Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Καθημερινή»: Ισχυροποίηση της μειονότητας στην Αλβανία


Συνέντευξη του Βασίλη Μπολάνου στον Σταύρο Τζίμα για το αποτέλεσμα των εκλογών
Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή, για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας, θεωρεί υπεύθυνο για την ήττα στη Χειμάρρα, εκτός των άλλων, και το νέο κόμμα ΜΕΓΚΑ, ενώ πιστεύει πως η Ομόνοια βγήκε κερδισμένη από αυτές τις εκλογές.  
Ο στατικός λόγος του κ. Μπολάνου δεν αφήνει περιθώρια σχολιασμού, αυτό όμως που είναι άξιο αναφοράς, είναι ο τίτλος που έχει στη συνέντευξη του ο κ. Τζίμας: «Ισχυροποιείται η μειονότητα στην Αλβανία». Αναρωτιόμαστε, σε σχέση με ποιον και με τι, ισχυροποιείται;! 

Ο κ. Μπολάνος δεν τόλμησε να πει ότι ισχυροποιείται η μειονότητα, είπε – μάλλον χωρίς να το πιστεύει – ότι ισχυροποιείται η «Ομόνοια». Ο μεγάλος κερδισμένος από αυτές τις εκλογές ήταν χωρίς αμφιβολία το δίδυμο ΚΕΑΔ-ΣΚ, εις βάρος της Ομόνοιας, της Ελληνικής Μειονότητας, του ΜΕΓΚΑ αλλά και του άλλου ΚΕΑΔ που ήταν δημιούργημα της Ομόνοιας και εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των κοινοτήτων που εκπροσωπούσε και όχι του νεοΚΕΑΔ του ενός ατόμου που αν δεν του αρέσουν, αλλάζει τις αποφάσεις του Γ. Σ. της Ομόνοιας.
Στις μεγάλες πόλεις της Αλβανίας όπου έχουμε έντονο Ελληνικό στοιχείο, τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα από κάθε άλλη φορά, ενώ ταυτόχρονα έχουμε κατακόρυφη άνοδο των ανθελλήνων Τσάμηδων. Στο Αργυρόκαστρου, από δύο συμβούλους που είχε το ΚΕΑΔ, δεν εκλέχτηκε κανείς. Στους Αγίους Σαράντα που αν δεν έβγαζαν πρόεδρο, οι Έλληνες σύμβουλοι καθόριζαν την εκλογή του, αυτή τη φορά εκλέχθηκαν ένας του ΚΕΑΔ και δύο του ΜΕΓΚΑ. Στο Δήμο Δελβίνου, για πρώτη φορά δεν εκλέγεται κανένας σύμβουλος ενώ το κόμμα των Τσάμηδων πείρε περισσότερους ψήφους και από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Το αν θα κέρδιζε στη Δίβρη ο Καλτσούνης ή ο Μπερέτης, στο Πωγώνι ο Κύρος ή ο Μεντής, είχε μεγάλη σημασία για το ΚΕΑΔ, το ΜΕΓΚΑ, το Σοσιαλιστικό και το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, δεν θα έπρεπε όμως να είχε για το εθνικό κέντρο, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον κ. Τζίμα, τον κ. Ριζόπουλο κ.α.  Ο κ. Μπολάνος μάλιστα δε θεωρεί τόσο μεγάλο κακό την εκλογή του Γκόρου στη Χειμάρρα, αφού όπως είπε τον ψήφισαν και Έλληνες! Θα ήταν όμως καταστροφή αν έβγαινε ο Λούτσης στο Φοινίκη, ο Καλυβιώτης στη Λιβαδεια, ο Κώστας στην Α. Δερόπολη, γιατί τους ψηφίζουν Τούρκοι, Πακιστανοί Μαροκινοί, Τσάμιδες κ.α.!!!  Παρεμπίπτοντος η αλβανική μειονότητα εντός της ελληνικής - τσάμηδες και μη - ψήφισαν στην πλειοψηφία τους τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ.  

Η ιστορία αυτού του τόπου και κυρίως τα εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται δεν προσφέρονται για παιχνίδια ΠΑΣΟΚ-τραφών. Δεν θα πούμε να συνέλθετε κύριοι του συντρο-φάτου γιατί μάλλον είναι πέραν των δυνατοτήτων σας, αλλά επιτρέψτε και εμάς τους «γραφικούς» που επιμένουμε να τιμούμε επετείους σαν τον Αυτονομιακό Αγώνα των προγόνων μας να εκφράζουμε την άποψη μας…  

Ακολουθεί το δημοσίευμα της «Καθημερινής»:

Ισχυροποίηση της μειονότητας στην Αλβανία

Του Σταύρου Τζίμα
Κέρδη της ελληνικής μειονότητας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, παρά το γεγονός ότι έχασε τον Δήμο Χειμάρρας, διαπιστώνει ο πρώην δήμαρχος της πόλης και ηγετικό στέλεχος της μειονότητας Βασίλης Μπολάνος, σε συνέντευξή του στην «Κ». Ο κ. Μπολάνος κάνει επίσης την αυτοκριτική του για την ήττα που υπέστη στις εκλογές, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στο δεύτερο μειονοτικό κόμμα Μέγκα, που κατέβασε δικό του υποψήφιο. Υπογραμμίζει ακόμη ότι η Ομόνοια θα βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή για το καλό του τόπου, αλλά θα ασκήσει αντιπολίτευση ώστε να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση από όσα έχει κατακτήσει έως σήμερα η μειονότητα.
– Τι σημαίνει για την ελληνική μειονότητα το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών; Την ενισχύει πολιτικά και πώς;
– Η Ομόνοια σαφώς βγήκε πιο ενισχυμένη ως εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας για δύο λόγους, μολονότι δεν κερδήθηκε ο Δήμος Χειμάρρας. Πρώτον, γνωρίζουμε όλοι το ρήγμα που είχε προκληθεί από την παρουσία ενός δεύτερου ελληνικού κόμματος. Δεύτερον, ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Γκιόργκι Γκόρα ζήτησε και αυτός την ελληνική ψήφο. Αρα, η ψήφος της μειονότητας ήταν αυτή που καθόρισε τα πράγματα. Το ΚΕΑΔ και η Ομόνοια πήραν τις περισσότερες ψήφους και αναδειχθήκαμε πρώτο κόμμα.
– Τι δεν πήγε καλά και χάσατε στην πόλη που θεωρείται προμαχώνας του ελληνισμού της Αλβανίας;
– Αν υπολογίσουμε τις ψήφους που πήρα εγώ και αυτές του κόμματος Μέγκα κάνουν ένα σύνολο μεγαλύτερο από αυτό που πήρε ο υποψήφιος των σοσιαλιστών. Αρα η διάσπαση έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ημαστε το φαβορί, αλλά φαίνεται ότι μπήκαμε χαλαρά και άνετα στις εκλογές, δεν εκτιμήσαμε σωστά τη δύναμη των αντιπάλων. Σίγουρα χάθηκε μία μάχη και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε τις σωστές εκτιμήσεις και να δείξουμε ότι οι Ελληνες της Χειμάρρας αγαπούν τον τόπο τους, ενδιαφέρονται για την ανάπτυξή του, την επιστροφή και διαβίωσή τους στα πάτρια εδάφη.

– Πώς βλέπετε στο μέλλον τις σχέσεις σας με τον νέο δήμαρχο που είναι και αυτός ομογενής. Θα τον βοηθήσετε;

– Σε ανθρώπινο επίπεδο, έχουμε καλές επαφές. Οι σχέσεις ωστόσο της Ομόνοιας και του σοσιαλιστικού κόμματος ήταν ανταγωνιστικές. Βεβαίως, αν μας ζητήσουν τη στήριξη, με την εμπειρία και την ωριμότητα που χαρακτηρίζουν την Ομόνοια και την ελληνική κοινότητα της Χειμάρρας, θα την δώσουμε για το καλό του τόπου. Παράλληλα, θα ασκήσουμε αντιπολίτευση ώστε να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση όσον αφορά την ανάπτυξη της κοινότητάς μας.
– Νομίζετε ότι έβλαψε τις υποψηφιότητες της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ το νέο μειονοτικό κόμμα Μέγκα. Με το ποσοστό που συγκέντρωσε, δημιουργεί μια νέα πολιτική πραγματικότητα στην ελληνική ομογένεια;
– Η παρουσία ενός τέτοιου δημιουργήματος δεν είναι πρωτοφανής. Και στο παρελθόν είχαμε τέτοια σχήματα. Δείχνει ότι κόμματα που δημιουργούνται από στελέχη που θέλουν να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες δεν προκόβουν. Εκτός από τη ζημιά που προκάλεσαν στη μειονότητα δεν πέτυχαν τίποτε άλλο προς όφελός της.
– Τον τελευταίο καιρό φουντώνει στην Αλβανία ένα πρωτοφανές ανθελληνικό κλίμα, με αιχμή του δόρατος το θέμα των Τσάμηδων. Μάλιστα, το κόμμα τους ήρθε τέταρτο σε ψήφους στις δημοτικές εκλογές. Σας ανησυχεί αυτή η κατάσταση;
– Πιστεύω ότι αυτό είναι πράγματι ένα πρόβλημα, αλλά όχι σε βαθμό που πρέπει να ανησυχούμε. Η κεντρική πολιτική της Αλβανίας πρέπει να σκύψει για τα καλά πάνω από τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Η ελληνική εθνική μειονότητα έχει παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ενσωμάτωση της Αλβανίας στις δομές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Θέλω να πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα αναστραφεί το κλίμα και θα υπάρξει πιο σωστή εκτίμηση αυτών των σχέσεων.

78 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλεπω τι ασχημο εχουν οι δηλωσεις του Μπολανου,τι δεν σου αρεσε ακριβως.Οι δηλωσεις του σε σχεση με την κριτικη σου δεν εχουν καμια σχεση.Για τον Γκορο λεει πως ζητησε και αυτος την ελληνικη ψηφο και εσυ λες πως δηλωσε τον ψηφισαν και Ελληνες,κατι που εχει τελειως διαφορετικο νοημα και αφηνει διαφορετικη εικονα.Αρα τα παρακατω που λες για πακιστανους κτλ ειναι απλα αστεια.Γνωριζεις τον Βασιλη και δεν επρεπε να τα λες αυτα,ξερεις πως δεν ισχυουν αυτα που γραφεις.Εχεις παρει εναν καθαρο δρομο απεναντι στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ η αν θελεις εχεις κυρρηξει πολεμο στον Ντουλε και δεν μπορεις να ελεγξεις τα συναισθηματα σου και απιτιθεσαι σε οποιον βρεις μπροστα σου.Ο Μπολανος ειναι μεγαλο κεφαλαιο για τη Χιμαρα,για την ΟΜΟΝΟΙΑ και για ολο τον ελληνισμο και δεν αξιζει αυτη την κριτικη.Εχεις γινει ο πλεον μεροληπτικος,εχεις χασει την αντικειμενικοτητα σου και το εννοω πως στεναχωριεμαι παρα πολυ που το λεω.

