Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οι ύβρεις δεν μπορεί να προέρχονται από την αγάπη για την πατρίδα…


Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε και είναι αναμενόμενο, οι τόνοι της αντιπαράθεσης ομάδων και ατόμων που στηρίζουν διαφορετικούς σχηματισμούς ή πρόσωπα στη Βόρειο Ήπειρο, να ανεβαίνουν.
Στον ένα χρόνο παρουσίας στο διαδίκτυο, ο «Βορειοηπειρώτης» κρατώντας ίσες αποστάσεις από όλους, μπέρδεψε πολλούς και είναι φυσιολογικό αφού η αρχή «η με μας ή με τους εχθρούς μας είναι αυτή που κυριαρχεί» στα Βορειοηπειρωτικά ενώ η κριτική που κάνουμε σε οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο θεωρείτε ύβρης.
Γνωρίζουμε την αντιπάθεια του «Δερόπολη» για το ιστολογίο μας και την αποδίδαμε σε ανθρώπινες αδυναμίας αλλά το να μας χαρακτηρίζει νέο-μπερισικούς αυτό πάει πολύ!

«Κύριοι» της «Δερόπολης» μάθετε ότι στη δημοκρατία, η κριτική όχι μόνο είναι δικαίωμα αλλά επιβάλλεται και δεν πρέπει να κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια! Εν έτη 2011 υπάρχουν και ελεύθεροι άνθρωποι που υπηρετούν αυτό που πιστεύουν και μόνο. Το ρόλο του ανθρωπάκου που υπηρετούν κάποια άλλα ανθρωπάκια δεν τον θέλουμε, χάρισμα σας! Δεν διεκδικήσαμε το αλάθητο αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν υπηρετούμε κανένα Αλβανό αγά τύπου Μπερίσα και Ράμα. Επιλέξαμε να μη γίνουμε φερέφωνο κανενός και δεν κατηγορούμε το «Όραμα» γιατί στηρίζει ΜΕΓΚΑ και τη «Δερόπολη» που «στηρίζει» την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ, είναι δικαίωμα σας, αλλά κάντε και λίγο κράτη η ζωή δεν τελειώνει με αυτές τις εκλογές!   Προσωπικά δεν αμφισβητώ κανενός τον πατριωτισμό αλλά οι εγωισμοί προκαλούν τα άγρια ένστικτα και μας κάνουν να τα βλέπουμε όλα θολά.
Διαγράψαμε αρκετά σχόλια που κατηγορούσαν το «Δερόπολη» και άλλους προσφιλείς σε εσάς κέντρα, γιατί εκτός της δεοντολογίας (που για να είμαστε ειλικρινείς δεν τα καταφέραμε πάντα να βάλουμε τα όρια του επιτρεπτού)  και παρά τις διαφωνίες μας, πιστεύαμε ότι  στο φινάλε, η παρουσία σας κάνει καλό στον τόπο. Για τις τελευταίες αναρτήσεις σας όμως δεν σας καλύπτουν οι σχολιαστές - αναγνώστες μας με χαρακτηρισμούς όπως «Zeri i Dropullit» και «Ριζοσπάστη».
Για να μιλήσετε για τη βία και τη νοθεία που προμηνύουν οι επικείμενες εκλογές, θυμηθήκατε τη βία και τη νοθεία των εκλογών του 1996. Δεν διαφωνεί κανείς ότι υπήρχε τότε πολύ βία σε όλη την Αλβανία, υπήρχε τότε και στη Δρόπολη βία και θα θυμάστε για ποιό λόγο  έγινε; Ή θέλετε να σας το θυμίσουμε; Αν θέλετε να αναφερθείτε στη βία στις εκλογές και μάλιστα στη Χειμάρρα γιατί δεν αναφέρεστε σε κάτι που γράφτηκε στη σύγχρονη ιστορία μας; Αναφέρομαι στα γεγονότα της Χειμάρρας του 2000 και 2003 ή μήπως αυτά τα προκάλεσαν οι σοσιαλιστές και δεν πρέπει να πικράνουμε τους συντρόφους;!
Αφού συστήσουμε ψυχραιμία σε όλους, εμείς ομολογούμε ότι δεν ξέρουμε πιο είναι το φρόνιμο στην παρούσα φάση, με τον ποιητή να μας κάνει ακόμα ποιο βασανιστικές τις σκέψεις μας με το στοίχο του:
Να χάσω ή να κερδίσω θέλω πιο πολύ
δεν ξέρω
δε θέλω να παραδοθώ
χωρίς αυτή τη μάχη… 

Καλή Μ. Εβδομάδα και καλή Ανάσταση!

