Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Διαμαντοπούλου απάντησε σε δημοσίευμα του «Βορειοηπειρώτη»


Τα όσα αναφέρονται είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα
Το Γραφείου Τύπου, της Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας μας έστειλε  e-mail στο οποίο αναφέρει
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ                                            
 14/09/2010
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση:
 είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα. Ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση απόσυρσή της.
Γραφείο Τύπου Υπουργού Παιδείας

Διευκρίνιση:
Αισθανόμαστε πολύ ευτυχείς που το Γραφείο Τύπου της Υπουργού Παιδείας της Ελλάδος ασχολήθηκε με δημοσίευμα του «Βορειοηπειρώτη».
 Μας χαροποιεί επίσης το γεγονός που η υπουργός διαψεύδει και δεν συμφωνεί με τα όσα γράφτηκαν. Η υποτιθέμενη δήλωση, δημοσιεύτηκε στο «Λαϊκό Βήμα», Αρ. φύλου 5.454(371), 1-15 Σεπτεμβρίου 2010, στη σελίδα 16. Το δημοσίευμα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αγανάκτηση μας και ήταν μία αφορμή να γραφτούν και κάποια ιστορικά στοιχεία για τον αγώνα των συμπατριωτών μας και της Ομόνοιας για την Ελληνική Παιδεία στη Βόρειο Ήπειρο.
Με απόλυτη ειλικρίνεια λέμε ότι, αν τη δήλωση την έκανε κάποιο άλλο πολιτικό πρόσωπο  ενδεχομένως να ψάχναμε περισσότερο την πηγή και την εγκυρότητα της. Το γεγονός ότι η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε προκαλέσει κάποιες φορές με τις - κατά τη γνώμη μας -αντεθνικές δηλώσεις και ενέργειες της, μας έκανε ποιο εύπιστους στο άκουσμα της είδησης.  Εφόσον η ίδια την διαψεύδει εμείς ζητούμε συγνώμη για τη δημοσίευση (μάλλον την αναδημοσίευση)! 

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΡΙΑ ΣΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕ ΖΩΟ Ή Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΗΣΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ

Βορειοηπειρώτης είπε...

Παρόλο που δεν δημοσιεύουμε σχόλια με τέτοιο λεξιλόγιο, το κάναμε όχι να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε τα προαναφερόμενα, αυτό το έχουμε αποδείξει, αλλά να δείξουμε ότι σε αντίθεση με άλλους σεβόμαστε όλες τις απόψεις . Να ζητήσουμε επίσης συγνώμη από μερικούς που τους χαλάμε τη σούπα και δεν αντέχουν την άλλη άποψη.

Ανώνυμος είπε...

ζωο εισαιν εσυ πράσινο σκουλήκι, εγκάθετε

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον μπραβο στη Διαμαντοπούλου ,δεν είναι και λίγο,μακάρι να ασχοληθει και με τα δικά μας θέματα παιδειας,της Βορείου ήπειρου,ειδικα της Χιμάρας,αληθεια άλλαξα άποψη με αυτό το δημοσιευμα εκ μερους της.
σημαινει πως παρακολουθει

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον μπραβο στη Διαμαντοπούλου ,δεν είναι και λίγο,μακάρι να ασχοληθει και με τα δικά μας θέματα παιδειας,της Βορείου ήπειρου,ειδικα της Χιμάρας,αληθεια άλλαξα άποψη με αυτό το δημοσιευμα εκ μερους της.
σημαινει πως παρακολουθει

ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Παρακολουθώ καθημερινά το ιστολόγιο και χαίρομαι που κάποιοι άνθρωποι διαθέτουν τον προσωπικό τους χρόνο, για να ενημερωνόμαστε όλοι εμείς σχετικά με τα νέα της ιδιαίτερης πατρίδας. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Βορειοηπειρώτη και την ομάδα του, παρότι κάποιες φορές μπορεί να δημοσιεύονται κάποια πράγματα που πιθανόν να μην ευσταθούν απόλυτα. Η αλήθεια είναι ότι οι ειδήσεις που δημοσιεύονται δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας του Βορειοηπειρώτη αλλά από κάπου τα έχει ανασύρει και πάντα αναφέρει τις πηγές του ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να τις διασταυρώσει.
Όλοι δικαιούνται να κάνουν λάθη, αρκεί να τα αναγνωρίζουν. Κάθε δράση προκαλεί αντίδραση (τρίτος νόμος του Νεύτωνα). Ο μόνος αλάνθαστος είναι αυτός που κάθετε στον καναπέ του και δεν κάνει τίποτα απολύτως… και περνάει η ζωή του σαν να μην υπήρξε ποτέ σε αυτόν εδώ τον κόσμο.
Συμπεριφορές και υβριστικά σχόλια, δεν θίγουν τον Βορειοηπειρώτη, αλλά τους ίδιους που δείχνουν την παιδία τους αλλά και τις κομματικές προτιμήσεις οι οποίες είναι πάνω απ’όλα (και βλέποντας τα σχόλια πρόκειται για ένα και μόνο άτομο).
Γι’ αυτό, παρακαλώ και ενθαρρύνω την ομάδα του Βορειοηπειρώτη, να συνεχίσει την ωραία και αντικειμενική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Επίσης, να μην δίνει σημασία σε κάποια ανθρωπάκια με κομματική προσωπικότητα που δεν τολμούν να σκεφτούν κάτι έξω από τα στενά πλαίσια που τους επιβάλει η κομματική τους παράταξη, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή.

Υ.γ. Παρακαλώ, τα υβριστικά σχόλια να μην δημοσιεύονται. Μπορεί εσάς να μην σας ενοχλούν αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με εμένα. Με προσβάλλουν σαν άνθρωπο να τα διαβάζω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ βορειοηπειρώτη, θα πρέπει να μάθεις ότι η δημοσιογραφία, όποιας μορφής και να είναι αυτή, δεν είναι αγγαρία, αλλά λειτούργημα, και έτσι πρέπει να λειτουργήσεις,
μη χερεσαι με το γεγονος ότι η κα. Διαμαντοπούλου ασχολήθηκε με το blog σου, αλλα άμα διαβάσεις καλά την ανακόίνωση του ΥΠ. θα καταλάβεις ότι μιλάει για τον αντιεπαγγελματισμό του blog σου.

Ανώνυμος είπε...

Με τη σειρά μου να συγχαρώ το Βορειοηπειρώτη που δεν κάνει λογοκρισία στις απόψεις των άλλων (επώνυμων είτε ανώνυμων). Επειδή δεν πρόκειται να βρίσω ποτέ μέσα από την ανωνυμία του κι αυτό το κάνει με όλα τα ιστολόγια, δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανησυχία μου μ' αυτά που συμβαίνουν με το "Δερόπολη". Έχει εγκαταλήψει πια την έννοια του ιστολογίου κι έχει καταντήσει εφημερίδα τοίχου. Με όπλο τη λογοκρισία πάει να μας αναφέρει τις παλιές εφημερίδες "Ζέρι ι Πόπουλιτ" και "Λαϊκό Βήμα" οι οποίες δημοσιεύουν μόνο ότι λέει κι ότι κάνει ο Ενβέρης (διάβασε Ντούλες).

Κεραύνιος είπε...

"Βορειοηπειρώτη", έπρεπε να στείλει διάψευση το υπουργείο για να αναφέρεις την πηγή;
Στο αρχικό σου κείμενο δεν υπήρχε αναφορά σε αυτήν, έγραψες απλώς "ομογενειακή εφημερίδα". Προσωπικά έψαξα να βρω την αρχική πηγή της είδησης αυτής και δεν βρήκα τίποτα. Σου συνιστώ λοιπόν με όλο το θάρρος που έχω, όταν αναδημοσιεύεις κείμενα να ψάχνεις να βρεις κατά πόσο ευσταθούν. Η αναφορά στην πηγή δεν είναι επαρκής για να φύγουν από πάνω σου οι ευθύνες της πιθανής παραπληροφόρησης. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με Βορειοηπειρώτες. Αν λοιπόν θέλεις να προχωρήσεις στον δρόμο της αλήθειας και της αντικειμενικότητας που ευαγγελίζεσαι πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός.
φιλικά πάντα..

Ανώνυμος είπε...