Ανώνυμος είπε...

ola gia parti toys

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ/η, «το δις εξ’ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λένε οι αρχαίοι. Άνδρας μπορεί να μην είσαι αλλά δις έχεις κάνει το ίδιο αμάρτημα σε προηγούμενο σχολιασμό σου. Διάβασες το κείμενο και δεν το μελέτησες. Το άρθρο αναφέρεται μόνο στον τίτλο του κ. Τζίμα που λέει ότι «Ισχυροποιείται η μειονότητα στην Αλβανία», κάτι που δεν είπε ο Μπολάνος, εμείς διαφωνούμε κάθετε με αυτό που λέει ο Τζίμας και δικαιούμαστε να εκφράσουμε αυτό που πιστεύουμε. Δεν είπαμε ότι θα γίνουμε οι σωτήρες της Βορείου Ηπείρου αλλά το να λέμε αλήθειες η μάλλον αυτό που εμείς πιστεύουμε, μπορεί να κάνει κακό στους φίλους σου και σε εμάς αλλά να είσαι βέβαιος/η ότι δε θα κάνει κακό στον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Basili Mpollano eisai simpatheis kai palikari , alla exeis kai xotziki nootropia !! anti na analaveis prwtoboulies gia enwsi siouras kleftika kai iotheteis to ''na tous pniksoyme stin genisei''. anaferesai se elines ore kerata, elines pou pirane 7000 p[sifous enw i klika pou antiproswpeyei ergolavika to boreihpeirwtiko me olo ton thetiko simbolismo tis omonoias kai tin stiriksi tou ''ethnikou kentrou'' pire 11000 , alla kai poles ites...
gia sovarepsou kai leitourgise san ekprwsopos olon ton voreiohpeirwtws kai oxi san epagjelamatias koukla ekeinou tou giftoevraioy..
ante giati to exete parakanei tomaria , oloi sas!!

Ανώνυμος είπε...

Ζητείστε πρώτα από τον Μπολάνο να αλλάξει την εθνικότητα την κάνει ελληνική, γιατί την έχει ακόμα αλβανική. Θα αλλάξει το νόμο ο Σπαχίου και δεν θα μπορέσει να το πετύχει στο μέλλον. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ με αυτόν ηγέτη δεν θα μπορέσει να πείσει τα Τίρανα για την απογραφή και αν γίνει δε θα φαίνεται πουθενά η ελληνική ταυτότητα του Μπολάνου.
Ο άνθρωπος θα πρέπει να απαλλαχτεί και απ΄αυτό το "σκασμένο χείλος" που του κόλλησε από παλιά και τώρα τον αναγκάσουν να χορέψει σαν η αρκούδα.
Τι περιμένετε ο Τζίμας να κάνει τέτοια ανάλυση. Το ΠΑΣΟΚ τον θρέφει. Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ την ΟΜΟΝΜΟΙΑ τρέχει και ο Τζίμας από πίσω.

Ανώνυμος είπε...

O Tzimas thelei na kaloparei tous yposthrixtes tou Bollanou giati ekeinoi orkistikan oti tha ton fane zontano gia to vivlio poy egrapse yper ton albanvn. Ton pire sto laimo tou o Barkas kai tora thelei na ton ksekanei apo pano tou

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ,βασικά συγνωμη για το ρε , γιατί δεν ψάχουμε τι φταίει ; Οι ίδιοι δεν είναι και στην Ομόνοια και στο ΜΕΓΚΑ ;Πάντοτε δεν συνεργαζόταν με κάποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα;Θυμάστε τί έλεγε το περίφημο άρθρο 4 του καταστατικού της Ομόνοιας;Ήμουν ένας από αυτούς που δεν το ψύφησαν και αποχώρησα από τότε από την ομόνοια . Καταφέραν και μας διάσπασαν .Τώρα χρειαζεται μια νέα και τολμηρή προσπάθεια από όλους και το συμανικό είναι να μην έχει κανένας βλέψεις για καρέκλες και οφίτσια . Μπορούμε ;;;

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρωτη κρατα επιτελους καποιες αποστασεις...λυπαμαι αλλα απο τις εκλογες και μετα εχεις γινει πολυ μεροληπτικος...ο στοχος πρεπει να εξυπηρετει την αντικειμενικοτητα και προπαντος η ενοτητα και οχι η διχονοια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν κανω δευτερη φορα το ιδιο αμαρτημα αλλα αντρας ειμαι σιγουρα.Ειχα την εντυπωση πως ηξερες ποιος ειμαι και γι'αυτο σ'τα εγραφα σε τετοιο ηφος.Ειτε σου αρεσει ειτε οχι θα σου κανω κριτικη οπως σου εκανα παντα και να εισαι σιγουρος πως ειναι καλοπροαιρετη και επειδη ακολουθησα την προτροπη σου και το ξαναδιαβασα το σχολιο σου η εικονα που μου αφησε δεν αλλαζει σε τιποτα την πρωτη μου τοποθετηση.Μπορει να θελεις να σχολιασεις τον τιτλο του Τζιμα αλλα η ολη εικονα που αφηνει ειναι μια επιθεση στον προεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και το ΚΕΑΔ.Ειτε εγω κανω λαθος οπως λες γιατι κανεις κακο στους φιλους μου και εννοωντας φιλους αναφερομαι στον Μπολανο οπως και ολους οσους αγαπανε και υπερασπιζονται την πατριδα ειτε εσυ εχεις γραψει ενα σχολιο και αλλο μηνυμα ηθελες να μεταφερεις απο αυτο που αφηνει σαν εικονα.Μπορει να κανω λαθος αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.Οπως σου ειπα εχεις χασει την αντικειμενικοτητα σου ειτε ηθελημενα ειτε αθελα σου (θελω να ελπιζω το δευτερο) και σιγουρα τα σχολια σου πλεον αντιμετωπιζονται με καχυποψια.
Δεν γραφω επωνυμα ακολουθωντας τη συμβουλη ενος φιλου με τον οποιο πηγαμε να παρεξηγηθουμε αναιτια και περαν των οποιων διαφορων μας στην πολιτικη (αν και για μενα δεν ειναι πολιτικη ειναι σταση ζωης) τον θεωρω φιλο και παιδι διαμαντι.Και σε σενα η κριτικη που κανω ειναι καλοπροαιρετη και σιγουρα με πολυ πιστη στα εθνικα σου πιστευω.

Ανώνυμος είπε...

12.34 οι περισσοτεροι αν οχι ολοι οι Χιμαριωτες εχουν αλβανικη υπηκοοτητα γιατι δεν ανηκουν στην αναγνωρισμενη μειονοτικη ζωνη,αν εσενα σε κανει πιο Ελληνα το χαρτι τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου.

Ανώνυμος είπε...

Κατι καλαμαραδες που εχει και η μειονοτητα, εχ τι να πω. (εννοειται εξ Αθηνων, απο ατομα που δεν ξερουν καν την πραγματικοτα τις Αλβανιας, δεν ξερουν καλα καλα και Αλβανικα)
Παντως οι απαντησεις Μπολανο μου φανηκαν συγκροτημενες.
Η ΟΜΟΝΙΑ ενω ειχε φθασει σε αφανεια, με το Μπολανο ηρθε και παλι στο προσκηνιο.

Ανώνυμος είπε...

Ayτη η ΟΜΟΝΙΑ με αυτον τον ΑΡΧΙΓΟ μονο μελων δεν εχει ................................... τη ΧΕΙΜΑΡΡΑ την εκανε εκατω κοματια καταφερνοντασ να κανει τα αδελφια να μην μιλανε ΓΩΝΕΙΣ με τα παιδια να μην μιλανε ΓΙΑ να μην πω για τουσ γειτονεσ μεταξιτουσ ΑΥΤΟΝ περιμενετε να υγειηθει τησ ΟΜΟΝΙΑΣ και του ΕΛΛΗΝΕΙΣΜΟΥ δεν το πιστευο

Ανώνυμος είπε...

μ,,,, τα σχολια να μην τα κουτσουρεβησ γιατη αλιοσ χανουν την ουσηα

Ανώνυμος είπε...

9.25 δηλαδη ο Μπολανος πως τα εκανε ολα αυτα ρε φιλε,με μαγικο ραβδι η τους εδωσε εντολη να τσακωθουν και δεν μπορουν να μην το υπακουσουν?
Αν παλι δεν ισχυει τιποτα απ'τα παραπανω και απλα θες να μας πεις πως εχει φανατικους εχθρους και φανατικους φιλους θελω να σου πω πως χαιρομαι ιδιαιτερα γι'αυτο ειδικα οταν γνωριζω πως οι φανατικοι φιλοι του ειναι πατριωτες και δεν βαζουν τιποτα πανω απο τον ελληνισμο,ουτε προσωπικες φιλιες ουτε μικροσυμφεροντα.
Οσο για την ΟΜΟΝΟΙΑ ο 1.43 που δεν ειναι καλαμαρας,γνωριζει την αλβανικη πραγματικοτητα και απταιστα την αλβανικη γλωσσα σου δινει ενα λογο απο τους χιλιαδες που ο Μπολανος πρεπει να ειναι προεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

το αν είναι πρόεδρος της Ομόνοιας ο κ. Μπολάνος, προσωπικά αμφιβάλω πολύ. θα ήθελα από τον Μπολάνο είτε από εσένα φίλε που τον στηρίζεις στα τυφλά, να δημοσιεύσει την συμφωνία Ράμα - Ντούλε, που υπέγραψαν λίγο πριν τις εκλογές.Τι ακριβώς υπέγραψαν για τηνσυνεργασία Σ.Κ.Αλβανίας και το κόμμα ΝΤΟΥΛΕ.γιατί εξέρεσαναπό την σύμβαση τη Χιμάρα;
Μετά τη δημοσίευση της σύμβασης τότε να κάνομε την ανάλυση των εκλογών και τότε να γράψει και ο εκπρόσωπος των Ντουλεμπετσογιαννηδων στην Ελλάδα, ο έλληνοτσάμης Τζίμας. Φιλάκια μετά την σύμβαση...

Ανώνυμος είπε...

11.21 σου εχει περασει ποτε απ'το μυαλο πως ο ιδιος ο Μπολανος δεν ηθελε τη συνεργασια με το σοσιαλιστικο και εσενα και ολων των υπολοιπων που πιπιλατε μια καραμελα εδω και καιρο?Σου εχει περασει ποτε απ'το μυαλο η δεν μπορεις καν να το σκεφτεις γιατι δεν εχεις ιδεα απο το τι παιζει στη Χιμαρα και γιατι το ηθελε ο ιδιος αυτο?Αν θελεις καποτε να σταματησεις απλα να βγαζεις χολη και μενος ρωτα και μαθε αλλα δεν σε ενδιαφερει η αληθεια και η ουσια,το μονο που σε ανδιαφερει ειναι η λασπη.
Οσο για τη δημοσιευση της συμβασης λιγο μυαλο αν εχεις θα γνωριζεις πως αυτο δεν προκειτε να συμβει ποτε και απο κανεναν και καμια συμμαχια εκτος και αν αυτο που θελεις να πεις ειναι το δεδομενο της συμμαχιας.Αυτο ειναι κατι που δεν ειναι κρυφο μυστικο,αλλοι δεν τολμανε να το αποκαληψουν.Α και που'σαι την επομενη φορα ζητα την δημοσιευση των πρακτορων της αλβανιας η τις μυστικης συμφωνιας της Ελλαδας με την Αμερικη για το Αιγαιο.

Ανώνυμος είπε...

