Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το Εφετείο Τιράνων, εκδικάζει την καταγγελία της Επαρχία Αλύκου κατά του Υπουργικού Συμβούλιου της Αλβανίας.


Χθες (23/09/2010)  στο  Εφετείο Τιράνων εκδικαζόταν  η απόφαση  του  Υπουργικού  Συμβουλίου της Αλβανίας  “ Μεταβίβαση  του λιβαδιού Λυκούρσι  της Επαρχίας Αλύκου  στο Δήμο  Αγίων  Σαράντα”,  μετά από μήνυση του Έπαρχου Αλύκου κ. Ηλία Θανάση 
Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Υπουργικού Συμβουλίου  της Αλβανίας, ζήτηση με γραπτή επιστολή, την αναβολή της δίκης και ο δικαστής όρισε την επόμενη συνεδρίαση στις 14/10/2010. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση  του πρωτοδικείου  ήταν αρνητική για την Επαρχία, με ένα πόρισμα «αστείο» αλλά και προκλητικό. “Δεν  δικαιούται ο  Έπαρχος να κάνει μήνυση χωρίς την εξουσιοδότηση  του Συμβουλίου της Επαρχίας”!!!.
Κάθε πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας δικαιούται να κάνει μήνυση για οποιοδήποτε θέμα, πόσο μάλλον ένας τοπικός άρχοντας, όταν θίγονται τα συμφέροντα της κοινότητας που εκπροσωπεί.
    Σε κοινή εμφάνιση προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος και βουλευτής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και ο  Έπαρχος Αλύκου, Ηλίας Θανάσης είχαν δηλώσει ότι κάθε υπόθεση που αφορά την υφαρπαγή περιουσιών από την περιοχή  της Ελληνικής Μειονότητας, εάν δε θα αποδοθεί δικαιοσύνη στη χώρα θα φτάσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.  
Για την Επαρχία Αλύκου εκκρεμεί επίσης το δικαστήριο κατά της Επιτροπής Επιστροφής Περιουσιών της Αυλώνας που έδωσε παράνομα στην οικογένεια Xhelili,  λιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που ανήκουν στο  χωριό Φανάρι.  Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και στο χωριό Καινούργιο με την ίδια υπηρεσία να δίνει λιβαδικές εκτάσεις του χωριού στις οικογένειες Αngoni και Muça. Απαραίτητη σε αυτόν τον αγώνα είναι και οι συμμετοχή της κοινότητας του κάθε χωριού. 
Πηγή: http://eparxiaalikou.blogspot.com

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά Βορειοηπειρώτη που μας ενημερώνεις . Μα τη γίνετε εκεί πάνω ???????? Αυτή η μανία τον Αλβανών να μας περνούν της περιουσίες τώρα ξεκίνησε η έχουν καιρό ? Αυτά τα φαινόμενα γίνονται μόνον στην Επαρχία Αλίκου , η σε όλες της Επαρχίες μας ? Πόσο ασφαλής είναι η περιουσίες μας στην Αλβανία ? Θέλουμε περισσότερη ενημέρωση. Μπράβο στον Έπαρχο Αλίκου Ηλία Θανάση για τον αγώνα που κάνει

ΚΑΡΑΒΑΣ είπε...

