Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Προσμένοντας την Ανάσταση της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ"


Συνεδρίασε το Σάββατο το Γενικό Συμβούλιο της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" στους Αγίους Σαράντα, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία των 2/3, αφού η παρόντες ήταν κάτω από 25 σε σύνολο  45μελλών.
Όμως βγήκαν ορισμένα συμπεράσματα από τη συνεδρίαση, τα οποία είναι κρίσιμα ως προς την ερμηνεία τους.

Αυτή τη στιγμή η "Ομόνοια" εμφανίζεται ως "ουρά" του ΚΕΑΔ και μάλλον ο Πρόεδρος του Βαγγέλης  Ντούλες  επιδιώκει τη  σταδιακή εξαφάνισή της και την καθιέρωση του ΚΕΑΔ ως μόνου πολιτικού εκπρόσωπου και φορέα της Ελληνικής Μειονότητας.

Αν είχε τη δυνατότητα, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα  καταργούσε άμεσα την "Ομόνοια". Αλλά η "Ομόνοια" είναι ριζωμένη στις συνειδήσεις των Βορειοηπειρωτών. Από τις εκλογές έως σήμερα το ΚΕΑΔ είχε τον πρώτο ρόλο και λόγο και στην Ελλάδα και στην Αλβανία, ενώ η "Ομόνοια" παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, την οποία δημιουργούν οι ίδιοι που διαδίδουν ότι φροντίζουν για την αναδιάρθρωσή της.

Ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, εξαιτίας της  θαρραλέας και ασυμβίβαστης στάσης του προς τους Αλβανούς, απολαμβάνει της συμπάθειας και της εκτίμησης  των Βορειοηπειρωτών. Είναι, όμως, αδύνατο να παρέμβει ουσιαστικά και να ανατρέψει την κατάσταση,   αφού  δεν ελέγχει ή δεν προσπάθησε να ελέγξει το Γενικό Συμβούλιο. Αυτό στην πλειοψηφία του, μετά τις αποχωρήσεις, αποτελείται, από ανθρώπους που πρόσκεινται  στον Ντούλε.   

Ο Ντούλες φοβάται, παρότι προσπαθεί επιμελώς να το κρύψει, ότι το νέο κόμμα θα κερδίσει μεγάλο ποσοστό των Βορειοηπειρωτών. Ενώ οι εξελίξεις τρέχουν το νέο κόμμα δεν έκανε καμία ουσιαστική πρόταση για τη μειονότητα και  ασχολούνται μόνο με τα οργανωτικά. Είναι επίσης δύσκολο να επιβιώσουν όλες οι συνιστώσες που  το απαρτίζουν, αλλά, και μόνο από  αντίδραση προς το  ΚΕΑΔ, αναμένεται να πάρει πολλούς ψήφους. 
Η  "Ομόνοια" θα μπορούσε, μάλλον μπορεί,  να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Ας σεβαστούν όλοι την ιστορία της και ας γίνει η σημαία  αναφοράς και συσπείρωσης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

21 comments:

Ανώνυμος είπε...

GIATI VRE VORIOIPIROTI DE MAS LES GIA TIN SINGENTROSI?????????????? TOU KOMMATOS POU ANAMENETAI NA PAREI PARA POLOUS PSIFUS APO TO KEAD?????????????????
POSA 10 ATOMA ITANE???????????????????????
XAXAXAXAXAXAXAXAAXXAXAXA MALAKES KORIODA

Ανώνυμος είπε...

vre file vorioipiroti to neo komma mipws apotelitai apo ta adikimena paidia tis meionotitas???????????(apondisemou)

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητοί φίλοι το θέμα μας είναι άλλο.
Εγώ δεν είπα ότι αυτοί του MEGA είναι οι καλοί. Άλλα λέει το κείμενο και αυτό θα ήθελα να σχολιάσετε. Δεν έχει μόνο το MEGA κακούς, έχει και το ΚΕΑΔ. Μη μου πείτε ότι έγινε η κάθαρση, έφυγαν όλοι οι κακοί και έμειναν μόνο οι καλοί. Στο ΚΕΑΔ επέστρεψαν κάποιοι που εμείς οι ίδιοι σκυλοβρίζαμε, έφυγαν επίσης κάποιοι που πριν από καιρό, εμείς εγκωμιάζαμε.

Ανώνυμος είπε...

vorioipiroti o deropolitis egrafe oti i singendrosi den egine sto argirokastro epidi den eixe kosmo alitheia einai???????

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν έχω ιδέα φίλε/η μου.