Μια πολυ σημαντικη ειδηση που μας αφορα ολους και μας κανει υπερηφανους.
http://www.nenanews.eu/diaspora/862-panepirotickoutoulas.html

Κεραύνιος είπε...

Αδερφέ 11.21, κάνει συμφωνία ο Ντούλες με το PS τον βρίζουμε. Δεν κάνει συμφωνία με το PS πάλι τον βρίζουμε. Ωραία τα λες αλλά εγώ θα προτιμούσα ένα κάπως πιο συγκεκριμένο πλαίσιο από τον κάθε ένα που ξοδεύει χρόνο για να ασκήσει κρητική, να καταθέσει προτάσεις και που προβληματίζεται για την πατρίδα. Τελικά είναι καλή η συνεργασία με το PS ή δεν είναι; Είναι καλή επειδή είμαστε σοσιαλιστές; Είναι κακή επειδή είμαστε Μπερισικοί; Είναι καλή επειδή μας βοηθά να κερδίσουμε επαρχίες; Είναι κακή εξ ορισμού επειδή συνεργαζόμαστε με Αλβανούς ανεξαρτήτου κόμματος; Θα ήταν κακή ακόμα κι αν ήταν με το PD;
Πάντως ο τελευταίος που φταίει για την μη εκλογή του Μπολάνου είναι ο Ντούλες. Και μην ξεχνάς πως είμαστε ο μοναδικός δήμος όπου έχει υπάρξει επίσημη συμμαχία PD-PS με τον τίτλο "Συμμαχία για το Έθνος", κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Μπολάνος έχασε για πολλούς λόγους και θα μπορούσε να βρει χίλιες δικαιολογίες οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα ευσταθούσαν. Αντ' αυτού σταθερός στα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν όπως ο πατριωτισμός, η εντιμότητα και η υπευθυνότητα στέκεται στο ύψος του και μιλά όριμα και υπεύθυνα με πρώτο γνώμονα όχι το πολιτικό του συμφέρον αλλά το καλό της Χιμάρας. Οι τοποθετήσεις του είναι σαφείς, ξεκάθαρες και δείχνουν τον δρόμο για τα 4 δύσκολα χρόνια που ακολουθούν.

Ο σχολιασμος του "Βορειοηπειρώτη" είναι προϊόν προσωπικών εμπαθειών. "Βορειοηπειρώτη" δεν λέει πουθενά ο Μπολάνος πως είναι μικρό το κακό επειδή τον ψήφισαν Έλληνες τον Γκώρο. Ή το διάβασες πολύ βιαστικά και έβγαλες τα συμπεράσματα που σε βόλεβαν ή απλώς κάνεις χυδαία προπαγάνδα. Ο Μπολάνος αναγνωρίζει πως και Έλληνες ψήφισαν τον Γκώρο και σέβεται την κρίση τους. Δεν λέει ότι συμφωνεί ούτε πως δεν πειράζει. Αυτά είναι δικά σου είτε εκ του πονηρού είτε εκ της βλακείας - και στις δύο περιπτώσεις επικίνδυνα πάντως.

Δεν μπορείς "Βορειοηπειρώτη" να μας λες πως "εις βάρος του ΜΕΓΚΑ". Το MEGA είναι αυτό που ήρθε να βαρύνει την πλάτη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και πήγε απέναντι από την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ και όχι το αντίθετο. Ας αναλάβει τις ευθύνες του λοιπόν και να μην κλέγεται με επιχειρήματα επιπέδου πρώτης δημοτικού. Θυμάσαι "Βορειοηπειρώτη" μια είδηση που δημοσίευσες μια μέρα πριν τις εκλογές πως ο Λαζάρης παραιτείται υπέρ του Μπολάνου και κάποιοι βγήκαν να το διαψεύσουν; Είμαι από εκείνους που προσωπικά ο Λαζάρης μου είπε πως έδωσε εντολή στους δικούς του να στηρίξουν Μπολάνο. Βέβαια είχε συμβεί το ακριβώς αντίθετο γιατί το μεσημέρι του Σαββάτου ο Λαζάρης είχε δύωρη συνάντηση με τον Γκώρο. Και για του λόγου το αληθές θα σε ενημερώσω μόλις τα στελέχη του προεκλογικού του αγώνα προσληφθούν στον δήμο ως συμφωνημένο αντάλλαγμα της στήριξης του MEGA προς το ΣΚ. Ο ρόλος του MEGA στην Χειμάρρα ήταν ξεκάθαρος: να έρθει η αλλαγή που ευαγγελίζονταν ο Γκώρος και αν μπορείς σε προκαλώ να το διαψεύσεις.

Τέλος αυτά τα ποσοστά που πήρε το MEGA, ας τα βγάλει φωτογραφίες γιατί δεν πρόκειται να τα ξαναδεί όσο υποτιμά την νοημοσύνη του κόσμου. Και απ' ότι φάνηκε από την μετεκλογική του αντίδραση δεν πήρε το μάθημά του.

Έχω μια υποψία πως στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει Minoriteti Ethnik Grek per te Ardhmen. Και αναρωτιέμαι: τότε όλοι όσοι αντιπολιτεύονται την ΟΜΟΝΟΙΑ που θα πάνε; Στα αλβανικά κόμματα; Λοιπόν κύριοι καταλάβετέ το πως η αντιπολίτευση είναι ότι πιο υγειές υπάρχει όταν γίνεται με βάση τους σκοπούς και την ιδεολογία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όσοι πιστεύουν στην ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η θέση τους είναι εκεί. Να παλέψουν για αυτήν την ιδέα κατά οποιουδήποτε στερεί από την Βόρειο Ήπειρο το μέλλον που της αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες Kεραύνιε αν ο Λαζαρης ήρθε σε συμφωνία με τον Γκόρο πως πήρε 144 ψήφους και όχι 0;
Από την άλλη και ο Μπολάνος ήρθε σε συμφωνία με τον Πρίφτη και ο Σαβος έδωσε εντολή στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν Βασίλη. Όταν ρωτήθηκε ο Σαβος γιατί το κάνει αυτό, απάντησε :''Αν δεν το κάνω θα με σκοτώσει ο γιατρός''( Μπερίσα).
Αν είναι Kεραύνιε να φωτίσεις το παρασκήνιο κάντο σωστά και όχι όπως σε συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Κεραυνιε κατ'αρχην θελω να σε συγχαρω για δυο λογους.Για την πολυ σωστη τοποθετηση σου η οποια με βρισκει συμφωνο σε ολα και για την αναδειξη των τριων συμπατριωτων σου στο συμβουλιο της Πανηπειρωτικης Αμερικης,ο ενας μαλιστα εκ των οποιων ειναι και ο νεος προεδρος.
Οπως σου ειπα συμφωνω σε ολα οσα γραφεις και για το μεγκα και για το σχολιο του βορειοηπειρωτη και του το εχω ακφρασει παραπανω.
Στα ερωτηματα που θετεις για τη συνεργασια με το σοσιαλιστικο κομμα αλβανιας θελω να σου πω πως ειναι ακριβως τα ιδια που με προβληματιζουν και εμενα και θελω να πιστευω και καθε υγειες ψηφοφορο του ΚΕΑΔ,ποσο δε μαλλιστα οσους αγαπανε την ΟΜΟΝΟΙΑ και τα ιδανικα για τα οποια ειναι υποχρεομενη σαν ΕΘΝΙΚΗ οργανωση να παλεψει.
Ενω ειμαι καθετα αντιθετος στη συνεργασια με το οποιοδηποτε αλβανικο κομμα και το 2009 στο ακουσμα της παραφρονησα,σιγα σιγα και ειδικα μετα τα αποτελεσματα των δημοτικων εκλογων αρχισα να αλλαζω σταση και αποψη.Το αποτελεσμα λεει πως πρωτη φορα η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ εχει τοσους επαρχους και το θεωρω πολυ σημαντικο οχι για την εξουσια αλλα γιατι ερχετε οτι σημαντικοτερο για τον τοπο,η απογραφη στην οποια οι Δημαρχοι και οι Επαρχοι εχουν την διαχειριση.Θα μου πεις και τι σημαινει αυτο αφου οι επαρχοι ειναι στην αναγνωρισμενη μειονοτικη ζωνη,αλλα δεν ειναι τοσο απλη η απαντηση.Και στις αναγνωρισμενες περιοχες εχουν γινει αλλοιωσεις πληθυσμου και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεχτικοι.Υπαρχουν και παρα πολλοι αλλοι λογοι οι οποιοι δεν εχουν ουσια για τους περισσοτερους και δεν θα τους αναφερω εκτος απο τη σημαντικοτητα της μη εγκαθιδρυσης και ενος δευτερου πολου,δηλ του μεγκα στη μειονοτητα η οποια θα σημαινε και την ολοκληρωτικη διασπαση του ελληνισμου και αυτο ειτε καποιος ψηφισε ΚΕΑΔ ειτε μεγκα πρεπει να το καταλαβει,οχι ως επιβολη αλλα ως μια μειονοτητα η οποια δεν εχει την πολυτελεια της διασπασης και του διαχωρισμου.
Επισης αρχισα να αλλαζω αποψη γιατι τοσα χρονια ημασταν απενατι με τους σοσιαλιστες και αυτο που με προβληματιζε δεν ηταν μηπως χασουμε την επαρχεια η τη δημαρχεια αλλα γιατι δεν μπορουμε ολοι μαζι να ημαστε μια γροθια,μια ελληνικη γροθια,αφου περαν των οποιων ιδεολογικων μας διαφορων δεν μας χωριζει κατι αλλο,αντιθετα μας ενωνει οτι πιο ιερο,η κοινη μας εθνικη καταγωγη και η πατριδα.Και δηλωνω χαρουμενος που αυτη η συνεργασια αρχισε να μας ενωνει και ας ηταν και καποιοι απ'αυτους "εχθροι",θα δηλωσω μεταννοια και στον Ντουλε για τα οσα του εχω καταλογισει κατα καιρους αν αυτη η συνεργασια αποφερει ενωτικους καρπους και στο μελλον.Για φαντασου να μην ειχαν αποσχιστει καποιοι το 2009 και να ημασταν ολοι ενωμενοι για πρωτη φορα μετα το '91!Τσιμπα με γιατι ονειρευομαι!

Ανώνυμος είπε...