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Βορειοηπειρώτη ... να ξερες πόσους άγγιζεις με αυτό τον τελευταίο στίχο.. Αλλά σε ποιον το λες, ποιος θα τον καταλάβει. Σε λίγο εδώ από κάτω θα ξαναρχίσουμε τις αλληλοκατηγορίες και τους αλληλοσπαραγμούς ( και εγω μέσα σ αυτούς). Τη σκέψη μου θα την πω και εγώ με ένα ποίημα του Παλαμά..
Παιδιά μου ὁ πόλεμος,
γιὰ σᾶς περνάει θριαμβευτής·
τῶν ἄδικων ὁ πόλεμος
δὲν εἶν᾿ ἐκδικητής
εἶναι ὁ θυμὸς τῆς ἄνοιξης
καὶ τῆς δημιουργίας;

Κι᾿ ἂν εἶναι, καὶ στὸν πόλεμο
μέσα ἡ ζωὴ θυσία,
ὁ τάφος εἶναι πέρασμα
πρὸς τὴν Ἀθανασία!
Έφη..

Ανώνυμος είπε...

Pros
Ta paidia pou diaxeirizeste ti selida :
Exw na pw mono ena megalo mpravo,kai na prosthesw xwris ypervoles pws ayto pou kanete einai i kalyteri ypyresia pros tin Patrida mas ti B.Hpeiro!
Na synexisete to ergo sas xwris na epireazeste apo mas,gia na kerdisei sto telos i alitheia.
kalo pasxa se olous
geia sou vre Efi "mpoumpoulina" ! xa xa xa !!
O ASYMBIBASTOS

Ανώνυμος είπε...

ωρε βορειοηπειρωτη,
φασκεις και αντιφασκεις
εσυ κρατας ισες αποστασεις??????????????
που το μονο που επιδιόκεις είναι να κατακερματίσεις το ΝΤΟΥΛΕ, το ΚΕΑΔ την ΟΜΟΝΟΙΑ

Ανώνυμος είπε...

7-57...
DULE KEAD OMONOIA (DYSTYXWS KAI H OMONOIA),DEN THELOUN KANENA SPROKSIMO AP'EKSW,EXOUN GINEI SKORPOXWRI APO MONOI TOUS.
A..., KAI MH MPERDEYEIS TA SXOLIA POY KANOYN EDW ME TIS THESEIS TOY "BOREIOHPEIRWTH".
AN TA POIO POLLA SXOLIA EINAI ARNHTIKA ENANTI TOU TRIO dule-kead-omonoia,den ftaiei o "boreioipirwtis",alla oi idioi oi anthrwpoi tis klikas.

North Epirus Online είπε...

Καλή συνέχεια να έχουμε!

NEO

Ανώνυμος είπε...

γεια σου και σένα Ασυμβίβαστε... Καλή Ανάσταση..!!!

Ανώνυμος είπε...

ZERI I DROPULLIT....Οτι και να σχολιασω θα ηταν περιτω...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ....!!!! ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

kalh anastash se olous tous alytrotous ellhnes se opoiodhpote kommati ths ghs kai an briskonte kai oti xeirotero stous extrous tous.... h kalhterh lush gia tis ekloges einai ena faskeloma se olous oi paraponemenh tou apo ta orfana tou xotza ta kanane plakakia me ton giatro tou prolalisonta kommatoskyla eiste gia klamata stamatiste na ploutizete me tis anisixies kai na bebhlonete tis mnhmes twn progonwn mas pianontas tous sto stoma sas bromiarides...

Ανώνυμος είπε...

borioipiroti....efxaristoume pou yparxeis efxaristoume pou mas dextikes olous.efxaristoume pou eisai dhmokratikos kai ta les me to onoma tous kai ase to deropoli einai san to palio t.v.sh.otan stirize ton enveri....etsi einai kai to deropoli einai logiko afou to diaxirizonte ta sporia tou iou tou koumounismouzafhratis gianni giannis kai o vavilis o orfeas....zhto i eleftheria...kalo pasxa .e sevasmo o vourkaris ap tin germa

aristera είπε...

http://aristerastidropoli.blogspot.com/2011/04/blog-post_18.html

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΦΩΣ-ΕΛΠΙΔΑ-ΟΥΡΑΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

