτιάξαμε και μάλιστα εμείς και οι γονείς μας θυσιαστήκαμε περισσότερο από αυτούς? Η μήπως εμείς τους αφήσαμε να μας ληστεύουν καθημερινά και να τους δικαιολογούμε, με τη φράση "αλβανοί είναι αυτοί, κλέφτες είναι, ληστές είναι δεν πειράζει".
Αγαπητέ κ. Γκόρο,
Όπως βλέπεις το νόμισμα έχει δυο όψεις. Όταν γιόρταζαν οι αλβανοί στην Αυλώνα την Μεγάλη Αλβανία εγώ και άλλοι δεν είδαμε να ξεπροβάλει καμιά ελληνική σημαία, στην πλατεία. Ούτε μια αντίδραση από τους νέους μας. Που είναι τα παλικάρια της Χιμάρας?. Τι είπαν οι βουλευτές οι "έλληνες"? Γιατί δεν παραιτηθήκαν οι γλείφτες? Γιατί δεν ζητήσαμε λογαριασμό από το Ντούλε και Μπολάνο για αυτή την απραξία??
Αυτό που γράφω δεν τα γράφω για να κάνω τον πατριώτη γιατί από αυτά τα χώματα είμαι και εγώ. Απλώς θέλω να καταλάβουμε πόσο ανύπαρκτοι είμαστε και μη μου μη πείτε ότι κάναμε κάτι εκεί στην Αλβανία και τη Βόρειο Ήπειρο για να απαιτήσουμε από την Αλβανική Βουλή. Τίποτε! Δεν θυμάμαι στα 22 χρόνια, γιατί πριν, εντάξει, μας είχαν αλυσοδέσει….. Να κάναμε έστω και μια πορεία στα Τίρανα ή το Αργυρόκαστρο για τα δικαιώματα μας. Θα μου πείτε εκεί δεν υπάρχει Δημοκρατία και κινδυνεύουμε. Ναι αλλά εγώ γνωρίζω ότι στη διαδήλωση της 21η Ιανουαρίου 2009 ή 10 των οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πήραν μέρος ενεργά και πολλά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας. Ή Μήπως κάποιοι δεν τα γνωρίζουν αυτά??. Εγώ δεν λέω ότι δεν έχεις δίκιο για την εδώ κατάντια αλλά υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια εκεί στην ιδιαίτερη Πατρίδα.
Να σου θυμίσω ένα νούμερο μόνο και να βγάλουμε συμπέρασμα. Οι ψήφοι που μετρήθηκαν από την Ελληνική Μειονότητα στις τελευταίες αλβανικές βουλευτικές εκλογές δεν ξεπέρασαν τις 15.000 σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας σε μια στιγμή που την σύνταξη του βορειοηπειρώτη την απολάμβαναν πάνω από 22.000. Αρά μόνο οι συνταξιούχοι το ΟΓΑ να ψηφίζανε, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το κάνουμε για τα λεφτά κύριε Γκόρο και το κάνουμε για την τιμή μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η τιμή και η δόξα μας ας φανεί πρώτα στα μέρη μας στην Πατρίδα μας, στη Βόρειο Ήπειρο και μετά ας δείξουμε και εδώ, με έργα όμως, ποιοι είμαστε. Εγώ πιστεύω ότι η Μητέρα Ελλάδα κάτι θα κάνει και δεν πρέπει να συγκριθεί με την κατάντια τη δική μας και των αλβανών και πιστεύω ότι αυτό θα το πράξει εθνικά. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να μείνουν εκεί οχυρωμένοι έλληνες στα χώματα της Βορείου Ηπείρου και όχι για λίγους γλείφτες που σκέπτονται τον Πατριωτισμό όταν τους κόβεις την ρουφήχτρα. Ας προσπαθήσουμε κύριε Γκόρο για μια ενότητα και μαχητικότητα, πρώτα από τη Χιμάρα και μετά στην Κορυτσά κα αλλού, ας κάνουμε και εμείς το «κράτος» μας, αλλά μόνο με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Νικόλαος ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

afiste ta lojia ean isaste palikaria sas perimeno ollous mazi sto dervitsani na ijortazoume me stoles kai simees ellinikes kai vorio ipiroton sta xeria mas ia to 25 martiou min iortazete pia stin ellada ine poli parakseno afto na ijortazis stin ellada ia tin vorio ipiro kai mi lete psemata oti dhen sas afinoun i albani afti iortazoun stin ellada o pote theloun kai kanenas dhen lei tipota mia mera kai tin ellada tha tin paroune dropi ia mas ksipniste kai mazeftoume oli me tous silogous oxi ta komata elate edo me tis simees sta xeria afta xriazounde edo oxi eki sinfonite oli mazi sto feisbouk tin imera tis enosis edho edho edho .......................zito o ellinikos laos ..