Συνεχεια
Τελος αυτο που με προβληματιζει ειναι τα ερωτηματα που θετεις για το αν ειναι καλη η συνεργασια γιατι ειμαστε σοσιαλιστες η διαφωνουμε γιατι ειμαστε μπερισικοι και με προβληματιζει γιατι αυτη ειναι η εικονα πλεον στον τοπο μας.Εχουμε μετατραπει σε στρατιες των δυο αλβανικων κομματων,να με θυμηθεις πως ετσι που παμε σε λιγα χρονια θα σκοτωνομαστε μεταξυ μας για το PD και το PS.Και αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι δουλεια εχουμε εμεις με τα αλβανικα κομματα,ας μου απαντησει καποιος γιατι πρεπει να μας ενδιαφερει για το ποιος βγηκε δημαρχος τιρανων,φιερι,κρουγιας κτλ.Και η απαντηση ειναι γιατι υπαρχουν συμφερωντα και καποιοι δυστυχως τα βαζουν πανω απο το εθνικο συμφερον και την εθνικη ενοτητα.
Οσο για τον Μπολανο λιγο πολυ ολοι ξερουμε τα αιτια της ηττας.Το μεγκα,το pd,το κομμα των τσαμηδων και ολα τα λοιπα αλβανικα κομματα που δεν τους ενδιεφερε να κερδισουν αλλα να χασει ο Μπολανος,η νοθεια,τα συμφεροντα των Χιμαριωτων που δεν τα εξυπηρετουσε ο Μπολανος,οπως αδειες κτλ και παρα πολλοι αλλοι λογοι.Ο Ντουλες μπορει να εχει κανει χιλιες μαλ....,να εχει οτι χειροτερο για εναν βορειοηπειρωτη πολιτικο,την μη επικοινωνια αλλα δεν φερει ευθυνη σε καμια περιπτωση για την ηττα του Μπολανου και το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι,πως αυτοι που τωρα το παιζουν στεναχωρημενοι και ριχνουν τις ευθυνες στη συνεργασια και στον Ντουλε ειναι οι ιδιοι που αν τρεξεις σε προεκλογικα σχολια λοιδωρουσαν και εβγαζαν σεναρια επιστημονικης φαντασιας περι συνεργασιας του με τον Γκορο,περι μυστικων υπηρεσιων της αλβανιας που τον θελουν Δημαρχο και αααααααααλλες μαλ....
που μου διαφευγουν.Η αληθεια ξερεις ποια ειναι ομως και την ειδα σε παρα πολλες περιπτωσεις με τα ματια μου-Δευτερα πρωι πανηγυριζαν για την ηττα Μπολανου και Τριτη μεσημερι ξεκινησε το ποιημα της συμπονοιας και της αγαπης προς το προσωπο του και πως ο Ντουλες τον εφαγε κτλ.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ Κεραύνιε!
Μας ξαφνιάζεις με το σχολιασμό σου, πότε ευχάριστα και πότε δυσάρεστα.
Χαίρομαι πολύ όταν στο μπλογκ γίνεται ποιοτικός διάλογος με επιχειρήματα, λίγες φορές γίνεται αυτό, αλλά γίνεται. Συμφωνώ στα περισσότερα απ’ όσα λες και δεν είναι κακό να διαφωνούμε σε κάποια σημεία αλλα όταν μας απευθύνεσαι με χαρακτηρισμούς όπως «εμπάθεια» και «βολέματος», το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να σου τους επιστρέψω πίσω.
Αφορμή για το δικό μας σχολιασμό στάθηκε ο τίτλος του κ. Τζίμα που δεν ξέρω αν το γνωρίζεις ότι η δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε από το «Ριζοσπάστη» και ότι στο βιβλίο του «Στον αστερισμό του εθνικισμού» μιλάει με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς για το κ. Μπολάνο (αυτό δεν έχει σχέση με το διάλογο μας το αναφέρω απλώς ενημερωτικά ). Στο άλλο σημείο που διαφωνούμε είναι σε αυτό που είπε ο Μπολάνος ότι η «Ομόνοια» βγήκε ενισχυμένη από αυτές τις εκλογές.
Το μόνο που μπορεί να οφείλετε στη βιασύνη όπως λες είναι το «εις βάρος του ΜΕΓΚΑ», γιατί αυτό δεν έχει νόημα.
Σε περιοχές όπου διακυβεύονταν εθνικά συμφέροντα ήταν η Χειμάρρα και το Αλύκο, στην πρώτη χάσαμε (και το εννοώ) και η δεύτερη «δόθηκε» με μία περίεργη συμμαχία ΚΕΑΔ-ΣΚ-υπόκοσμός σε κάποιον που είχε διώξει η Ομόνοια ως εθνικά επιζήμιο. Περιοχές όπως το Λούκοβο που φαντάζομαι θα ξέρεις καλά, το ΚΕΑΔ στήριζε το μουσουλμάνο από το Μπόρσι και ευτυχώς έχασε, σε μία στιγμή που υπήρχε για την Ομόνοια υποψηφιότητα νίκης και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα όπου και οι τέσσερεις υποψήφιοι του Λουκόβου πήραν περίπου τους ίδιους ψήφους. Έχουμε μπροστά μας την απογραφή και δε θα άλλαζε τίποτα αν θα έβγαινε ο Μπερέτης στη Δίβρη, θα άλλαζαν πολλά όμως αν ήταν ο Νάστης στο Λούκοβο.
Ο κίνδυνος και η απειλή της μειονότητας δεν είναι το ΜΕΓΚΑ αλλά ο Αλβανισμός. Το ΚΕΑΔ, και όχι η Ομόνοια η ακόμα ποιο σωστά ο Ντούλες συνεργάστηκε με τον αλβανισμό, δεν θα έλεγα πουλώντας τα ελληνικά συμφέροντα αλλά το λέω με βεβαιότητα, με αυτοσκοπό να είναι ο «αποκλειστικός» εκπρόσωπος. Μπορεί να διαφωνείς εσύ αλλά αυτό είναι άποψη μας και δεν οφείλεται σε κανένα βόλεμα. Αν η αλήθεια, όπως εμείς την βλέπουμε (μπορεί να κάνουμε και λάθος) ενοχλεί, δεν οφείλεται σε καμιά εμπάθεια.
Τη νίκη στο δίδυμο ΣΚ-ΚΕΑΔ την έδωσε το ΣΚ και τα λεωφορεία που ήρθαν από την Ελλάδα. Εάν κάνεις μία ανάλυση των αποτελεσμάτων, εκτός της Χειμάρρας, οι μόνιμοι κάτοικοι ψήφισαν ΚΕΑΔ σε πολύ μικρά ποσοστά. Παράδειγμα οι δήμοι Αργυρόκαστρο, Αγ. Σαράντα και Δελβίνου που δεν έβγαλε για πρώτη φορά συμβούλους εκτός από τους Αγίους Σαράντα που αν δεν έβαζε το ΠΑΣΟΚ λεωφορεία για τον Τσίπα δεν θα έβγαινε ούτε αυτός ο ένας.
Αν πιστεύεις ότι αυτός ο συνδυασμός έχει μέλλον φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς και πιο πολύ θα απογοητευτεί ο «ανώνυμος» φίλος που σε συγχαίρει. Εύχομαι να διαψευστώ γιατί ούτε εγώ έχω κανένα λόγο να μη θέλω να είμαστε ένα με όλους τους Έλληνες σε όποια ιδεολογία και αν πιστεύουν. Για να ψηφίσουν οι σοσιαλιστές της Δρόπολης το ΚΕΑΔ επιστρατεύτηκε ακόμα και ο Γκραμόζ Ρούτση, αν δεν ξέρεις τι σημαίνει ο Ρούτση για τη μειονότητα, ρώτα κανένα φίλο σου που ξέρει.
Όσο για το τι έγινε με το Λαζάρη στη Χειμάρρα, δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου απλά να σε ενημερώσω ότι συνάντηση πριν από τις εκλογές έκανε και ο Μπολάνος με το Γκώρο, παρουσία του Ντούλε. Αν δεν το γνωρίζεις η συνάντηση έγινε στο Παλέρμο.

Κλείνοντας και επειδή θέλω να συνεχίσει ο διάλογος, μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζεται κάποιο βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο στόχο της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ εκτός από τη διαχείριση της εξουσίας;

Ανώνυμος είπε...

mipws esy borioipiroti ksereis tous stoxous tou mega??????
esea file mou ti se afora to ti kanoun o dules me tous filous tou???????
emeis eimste allvanoi...........
den sou hrthe kamia epistoli apo to komma twn ellhnwn afu autoi einai se swsto dromo

Ανώνυμος είπε...

Θα σας καλούσα όλους να εστιάσετε στην τελευταία απάντηση του Κυρ.Μπολανου:Η κεντρική πολίτικη της Αλβανίας.......................................................................................................................................................................... σωστή εκτίμηση αυτών των σχέσεων.Άμα παρακολουθήσουμε την πορεία των Ελληνοαλβανικών σχέσεων σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής μετά το 1995 θα δούμε ότι ήταν αρκετά εποικοδομητικές σαφώς έπαιξε ρόλο και η Ελληνική μειονότητα για την σύσφιξη αυτών των σχέσεων με κυρίους εκφραστές προς αυτή την κατεύθυνσή τον κυρ.Ντουλε και τον κυρ.Μπολανο.θα σας καλούσα να παρακολουθήσετε ταυτόχρονα και την πορεία του Βορειοηπειρωτικού αυτή την περίοδο........Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κεραύνιος είπε...

Πιστεύεις σοβαρά ότι έτσι μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος; Όλοι οι υποψήφιοι συναντήθηκαν πριν τις εκλογές και συζήτησαν τα διαδικαστικά. Ο Λάζαρης συναντήθηκε για να διαπραγματευθεί ανταλλάγματα αφού έστω με μεγάλη καθυστέρηση είδε πως ούτε την τρίτη θέση δεν έχει σίγουρη. Αυτή είναι η διαφορά.

Την νίκη στο ΚΕΑΔ την έδωσαν οι επιλογές που έκανε η ηγεσία του. Όχι όταν χάνουμε φταίμε εμείς και όταν κερδίζουμε, είναι χάρη στους άλλους. Τα λεωφορεία από την Ελλάδα έρχονται κάθε φορά που έχει εκλογές. Μεταφέρουν ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ όχι Αρειανούς. Μεταφέρουν Βορειοηπειρώτες στα σπίτια τους οι οποίοι ψηφίζουν κυρίως με πατριωτικό κριτήριο αφού δεν έχουν καθημερινά πάρε-δώσε με την εξουσία. Στα λεωφορεία αυτά δεν είδα να γίνεται face-control. Μετεφέρθησαν όλοι όσο ήθελαν να πάνε να ψηφίσουν.

Ο Νάστης ήθελε να κατέβει από τον συνδυασμό ΣΚ-ΚΕΑΔ για να διεκδικήσει και τις ψήφους Αλβανών. Με ψήφους μόνο Ελλήνων πίστευε πως δεν έβγαινε και δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την ήττα. Ξέρεις πολύ καλά πόσο ήθελα να είναι υποψήφιος και όχι με αυτοσκοπό την νίκη αλλά για να συσπειρώσει γύρω του τους Έλληνες του Λουκόβου.

Ο κίνδυνος είναι ο Αλβανισμός και το MEGA ο καλύτερος εκπρόσωπός του αφού το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής είναι η μεγαλύτερη διάσπαση. Αν κόπτονταν για την πατρίδα οι κύριοι αυτοί θα προσπαθούσαν να ισχυροποιήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι πολύ απλά τα πράγματα: Αν η "μειονότητα" είναι σπασμένη σε δύο κομμάτια, κανένα από τα δύο δεν θα είναι αρκετά ισχυρό για να διεκδικήσει το παραμικρό από την αλβανική εξουσία. Αν η "μειονότητα" είναι ενωμένη σε έναν φορέα αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη για την αλβανική πολιτική στην οποία μπορεί να σταθεί με αξιώσεις. Άρα πρώτο μέλημα των κυρίων του MEGA σίγουρα δεν είναι η πατρίδα.

