Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Κάτι πρέπει να γίνει εκεί στην Κακαβιά!

Ταλαιπωρούν μέχρι και τους νεκρούς


Φαίνεται, ότι κάποιοι τελωνειακοί στην Κακκαβιά από υπερβάλλοντα ίσως ζήλο για την δουλειά τους, βάζουν… χέρι ακόμη και στους νεκρούς! Δεν τους αφήνουν να πορευτούν ούτε μέχρι την τελευταία τους κατοικία, χωρίς να εξαντλήσουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.Ένα πρόσφατο περιστατικό, που κατήγγειλε αναγνώστης, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.  




Πριν λίγες μέρες ένας Βορειοηπειρώτης έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι εδώ συγγενείς του, συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου τους, κανόνισαν όλες τις διαδικασίες, πήραν τα απαραίτητα ιατρικά χαρτιά και ξεκίνησαν για τον τόπο κατοικίας τους, στην Αλβανία, για να γίνει η κηδεία.Στην Κακκαβιά, οι αστυνομικοί άφησαν τη νεκροφόρα με τη σορό να περάσει. Όμως στη συνέχεια οι τελωνειακοί υπάλληλοι εξέτασαν λεπτομερώς τα έγγραφα που είχε μαζί της η οικογένεια του εκλιπόντος. Παρά το γεγονός, ότι υπήρχε βεβαίωση από τον αρμόδιο γιατρό για το θάνατο, δυσκολεύτηκαν να… πιστέψουν, ότι όντως είχαν έτσι τα πράγματα!Ζήτησαν από τους οικείους του να φέρουν ακόμη κάποια χαρτιά που, όπως έλεγαν, ήταν απαραίτητα, για να επιτρέψουν την έξοδο από τη χώρα.Τότε συγγενής που συνόδευε τη σορό είπε στον υπεύθυνο του γραφείου τελετών να κατεβάσει εκεί το φέρετρο(!), έως ότου γυρίσει, εξασφαλίζοντας το χαρτί που έλειπε. Βέβαια, τελικά μετά από κάποιες εξηγήσεις και παρέμβαση των συγγενών, που περίμεναν από την άλλη πλευρά των συνόρων επετράπη η διέλευση της σορού.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ;
Όπως έλεγαν άνθρωποι που διέρχονται συχνά τα σύνορα της Κακαβιάς, ανάλογα περιστατικά, όχι όμως τόσο… μακάβρια, γίνονται συχνά στο Τελωνείο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εκείνοι που θέλουν να περάσουν από τη μια χώρα στην άλλη.Πολλές φορές μάλιστα, η γραφειοκρατική διαδικασία ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης υπομονής.Πάντως, αρκετοί είναι εκείνοι, που σχολιάζοντας ανάλογα περιστατικά στο Τελωνείο Κακαβιάς, λένε πως «καλό θα είναι οι Τελωνειακοί να κρατούν την αυστηρότητά τους για θέματα που πρέπει, όπως για τη διακίνηση ναρκωτικών για παράδειγμα, που οργιάζει από Αλβανία προς Ελλάδα. Βέβαια, αρκετές είναι και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν εντοπίσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και για αυτό τους έχουμε επαινέσει. Ας κάνουν πιο αυστηρούς ελέγχους σε όλους, αλλά ας μην εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε κοινωνικές υποθέσεις που είναι πασιφανώς ανθρώπινες»



Πηγή: Πρωινός λόγος

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι μόνο μία: Μεταφορά του τελωνείου στο Λογαρά

Ανώνυμος είπε...

Ε μέχρι τότε,φάε τα μούτρα τους με όλη την κακία που κουβαλάνε μόλις μας βλέπουνε,ότι ανάποδο μπορούν να σκεφτούν και να εφαρμόσουν θα το κάνουν επάνω μας,ενω στο Μαυρομάτι δεν έχουν καμία σχέση με αυτο το χάλι.Εκει θα έπρεπε να πάνε να "θερίσουν" και όχι το φουκαρα το Γκιόλια,τους αξιζει,σε αστυνομικούς και τελονειακους,θα χαιρόμουν πολύ αν γινόταν,τοσα πολλα έχουμε τραβήξει από αυτους τόσα χρόνια..

Βορειοηπειρώτης είπε...

Όταν έγραψα ότι κάτι πρέπει να γίνει (μόνο τον τίτλο εννοώ γιατί το άρθρο είναι του Πρωινού Λόγου), σε καμία περίπτωση φίλε μου 7.47 δεν εννοούσα «θερισμό» όπως λες εσύ αλλά κατανοώ την αγανάκτηση σου γιατί όλοι είμαστε μάρτυρες της απίστευτης ταλαιπωρίας των αστυνομικών και τελωνειακών της Κακαβιάς. Η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά αλλά παραμένει ακόμα προβληματική. Συμφωνώ επίσης μαζί σου για τη άψογη συμπεριφορά των υπαλλήλων του Μαυρομάτη.

Δημοσίευση σχολίου