Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Ύποπτες σχέσεις αλβανικών επιχειρήσεων με την τρομοκρατία


Κίνδυνος αυστηρών αποκλεισμών της Αλβανίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Λευκό Οίκο.
Ορισμένες αλβανικές επιχειρήσεις είναι ύποπτες για διασυνδέσεις τους με εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες και έχουν καταγραφεί στον κατάλογο των υπόπτων για την τρομοκρατία ή την εμπορία όπλων. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν εντοπίσει δύο από αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίες είναι τουρκικών συμφερόντων και οι οποίες έχουν λάβει σημαντικές παραχωρήσεις στην Αλβανία. Οι εταιρίες αυτές θεωρούνται ύποπτες, επειδή έχουν εντοπιστεί για παράνομες δραστηριότητες από την CIA και το FBI.
Η σύλληψη ενός επιχειρηματία, γνωστού στην Ισπανία, μετόχου της Albanian Airlines και δύο συντρόφων του στάθηκε η αιτία για έρευνα. Κατασχέθηκαν εκατομμύρια ευρώ και με την διενέργεια περαιτέρω ελέγχων άρχισε και η αλβανική δίωξη.

Ο επιχειρηματίας Ali Evsen είχε στην κατοχή του 3 εκατομμύρια ευρώ από πράξεις της μεταφορικής αεροπορικής εταιρείας οι οποίες είχαν γίνει για λογαριασμό ατόμων που βρίσκονται στη μαύρη λίστα της CIA για τρομοκρατία.
Αυτός ήταν ο λόγος που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σήμανε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα Δυτικά Βαλκάνια.
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανέφεραν ότι στα Βαλκάνια βρίσκονται 200 άτομα τα οποία απειλούν την ασφάλεια των ΗΠΑ και της μελλοντικής πολιτικής τους.
Αυτή η δήλωση έγινε μία ημέρα αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Αλίεφ, το οποίο είναι ένα πρόσωπο που ταξινομείται ως επικίνδυνο για τις ΗΠΑ.
Ο Μπερίσα είχε αναφέρει ότι η προσέγγιση με τον Αλίεφ στα Βαλκάνια ήταν για την εξασφάλιση της χώρας του σε ορυκτά, ενέργεια ή πετρέλαιο. Αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αμερικανική πολιτική η οποία έχει χαρακτηρίσει ως «κόκκινο» το Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο Μπερίσα είχε προσεγγίσει μια άλλη τουρκική εταιρεία, η οποία θεωρείται προβληματική στις συναλλαγές της και βρίσκεται σε καθεστώς δίωξης από τις αμερικανικές δομές επιβολής του νόμου.
Σήμερα, υπάρχουν τέσσερις τέτοιες εταιρείες στην πρώην Γιουγκοσλαβία ή στην Ανατολή των οποίων η δραστηριότητα είναι ύποπτη και γίνεται υπό την ανοχή των κυβερνήσεων των χωρών που βρίσκονται και κρίνεται από τους αμερικανούς ως απαράδεκτες.
Οι συμμετέχοντες σε αυτές είναι ύποπτοι για συναλλαγές βρώμικου χρήματος το οποίο διοχετεύεται στην τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο όπλων και άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κοινοποιηθεί στις Βρυξέλλες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στις ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμός και ζητούν άμεση λύση πριν καταστούν ανεξέλεγκτες.
Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν η αλβανική κυβέρνηση έχει γνώση όλης αυτής της κατάστασης και τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο έδαφός της. Αναμένεται ότι αυτό θα αποσαφηνιστεί πολύ σύντομα.

2 comments:

Δελβινιώτης είπε...

Όλες οι τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις του κόσμου, έχουν πυρήνες στην Αλβανία! Ο Μπερισα και ο ισλαμιστής Γκαζιντεντε τους πρόσφεραν κάλυψη ΑΠΟ ΤΟ 1991.
Το ίδιο κάνουν και τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι Τσάμηδες και το κόμμα του Ζώγκου.
Ποιος έχει ξεχάσει τον αρχιτρομοκράτη Μπιν Λαντεν, o Αιγύπτιος Obu Omar, οι τρομοκράτες από το Ιράν που άνοιξαν τα τζαμιά στο Δέλβινο κλπ (μάλιστα αυτόν ευτυχώς που τον πηραν οι Μυστικές Υπηρεσίες της Αμερικής και τον εξαφάνισαν γιατί μάθαινε στους ισλαμιστές πως να διώξουν και να σκοτώσουν τους Έλληνες Χριστιανούς!) Ο τελευταίος στη λίστα είναι ο συλληφθείς στη Ισπανία ο ιδιοκτήτης της Albanian Airlines, ο Ali Evsen.
Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο γιατί υπάρχουν χιλιάδες άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες στην Αλβανία ΑΠΟ ΙΡΑΝ, ΣΑΟΥΔΙΚΉ ΑΡΑΒΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΆ, Αίγυπτο, Βοσνία, ΚΛΠ, ΚΛΠ!
Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ti elege prin mia eydomada o mperisias apeythinomenos sto DNT oti kanei koymanto stin albania kai den tha toy pei kaneis ti na kanei???? kai prin o kokoras lalisi eirthe idi h apantisi apo tin apenanti pleyra..... tyxeo? den momizo!!!!!

Δημοσίευση σχολίου