Δεν άσκησα κριτική στο σχόλιό σου για τον Τζίμα και τον τίτλο του. Κριτική ασκησα στην προπαγάνδα υπέρ του MEGA που κάνεις, παραποιώντας τα λόγια του Μπολάνου και παρουσιάζοντάς το ως αδικημένο. Δεν μπορεί τον σεβασμό του Μπολάνου στο εκλογικό αποτέλεσμα να τον μεταφράζεις σε θετικό σχόλιο για την εκλογή του Γκώρου.

Όσο για το Αλύκο, δεν μπορώ να συμβάλλω στην συζήτηση καθώς δεν έχω άποψη για κανέναν από τους δύο που ζήτησαν το χρήσμα του συμβουλίου. Ξέρω μόνο πως αυτός που έχασε, πήγε κατευθείαν στον Μπερίσα. Και μετά μου λες πως ο Ντούλες είναι προσκολλημένος στην εξουσία..
Πάντως από αυτήν την υπόθεση ένα είναι το συμπερασμα (που ξαναβγαίνει). Το χρήσμα για τους υποψηφίους πρέπει να δίδεται από τα τοπικά παραρτήματα και όχι από το Γ.Σ. Γιατί λόγω νύφης μπορεί να ξέρω κανα δυο Δροπολίτες αλλά Αλυκιότες ξέρω ελάχιστους για να έχω άποψη για το ποιος πρέπει να είναι έπαρχος.

Όσο για τους στόχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εσύ θα έπρεπε να τους ξέρεις καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κεραύνιε μιας και μας κάνεις κατάθεση ψυχής, γιατί δεν ομολογείς και τα δικά σου κολλητιλίκια με τον Λαζάρη και να μας πεις ότι την προεκλογική του καμπάνια στην Αθήνα την είχες αναλάβει εσύ! Ακόμα και το ξενόδοχείο του κλείσες!
Ελεος με τη διπροσωπία σου,τη μια βριζεις τον έναν την άλλη τον άλλον και τελικά όλοι είναι κακοί πέραν του εαυτού σου!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το κείμενο και περισσότερο τα σχόλια από κάτω ένα είναι το συμπέρασμα: οι Αλβανοί τρίβουν τα χέρια τους με την φαγωμάρα.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Κεραύνιε,
Νευριάζω πάρα πολύ όταν έρχονται τοπικιστικά σχόλια κατηγορώντας τους Βουρκάριδες, τους Δροπολίτες, του Χειμαρραίους κλπ. Δημοσιεύουμε αυτά τα σχόλια γιατί 1. είναι μία άποψη που υπάρχει στον κόσμο μας και καταγράφεται 2. Να μας προβληματίσει και να δώσουμε ευκαιρίες για απαντήσεις. Αλλα ρε αδερφέ, με αυτά που γράφεις το μόνο που κάνεις με το τελευταίο σου σχόλιο είναι να ενισχύεις τον τοπικισμό. Όλα τα βλέπεις γύρο από τη Χειμάρρα, και το ΜΕΓΚΑ γύρο από το Λαζάρη. Σου είπα δε διαφωνώ για ότι λες για τη Χειμάρρα και το Λαζάρη.
Συνεχίζεις να με προσβάλεις λεγοντας ότι κάνω προπαγάνδα υπέρ του ΜΕΓΚΑ. Δεν έχω κανένα λόγο να το κάνω. Αυτοί που βολεύονται στην πολιτικοί, είναι αυτοί που δεν μιλάνε πολύ και εγω δεν σταμάτησα ποτέ να μιλάω όχι γιατί δεν ξέρω να το βουλώσω αλλα γιατί δεν σκέφτηκα ποτέ το βόλεμα.
Δε σου κρύβω οτι τους υποψηφίους του ΜΕΓΚΑ και ειδικά στην περιοχή Βούρκου –Ριζά, ως Έλληνας, παρόλο που δεν τους στήριζα τους έβλεπα με συμπάθεια, γιατί είχαν απέναντι τους τον Αλβανισμό (ΣΚ-ΔΚ-shik-υπόκοσμο) και από την Ελλάδα είχαν απεναντι το ΠΑΣΟΚ που έδειξε το μεγαλύτερο ζήλο τα τελευταία 20 χρόνια και μια αδιάφορη ΝΔ.
Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου για το ΜΕΓΚΑ εκτός από το Λαζάρη. Εγώ έχω διαφορετική εικόνα, με τα θετικά και τα αρνητικά του και δεν δίστασα να τα πω και τα δύο. Ξέρω το Λούτση που για να πάει το νερό στους συγκατοίκους του, μπαίνει ο ίδιος στο κανάλι για να βάλει σωλήνες, ενώ ο Ντούλες τον κοιτάει υπεροπτικά από το LEXUS 150.000Ε όταν περνάει από Τίρανα για Γιάννενα και που ο Ριζόπουλος δεν του δίνει υποτροφία για την κόρη του. Ξέρω τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους του που δεν είχαν ποτέ κάποια θέση εξουσίας. Είναι όμως άπειροι και φαίνεται να μη μπορούν να παράγουν πολιτική, κάτι το οποίο από το μπλογκ μας καταγράφηκε αλλά δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για εκπροσώπους του αλβανισμού. Μπορεί για εσάς που ζιάτε στα σαλόνια της Αθήνας, όλα αυτά να ακούγονται λαικίστικα αλλά πρέπει να δεχτείς και την άποψη όσων ζουν μόνιμα στη Βόρειο Ήπειρο και να είσαι βέβαιος ότι αυτή που εξαρτώνται από την εξουσία είναι ελάχιστοι.
Όσο για το Λούκοβο ξέρω και εγώ κάτι περισσότερο αλλά δε θα τα πω εδώ. Κάποια πράγματα τα κρατάμε για τον εαυτό μας και το ίδιο σε συμβουλεύω να κάνεις και εσύ.

Εκεί που θα έπρεπε να επικεντρωθεί η συζήτηση είναι οι στόχοι και εσύ μου λες ότι εγω θα έπρεπε να ξέρω καλύτερα και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπαίνεις καν στον κόπο να γράψεις μια πρόταση για τους στόχους. Γιατί; Δεν ξέρεις; Ντρέπεσε; Φοβάσε; Γιατί;
Ο «Βορειοηπειρώτης» δεν βγήκε στο κλαρί για να λύσει το Βορειοηπειρωτικό. Αυτό το ευαγγελίζεται άλλος και εσύ ως στέλεχος της Ομόνοιας αν μη τι άλλο θα έπρεπε κάτι να ξέρεις. Δηλαδή υποστηρίζεις το Ντούλε γιατί ξέρει να τσακώνετε και να κερδίζει κάποιους άλλους Έλληνες που σας έπεισε ότι είναι κακοί και γι' αυτό τον στηρίζεται. Συγχαρητήρια!

Κεραύνιος είπε...

Ανώνυμε, σύντροφε διπρόσωποι μπορεί να είναι εκείνοι που έχουν δύο ονόματα, δύο φάτσες, δύο ιδεολογίες, δύο κόμματα κτλ. Εγώ ώντας μη ανώνυμος δεν έχω αυτήν την δυνατότητα.

Y.G. Βορειοηπειρώτη θα τα πούμε αργότερα

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΠΟΛΑΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ,ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΤΡΩΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Κ.Τ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη, χάνεις το μέτρο. Μην εκμεταλλέυεσαι το ότι κάποιοι άνθρωποι σεβόμενοι την εκτίμηση στο πρόσωπο σου δεν ξεκατινιάζονται. ήμαρτον. Ας τελειώνει αυτή η ιστορία. Εγώ προσωπικά θα σταματήσω να διαβαζω το μπλογκ γιατί δεν θέλω να απομυθοποιήσω και άλλο πρόσωπα και καταστάσεις, ούτε θέλω να κάνω το διαδίκτιο τόπο ξεσπάσμαστος των προσωπικών μου θεμάτων Ειλικρινά λυπάμαι
Έφη...

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή την συζήτηση σας και μπαίνω στον πειρασμό να γράψω.Αν και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το ξανακάνω. Έχω μια μεγάλη απορία που τριγυρνάει στο κεφάλι μου εδώ και λίγο καιρό και αν μπορεί κάποιος πολιτισμένος συμπατριώτης μας χωρίς χαρακτηρισμούς και βωμολοχίες να μου την λύσει.
Ακούω σάρωσε ο Ντουλες, έσκισε το ΚΕΑΔ, η ΟΜΟΝΟΙΑ ξαναγεννήθηκε.Ναι τα αποτελέσματα έτσι λένε αλλά, υπάρχει ένα αλλά...
Συνεργάστηκε ΚΕΑΔ με Σ.Κ και ΜΕΓΑ με Δ.Κ.Το ΚΕΑΔ απο ανέκαθεν είχε μια δύναμη αρκετά μεγάλη στην Ε.Ε.Μ πιο μικρή βεβαία από το σοσιαλιστικό, έτσι;Το Δημοκρατικό ουδέποτε είχε κομματικές δομές στο χώρο μας οπότε και περιορισμένη δύναμη.Το ΜΕΓΑ απο την αλλη νεοσύστατο κόμμα τους δυσαρεστημένους του ΚΕΑΔ και της δικτατορικής συμπεριφοράς Ντουλε κατά την κρίση τους.
Όποτε με αυτά τα δεδομένα που πιστεύω ότι είναι σωστά το σοσιαλιστικό με ορκισμένο κόσμο αριστερών πεποιθήσεων και βαθύ ιδεαλισμό εκμεταλλευόμενο και την διάσπαση στους κόλπους του Κεαδ και με την δημιουργία νέου κόμματος ήταν ευνοούμενο. Οπότε αν κατέβαινε αυτόνομο με δικούς του υποψηφίους αμφιβάλω αν θα έχανε σε καμιά επαρχία.
Αντί ωμός να δούμε κάτι τέτοιο είδαμε να της κάνει πακεταρισμένο δώρο στον Ντουλε.Το γιατί ωμός δεν μπορώ να βρω.Αν και πιστεύω πως έχει πολύ βάθος ο βόθρος. Άπλες απαντήσεις θα ήταν, για τις 400 ψήφους του δήμου Αργυρόκαστρου, η για τις 600 κάτι των Αγ.Σαραντα.Δεν ξέρω πολύ ριγμένοι μου φαίνονται οι σύντροφοι. Λέτε να είναι τόσο αφελής και τους την έφερε ο Ντουλες;Δεν νομίζω, εγώ τους κόβω για πολύ τσακάλια.Και να ξέρετε δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν απάντηση την ανταλλαγή Χιμάρας με επαρχίες. Κάτι άλλο συμβαίνει που αν δεν μπορέσουμε να το βρούμε το μόνο σίγουρο είναι πως θα το δούμε και θα το βρούμε μπροστά μας.Ως τότε υπομονή και τα μάτια ανοιχτά.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις ξεφυγει Κεραυνιε.Καποτε,ο σημερηνος αρχηγος σου,ο ντουλε,ελεγε για σενα,για μενα,για ολους εμας στην ΕΝΒΗ,οτι δεν ασχωλουμε με αυτους γιατι ειναι δεξιοι.Εκτως αν το ξεχασες η αμφιβαλεις.Εγω προσωπικα,εχω μηνει πιστος σ΄αυτα που πιστευα και τοτε,την Ελλαδα,την Β.Ηπειρο,τον ελληνισμο.Το οτι πηγα και ψυφησα MEGA,δεν σημαινει οτι ειμαι διπροσωπος ας ειμαι και ανωνυμος.Διπροσωπος εισαι εσυ και καπιοι αλλοι που σασ γνωριζω πολλα χρονια,που δεχτηκατε να συνεργαστει,αυτη η ΟΜΟΝΟΙΑ ως πολιτικη πορνη,πριν με το PD,τωρα με το σοσιαλιστικο........

