Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η αλλαγή δεν έρχεται μόνη της και ούτε με αυτούς που είναι γαντζωμένοι στα κόμματα


Αν ζύψεις μια χούφτα χώμα, από όποιο μέρος της Βορείου Ηπείρου, δεν σταλάζει νερό, αλλά ελληνικό αίμα»    Σεβαστιανός
Το καινούργιο στο κοινωνικό ελληνικό βίο δεν θα έλθει μόνο του, ούτε απ’ όσους απλώς γκρινιάζουν, ούτε και από εκείνους που είναι γαντζωμένοι σε κόμματα, συμφέροντα και νοοτροπίες του χθες. Όχι, το καινούργιο θα έλθει από τους νέους  ανθρώπους, από τους διανοούμενους, που παλεύουν κάθε μέρα και τα δίνουν όλα, είτε για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, είτε για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που περνάνε αφάνταστα δύσκολα. Και αυτοί δεν είναι ολίγοι. Μολονότι  που η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, είναι μια σχετικά μικρή οντότητα, έχει γύρω στους 3500 διανοούμενους και πολλούς αναγνωρισμένους επιστήμονες ,
μια υπολογίσιμη δύναμη που πρέπει να πάρει στους πλάτες της την τύχη αυτού του τόπου, για να μη επιτρέψουν σε μια χούφτα κερδοσκόπων του ΚΕΑΔ που είναι μαθημένοι να γλύφουν κάθε κατουρημένη ποδιά για μια καρέκλα εξουσίας.
            Τι συνδέει όλους αυτούς τους ανθρώπους, που επιμένουμε, ότι δεν είναι λίγοι; Έχουμε καταπληχτικά νέα παιδιά που μπορούν να σταθούν οπουδήποτε, αρκεί να έχουν ίσιες ευκαιρίες, (που μέχρι σήμερα τους λείπουν), κανόνες και ένα σωστό πλαίσιο. Τι δεν έχουν βρει ακόμα; Ένα πολιτικό όραμα που να τους πείθει ηγέτες άξιους, τολμηρούς, αισθηματικούς, με ελληνική ψυχή και διανόηση που ο θεός έχει χαρίσει στη φυλή των ελλήνων, που να τους δίνουν τη σιγουριά ότι θέλουν να αλλάξουν όλα σε αυτό το τόπο.
            Το πιθανότερο είναι πως αυτούς που θα κάνουν τη διαφορά στην ιστορία μας δεν τους ξέρουμε καν, γιατί κινούνται έξω από το «τρίγωνο της αμαρτίας» και προσφέρουν στην κοινωνία αθόρυβα και δημιουργικά.
            Η ηγεσία του πολιτικού εθνικού φορέα ΕΕΜΜ – ΜΕΓΚΑ, πρέπει να καταλάβει ότι οι έλληνες μπορεί να χάσουν μια μάχη, αλλά πάντοτε κερδίζουν τον πόλεμο. Ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου είναι μια φυλή από τις αρχαιότερες στην Ελλάδα. Είναι ίριδα της ελληνικής ψυχής και έχει κάθετες βαθιές ρίζες, που άντεξαν, αντέχουν και θα αντέξουν στις θύελλες της φύσης και της κοινωνίας.
            Ο Ντούλες ξαναγύρισε στη φωλιά του, στην ψευδό ιδεολογία  του «σοσιαλιστικού ολοκληρωτισμού», όχι για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της Ε. Ε. Μειονότητας, αλλά για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη «καρέκλα» του. Ο καταστροφέας διαχρονικά της Ελληνικής Μειονότητας προσπαθεί να ξεγελάσει τον βορειοηπειρωτικό λαό, να τον ξαναψηφίσουν, βέβαια θα βρεθούν κάποια …. και εξωθεσμικοί επίδοξοι πάτρωνες εγχώριοι και ελλαδίτες που τον υπερασπίζουν για τα συμφέροντα τους.
            Αν αγαπούμε τον τόπο μας, την πατρίδα και το έθνος μας, την καταγωγή και την ταυτότητα μας, θα πρέπει να διαγράψουμε δια παντός, όλους αυτούς που μας κατέστρεψαν.
Οι νέοι δημιουργοί θα φέρουν το καινούργιο. Αυτοί είναι μόνη Ελπίδα για το μέλλον.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Αλέξης  Τσάκας 
Πολιτικός μηχανικός
Άγιοι Σαράντα, Απρίλιος 2013                

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δώσε και ένα βιογραφικό Αλέξη να δούμε πόσο ένοχος είσαι και εσύ.

Γιατί, αντί για απόψεις, όλοι οι αθώοι βολεύεστε να κατηγορείτε το λαμόγιο το Ντούλε και καλύπτεται έτσι το κενό των προτάσεων σας.

Ανώνυμος είπε...

Α, και μαζί με τον βορειηπειρώτη, δώστε μας και από δυο ΚΑΘΑΡΑ ονόματα σε κάθε περιοχή:

Δρόπολη: (........, ..........)
Αυλώνα/Χιμάρα: (........, ........)
Κορυτσά: (.........., .........)

Και απαντήστε στο ερώτημα:

Αν ο Ντούλες βάλει αυτά τα ονόματα, θα ψηφίσετε Ομόνοια; Ή υπέρ πάντων ο αγών να βρίζουμε για να πετύχουμε και καλά "ενότητα"; Γιατί πρέπει στο τέλος η ενότητα να είναι πραγματική!

Εδώ σας θέλω! Αν πιστεύεται ακόμα στην ενότητα.
Αλλιώς αφήστε το να μας πάρει το ποτάμι.

Δημοσίευση σχολίου