San o Kapetanios milas aristera

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

Ο καθένας μας, όταν βρίσκεται στο κοιμητήρι για να πει το αντίο σε κάποιο οικείο πρόσωπο,,πιστεύω ότι έχει πει μέσα του πως σάμπως κάθε μέρα να ζούσαμε έστω λίγα λεπτά τα αισθήματα που νιώθουμε εκείνες τις στιγμές, (δλδ γιατί να μας κυριεύει τόση κακία). Αυτό μου θυμίζει η συζήτηση στο συγκεκριμένο άρθρο. Το Πάσχα με το δικό του νόημα, μας έκανε λίγο απ΄όλα. Λογικούς, απαισιόδοξους, αισιόδοξους, πατριώτες, ήρωες, αγωνιστές, σοφούς και φιλόσοφους... Ένα κράμα βορειοηπειρώτικης ψυχής που δεν ξέρει τι ζητάει. Και το βλέπει αυτό μόλις του αφαιρέσεις το δικαίωμα να έχει απέναντι τον δικό του αδερφό και να κρατάει στο χέρι τη σπάθα έτοιμη να του την μπήξει. Ευτυχώς που συμβαίνει αυτό, ( η καθήλωση του μίσους και της κακίας) με τη δύναμη του Πάσχα. Δυστυχώς διαρκεί μόνο λίγες στιγμές. Και ο Βορειοηπειρώτης δεν έχει στην ψυχή του αποθέματα αυτής της δύναμης. Γιατί εμείς δεν αφήσαμε ορθά αρχές, ιδεώδη, σύμβολα για να τα έχουμε ως σημεία αναφοράς στη συλλογική μας συμπεριφορά. Εμείς δεν φτιάξαμε είδολα και ηγέτες για να μας προσανατολίσουν. Τα ισοπεδώσαμε. Είμαστε τέτοιοι θνητοί, που δεν μας νοιάζει αν κι αυτό είναι απόφαση του Θεού. Υπερβαίνει όλων η βουλιμία και ο τομαρισμός και υπέρ αυτών λειτουργούμε με την αρχή ότι ο θάνατος σου ίσον η ζωή μου. Μέσα απ αυτή τη λογική βλέπουμε πατρίδα, έθνος, ομοψυχία, πίστη και θρησκεία.
Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι ούτε για θυσίες, ούτε για συμφιλίωση, ούτε για ηρωισμούς, ούτε να συγχωρέσουμε κάποιον , - τον δικό μας αδερφό... Με ένα λόγο ο Βορειοηπειρώτης δεν είναι έτοιμος να επιδοθεί στο θετικό και το καλό. Εκείνο θέλει ψυχή, δύναμη, αντοχή, κόπο, χρόνο, μόρφωση, αλληλοσεβασμό και αγάπη προς τον διπλανό σου, προικίσματα και αρετές τα οποία μας είναι λίγα. Ή σκεπασμένα από την κακία κάπου στο βυθό της ψυχής μας. Μας πάει περισσότερο η μανία καταστροφής. Είναι εύκολη και αρκεί η αγριότητα βαρβαρότητα και το πείσμα ως παράγωγό τους.
Γι΄αυτό και η Ανάσταση αργεί να ρθεί σε μας για να μη πω ότι οδεύει προς τη Δύση.
Ας ελπίσουμε όμως. Να βρούμε την Ανάσταση μέσα μας και ας με τα χεράκια μας σκοτώνουμε την ίδια την Ελπίδα...!!!

Ο Ελ. Ασυμβίβαστος

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερε Ασυμβίβαστε. Πολύ σωστά αυτά που γράφεις. Συμφωνώ, όμως εσύ τα απευθύνεις στους άλλους και βγάζεις τον εαυτό σου απ΄εξω.

Ανώνυμος είπε...

Boreioipeiroti gia bia kai notheia to 1996 mporei na pei perissotero o Ntoules. Aftow gia na bgei boyleyt;hw me tin prostasia toy Mperisia, evale sth Dropoli gia proti fora eforous apo to LLazarati kai alla alvanika xoria. Meta , me ena tilefonima toy makariti tou S.Kalivopoullou, o Mperisia "anadeikse voulefti" sti Dropoli to Vagjeli to Ntoule me to 90 % ton psifvn. Gia proti kai teleftaia fora. Tote kaneis de metrise tis psifous. Gemisan apllos ta praxtika. Ekeinh ti via h Dropoli kai o Vourkos efhetai na mi tin ksanadei oute sto oneiro kai maestros einai o Ntoules

Ο Ελ Ασυμβίβαστος είπε...

5.12. Αν θα διαβάσεις με μεγαλύτερη προσοχή και καλύτερη θέληση θα καταλάβεις περισσότερα και θα συμφωνήσεις περισσότερο. Δεν ξέρω όμως αν θα έρθεις μαζί στην προσπάθεια να πάμε κόντρα σ΄αυτό το ρεύμα
Καλή Ανάσταση!
Ο Ελ. Ασυμβίβαστος

Δημοσίευση σχολίου