Ανώνυμος είπε...

omonoia -mega prepei na symvadizoyn mazi.......kai mono mazi......eksw to alvaniko kead......mega omonoia mazi.....prepei i ygesia tis omonoias o proedros vasilis mbolanos kai mazi olla ta alla stelexi pou einai ap ta agna paidia tis omonoias kai exoun prosferi opos o leonidas o themis kaisis o kaltsounis oi athina pantou prepei na xtipisoun to xeri sto trapezi kai na paroun istorikes apofasis gia to mellon to diko mas.....sygoura einai dyskolo afou kai ekei yparxoun diafori kolakes pou den theloun mia kinisi san afti....mega -omonoia.mazi..

aaaaaaaa aaaaaaaaaaa είπε...

Προς:
boreioipirotis@yahoo.gr

Προκαλεί άσχημη εντύπωση η αναδημοσίευση σχολίων από το έγκυρο blog σας από το epirusgate που κατά βάση είναι ψευδή, κατευνόμενα και υπαγορευμένα από πολιτικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

FILE 3.50 EMEIS EXOUME TO KEAD TO MEGA DEN MAS EKFRAZEI PWS NA TO KANOUME TWRA??????????
ESEIS OI POLY UTE MIA SINGENDROSI DEN MPORESATAI NA KANETAI?????????????????
FILE OI ANTHROPOI KATALLAVENOUN DEN EINAI XAZOI.............
KAI SI VORIOIPIROTI MIN KANEIS PWS DEN KSEREIS OTI SE SINFEROI TO MATHENEIS OTI DEN SE SINFEROI LES DEN KSERW
<<<>>>>>>>>>>
AN THES NA VOITHISEIS TIN PATRIDA MAS DIMISIEUSETA OLA KAI OXI MONO OSA SINFEROUN TO MEGA

Βορειοηπειρώτης είπε...

Φίλε Σπύρο, εγώ σου δείχνω την αρκούδα, εσύ μου λες οι πατούσες. Αυτός που γράφει σε ένα μπλογκ μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Σημασία έχει τι γράφονται και όχι ποιος τα γράφει. Το να ζητάς κάποιοι να σεβαστούν την ιστορία της Ομόνοιας και να μην πέφτουν σαν κοράκια πάνω της, για σένα να είναι κατηφόρα, για μας είναι στάση ευθύνης. Αν δε σου αρέσουμε, δεν έχουμε τι να κάνουμε. Από τότε που τα σχόλια από έγκριση, κοπηκαν μόνο 5, τα 3 είναι δικά σου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτον που νομίζεις, κατάλαβε το! Εάν θέλεις να μας πεις κάτι ουσιαστικό να το πεις αλλιώς να φύγεις να πας αλλού…

Αετός. Β.Η είπε...

Εντάξει, να μην μιλάμε, να μην σκεφτόμαστε να μην αγωνιούμε για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας.

Είναι ο Β. Ντούλες, ο Ορφέας Μπέτσης, ο Σπύρος Πέτσης, ο Βαγγέλης Ζαφειράτης, ο Κώτσιο Μπάρκας, ο Θωμάς Μήτσιος, ο Γκεργκη Σολης, ο Γιάννης Γιάννης, ο Βαγγελης Τάβος και τώρα τελευταία η Η.Κίκη που αγωνίζονται καθημερινά για την πατρίδα και το μέλλον μας!

Παιδιά σοβαρευτείτε, μην γίνουμε χειροκροτητές του κάθε απατεώνα!

Υ.Γ. Αγαπητέ διαχειριστή του borioipirotis.blogspot.com, θα σε παρακαλούσα να μην σβήνεις τα μηνύματα μου πρώτον επειδή σβήνεις την αλήθεια και δεύτερον επειδή άδικα δεν θα καταγγείλω ποτέ και κανέναν! Δολοφόνος χαρακτήρων δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ! Θα υπερασπιστώ όμως την πατρίδα μου και θα καταγγείλω τους καταδότες και τους εκμεταλλευτές της!

Σε παρακαλώ διάβασε καλά το μήνυμα μου. Μην γινόμαστε συνένοχη στο έγκλημα που γίνετε εις βάρος της πατρίδας μας!

drakos είπε...

Δυστυχώς μέρα με τή μέρα πλησιάζουμε στο σημείο όπου στο Βορειοηπειρωτικό θα ταιριάζει μόνο η κάτωθι ακολουθία :
http://analogion.net/glt/texts/Oro/Funeral.uni.htm

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΑ " . ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ. ΝΑΙ ΤΟ "MEGA" ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙ. ΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ .ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ . ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. " ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΣ ,ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΛΛΩΝ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΧΑΙΡΕΙ" ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !

Ανώνυμος είπε...

ekei tha me............

Αετός. Β.Η είπε...