Ανώνυμος είπε...

σας θηαβάσω όλος κια κάνη έδιπωση ιατη περνάτε τον κέρο σας αδηικά ο πιος νιόθι πραγματικά έλληνα στην καρδχια και ψυχή ως έρθη εδχο στον arjirokastro να ιορταζυμε ια τον 25 μαρτιου με σιμες κέ στολή όχι στην αθήνα όλη μας στον φεσβυκ να μαζεφτυμε όλη μαζί στην πόλη του ζωγράφου και το ζάππας που δηοσανε πολα μαζί με το σπυρομιλο ελάτε μη φοβόσαστε όταν σας βλέπω θα χάρη η πατρίδα ελλατε ελλατε ...........με σιμες στα χέρια σας όχι στην αθήνα ιορταζετε στην βόριο ειπιρο ια τα δηικιοματα μας όχι στην ελλάδα να διξυμε στον κοζμο ο ελληνικός λαπς της βοριου ειπειρυ ζη και έχη δυναμη πεδία η αλβανί προσπαθυνε να κανον μιονότητα στην ελλάδα και εμής τη κανυμε ....κι κιμομαστε φτανη πια έχη φτάση στο κόκαλο .αφήστε τη σύνταξη τόσα χρόνια την πήραμε και ποτέ δεν εφχαριστήκαμε τον ελληνικό λαό ποτέ δεν ιδαμε στις πόλης μας μια ελληνική συμεα ..................

Ανώνυμος είπε...

Oloi gnorizoume ton iroismo tou *LEONIDA ME TOUS 300* I istoria mexri kai simera fernei sto elliniko kinovoulio ton leonida kai tous 300.Gia des tin iroiki *ASPIDA* tou leonida opou siopila kai athoriva martirei tis xiliades apokrouseis sta exthrika spathia tis plijes apo ta exthrika veloi. OI trakosoi gnorizoun poly kalla to gegonos oti meta tin maxi o logos pou anapnean akomi itan i sostoi xrisi tis aspidas kai i *ANDOHITIS*.Fandastite i ASPIDA na lijize na espaje na itan o efjaltis tin krisimi stigmi tis maxis,giati tha imastan perifanoi emeis simera??? simera i ASPIDA eina i KYPROS H KONSTANDINOUPOLI H BORIAS HPEIRO megali mas timi na pethanoun e iperilikes kai emeis apo peina kai xoris farmaka gia tin ELLADA.20XRONJA tora eimaste efialtes tis istoria mas bima pros bima tin ksepoulisame gia liga xrimata. 1)poios egrafe stin lista tis ellinon onomata albanika gia viza omogenon GIA XRIMATA ??? poios eyriske kai kanonize ta ksepoulimata tis vzas me LEFTA??? poios ksepoulouse tin sfragida ton sillogon gia XRIMATA??? oses fores mas embisteytikan tin sfragida tou ethnous tin kseftilisame emeis i PATRIOTES tis borias hpeiros,kai sinexizoume na kanoume to idio akomoi kai simera. oi epanastates tis borias hpeiros kalla tha kanoun na arxisoun me thn aytokatharsei mbrosta na topothetoyn psilla tin aksia tou patriotismou kai na timoun to simbollo tis ellas.Se ektati angji tou ethnous kanenas patriotis den sizita giati *thisiazete emena* alla prepei na eyxaristei tin patrida pou tou embisteytike enan *DOKSAZMENO THANATO* I istoria tis ellados exei graftei mexrei simera me tetia pistevo,kita tin stratigiki toy leonida kei tous 300,des ti kanoume emeis simera kai pite mouy se ti tous miazoume? ORESTIS TZARTZALLOS

Δημοσίευση σχολίου