Χρηστικό σχόλιο.
Αν κάποιος γνωρίζει τον έπαρχο Αλύκου ας του το μεταφέρει....
- Η Επαρχία Αλύκου, όπως και κάθε κοινότητα, δήμος, επαρχία στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, αποτελεί Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Ως τέτοιο, ενάγεται και ενάγει (συμμετέχει σε δίκες) υπό ορισμένες προϋποθέσεις δια του νομίμου εκπροσώπου τους. μια από αυτές είνια και η "ενεργητική νομιμοποίηση" η οποία εξειδικεύεται στην προηγούμενη "άδεια" δηλ. συνεδρίαση του Επαρχιακού συμβουλίου και ειδική άδεια σε ένα νόμιμο εκπρόσωπο (έπαρχο π.χ.) να ασκήσει ένα ένδικο μέσο ή βοήθημα (ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΔΙΕΣ). Αν πράγματι έλλειπε αυτή η "άδεια" - απόφαση του επαρχιακού συμβουλίου, τότε ο κος. Επαρχος τζάμπα πληρώνει τους νομικούς του συμβούλους και η πρωτόδικη απόφαση (άν ισχύει η έλλειψη!!) είναι ορθή.
Δεδομένης της κλεφτομανίας του αλβανικού κράτους, καλό είναι να είμαστε πιό προσεκτικοί.
Η Β. Ηπειρος έχει τόσους νομικούς, σε Ελλάδα και Αλβανία, ας μας αξιοποιήσουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ!!!!! και ας μην πορεύονται μόνο με τους δικηγόρους της εποχής Χότζα ή τους αποφοίτους της νομικής σχολής Τιράνων!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς και πρέπει να χαιρετίσουμε την ενέργεια του έπαρχου Ηλία Θανάση, ο οποίος δεν χρειάζεται μόνο νομική στήριξη αλλά και πολιτική, διότι το θέμα είναι και νομικό και πολιτικό και εθνικό. Η αφετηρία του κακού είναι η πολιτική και εθνικιστική σκοπιμότητα.
Δεν είναι λίγες οι εκτάσεις που υφαρπάχτηκαν. Πρόκειται για περίπου 70 χιλιάδες στρέμματα. Ο νόμος επιστροφής τέτοιων εκτάσεων στους δήθεν πρώην ιδιοκτήτες, επαναφέρει το καθεστώς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δλδ αν προσκομίσεις ένα χαρτί από τα αρχεία της Οθ. Αυτοκρατορίας δικαιούσαι ιδιοκτησία. Στα Τίρανα έχει μεταφερθεί το ανάλογο αρχείο και ειδικευμένο επιτελείο Αλβανών στην Τουρκία φτιάχνει «τα χαρτιά» . Οι δικοί μας μέχρι τώρα έκαναν τον ύπνο της αρκούδας. Ή και κάπου μοιράζονταν ρευστό, πόστα, προνόμια. Δεν είναι όμως αργά …. Αρκεί να μην είναι εμπόδιο οι δικοί μας . Παναγιώτης Μπάρκας

Άσε τα κούφια Π.Μπάρκα είπε...

Παναγιώτη, ένας απ' αυτούς που έκαναν και κάνουν το ύπνο της αρκούδας (δ.λ.δ βρίσκονταν και βρίσκονται σε χειμερινή νάρκη) βεβαίως ήσουν και εσύ.
Το σημερινό σου σχόλιο, για την τακτική των αλβανών που σε συνεργασία με τους τούρκους αρπάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων, αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Εσύ όμως, και πολλοί σαν κι εσένα, έχετε τεράστιες ευθύνες για την σημερινή τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε.

Προσωπικά δεν ξεχνώ τα άρθρα σου για τα γεγονότα των δυο τελευταίων δημοτικών εκλογών στην Χιμάρα, που εσύ ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσες την Ομόνοια ότι δήθεν τους βόλευε αυτή η τρομοκρατία.