προς drakos:
Δυστυχώς φίλε έχεις απόλυτο δίκαιο!
μου θυμίζεις κατή που είχα πει στον αδελφό μου τον Περικλή πριν 10 χρόνια:
εμάς μας έχουν σκοτώσει!
αυτό που μένει είναι το παιχνίδι που θα παιχτεί με την ταφόπλακα μας.
Κάποιοι για να το παίξουν πατριώτες θα γράφουν δήθεν ωραία λόγια στην ταφόπλακα μας ( Ομόνοια - ΚΕΑΔ). Κάποιοι άλλοι απλά θα φτύνουν στην ταφόπλακα μας ή θα είναι αδιάφοροι (ΜΕΓΑ Β.Τάβος κλπ).
Το συμπέρασμα είναι οτι δεν τους νοιάζει για μας και την Β.ΗΠΕΙΡΟ. Το παίζουν Φαναριώτες! Ξεχνούν βεβαίως την τύχη των Φαναριωτών!

drakos είπε...

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η εκπροσώπηση μιας μειονότητας πρέπει να γίνεται απο μία οργάνωση η οποία θα απαιτεί το μείζον,ένωση με την μητέρα πατρίδα δηλαδή.Μόνο έτσι μπορεί να πετύχει σημαντικές παραχωρήσεις απο το κράτος που διαμένει.Οταν ζητάς να μην μας χαλάν τις πινακίδες στη Δρόπολη οι Αλβανοί αυτό θα στο κάνουν δεκτό.Θυμάμαι τίς διαφωνίες που είχαμε ως εθνικιστές με την ΣΦΕΒΑ ως προς τα συνθήματα.Νά πέσουν τώρα τα ηλεκτροφόρα φώναζαν,ε καποια στιγμή έπεσαν και το 80% των Βορειοηπειρωτών έγιναν Αθηναίοι.

Ανώνυμος είπε...

προς βορειοηπειρωτη

1 προτο απο ολλα πρεπει να γνωριζετε οτι η απαρτια που χρειαζετε για να συνεδριαση το γενικο συμβουλιο ειναι 50+1

2 πρεπεινα γνωριζετε ακομη οτι λογο αυτης της καταστασης το γενικο συμβουλιο αποφασησε να διεξαγει εκλογες μεχρι τη γενικη συνδιασκεψη

3 δεν εχετε το δικαιωμα να μοιραζετε τα μελη του γενικου συμβουλιου σε ατομα που προσκουνται σε Ντουλε η Μβολανο γιατι το μονο που προσφερετε ειναι η διχονια Τα μελη του γενικου συμβουλιου εχουν αποψει και κρισει αλοστε το εχουν αποδιξει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΗ
4 Οσο για τη τελευταια παραγραφο συμφωνο απολυτα αν και θα προτιμουσα να ειταν με μεγαλυτερα γραματα απο της αλες παραγραφους και οχι με μικροσκοπικα γραματα

Φιλικους χαιρετισμους μελος του γενικου συμβουλιου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "συνάδελφε", μην κάνεις τον αρμόδιο όταν δεν ξέρεις. Σε κανένα σχήμα η απαρτία δεν είναι το 50 + 1. Το 50 + 1 αφορά μόνο την εγκυρότητα μιας απόφασης. Με τα χοντρά σου μην προσβάλλεις τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου που ξέρουν από καταστατικά. Η απαρτία στην Ομόνοια παλαιότερα ήταν στα 2/3, ενώ από την εποχή Γιάννη Γιάννη ισχύει στα 2/5. Έτσι, προς αποκατάσταση της αλήθειας... Όσο για την κρισιμότητα της κατάστασης οι εκτιμήσεις σου είναι όψιμες. Συνεχίζεται η ίδια από τον καιρό που τελεί πό ομηρεία Ντούλε και ο Μπολάνος εκλέγηκε προσωρινός για έξι μήνες και θα το πάει έξι χρόνια. Αλλά θα μου πεις ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Έτσι έκαναν και οι προηγούμενοι: ο Ντούλες από δύο τη θητεία την πάει τρία. Ο Γιάννης Γιάννης από τρία (την είχε καθιερώσει καταστατικά) την πάει τέσσερα. Μόνο ο Λαμποβιτιάδης την παρέδωσε σε δύο χρόνια ακριβώς. Κι αυτός όχι γιατί το ήθελε από μέσα του, αλλά γιατί βιάζονταν ο Ντούλες να γίνει πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τότε που δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Όσο για τα μέλη του ΓΣ συμφωνώ κι εγώ ότι είναι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και πετυχημένοι βορειοπηπειρώτες κι έχουν άποψη.εν τους επιτρέπεται όμως η κρίση (όχι η οικονομική) γιατί όλα τα κρίνει ο Ντούλες. Ο Μεγάλος Αδερφός.