Να τον ακους τον Κεραυνιο γιατι εχει καει και ο ιδιος απο παρομοια υποθεση (βομβιστικη επιθεση κατα Μπολανου)

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητοί σχολιαστές! Δεν περίμενα η Άννα μας να είχε τόσο πολλές συμπάθειες στους Βορειοηπειρώτες! Κάποιοι ενοχλήθηκαν τόσο πολύ, που δεν τους έπιανε ο ύπνος και μου έστελναν μηνύματα μεσάνυχτα!!! Θα σας έλεγα, να διαβάσετε την διευκρίνιση που γράφουμε γιατί νομίζω ότι δεν την διαβάσατε. Εσύ Κεραύνιες θα προτιμούσες να μην λέγονταν τίποτα και όλα μέλη γάλα; Το δημοσίευσε το «Λαϊκό Βήμα» και δε θα το δημοσιεύαμε εμείς;! Εμένα μου άρεσε που προκαλέσαμε την κυρία και αναγκάστηκε και έστειλε το λιτό e-mail αρνιον της. Η κατάσταση των σχολίων μας, μας απασχολεί πολύ περισσότερο από την εικόνα της κυρίας. πλιζζζζ πολύ!!!!

Κεραύνιος είπε...

Δεν με απασχολεί η εικόνα της κυρίας. Με απασχολεί η δική μας εικόνα. Μπορούμε να τους προσάψουμε αρκετά χωρίς να χάνουμε την αξιοπιστία μας. Ό,τι δημοσιεύει το "Λαικό Βήμα" πρέπει να το δημοσιεύεις και συ; αν είναι έτσι, πες στους εκδότες του να σου στέλνουν ένα pdf να το ανεβάσεις ολόκληρο. Ναι θα προτιμούσα, αφού δεν υπάρχει θέμα, να μην λέγονταν τίποτα. Εγώ θα προτιμούσα να την προκαλούσαμε περισσότερο και να μην έμενε σε ένα λιτό e-mail αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Όσο για την κατάσταση των σχολίων, αυτά έχουμε, με αυτά πορευόμαστε.
Εν πάσει περιπτώσει νομίζω ότι αναλώσαμε πολύ περισσότερο χρόνο από οτι αναλογεί στην σημασία του θέματος.
φιλικά πάντα.
Ανώνυμε(15 Σεπτεμβρίου 2010 6:09 π.μ.) ο Κεραύνιος το μόνο πράγμα από το οποίο έχει καεί ποτέ στην ζωή του είναι από τον ήλιο.

Ανώνυμος είπε...

o ilios tis ximaras sintrofe keraynie einai enas kai monadikos an kai den prolaba na ton apolayso opws tha hthela!!! :P :P

Boreiohpeirwti kalo tha htane to arxiko soy sxolio kai dimosieyma na to aferoyses giati kapoih to epikaloynte akoma se diafores diadiktiakes kai mi sizitisis!!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Κατ αρχήν σε όσους δεν γνωρίζουν:
Κάθε δημοσίευση σε επίσημη εφημερίδα αποτελεί ΠΗΓΗ και φυσικά μπορεί να την επικαλείται στο μέλλον ΚΑΘΕΝΑΣ, να την σχολιάζει και να την αναπαράγει.
Ένα μεγάλο μέρος ιστορικών πηγων στηρίζεται σε αρχειακό υλικό από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Συνεπώς η απάντηση της κ.Διαμαντοπούλου έπρεπε να δοθεί στην εφημερίδα.
Είναι πρωτοφανές αντί να απευθύνεται η διάψευση στην αρχική πηγή να "εγκαλείται" και να "προσβάλεται" αυτός που αναδημοσιεύει.
Δεν ήξερα ότι τα ιστολόγια κάθε φορά που αναδημοσιεύουν κάτι από τον Τύπο θα πρέπει να τηλεφωνούν στο Γιωργάκη και στο επιτελείο του για να το επαληθεύουν!!
Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν είναι και όλοι αγγλομαθείς!

Όσο για το πόσο καλή είναι και πόσο "παρακολουθεί" και "ενημερώνεται" η κ.Διαμαντοπούλου για τις εξελίξεις στη Β.Ήπειρο...
με τόσους ρουφιάνους στο χώρο της Β.Ηπείρου, δεν νομίζω να δυσκολεύεται η κ.Διαμαντοπούλου.

Τα χρόνια περνάνε κι ας πέθανε ο "Ενβέρης"
οι "αγάπες" στο "Κόμμα" δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Πόσο ελεεινά προσπαθούν πάντως κάποιοι να λασπώσουν μια αγνή φωνή όπως αυτή του βορειοηπειρώτη.
Ούτε έμισθοι να τανε!!

Ανώνυμος είπε...

