Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου με Μπολάνο και Ντούλε

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ο προθυπουργός κ. Γιώργος  Παπανδρέου θα συναντηθεί με το Γενικό Πρόεδρο της Ομονοιας και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ. Οι κύριοι Ντούλες και Μπολάνος θα εκθέσουν στον πρωθυπουργό τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στις εστίες του και στην Ελλάδα. 

Δεδομένων των συνθηκών αναμένεται ένα θετικό αποτέλεσμα από την συνάντηση. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν θέματα όπως  η έξαρση της εθνικιστικής βίας στην Αλβανία, η διαδικασία απόδοσης ιθαγένειας, οι συντάξεις του ΟΓΑ  αλλά και η ανάγκη για στοχευμένη πολιτική στην Βόρειο Ήπειρο. Μετά την συνάντηση με τον κύριο Παπανδρέου, οι κύριοι Ντούλες και Μπολάνος, θα συναντηθούν με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Πηγή: nenanews.eu
Σχόλιο Βορειοηπειρώτη:
Στις 14 Σεπτεμβρίου η εκκλησία εορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Εκτός από τα χρόνια πολλά στους Σταύρους και στις Σταυρούλες, εύχομαι και ελπίζω ότι η συνάντηση να έχει θέμα  την ύψωση μας και όχι το θέμα του σταυρού (εκλογές). Για να προλάβω τους συνήθεις προκατειλημμένους μου, θέλω να πω μπράβο στο Γιώργο Παπανδρέου για τη δήλωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και γιατί θα δεχτεί στο γραφείο του τους εκπροσώπους μας. Μη μου πείτε όμως ότι δεν σας πήγε στο μυαλό και οι ερχόμενες τοπικές εκλογές. Σιγά τον αριθμό θα πει κάποιος! Από τις 13.000 ξένους και ομογενείς που γράφτηκαν, οι μισοί περίπου είναι Βορειοηπειρώτες. Αν υπολογίσουμε και τους περίπου 30.000, που πήραν ήδη υπηκοότητα, γίνονται μάνι μάνι 40.000, δεν είναι μικρός ο αριθμός!
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μια σπουδαία είδηση που μάλλον έβαλε και το χεράκι του ο νέος υφυπουργός εξωτερικών κ Δόλης, γνώστης των προβλημάτων μας από τη θητεία του στο ΣΑΕ. Ελπίζουμε ο κύριος υφυπουργός να ασχοληθεί με το θέμα μας και όχι σαν το άλλο το τούβλο που έφυγε (ζητώ συγνώμη από το τούβλο).

2 comments:

Εξολοθρευτής είπε...

Νωρίς θυμήθηκες ΓΑΠ αλλά τα παραμύθια σας δεν περνάνε σε μας...αυτό θα το καταλάβεις καλά και εσύ και οι άλλοι

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω, γιατί όλοι όσοι φεύγουν είναι τούβλα; Τότε, αυτοί που έρχονται, είναι κεραμύδια;

Δημοσίευση σχολίου