Ανώνυμος είπε...

σιχαμένη δήθεν αναγνωρισμένη μειονότητα,άκου ο Μπολάνος είναι αλβανός..ουστ ρε,σαλιγκάρια που σέρνεστε πίσω από κανένα κομμάτι ψωμί

Γκορος Νικος είπε...

Κεραυνιε το επιθετο Γκορος,γραφεται με "ο" και οχι με "ω"..προερχεται απο τη γιαννιώτικη λεξη γκόρος που σημαινει = ο πάσλας,ο τενεκές,ο άνθρωπος που είναι πέρα βρέχει,υπάρχει και έκφραση στα γιαννιώτικα και χρησιμοποείται ως πείραγμα προς φίλους όπως το "που 'σαι ρε γκόρε"..
Κατόπην μελέτης και αναζήτησης στη γιαννιώτικη διαλεκτο και σε λεξικο αυτης.

Οσών αφορα την ισχυροποιηση θα περιμενω, οπως και ολοι να δουμε, τωρα που τα καθηκοντα του προεδρου μειωθηκαν,ποσο μπορει η Ομονοια να ανταπεξελθει στους σκοπους της ως οργανωση της μειονοτητας.
Οσον αφορα το δημο Χιμαρας,η ηττα οφειλεται στο προσωπο και σε καμια περιπτωση στο MEGA ή στο ΑΝΤ1.Η διαφορα δεν ηταν 100 ψηφοι αλλα 1000,καθως το νεο προσωπο δεν επαιρνε ποτε παραπανω απο 500 ψηφους,αυτη τη χρονια εφτασε τους 1500.
Για τα παντρεματα που εγιναν με αλβανικα κομματα,παντα ημουν κατα και παντα θα ειμαι..οπως και με τα προσωπα που αυτη τη στιγμη ειναι στο προσκηνιο.

Και οπως παντα, πιαστε δουλεια ανωνυμα κουταβια..

Ανώνυμος είπε...

ο καιρός θα δίξει ότι την χιμάρα την πούλησε ο Ντούλε γιατί ο Μπολάνος ήταν αγκάθι για την μετάδωση του σοσιαλισμού σε όλη την Β.Η. Δεν καταλάβατε ότι πατριώτες και προδευτικοί είναι μόνον οι σοσιαλιστές και όλοι οι άλλοι είναι προδότες; γιατί δεν μιλάει ο Μπολάνος το ξέρει ο ίδιος και κάποιοι ολίγοι. Όπως και να έχουν τα πράγματα οι εκλογές έδειξαν πως μαύρα μαντάτα έρχοντε για τον β.η. ελληνισμό. το μόνο ελληνικό κόμμα το ΜΕΓΚΑ, το πάλεψε ελληνικά, και θα μετανιώσουν όσοι πέσαν πάνω του σαν λυσασμένοι λύκοι.

Ανώνυμος είπε...

HimaraCity: Ο βασιλιάς πέθανε, Ζήτω ο βασιλιάς!

Η συγκεκριμένη δημοσίευση του HimaraCity ανέβηκε για λίγο στο blog τους και μετά εξαφανίστηκε….
Γνωρίζει κανείς το λόγο;

Ανώνυμος είπε...

Εχετε πεσει ολα τα κατακαθια που εχετε την αντιληψη της μπαμπως στην πορτα που κουτσομπολευει ολο το υπολοιπο χωριο.Η συζητηση ξεκινησε σε παρα πολυ καλο επιπεδο,ελπιζω να τη συνεχισα και εγω με το σχολιο μου σε αυτο το επιπεδο,ο βορειοηπειρωτης αν και προσπαθησε να παιξει απιθετικη αμυνα καταφερε να κρατησει ενα επιπεδο και μετα ξεκινησε το πανηγυρι.Ολοι κουτσοι στραβοι,αναπηροι,κομπλεξικοι ξεκινησαν αυτο για το οποιο φημιζονται,τη λασπη και τα ψεματα.Αν πιστευεται πως ετσι μπορειτε να διορθωσεται κατι απο τα κακως δρομενα του τοπου μας τοτε ολοι καταλαβαινουμε τον κυριοτερο λογο για τον οποιο βρισκομαστε σε αυτη την κατασταση.

Βορειοηπειρωτη δεν περιμενα ποτε πως θα ειχες τετοια αντιμετωπιση των πραγματων,οπως η γαλοτσα του Λουτση.Αν αυτο ειναι ενδειξη πως αυτος ειναι σωστος και ο αλλος λαθος τοτε να παρουμε ολοι απο ενα φτιαρι (στο ξεκατινιασμα και το θαψιμο εχουμε δειξει αλλωστε οτι μπορουμε να διαπρεψουμε) και να κατακτισουμε οσα επιδιωκουμε σαν Ελληνες.Αν αυτο το αναφερεις ως ενδειξη φιλοτιμου τοτε παω πασο αλλα δεν σημαινει πως ειναι και αξιος να εκπροσωπησει τη μειονοτητα.
Σιγουρα η μη υποψηφιοτητα Ναστη σε μια ακρως σημαντικη περιοχη οπως το Λουκοβο ειναι λαθος (εγω το εχω χαρακτηρισει και ως εθνικη προδοσια) αλλα οχι να βαζεις το Αλυκο στο ιδιο σκαλι σημαντικοτητας με τη Χιμαρα,αυτο δειχνει πως εισαι αυτο που καταλογιζεις στον Κεραυνιο δηλ τοπικιστης.Η σημαντικοτητα του Αλυκο δηλ τι διαφορα εχει απο τη Διβρη η απο το Πωγωνι?Να μη σου πω πως για μενα το Πωγωνι ηταν πιο σημαντικο γιατι ειχε εναν επικινδυνο για την περιοχη υποψηφιο.Στο Αλυκο και σε ολες τις επαρχιες υπαρχουν δημοτικοι συμβουλοι και αντιπολιτευση που μπορουν να καταγγελουν τις οποιες παρατυπιες συμβαινουν και ειδικα αν υπαρχει εθνικη αλλειωση αλλα το κακο ειναι πως ολους τους ενδιαφερει μονο η καρεκλα και αν δεν εκλεγουν μετα δεν ασχολουντε με τιποτα,τα αφηνουν ολα στη μοιρα τους.
Η συνεργασια ΚΕΑΔ-ΣΚ οπως και μεγκα-pd γνωριζεις παρα πολυ καλα πως ηταν υποχρεωτικες.Τα δυο αλβανικα κομματα εχουν φτιαξει ενα εκλογικο συστημα που επιβαλλει τις συνεργασιες για χιλιους και δυο λογους και αν επρεπε κατι να μας προβληματισει δεν ειναι η συνεργασιες αυτου καθ'αυτου αλλα για ποιο λογο και τα δυο κομματα δεν ειχαν υποψηφιους σε μη αναγνωρισμενες περιοχες.Ο αλβανισμος τον οποιο αναφερεις δεν μπορω να τον καταλαβω.Αναφερεις το ΣΚ το οποιο σαν συμμαχος του ΚΕΑΔ ειχε υποχρεωση να στηριξει τους υποψηφιους του,τον υποκοσμο που αποτελειτε απο Ελληνες οι οποιοι δεν δεν ηρθαν απο το συμπαν,προυπηρχαν και σε αλλες εποχες αλλα τους διαφωνουντες τωρα τοτε δεν τους ενοχλουσε και τελος αναφερεις και το κομμα συμμαχο του μεγκα ως πολεμιο του.Ε αυτο ειναι μαυρη προπαγανδα.
Τελος θελω να σου ξαναπω τον λογο που το μεγκα εξυπηρετει τα αλβανικα συμφεροντα.Η διασπαση και ο διχασμος τον οποιο προκαλλει εξυπηρετει μονο τον αλβανισμο και αν ειχαν αγαθες προθεσεις και οχι συμφεροντα θα ηταν αυτη τη στιγμη στην ΟΜΟΝΟΙΑ και θα παλευαν για την καθαρση της,επελλεξαν ομως τα συμφεροντα και τις θεσεις που δεν τους υποσχονταν το ΚΕΑΔ ποσο μαλλον η ΟΜΟΝΟΙΑ και για να μη μιλαμε μονο για συμφεροντα τα οποια καποιοι τα εχουν συνδιασει με το βορειοηπειρωτικο,το μεγκα ειναι ενα κομμα αμφιβολου δημιουργου η εμπνευστη και αν καποιος θελει να το ψαξει πιο βαθια ας ψαξει στο αλβανικο παρασκηνιο και θα βρει την ιδρυση του.Οσο για την απογοητευση που λες δεν τρεφω απατειλες ελπιδες αλλα δινω μια μικρη πιθανοτητα πως αν συνεχιστει για καιρο ακομα πως ολο και καποιοι θα δηλωσουν μετανοια.Αυτο που με φοβιζει ειναι πως μετα τη διαλυση του μεγκα οι υποστηριχτες του θα κανουν αυτο που εκραζαν τους σοσιαλιστες.Θα πανε και αυτοι σε αλβανικο κομμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανςνυμε 3¨49 είναι έτσι όπως τα λες. Ο Ντούλες κάτι έχει προσφέρει στους σοσιαλιστές. Εγώ πιστεύω, τη Χειμμάρα. Αν ηθελε τη Χειμμαρα για το Μπολανο, δεν θα δέχονταν να ήταν υποψήφιος ο Γκόρος, θα έβαζαν έναν ασήμαντο για να εβγενε ο Μπολάνος. Το προβλημα μου είναι πως τα παζαρια έχουν γίνει μόνο μεταξύ Ραμα - Ντούλε και ο καημενος ο Μπολανοσ είναι απ΄έξω.δεν εχει καταλάβει οτι του την έχουν φερει με ωραίο τρόπο. Και όλα αυτά για να βγει ο Ντουλες δυνατός από τις εκλογές αυτές.
Προσοχή και τα μάτια ανοιχτά,αυτός προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα δεν θα αφήσει τίποτα ορθιο.

Ανώνυμος είπε...

8:17 Να λήξη με τόσο το κακό θα είναι καλά αλλά πολύ φοβάμαι πως έρχονται σημεία και τέρατα,ο θεός να βάλει το χέρι του,αν και φοβάμαι πως και αυτός είναι αδύναμος μπροστά στο φαινόμενο Ντουλε.Θα τα σαρώσει όλα στο διάβα του ο εκλεκτός του Β.Ηπειρωτικου Ελληνισμου.Και πολύ φοβάμαι πως οι λίγου δεξιοί εναπομείναντες στο Κεαδ θα χρειαστούν πολλά Καλαματιανά μαντήλια. Βλέπω κάτι στον ορίζοντα εκεί μακρυά αλλά φοβάμαι μονό και μονό που το σκέφτομαι. Εύχομαι να είναι παραισθήσεις. Έχω την αίσθηση πως οι δεξιοί εναπομείναντες θα νιώσουν πολύ άσχημα μια μέρα και θα νιώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους να κατατροπώνετε.
Κάτσε, κάτσε άρχισα να βλέπω καλύτερα τώρα. Βλέπω έναν πράσινο ήλιο, βλέπω και καμιά 500.000 χιλιάδες Αλβανούς να κρατάνε Ελληνικές ταυτότητες στο ένα χέρι και στο άλλο.... αν βλέπω καλά σφυροδρέπανα. Βλέπω πως έχουν σηκώσει στους ωμούς τους και κάποιων... είναι λίγο μακρυά ποιος να είναι άραγε; Βοηθήστε ρε παιδιά και εσείς.Α εκεί δεξιά βλέπω και κάτι Β.Ηπειρωτες να κλαίνε και να αλληλωμουτζονονται...
Μήπως δεν βλέπω καλά; Μήπως έχω παραισθήσεις; Μακάρι θεέ μου να είναι έτσι και όλο αυτό να είναι ένα μέρος της αρρωστημένης φαντασίας μου...Μακαρι.