Κεραύνιε, δε νομίζω ότι με το ήλιο που σε πατσούριασε πατόκορφα να εννοείς τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ; Γιατί τότε θα σου έλεγα ότι θα καούν κι άλλοι. Και κυρίως ώσο εκτίθενται στις βλαβερές ακτίνες του και που τελευταία τό 'βαλαν αμέτι μουαμέτι να επαναλάβουν το 1994. Και τότε ένα χρόνο είχε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ που άρχισαν τα παρατράγουδα ... Ήθελαν να εξαπλώσουν γρήγορα τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Αυτή την ένωση των προλετάριων όλων των χωρών που τελευταία στις συνεδριάσεις της συμμετέχει και το ΚΕΑΔ σφραγίζοντας την αριστερή πολιτική του. Μια με τον Πότση, την άλλη με τον ίδιο το Βαγγέλη κατάντησαν το ΚΕΑΔ μπεντέλι. Και λένε μετά ότι αγκαλιάζουν όλους τους βορειοηπειρώτες.

Ανώνυμος είπε...

sosta bre maxiti osoi enimeronoyn kai enimeronontai einai oi royfianoi oloi oi ypolypoi eiste oi patriotes opoy thelete to kalo toy topoy!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010
ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ:
Σχέδιο Αφελληνισμού της Παιδείας!

Τον έντονο προβληματισμό των ελληνικών σωματείων και ενώσεων του εξωτερικού έχει προκαλέσει η πολιτική του υπουργείου Παιδείας και οι στόχοι που εξυπηρετούν μια σειρά από κινήσεις της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου σε ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης της ομογένειας. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωση της κυρίας Διαμαντοπούλου προς το δήμαρχο Χειμάρρας κ. Βασίλη Μπολάνο σε συνάντηση που είχαν προ δεκαημέρου στο υπουργείο Παιδείας, ότι έχει ζητήσει τη κατάργηση του άρθρου 17 που θέλει τη διδακτέα ύλη μέχρι και την 9η τάξη να μοιράζεται κατά 75% στα ελληνικά και κατά 25% στα αλβανικά.

Μέσα στις προθέσεις της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι οι Έλληνες μαθητές στα Ελληνικά σχολεία της Βόρειας Ηπείρου να διδάσκονται τα μαθήματα σε ποσοστό 50% στα ελληνικά και 50% στην αλβανική γλώσσα.
Να σημειώσουμε ότι το άρθρο 17 το είχε δεχτεί η αλβανική κυβέρνηση κατόπιν ισχυρών πιέσεων και κινητοποιήσεων της ελληνικής ομογένειας στη Βόρεια Ήπειρο, ενώ η κατάργησή του θεωρείται ότι θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στη διατήρηση των πολιτισμικών δεσμών των Ελλήνων ομογενών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς με την Ελλάδα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα "Επίκαιρα" με το δημοσιογράφο της δεκαπενθήμερης ελληνόφωνης εφημερίδας "Λαϊκό Βήμα", με έδρα το Αργυρόκαστρο, κ. Βασίλη Ιατρού, ο τελευταίος επιβεβαίωσε το γεγονός, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη θέση της κύριας Διαμαντοπούλου σχετίζεται με το ότι το υπουργείο Παιδείας θέλει η διδασκαλία των παιδιών της ομογένειας να γίνεται περισσότερες ώρες στην αλβανική γλώσσα, προκειμένου στη συνέχεια να μπορούν να καταλαμβάνουν καλύτερες και περισσότερες θέσεις στον αλβανικό κρατικό μηχανισμό και στις επιχειρήσεις.
Από την άλλη πλευρά πάντως, υπάρχουν αρκετοί που επισημαίνουν πως πρόκειται για "τρικ" της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου -και στο πλαίσιο της μείωσης του προϋπολογισμού- να παύσει η δέσμευση της χώρας μας να εκτυπώνει το σύνολο των βιβλίων που προορίζονται για τα σχολεία της ελληνικής μειονότητας. Όπως τονίζουν, με την αύξηση της διδακτέας ύλης στα αλβανικά η τροφοδότηση ενός μέρους από το κόστος θα μετακυληθεί στην αλβανική πλευρά.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η μείωση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά προς τους μαθητές της μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο αναμένεται ότι θα έχει επιβαρυντικά αποτελέσματα στη διατήρηση των δεσμών των Βορειοηπειρωτών με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που στην Αλβανία έχει αρχίσει ένα έντονο εθνικιστικό κύμα -ακόμη και μεταξύ μελών της αλβανικής κυβέρνησης και του κοινοβουλίου- σε βάρος μας, το οποίο θέτει θέμα "Τσαμουριάς" και αλλαγή συνόρων.

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2010/09/blog-post_3526.html#ixzz10THkZ5it

Δημοσίευση σχολίου