Αρά Παναγιώτη, χρειάζεται ανάληψη των ιστορικών ευθυνών από όλους σας, πριν γίνει η ολοκληρωτική αλβανοποίηση της πατρίδας μας!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανώνυμε, που απαντάς στο επώνυμο σχόλιό μου για το θέμα της υφαρπαγής των περιουσιών μας. Πρώτα καλό είναι να βγεις από την ανωνυμία σου.
Δεύτερο, μάθε ότι ένας από τους λόγους που εγώ παραιτήθηκαν από Πολιτικός Γραμματέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το 1999, δλδ μερικούς μήνες μετά από την ανάληψη αυτού του καθήκοντος, ήταν γιατί πρότεινα και εφάρμοσα δραστήρια μέτρα για να σταματήσει το φαινόμενο υφαρπαγής των λιβαδιών και βοσκότοπών μας από τους δήθεν Αλβανούς πρώην ιδιοκτήτες. Εφάρμοσα με συνέπεια την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να αποταθούμε στους διεθνείς οργανισμούς με ένα υπόμνημα, σε μορφή δημοψηφίσματος υπογεγραμμένο από τους βορειοηπειρώτες , εφόσον τα Τίρανα δεν εισάκουγε στις πολιτικές διαμαρτυρίες μας. Το υπόμνημα έγινε και το υπόγραψαν 15 χιλιάδες βορειοηπειρώτες. Με δικά μου χρήματα το πήγα στα Ιωάννινα και έκανα από ένα αντίγραφο για τους 13 παραλήπτες. Παραδόθηκε στον τότε Πρόεδρο τον Β. Ντούλε, ο οποίος το πρώτο που έκανε άλλαξε το κείμενο του υπομνήματος . Του αφαίρεσε λοιπόν την ουσία. Το δεύτερο το έκανε γαργάρα. Είπε ότι το παρέδωσε στο Στρασβούργο. Και όταν ψάξαμε για να το βρούμε εκεί, δεν υπήρχε.
Ξέρεις ανώνυμε γιατί το έκανε; Γιατί τότε κάποιοι επιτήδειοι που εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος ήθελαν να υπογράψουν την συμφωνία για τα ελληνικά πετρέλαια στην Αλβανία. Ενώ εμείς που ζητήσαμε ώστε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αλβανός Πρωθυπουργός να πάρει παραμάσκαλα και το θέμα των περιουσιών μας και το υπόμνημα, μας έδειξαν με το δάχτυλο….
Οι άλλοι λόγοι παραίτησης μου ήταν το θέμα των σχολείων και των δασκάλων, τα δικαιώματά μας σε σχέση με τις τότε εξελίξεις στην περιοχή, και πέντε άλλες παρόμοιες προτάσεις οι οποίες απορρίφτηκαν.
Τώρα στο θέμα της Χιμάρας. Μην νομίζεις ότι έκανα και κάνω λάθος. Οι πολιτικές μας ηγεσίες αυθόρμητα, ανοργάνωτα και κατ΄ εντολή «υψώνουν» φωνή για τα εθνικά μας δίκαια, ενώ δεν έχουν καταστρώσει κανένα σχέδιο και πρόγραμμα μακρόπνοης δράσης. Με τον κούφιο αυτόν ηρωϊσμό φανατίζουν τον αλβανικό εθνικισμό ο οποίος έχει μια παλιά αλλά καλά οργανωμένη μηχανή. Εκείνοι έρχονται καταπάνω μας –τους απλούς βορειοηπειρώτες πληρώνοντας εμείς το μένος τους. Στους πολιτικούς μας ηγέτες δεν μπαίνει αγκάθι. Το είδαμε το παιγνίδι, το 92. το 93-94, το 97 και τώρα το βλέπουμε στη Χιμάρα.
Μήπως δεν πήραν οι αλβανοί με τα χέρια των δικών μας το τουριστικό φιλέτο στη Χιμάρα, το οποίο ανήκει στους Χιμαριώτες ; ! Για ψάξε ανώνυμε. Γιατί «σωπάσαμε» για το θέμα του Τέλη. Γιατί θέλουμε να επαναφέρουμε στην επικαιρότητα το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Λοιπόν ανώνυμε , τι λες, μήπως δεν γινήκαμε απλώς ένα μέσω ανταλλαγής συμφερόντων μικρών και μεγάλων αλλά όχι για λογαριασμό μας. Και μάθε ακόμα ότι αν εγώ τα βάζω με τους δικούς μας, το κάνω διότι γνωρίζω ότι οι Αλβανοί κάνουν το παιχνίδι τους και το κάνουν καλά. Οι δικοί μας γιατί τους κάνουν πάσο και θυμούνται μετά εορτής για τόσο σημαντικά θέματα.
Χαιρετίσματα Ανώνυμε
Παναγιώτης Μπάρκας

Π.Μπάρκα, μην μας το παίζεις και ήρωας! είπε...

Παναγιώτη, ως '' λαμπρός δημοσιογράφος'' που είσαι έπρεπε να ξέρεις ότι η ανωνυμία είναι ο αέρας της ελευθερίας του διαδικτύου.

Επίσης ως ''ακαδημαϊκός'' που αυτοπροσδιοριζόσαστε έπρεπε να γνωρίσεις και 2-3 κανόνες καλής συμπεριφοράς και να είσαι πιο ανεκτός στην κριτική και να μην τρελαίνεσαι όταν σε κριτικάρουν.

Μην μας το παίζεις και ήρωας τώρα.

Εσύ δεν ήσουν ο υποστηρικτής του μεγαλύτερου ανθέλληνα του τουρκοαλβανού Ilir Meta???

Μα το ξέχασες τόσο γρήγορα? Θα σε μαλώσω γιατί αυτό θα πει ότι είσαι αγνώμονας στην στήριξη που σου έχει ανταποδώσει ο τουρκοαλβανός Ilir Meta τότε που ήταν πρωθυπουργός. Τότε που εσύ και ο Β.Τάβος σαν σκυλιά στηρίζατε το σοσιαλιστικό κόμμα. (τα ίδια θα σου έλεγα και για το δημοκρατικό κόμμα)!

Μήπως ξέχασε κάνεις την μέρα που στην Χιμάρα μαχαίρωναν τους Έλληνες, εσύ κατηγορούσες την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ!
ΑΨΥΧΟΛΌΓΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΎΠΟΠΤΗ Η ΣΤΆΣΗ ΣΟΥ!(άσχετο εάν πολλοί απ' αυτούς που είναι στην ηγεσία της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ δεν αξίζουν δεκάρα!)