Ανώνυμος είπε...

kapoioi gia na iremisoun tous boreihpeirwtes toys entaksane sta megala albanika komata..kai etsi politikopoieisan kai komatikopoieisan elegxontas to boreihpeirwtiko.
Apo ti mia PS-KEAD ( OMONOIA os parakladi tou KEAD)-PASOK kai apo tin alii PD-MEGA-ND ..
sayto ptrpeei na pame kontra...den exei kefalia o topos mas na paei kontra sayto to ksepoulima???
antistatheitai!!!

Ανώνυμος είπε...

9.42, ξέχασες το ψευδώνυμο ;)
Α ρε Ελληναράδες. Ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε και γιατί γράφετε ανώνυμα. Αν γραφατε επώνυμα τώρα θα σας έτριβα στα μούτρα όταν γράφατε και λέγατε πως ο Μπολάνος είναι σίγουρος δήμαρχος γιατί τον θέλει ο Μπερίσα και γιατί είναι ρουφιάνος των Αλβανών, και γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Εδώ μέχρι και τις εκπομπές που έβριζαν το Μπολάνο ως εθνικιστή τις λέγατε στημένες για να τον παρουσιάσουν ως ήρωα. Τώρα τι έγινε? Τι κωλοτούμπες είναι αυτές? Να κάνετε ζέσταμα τουλάχιστον, όχι έτσι απότομα. Θα πάθετε καμιά ζημιά.....
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Εφη τα πιστευεις αυτα που υπερασπιζεσε κατα καιρους η τα λες ισα ισα να τα ακουνε τα συντροφια για να σου φτιαξουν καλη biografia;;;;;

ΣΑΡΑΝΤΗ είπε...

εγραψα κατι κ δεν το διαβασα ρε παιδια γιατι.διμοκρατια εχουμε κ ολη πρεπει να λεμε τησ αποψεισ μασ.αυτο ειναι δημοκρατια.κυριε borioipirots.ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΟ Κ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΟΣ ΝΟΜΙΚΑ ΦΥΣΗΚΑ.ΥΠΑΡΧΗ Κ ΔΥΚΑΙΟΣΙΝΗ

Ανώνυμος είπε...

11.02.. Εσύ τι λες που με ξέρεις? Τα πιστεύω..???

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Σαραντης τετοια ουτε στο μαγαζι του Ορφεα δεν γινονται..

Ανώνυμος είπε...

πολλοι ανορθογραφοι εχουν μαζευτει...γραψτε τουλαχιστον σωστα τις σκεψεις σας,σχολειο δεν πηγατε?ασε πια τη συνταξη των κειμενων..

city είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα δεν ξερω να σου απαντησω..Αλλα αυτο που γνωριζω με βεβαιοτητα ειναι οτι επαναστασεις δεν γινονται μεσω καθεστωτικων παραταξεων....

Ανώνυμος είπε...

Έφη μέσα στην ανωνυμία μας χάσαμε την μπάλα.ο 9:42 που λες, προφανώς τον 9:41 εννοείς είναι ο ίδιος με τον 3:49. Ποτέ δεν έχω γράψει επώνυμα για να βάλω τώρα ψευδώνυμο. Καταρχάς γράφω πολύ μα πολύ σπάνια και έχεις τον λόγο μου ότι δεν γνωρίζω κανέναν από αυτούς που γραφούν και ποτέ δεν θα έγραφα σε συνεννόηση με κάποιον άλλο. Αυτά που γράφω είναι δικές μου σκέψεις και δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές Άπλα τυχαίνει να μιαζουν με κάποιων άλλων.Και δεν έχω κάτι με τον Μπολανο ίσα ίσα που θεωρώ ήτα για όλους μας που δεν βγήκε. Ότι έχω το έχω με τον Ντουλε και πραγματικά νιώθω πολύ άσχημα που ποντάρετε τον αυθόρμητο πατριωτισμό σας σε έναν αριστερό πατριδοκάπηλο που με μαθηματική ακρίβεια θα σας απογοήτευση.Και μην με ρωτήσεις και με ποιους να πάμε γιατί πραγματικά δεν μπορώ να σου απαντήσω.Δεν κάνω υποδείξεις απλά την γνώμη μου λέω και σου απάντησα γιατί με μπέρδεψες με κάποιον άλλο από ότι κατάλαβα.Σε καμιά περίπτωση δεν το έκανα για να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 8΄13 δεν έχεις καταλάβει πως οι εκλογές αυτές δεν ήταν βουλευτικές αλλά τοπικές? Δεν εκλέγαμε εκπρόσωπο των ελλήνων στο αλβ. κοινοβούλιο αλλά έπαρχο δηλ.έναν άνθρωπο, συμπατριώτη μας, που θα ασχολείτε, αν έχει διάθεση φυσικά, με το νερό, το ρεύμα, τα σχολικά χτήρια, τα νεκροταφεία των χωριών μας, την πολαιοδομεία, τους δρόμους, πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους κ.α. "Μόνο στη Χειμάρα είχαν άλλον χαρακτήρα η εκλογές" Αυτό γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς και τις μετέτρεψατε σε εκλογές επιβίωσης η όχι του Ντούλε?

Ανώνυμος είπε...

simfwnw olokliru me ton syntrofo keravnio , einai patriotis kai pedi tis ethnikis ipothesis , ,e tetia pedia tha paei mprosta i prodos kai o socialismos!! tetia pedia theloume gia ta idanika tou vangjeli dule kai twn proodeytikon aristwrwn dynameon!
me sevasmo kasteros aristeros!!

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρώτη,

εσυ μη βλέπεις το LEXUS του Ντούλε, να δεις και την πολυκατοικία σου, μη λες για το Ριζόπουλο ότι δεν έδοσε υποτροφία στην κόρη του Ζησου, γιατι ο Ριζόπουλος δεν έδοσε ούτε στην ανηψιά του Ντουλε που ήταν ΑΡΙΣΤΗ με τόνο
προσεχε οταν γραφεις μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου και αυτοφαρμακοθείς,γιατι είμαι και μακριά και δε θα μπορώ να σου στείλω το αντίδοτο

Ανώνυμος είπε...

Καστερε εισαι Θεος...............

Ανώνυμος είπε...

μπράβο βρε 1.26... φοβερή επιχειρηματολογία. όποιος σε διαβάζει λέει: να ένας έξυπνος

Ανώνυμος είπε...

Καστερε αριστερε χαιρομαι που θα σε διαψευσω και ισως σε απογοητευσω.Ο Κεραυνιος ειναι δεξιος και αλλη μια πληροφορια που θα σε στεναχωρισει,ολοι οσοι γραφουν επωνυμα σε αυτο το μπλογκ τουλαχιστον μεχρι σημερα ειναι δεξιοι.Δυο τρεις αριστεροι γραφουν και αυτοι χρησιμοποιωντας το μπλογκ τους.

Ανώνυμος είπε...

7.05 λυπάμαι που θα σε διαψεύσω άλλα ο Κεραύνιος έχει μπερδευτεί πλέων και δεν ξέρει ούτε ο ίδιος τι είναι.............

Ανώνυμος είπε...

7.05.. ευτυχώς που υπάρχεις εσύ και κατι αλλοι ομοιοι σου για να του θυμίζει σίγουρα τι δεν είναι. χαχαχαχαχαχα

Κεραύνιος είπε...

Αν πω ότι με τιμά ο τόσος λόγος που γίνεται για μένα θα είναι ψέμα. Νίκο, δεν θα διαφωνήσω για την ήττα του προσώπου. Ναι είναι και ήττα του προσώπου μεταξύ άλλων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε πρώτο κόμμα επειδή οι άλλοι υποψήφιοι αντλούσαν από πολλά κόμματα ψήφους. Ο Μπολάνος αύξησε τον αριθμό ψήφων σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Το ίδιο και η ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία όμως έλαβε γύρω στις διακόσιες ψήφους λιγότερες από τον υποψήφιό της Β. Μπολάνο. Το σύνολο PD & PS είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Άρα όσο και αν θα μου άρεσε δεν ισχύει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι ευθύνες του προσώπου μειώνονται.
Βορειοηπειρώτη, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως βρίσκεσαι σε μια σύγχυση και μεταφράζεις όπως να 'ναι αυτά που διαβάζεις. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που διέκρινες τοπικισμό σε αυτά που γράφω. Έχω και άλλες απορίες αλλά δεν θα το συνεχίσω για να μην εξευτελίσουμε το θέμα.
Το τελευταίο θέμα που έθεσες είναι πολύ ενδιαφέρον και πραγματικά μπορεί να αποτελέσει θέμα καλής συζήτησης:
Εν τάχει λοιπόν λόγω περιορισμένου χρόνου:
οι μεσο-μακροπρόθεσμοι σκοποί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ορίζονται από το καταστατικό της και δεν χρειάζονται τώρα καμία συζήτηση νομίζω. Αντίθετα, τα μέσα επίτευξης αυτών των σκοπών όπως και η αντίδραση στις κατά καιρούς εξελίξεις και οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι που θέτει κάθε διοίκηση, πρέπει να αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης για τα στελέχη και "στελέχη" της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μια συζήτηση που θεωρώ πως δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια του σχολιασμού μίας συνέντευξης του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων τοπικών εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

9.55,1.58 Ευτυχως που ειστε δεξιοι εσεις και δεν χαθηκε το ειδος μας ακομα.Ααααα ρε νουμερα.Τι σοι δεξιοι ειστε δεν ξερω?Καπιταλιστες?
Ο Κεραυνιος απ'οσο ξερω δεν ειναι καπιταλιστης ειναι εθνικιστης και μαλλον εκει δεν τα βρισκετε.

Ανώνυμος είπε...

9:55 προς 7:22 Πρέπει να είσαι ψια πατάτας η μου φαίνεται.Ο Κεραύνιος πήγε να γίνει εθνικοσοσιαλιστής και οπός έριξε το παλτό σιαδη να κόψει έναν ύπνο πέρασε ο Τσελιος και του πήρε το εθνικό και του μείνε το σοσιαλιστής.ΠΟΥΣΕ ΚΑΣΤΕΡΕ ΣΕ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη εδω βλεπω αλλοι αποφασιζουν ποια ιδεολογια θα εχουμε και σε τι θα πιστευουμε θελω καποιος απ'ολους αυτους τους βαπτιστες να με χειροτονισει εθνικιστη.Δεν φταιω εγω ο μαυρος,θελω να γινω αλλα δεν με αφηνουν,ερχονται εκλογες και με βαπτιζουν κατι αλλο και εγω κλαιω γιατι δεν μου αρεσει,θελω να ειμαι εθνικιστης.
Αντε ρε βαπτιστες της καρπαζας, το μονο εθνικο που εχετε κανει ειναι να γραφετε σε κανα μπλογκ.Αντε νουμερα της λασπης.