Πατριωτικούς χαιρετισμούς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε του Γενικού Συμβουλίου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην προσβάλλονταιτα μέλη του ΓΣ που γνωρίζουν από καταστατικά και καταστατικές διατάξεις θα σας έλεγα ότι σε κανένα σχήμα η απαρτία δεν ορίζεται στο 50 + 1. Το 50 + 1 των μελών ή των ψηφισάντων (μετά από τη διαπίστωση της ύπαρξης της απαρτίας) ισχύει μόνο για την εγκυρότητα της απόφασης. Όσο για την απαρτία στην ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή παλιά ορίζονταν στα 3/5. Επί θητείας Γιάννη Γιάννη καθιερώθηκε στα 2/5 επειδή από τότε είχε αρχίσει να φυλλοροεί (έλειπε κατά κανόνα ο Ντούλες και το σινάφι του). Όσο για τη σημερινή κατάσταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αυτή διαμορφώθηκε ως έχει από τότε που εκθρονίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες (τύπου μακαρίτη Βασίλη Μέλιου, πρώην πρόεδρου του ΚΕΑΔ) ο Γιάννης Γιάννης για να αναλάβει μόνο για έξι μήνες ως προσωρινός πρόεδρος ο Βασίλης Μπολάνος που αντί για έξι μήνες τρέχει για έξι χρόνια. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Αλλά με τη θητεία όλοι έπαιξαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Ντούλες από τα δυο τα πήγε τρία. Ο Γιάννης Γιάννης από τρία (το είχε καθιερώσει Γενική Συνδιάσκεψη) το πάει τέσσερα. Μόνο ο Λαμποβητιάδης ήταν συνεπής στα χρονοδιαγράμματα. Αυτός παρέδωσε πάνω στην ώρα, γιατί βιάζονταν σαν η χήρα στο κρεβάτι, ο Ντούλες το 1998 να γίνει πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (αφού είχε αστοχήσει να εκλεγεί βουλευτής το 1997 και δεν είχε κάποια θέση να διαπραγματεύεται). Τώρα για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα συμφωνούσα κι εγώ ότι δεν μπορούν να μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Πρόκειται για ολοκληρωμένους χαρακτήρες και προκομένους ανθρώπους που έχουν άποψη. Αλλά που δεν τους επιτρέπεται να έχουν κρίση. Γιατί δε χρειάζεται η δική τους κρίση. Αφού όλα τα κρίνει και τα αποφασίζει ο Ντούλες. Ο Μεγάλος Αδερφός. Που κρατά όμηρο την ΟΜΟΝΟΙΑ μαζί με το Μπολάνο.

Πατριωτικούς χαιρετισμούς, μέλος του ΓΣ.

Αετός. Β.Η είπε...

Εσείς οι δυο που είστε μέλη του Γενικού Συμβουλίου δεν είναι λίγο απαράδεκτη η στάση σας που ενώ είστε εκλεγμένα μέλη του ανώτατου οργάνου της Ομόνοιας που είναι το Γενικό Συμβούλιο, να μείνετε κριμένη στην ανωνυμία?

Η ανωνυμία είναι για τους απλούς Βορειοηπειρώτες για να μπορέσουν να κριτικάρουν ελεύθερα τα λάθη και τις παραλείψεις της ηγεσίας της Ομονοίας και όχι για εσάς που ειστε στην ''ηγεσία''!

Μην τρελαθούμε κιόλας!

Όταν εσείς δεν μπορείτε να πείτε παλικαρίσια την άποψη σας με το όνομα σας, πως θα περιμένουμε από εσάς να αγωνιστείτε και να αντισταθείτε στους αλβανούς που αλβανοποίουν καθημερινά τον τόπο μας?

Πως θα περιμένουμε από εσάς να αντισταθείτε στην αλβανοποίηση των τοπωνύμιον της πατρίδας μας και στην ονομασία όλων των δρόμων των πόλεων της πατρίδας μας με αλβανικά ονόματα?

Πως θα περιμένουμε από εσάς να αντισταθείτε στην αρπάγη των λιβαδιών και γενικά της
κοινοτικής γης των χωριών μας?

Πως θα περιμένουμε από εσάς να αντισταθείτε και να καταγγείλετε το ανθελληνικό παραλήρημα των αλβανών πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων?

‘Ολοι έχετε ευθύνη αλλά τώρα που έχουμε το βήμα των ελεύθερων μπλογκς δεν θα σας επιτρέψουμε να κοιμηθείτε ‘’ήσυχη’’ και να συνεχίζετε με την απαράδεκτη στάση σας να καταστρέψετε την πατρίδα μας με την αδιαφορία σας, την ανικανότητα σας και τις παραλείψεις σας!

Ανώνυμος είπε...

mono politiqi sholiazete podosfero ehi simera peste kanena sholio efharisto

Ανώνυμος είπε...

Egina mellos se ena oreo podosfairiko site - http://www.scorebet1x2.com. Exoune kathimerini enimerosi sxetika
me ta podosfairika nea kai epikaira links gia diafora 'online' paixnidia, kai gia to stixima.

Δημοσίευση σχολίου