Άντε μην μας το παίζεις και ήρωας! Είσαι και εσύ ένας απ'αυτους που κοίταξες να βολέψεις τον εαυτούλη σου, και δεν έκανες τίποτα για να σταματήσει η αλβανοποίηση της πατρίδα μας όλα αυτά τα χρονια!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,
Αν η ανωνυμία όπως λες είναι ο αέρας της ελευθερίας «στο διαδίκτυο», τότε για τους ανώνυμους δεν υπάρχει πατρίδα. (όπως το διαδίκτυο) Ο ανώνυμος είναι ότι λέει η λαϊκή παροιμία «ρίχνει την πέτρα (για να ματώσει άνθρωπο ή να γκρεμίσει καρύδια από του γείτονα) και κρύβει το χέρι», ή θα έλεγα ότι είναι χαρακτηριστικό του άντρα που φόρεσε φουστάνια και θέλει να ισχυρίζεται ότι συνεχίζει να είναι άντρας. Είμαι επίσης σίγουρος ότι αν βγεις από την ανωνυμία σου θα φανείς πολύ μικρός . Τουλάχιστον όσον αφορά την προσφορά μου στα κοινά.
Βλέπεις ούτε «λαμπρός» δημοσιογράφος το παίζω ούτε «ακαδημαϊκός», όπως τα λες, παρά ένας σεμνός και αξιοπρεπής έλληνας. Στο πλαίσιο αυτό δέχομαι την κάθε κριτική με στοιχεία και επιχειρήματα.
Ντρέπομαι και για λογαριασμό σου ανώνυμε που με το δικαίωμα του ανώνυμου ψεύδεσαι και συκοφαντείς. Μάθε λοιπόν, ότι όταν οι αλβανοί μαχαίρωναν στη Χιμάρα ήμουν εκεί. Ένας απ΄αυτούς που μέσα στη νύχτα προσπαθούσαμε να φέρουμε καράβι από την Κέρκυρα και ένας απ΄ αυτούς που ευαισθητοποιούσε και τα ελληνικά και τα αλβανικά ΜΜΕ, αλλά και τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών για τα όσα συνέβαιναν. Βέβαια δεν περίμενα γι΄ αυτό να πάρω την ευλογία του Ντούλε, ούτε και τα παράσημα κανενός. Περίμενα ακριβώς την ψευδολογία σου.
Από το 1999 που αποφάσισα να απομακρυνθώ από την «ΟΜΟΝΟΙΑ» γιατί δεν ήθελα μπλεχτεί το όνομά μου με ο, τι μεσολάβησε στη συνέχεια, δεν εκπροσωπώ επίσημα κανένα εκτός από τον εαυτόν μου. Δεν στήριξα κανένα αλβανό πρωθυπουργό, τόσο περισσότερο κάποιον αλβανό παράγοντα που στράφηκε εναντίον των κοινών ελληνικών συμφερόντων. Ούτε διεκδίκησα κάτι, ούτε επωφελήθηκα τίποτε. Απεναντίας δέχτηκα διωγμούς, από τους δικούς μας περισσότερο από τους αλβανούς
Συνεπώς, από ο,τι φαίνεται για να «απαλλάξετε» τους επίσημους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου μου εκτοξεύετε κακώς ευθύνες πάνω μου. Μου αποδίδετε τις ευθύνες των υπεύθυνων συλλογικών οργάνων (!!!). Δεν θα κάνω τη χάρη κανενός να δεχτώ κάτι τέτοιο, παρά το ότι μου αναγνωρίζει έστω και αρνητικά αξίες και ικανότητες.
Για Ανώνυμε
Πανγιώτης Μπαρκας

Εσύ ο Παναγιώτης Μπάρκας και ο Sabri Godo! είπε...

Δεν αφαιρώ ούτε ένα κόμμα (,) από τα λίγα λόγια που σου είπα.

Πάψε να μας το παίζεις Άγιος και θύμα Παναγιώτη Μπάρκα!

Όταν μαχαίρωναν τους Έλληνες στην Χιμάρα εσύ αψυχολόγητα και με ύποπτο ρόλο κατηγορούσες την Ομόνοια-ΚΕΑΔ! Εσύ ο Παναγιώτης Μπάρκας και ο Sabri Godo!