Ανώνυμος είπε...

Προς EΦΗ
Εγώ είμαι ο άλλος ανώνυμος που μπερδεύει η Eφη με τον άλλο ανώνυμο. Όλος ο κόσμος Eφη γνωρίζει πως ο Μπολάνος ήτανε ο εκλεκτός τον Αλβανών και άνθρωπος του Μπερίσα.Επειδή όμως είσαι έξυπνη και δεν περίμενα τέτοια ερωτήματα από σένα θα σου πω ένα μυστικό. Δήμαρχος στη Xιμάρα δεν βγαίνει ποτε αυτός που θέλουν οι αλβανοί αλλα αυτός που θέλει η Ελλάδα.
Αυτό δεν το λέω εγώ αλλα οι ίδιοι οι αλβανοί .Αν οι αλβανοί παραδέχονται πως δεν έχουν λόγο στην εκλογή του δημαρχου στη Χιμάρα εγώ δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Όσο για τα ψευδώνυμα ρότα λίγο ποιος στη Xιμάρα έβγαλε τον ιο του αλβανό και ποιος marks engels lenin.

Ανώνυμος είπε...

simasia exei na kerdhisei o elenikos socialismos stin boria Hpeiro. kai o jorgaq goro diko mas einai kai o vasili bollanos dikos mas einai. to sigkinitiko einai pou pedia me epipedo opws i efi kai o keraynos einai me ton dule, giati o vagjelis einai poly dianoumenos, kserei na milaei kai na diapragmateyetai ta dikaia tou socialismou, oxi opws o prodhotis o tavos.
me sevas aristeros kasteros.

Ανώνυμος είπε...

Πεστα Καστερε ελευθερα και μην μασας εχεις εμας την ομαδα σου και μην σκιαζεσαι ιτσου.....

Ανώνυμος είπε...

ότι να ναι
Έφη

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti den mas ta les kala (enoo ayton poy anartise to thema) bebeos kai einai kako na eklegotan ypopsifih toy mega sths elinikes perioxes (eimai enas poy toys psifisa alla to metaniosa poly )giath mexri shmera to "eliniko" komma den peire thesh episimos gia thn epekseresi ethnikotitas apo toys katallogoys . mipos mporeite na moy peite kati gia th stash toys perimenv apantish

drakos είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ !!!
http://www.youtube.com/watch?v=1n1qL8B1TtA&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Δρακο εσυ περασες τα τεστ εθνικισμου που σου ειχαν θεσει σε ενα αλλο μπλογκ?
Τωρα εδω εχουμε τον Κεραυνιο υπο δοκιμασια!
Τι λες θα τα περασει?
Βλεπεις ποσοι πολλοι δεξιοι ειμαστε οι βορειοηπειρωτες?Αφου αρχιζουμε και τους περναμε απο δοκιμασιες για να επιλεξουμε τους καλυτερους η αυτους που μας αρεσουν.

Πολυ πετυχημενο το κλιπ και αφιερομενο σε ολους τους τυπους που ειναι "πιο δεξιοι" απ'τον Κεραυνιο.

Ο 10.37πμ ειμαι και περιμενω ακομα τον βαπτιστη μου.

Μαλέκω Τσίλενα είπε...

Προς τον αγαπημένο πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Πρόεδρε, μην συνεχίζεις να γίνεσαι θύμα του Τζίμα και του Μπέτση που είναι τα σύμβολλα της προπαγάντας στο χώρο μας, και τους επιτρέπεις να βάζουν στο στόμα σου φράσεις σαν αυτή:

« Η Ομόνοια σαφώς βγήκε πιο ενισχυμένη»

Που την βλέπεις εσύ την ενίσχυση, αφού ο ελληνισμός της Χειμμάρας έχασε. Με αυτή τη λογική η ψήφος των Χειμμαρέων μεταφράζεται «την αγαπάμε την ΟΜΟΝΟΙΑ(δηλαδη το ΚΕΑΔ γιατί αυτό ψήφισαν) αλλά εσένα τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ,τον πρόεδρο των ελλήνων, το σύμβολο του ελληνισμού της Αλβανίας δεν τον θέλουμε να διοικήσει το δήμο Χειμμάρας και έτσι δον δίνουμε στους αλβανούς» Τι θεωρείς νίκη εσύ από αυτό.

Και δεύτερον το ΜΕΓΚΑ σας πήρε μόνον 144 ψήφους έναντι του Γκόρου που σας πήρε πάνω από 1000. Μήπως το κακό το προκάλεσε ο Γκόρος και όχι ο Λαζάρης, ή αυτός είναι σύμμαχος και δεν πρέπει να τον κατηγορήσουμε. Και το χειρότερο είναι αυτό που λέτε : «ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Γκιόργκι Γκόρα ζήτησε και αυτός την ελληνική ψήφο» και την πήρε ή του την δώσανε καλύτερα.

Οι σοσιαλιστές έχουν δικαίωμα να πέρνουν πάντα την ψήφο των ελλήνων, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στο ΚΕΑΔ, ενώ το ΜΕΓΚΑ δεν έχει το ίδιο δικαίωμα.

Πρόεδρε, αυτές οι εκλογές (μάλον ο Ριζόπουλος, η εκκλησία,το παρακράτος της Ελλάδας και Αλβανίας) έπρεπε να αποδείξουν πως εδώ μόνο ο Ντούλες υπάρχει, για να μπορεί στη συνέχεια να τρέχει άφθονο το παραδάκι, και αυτός να ξανακαβαλήσει το καλάμι τύπου ΛΕΧΟΥΣ και να συνεχίσει το κυνήγι μαγισσών.Να μην αφήσει κανέναν να πιστεύει και να ψηφίζει δεξιά, έστω και αν εχει περάσει όλη του τη ζωή στην φυλακή, έστω κι αν του σκότωσαν τους γονείς.....και ..και ..και ....

Και όπως πάντα δεν αναφέρεστε πουθενά τι κέρδισε Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.

Σας νοιαζει πάντα να σωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ και όχι τα πραγματικά συμφεροντα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που εδώ και κάποια χρόνια έχουν διαφοροποιηθεί από τα συμφέροντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ – ΚΛΙΚΑΣ.



σε φιλώ μαλεκω - Τσίλενα ( μη σκουπίζεσαι από το φιλί μου, σε βλέπω)

Ανώνυμος είπε...

βρε 7.52 δεν μας λες και το όνομα σου να πιουμε καναν καφέ να τα κάνουμε από κοντά τα τεστάκια? τον Κεραύνιο όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε πολύ καλά τι είναι. Εσύ όμως με τη μασκούλα της ανωνυμίας σου δεν ξέρω αν είσαι σε θ'εση να κάνεις τεστάκια. Δεν είναι αντρίκιο αυτό. έλα, εμφανίσου, αφού είσαι ατρόμητο αγόρι εσυ. Εμφανίσου για να μας πούνε και οι δικοί σου φίλοι τα αποτελέσματα από τα δικά σου τεστάκια. Με αγάπη, μια φίλη

Ανώνυμος είπε...

o keraynos prepei na psifistei o epomenos dimarxos tis ximaras! mathenw apo ton vaggeli oti einai kalo pedi me socialismo mesa tou kai kanei gia ayto to posto! to eipe o vaggelis!
den peirazei pou stin elladha dilonei deksios!etsi to kanei gia na tholwsei ta nera.
i efi stin thesi tou maliouki gia ti kai aytos den eiania rketa socialistis, o thanasakis sti thesi tou theio tou, i ilektra mas sti thesi tou xristo kai tha vroume kai alla kala socialistika pedia!! o vaggelis na nai kala panw apo ola, giati ama xasoume ton vaggeli exoume provlima! zitw to keadh , zitw o rama, zitw to komma mas!
me sevas aristeros kasteros.

drakos είπε...

Στις εκλογές αυτές στη Χειμάρρα,η Ελλάς επέλεξε να έχει υποψήφιο τον Μπολάνο.Καλός,κακός,πατριώτης,προδότης κτλ αδιάφορον την ώρα της μάχης.Δυστυχώς χάσαμε και κάποιοι πανηγυρίζουν μαζί με τούς Αλβανούς.

Ανώνυμος είπε...

Δράκο ,για σένα η Ελλάδα είναι η μητέρα που σε μεγάλωσε με στοργή και προδερμ και για τους βορειοηπειρώτες είναι η Καλλιφατίδη απο ''τη Ζωή της άλλης'' που παρέδωσε τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.
Η Ελλάδα Καλλιφατίδη έχει πρώτα από όλα την ευθύνη να αποκαταστήσει την αδικία προς τα παιδιά της και μετά να τα απαίτηση τη υπακοή τους.
Η Ελλάδα Καλλιφατίδη όμως προτιμάει να περιθάλπτει την σφετερίστρια Ξενια και οχι το πραγματικό της παιδί την Eλπίδα.
Για να μην κουράσω άλλο με τις μα..κίες μου η συνεχεια κάθε βραδυ στο MEGA .

Ανώνυμος είπε...

11.18 4.18
Τα τεστακια δεξιοφροσυνης θα μου τα κανεις εσυ?
Κανε ζαπινγκ,δες και κανενα αλλο σιριαλ και κανενα αλλο καναλι και υστερα ερχομαι.Αν με κοψεις σε κανενα τοτε θα βρουμε αλλη λυση να με βαφτισεις.Εθνικισμος ειναι να δεινεις χωρις να ζητας απο την πατριδα,χωρις να απαιτεις απο το εθνος αλλα τι σου λεω τωρα!Πρεπει να περασω τα τεστ σου πρωτα και μετα θα μπορω να διδαξω τι ειναι εθνικισμος.
Η ανωνυμια μου τη δινει στα νευρα τρελα αλλα το εχω υποσχεθει.Εσυ μιλας για ανωνυμια ενω γραφεις ανωνυμα?Οσο για το φιλη μου,να εισαι σιγουρη πως δεν ημασταν και ουτε προκειτε να γινουμε ποτε φιλοι.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο Καστερε τέτοια παιδιά χρειαζόμαστε να δούμε και εμείς ψια προκοπή μπας και χαμογελάσει το χειλάκι του αρχηγού μας του Ραμα που μας τον στεναχώρησε κείνος ο μαλιοκος ο Μπερισα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 4.18 προς ανώνυμο 7.53
Φιλε μπερδεύεις την βούρτσα με τον εθνικισμό. Εγώ δεν πάσχω από ιδεοληψίες και δεν με εκφράζει καμια ιδεολογία ούτε ανήκω σε ομάδα ή πολιτικο κόμμα. Όλα αυτά περιορίζουν την ελευθερια μου.
Α ξέχασα ,
Αύριο θα αναλύσω την ιστορία του βορειηπειρωτικού ελληνισμού με βάση το σίριαλ ''Το Νησί''.

Ανώνυμος είπε...

7.53.. Ντροπή να σε ψαρώνει μια γυναίκα.....

Δημοσίευση σχολίου