Θύτης ήσουν, θύμα ήταν η πατρίδα μου, που με την ανικανότητα σας επιτρέψατε να αδρανοποιηθεί σε λίγα μόλις χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολύ σημασία δεν σου δίνω, ανώνυμε! Πατριώτης δεν είσαι γιατί δεν ξέρεις από πατρίδα, στραβόξυλο, ναι! Και ξέρεις τα στραβόξυλα τα ισιώνει η φωτιά. Καρφί μου μοιάζεις, γιαυτό!… Αϊντε βύζαξε, κάνα μαστάρι γίδας για να μάθεις κάνα όνομα αλβανού εθνικιστή να μου προσάψεις.
Παναγιώτης Μπάρκας

Ηλιας Θανασης είπε...

Προς τον φίλο Καραβα
Κ. Καραβα ευχαριστώ για της νομικές συμβουλές που μας έδωσες στο σχόλιο που έκανες . Ευχαριστώ επίσης για την πρόταση που έκανες (εάν κατάλαβα καλά) να μας βοηθήσεις με νομική υποστήριξη στης υποθέσεις αρπαγής περιουσιών τον ελλήνων , ιδιωτικές η κοινοτικές . Η επόμενη συνεδρίαση της υπόθεσης θα γίνει στις 14/10/2010 στης 9 πμ, ειλικρινά θα χάρο εάν παραβρεθείς δίπλα μας . Εάν επιθυμείς να επικοινωνήσεις μαζί μου τα τηλ επικοινωνίας θα τα βρεις στο eparxiaalikou.blogspot.com. Για περισσότερη ενημέρωση για αυτήν την δικαστική υπόθεσης. Ο Αλβανικός νόμος αρ. 8652 ημ. 31/7/2000 ( Για την τοπική αυτοδικήσει) μου δίνει πλήρη εξουσία να εκπρόσωπο την Επαρχία σε δικαστικές υπόθεσης . Καλού κακού είχα μαζί μου την απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου , εξουσιοδότηση να εκπρόσωπο την Επαρχία σε δικαστικές υπόθεσης . Έγιναν 5 συνεδρίασης του πρωτοδικείου και ποτέ δεν μου ζήτησαν αυτήν την εξουσιοδότηση . Για αυτόν τον λόγο χαρακτήρισα “αστεία” την απόφαση του πρωτοδικείου “Δεν δικαιούται ο Έπαρχος να κάνει μήνυση χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου της Επαρχίας”!!!.. Νομική υποστήριξη στο Εφετείο έχω από μεγάλο δικηγορικό γραφείο , ο ένας τον οποίον είναι Ελληνικής καταγωγής.

ΚΑΡΑΒΑΣ είπε...

Αξιότιμε κύριε Έπαρχε,
να έχετε υπόψιν σας ότι (μην παρεξηγείτε τις λέξεις μου, σας τις απευθύνω με πολύ σεβασμό) δεν γνωρίζω την φύση της υποθέσεως, εάν δηλ. είναι αστική, ποινική ή διοικητική (ne baze te procedures civile, penale apo administrative) ε τι δικαστήριο δηλ. έχετε απευθυνθεί. Εν πάσει περιπτώσει, το υπέρ σας είναι το γεγονός ότι προβλέπετε στον νόμο η αρμοδιότητά σας να εκπροσωπείτε την "επαρχία" στα δικαστήρια (εδώ ισχύει η αρχή "juria novit curia" (o δικαστής γνωίζει τον νόμο - και άρα πρέπει να τον εφαρμώζει. Ωστόσο το κατά είναι, ότι πάντα - μα πάντα πρέπει να αποδεικνύεται η ενεργητική νομιμοιποίηση - πράγμα που δεν έγινε όμως, όπως μου λέτε (έπρεπε ο δικηγόρος να το προσκομίσει στον φάκελο της δικογραφίας - δεν το ζητάει από μόνο του το δικαστήριο (μπορεί και να το ζητήσει, αλλά δεν πρόκειται να κάνει κάτι που είναι υπέρ σας).
Εκείνες τις μέρες θα βρίσκομαι στο χωριό μου, στην Β. Ήπειρο - εάν μπορέσω να παραβρεθώ στα Τίρανα, θα ήταν χαρά μου να σας γνωρίσω πρώτα απ' όλα.
(κάτά την απόψι μου και το εφετείο θα εμμείνει στην πρωτόδική απόφαση, για τον λόγο που σας εξηγώ πιό πάνω. Μακάρι να μπορέσει ο συνάδελφος να το ανατρέψει.
Δεν χωράει κουβέντα για τα δίκαιά σας (εξάλλου τα ίδια τραβούμε και εμείς στην ιδιαίτερη πατρίδα μου!) αλλά τα δικαστήρια στην Αλβανία δεν λειτουργουν πάντοτε σύμφωνα με τον νόμο.
Με μαγάλη εκτίμιση

Δημοσίευση σχολίου